Подать объявление

Названо найкращі винаходи українців в альтернативній енергетиці

Названо найкращі винаходи українців в альтернативній енергетиці
Зараз в Україні як ніколи актуальне та популярне використання альтернативної енергії замість традиційної.

Domik.ua регулярно писав про неймовірні винаходи українських та іноземних вчених, що дозволять економити на опаленні взимку та використовувати екологічно чисту енергію природи – вітру, сонця, води.

"Українські новини" виділили три найгучніші та найкорисніші винаходи в енергетиці.

Журналісти озвучили трійку найкращих винаходів українців у сфері альтернативної енергетики. Ці прилади здатні перевернути з ніг на голову існуючий порядок отримання електроенергії у світі, і, напевно, зацікавлять міжнародних інвесторів.

На третьому місці диво-вітряк унікальної форми, створений вченим з Київської області Олексієм Оніпком. Прилад виробляє енергію навіть тоді, коли швидкість вітру 1 метр в секунду, і не залежить від того, з якого боку дме вітер. Це важливо, оскільки в Україні, вітрів більше 10 метрів в секунду практично не буває. Зараз винахідник шукає інвестора для промислового виробництва диво-вітряка. Веде переговори з декількома компаніями – з Канади, Узбекистану і Казахстану. Головна умова, яку він ставить перед інвесторами – будівництво заводу на території України. Поки ж, у домашніх умовах виробляє диво-вітряк для рідних і друзів.

На другому місці, диво-вежа, яка дозволяє видобувати електрику безпосередньо з повітря. Вежа винайдена школярем з Кіровоградщини Самуїлом Кругляком. За свій винахід, на Олімпіаді геніїв у США, він здобув бронзову медаль, стипендію в розмірі 700 доларів щомісяця і можливість навчатися в одному з кращих технічних вишів Америки.

Проект Самуїла Кругляка має назву "Одержання електроенергії з атмосфери". Юний винахідник пропонує добувати електроенергію з атмосфери з допомогою штучної іонізованої хмари за рахунок сильного електричного поля, яке буде випромінюватися іонізуючою вежею. За підрахунками винахідника, один кіловат такої електроенергії буде коштувати три копійки. За словами юнака, цей винахід він побачив уві сні ще у восьмому класі. Через два роки завдяки викладачам з Малої академії наук цей проект вдалося втілити в життя. Міні-модель установки, зібрана в київській лабораторії, вже працює і дає результати. Поки про промислове виробництво не йдеться, автор надто молодий і планує навчатися в США. Швидше за все, там його винахід і буде втілено в життя, оскільки в Україні диво-вежа не знайшла ні підтримки влади, ні інвесторів.

Читайте також: Поради як економити електроенергію у квартирі легко і просто

На першому місці найцікавіших вітчизняних розробок – обігрівальна панель "Квантум електрик", яка на думку винахідника, дозволяє отримати з 1 кВт електричної енергії до 3-х кВт теплової, і при цьому лікує користувачів.

В основі роботи панелі – процеси β-синтезу. Спочатку панель планувалася як лікувальний прилад для профілактики простудних та інших захворювань, але вченим не вдалося уникнути нагрівання. Було прийнято рішення доопрацювати її у вигляді обігрівальної панелі. Автор приладу, теплоенергетик Сергій Петров, 12 років проводив експерименти і створив вже кілька поколінь пристрою, але тільки в 2015 році, панель отримала сьогоднішній вигляд.

Вона складається з монокристалічних, натуральних кераміко-вуглецевих пластин, які у нагрітому стані не спалюють повітря в приміщенні як, наприклад, відомий всім UFO або звичайні масляні обігрівачі. У приладу немає негативного магнітного випромінювання, панель працює в діапазоні довжини магнітного випромінювання людського тіла, завдяки цьому вона не висушує, а нагріває молекули води в повітрі, створюючи в приміщенні оптимальну вологість повітря для людини. На відміну від двох попередніх винаходів, Сергію Петрову вдалося налагодити виробництво панелі, поки, щоправда не в промислових масштабах. Зараз автор активно отримує патенти і намагається заручитися підтримкою українських чиновників, оскільки вважає, що панель "Квантум Електрик" здатна позбавити Україну залежності від російського газу.

Оцените статью
0 голосов

Читайте также

Демонтаж металлических конструкций в Киеве и области

Демонтаж металлических конструкций в Киеве и области

1
Переезд в новую квартиру: самая необходимая мебель и предметы интерьера

Переезд в новую квартиру: самая необходимая мебель и предметы интерьера

1
Как продать квартиру без посредников за 48 часов?

Как продать квартиру без посредников за 48 часов?

Поделитесь вашим мнением

Комментарии посетителей

8 комментариев
виктор• 
По вопросу патентования Самуила Кругляка Башни. Патентное нарушения патентовать Башню Теслы которая была запатентована самим Теслой. со стороны США
0+0
нефизик• 
Я в физике слабо секу, но даже тупой должен догадаться, что из "1 кВт електричної енергії до 3-х кВт теплової" по закону сохранения энергии невозможно в принципе. Где же это чудо-грелка берёт ещё 2 кВт, от "святого духа"? Очередные отличники вебинаров и недостартапов парят чудо-двигатели домохозяйкам.
0+0
Всі звіти про надійність новобудов безкоштовно
Обирайте новобудову в каталозі Білдконтролю та отримуйте звіт про її надійність. Це корисно.
Подробнее