Подать объявление

Будівельні компанії проти парламентського законопроекту

Будівельні компанії проти парламентського законопроекту
Забудовники виступили проти одіозного законопроекту про призупинення більш ніж півтори сотні будівництв.

Нагадаємо, що мова йде про зареєстрований у Верховній Раді України ще на початку квітня законопроект № 2629 «Про мораторій на будівництво об'єктів на окремих земельних ділянках в м. Києві». Згідно з ним до прийняття генерального плану забудови міста має бути зупинено будівництво майже двохсот об’єктів.

Читайте також: Генплан Києва має залишати незмінним

Представники будівельних компаній звернулися до Голови Верховної Ради з проханням не виносити цей законопроект на голосування, а до Президента України - накласти вето у разі його прийняття. Будівельники посилаються на те, що законопроект суперечить нормам чинної Конституції та положенням законів України щодо містобудівної діяльності. Його прийняття здатне не лише зупинити будівельну галузь, а й позбавити 120 тисяч сімей житла та спричинити соціальну напругу у суспільстві.

Закон не може мати зворотної дії – це основа юриспруденції. Натомість цей документ складено так, що він скасовує розпочате раніше, а саме будівництва, куди вже вкладено чималі гроші.

Голова ради директорів компанії «Укрбуд» Юрій Пелих звертає увагу на те, що термін "заморозки" законопроектом не визначено, а коли саме приймуть новий генплан невідомо. Увесь цей час зупинені новобудови мають охоронятися, так як є об'єктами підвищеної небезпеки.

Хто і за чий рахунок їх охоронятиме, а головне - хто поверне кошти інвесторам - цілком слушні запитання, на які законопроект наразі відповіді не дає.

Інформаційно-аналітичний відділ Domik.ua

© domik.ua, 2015

Оцените статью
0 голосов

Читайте также

Инвестиции в свое будущее с безопасным ЖК DELREY

Инвестиции в свое будущее с безопасным ЖК DELREY

Безопасность и Комфорт: Почему следует обратить внимание именно на ЖК DELREY?

Безопасность и Комфорт: Почему следует обратить внимание именно на ЖК DELREY?

Специальное предложение на квартиры бизнес-класса в ЖК DELREY

Специальное предложение на квартиры бизнес-класса в ЖК DELREY

Поделитесь вашим мнением

Комментарии посетителей

1 комментарий
мисси• 
Вкладчики Дельты тоже долго добивались правды у стен НБУ, но в конце концов Шокин такие прижал Лагуна и хочнтся верить, что он не ускользнет
0+0
Купуй квартиру на Domik.ua
Широкий вибір квартир від власників, забудовників та ріелторів
Подробнее