Подать объявление

Як захистити споживачів від підвищення вартості квартплати після створення в будинку ОСББ

Як захистити споживачів від підвищення вартості квартплати після створення в будинку ОСББ
В Україні збільшується кількість ОСББ у багатоквартирних будинках, проте законом про ОСББ не урегульоване питання нарахування пільг та субсидій на оплату послуг з управління багатоквартирним будинком.

Чиновники зазначають, що при зміні форми управління будинком та переході до вільних цін на послугу з управління вартість квартплати (обслуговування будинку) може збільшитися. Приміром, у будинку з ОСББ тариф на обслуговування приміщень загального користування встановлюють власники квартир на загальних зборах. А в компаніях, які призначені примусово, тарифи оголошуються при проведенні конкурсу на визначення управителя .

Читайте також: Як будуть нараховувати пільги на оплату комунальних послуг у будинку з ОСББ

Перехід до вільних цін на послугу з управління багатоквартирним будинком не повинен негативно позначитися на соціальному захисті громадян.

Про це сказала директор Департаменту економіки систем життєзабезпечення Наталія Хоцянівська під час наради з питань реалізації Закону України «Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку».

«Відшкодування пільг та субсидій має здійснюватися, виходячи із граничного розміру витрат, оскільки ціна є вільною і її діапазон може коливатися, — пояснила Наталія Хоцянівська.

Наразі розробляються відповідні механізми. «Зокрема, потрібно затвердити постановою  Кабміну граничний розмір витрат, в межах якого відшкодовуватимуться пільги та житлові субсидії», - додала вона.

За словами директора Департаменту, наразі розроблено проект постанови Кабінету Міністрів України «Про надання населенню субсидій для відшкодування витрат з оплати послуг з управління багатоквартирним будинком (витрат з управління багатоквартирним будинком)». «Нам необхідно, щоб після 1 липня був забезпечений соціальний захист населення», — зазаначила Наталія Хоцянівська.

Обговорити сплату пільговиками та субсидіантами послуг з утримання будинку, де створено ОСББ, можна на форумі .

Оцените статью
0 голосов

Читайте также

Демонтаж металлических конструкций в Киеве и области

Демонтаж металлических конструкций в Киеве и области

1
Переезд в новую квартиру: самая необходимая мебель и предметы интерьера

Переезд в новую квартиру: самая необходимая мебель и предметы интерьера

1
Как продать квартиру без посредников за 48 часов?

Как продать квартиру без посредников за 48 часов?

Поделитесь вашим мнением
0 комментариев
Купуй квартиру на Domik.ua
Широкий вибір квартир від власників, забудовників та ріелторів
Подробнее