Подать объявление

Оренда квартир у Рівному: ціни та попит

Оренда квартир у Рівному: ціни та попит
У Рівному попитом користується як бюджетне житло, так і квартири бізнес-класу.

Недорогі квадратні метри орендують молоді сім'ї та мешканці регіону, що приїжджають на роботу. Дороге житло винаймають представники організацій та чиновники, яким відшкодовують вартість житла.

Як розповів Domik.ua керівник АН «Галерея нерухомості» Дмитро Кузьменко, у місті спостерігається сталий попит на орендоване житло. «На сьогодні на ринку практично не залишилось студентів. Небагато і переселенців, проте знайти їм житло складніше, адже близько 30% власників відмовляють в оренді вихідцям із Донбасу», - зазначив ріелтор.

Читайте також: Тарифи на світло для мешканців Рівного у жовтні

Вартість оренди житла

Нерухомість економ-класу

Ціни на бюджетні квартири у Рівному не відрізняються в залежності від місцерозташування. Так як місто невелике, доїхати до центру з будь-якого району міста можна швидко. Найдешевшу однокімнатну квартиру можна орендувати за 1500 грн, вартість двокімнатного житла стартує від 1800 грн, трикімнатного — від 2300 грн.

Нерухомість бізнес-класу

Квартири великої площі з гарним ремонтом пропонують у новобудовах. Вартість такого житла дорожча і варіюється залежно від місцерозташування. У прицентральних районах орендувати однокімнатну квартиру можна за 3500 грн, у центрі міста аналогічне житло дорожче на 500 грн.

Орендувати квартиру в Рівному можна за такими цінами:

Локація

Однокімнатна квартира

Двокімнатна квартира

Трикімнатна квартира

Центр міста

від 4000 грн

від 4500 грн

від 6000 грн

Прицентральні райони

від 3500 грн

від 4000 грн

від 5500 грн

Читайте також: Нерухомість у Полтаві: за скільки можна орендувати квартиру

Тенденції ринку

У серпні-вересні вартість оренди квартир у Рівному підвищилась. Дмитро Кузьменко прогнозує, що до кінця року ціни на житло залишаться стабільними. Не підвищиться вартість оренди квадратних метрів і після початку опалювального сезону, адже 80% власників квартир перекладають оплату комунальних послуг на плечі орендарів.

У жовтні орендодавці готові торгуватися і можуть знизити вартість оренди на 10-15%. Однак, таку знижку можна отримати лише на ту квартиру, вартість якої була завищена. Щоб знайти клієнта, власники змушені переглядати ціну оренди житла.

Ми проаналізували актуальні пропозиції ринку оренди нерухомості і знайшли квартиру бізнес-класу за 7500 грн/місяць, додатково потрібно сплачувати вартість енергоресурсів за лічильниками.

Квартира трикімнатна, її площа — 80 кв. м. Житло оснащене автономним опаленням, є бойлер. У квартирі зроблений сучасний ремонт, нові меблі та побудтова техніка.

Зазначимо, що за перегляд квартири агентство з нерухомості просить 20 грн. Мабуть, ситуація на ринку житлової оренди і непрості економічні реалії в країні змушують ріелторів підзаробляти хоча б таким нестандатрним способом. При цьому оплата ріелторских послуг з пошуку нерухомості в оренду залишається стандартною — 50% від вартості квартири за місяць.

Автор: Наталія Куксенко, журналіст Domik.ua

© domik.ua, 2015

Оцените статью
0 голосов

Читайте также

Демонтаж металлических конструкций в Киеве и области

Демонтаж металлических конструкций в Киеве и области

1
Переезд в новую квартиру: самая необходимая мебель и предметы интерьера

Переезд в новую квартиру: самая необходимая мебель и предметы интерьера

1
Как продать квартиру без посредников за 48 часов?

Как продать квартиру без посредников за 48 часов?

Поделитесь вашим мнением
0 комментариев
Купуй квартиру на Domik.ua
Широкий вибір квартир від власників, забудовників та ріелторів
Подробнее