Подать объявление

Поради, як вигідно здати квартиру в оренду

Поради, як вигідно здати квартиру в оренду
Для орендодавців-новачків Domik.ua зібрав кілька порад, які допоможуть швидко й вигідно здати житлову площу в оренду.

У вас є особисте житло, але трапилась нагода отримати в розпорядження вільну квартиру? Вирішили здати її в оренду, але нічого не знаєте про порядок дій?

Варто дотримуватися кількох простих правил.

Також читайте: Як правильно обрати квартиру для оренди

Правило перше: адекватна ціна

Передусім необхідно визначити правильну орендну ставку. У разі недооцінки квартири, отримаєте менше грошей, а у разі завищення – довго доведеться шукати квартиронаймача. Вивчіть оголошення про оренду аналогічних квартир, прицініться, з'ясуйте, за якою ціною здаються подібні квартири. Значення мають район, тип та вік будинку, кількість кімнат, стан квартири, наявність меблів, відстань до зупинок громадського транспорту та метрополітену, наявність інфраструктури поруч з будинком.

Читайте також: Як уникнути шахрайства при оренді квартири

Правило друге: ремонт з розумом

Звичайно, квартиру з ремонтом орендують більш охоче та швидше. Але якщо квартира розташована у спальному районі та панельному будинку, то доцільніше буде зробити косметичний ремонт.

Оренда квартири бізнес-класу передбачає не лише дорогий ремонт та просторе планування самої квартири, а й місце для паркування автівки поруч будинку, огороджену впорядковану прибудинкову територію та під’їзд, що охороняється. Тому не має сенсу ремонтувати за люксовим рівнем квартиру в панельній дев'ятиповерхівці, якщо під’їзд залишиться обшарпаним - ціну все одно доведеться зменшувати.

Правило третє: універсальний інтер'єр

Не приймайте радикальних рішень відносно ремонту звичайної квартири. Зробіть простий та ненав'язливий інтер’єр на усі смаки. Не обтяжуйте оздоблення квартири картинами на стінах, скатертинами чи серветками. Але облаштуйте пральною машинкою, перевірте, щоб працювала електрика, сантехніка, зачинялись вікна та балконні двері, працював холодильник.

Правило четверте: вибір орендатора

Якщо ви бажаєте здати житло знайомим, повідомте родичів, сусідів про свої плани, а також розмістіть оголошення в соціальній мережі про те, що здається квартира.

Якщо для вас за краще є здати квартиру стороннім людям, скористайтесь послугами професійних інтернет-ресурсів чи ріелторів. Як відомо, в Україні послуги ріелторів при оренді квартири сплачує орендатор. Але якщо ви укладете з агентством ексклюзивний договір, сплачувати комісійні доведеться вам.

Правило п'яте: договір оренди

Договір оренди квартири — обов'язкова умова. В договорі слід вказувати прізвище, ім'я та паспортні дані орендодавця та всіх орендаторів квартир, термін проживання, вартість оренди та дату сплати всіх платежів, варто зазначити, якщо в квартирі проживатиме тварина. Крім того, разом з договором складається акт прийому-передачі, в якому перераховуються всі цінності, що знаходяться в квартирі та вказуються недоліки.

Крім того, в договорі слід прописати, які комунальні послуги оплачує орендатор, а які — орендодавець.

Зразок договору оренди квартиру можна знайти й завантажити тут

Domik.ua бажає вам гарних орендаторів!

Інформаційно-аналітичний відділ Domik.ua

© domik.ua, 2015

Оцените статью
0 голосов

Читайте также

Демонтаж металлических конструкций в Киеве и области

Демонтаж металлических конструкций в Киеве и области

1
Переезд в новую квартиру: самая необходимая мебель и предметы интерьера

Переезд в новую квартиру: самая необходимая мебель и предметы интерьера

1
Как продать квартиру без посредников за 48 часов?

Как продать квартиру без посредников за 48 часов?

Поделитесь вашим мнением

Комментарии посетителей

62 комментария
юлия• 
Повалят разве что если война будет.А так в выиграше будет только економ маленькие однушки и двушки.С большими новостроями будет туго,за лишнюю комунал арендатор не захочет платить.А с меньшей квадратурой будет самое ликвиднее,разве кто снимал 1 будут в 2,И Т Д.Вы не забывайте что в Киеве очень много студентов украинских,арабов и т.д.,так как у нас дешовое образование.И ваша ссылка не работает я звонила по 3 -кам.самая дешовая 5 плюс вся комунал,очень убитый хрущик 56 м.плюс строгий фейс крнтроль без маленьких детей и т.д.
0+15
екпкр• 
Все работает, зачем выдумывать, скопирую еще раз: https://domik.ua/nedvizhimost/kiev/snyat-kvartiru.html?lim=&order=&seq=&realtType=novostrojki&extSrch=&url_region=kiev®IONS[]=8036400000®IONS[]=8038600000&search_type=snyat-kvartiru&codeSearch=&PRICE_FROM=2500&PRICE_TO=3100&PRICE_CLASS=2&DAYS_AGO=0&MITRO_DISTANCE=&streetSearch=&HOUSE_NUM=&WALL_TYPE=&STOREY_FROM=&STOREY_TO=&ALL_AREA_FROM=&ALL_AREA_TO=&LIV_AREA_FROM=&KIT_AREA_FROM=&LAND_AREA_FROM=&LAND_AREA_TO= 56 метров хрущик? Так это же трешка! Тогда вполне может быть, я-то об однушках говорю.
-4+1
Всі звіти про надійність новобудов безкоштовно
Обирайте новобудову в каталозі Білдконтролю та отримуйте звіт про її надійність. Це корисно.
Подробнее