Подати оголошення

Багаторівневі квартири в споруджуваних і готових ЖК «Київміськбуду»: повний список

ПрАТ ХК Київміськбуд
ПрАТ ХК Київміськбуд
Багаторівневі квартири в споруджуваних і готових ЖК «Київміськбуду»: повний список
Чому дворівневу квартиру не завжди можна назвати пентхаусом і де купити таке житло в Києві, маючи 1,68 млн грн, — вивчали журналісти.

Зміст

Квартири з терасами, сіті-хауси і багаторівневе житло — попит на нестандартну нерухомість в 2021 році зростає, особливо на тлі чергового локдауну. Журналісти порталу Domik.ua вивчили переваги та недоліки багаторівневого житла та з'ясували, скільки коштує найдоступніша та найдорожча багаторівневі квартири від «Київміськбуду».

Що таке багаторівнева квартира

Житлова нерухомість, де передбачено не один, а два чи більше поверхів, називається багаторівневою. Найпоширеніший варіант багаторівневого житла — це дворівневі квартири, розташовані на останніх поверхах житлових комплексів. Рідше зустрічаються варіанти трирівневих приміщень. Ще рідше — такі, що займають не останні поверхи, а перші або серединні.

Дворівневі квартири часто плутають з іншими типами нерухомості. Так, багато хто називає їх дуплексами, але це невірно. Дуплекс — це котедж на дві сім'ї, розділений навпіл. У кожній частині передбачений окремий вхід і невеликий двір. Найчастіше дуплекси — це двоповерхові будинки з мансардою. Можливо, цей тип нерухомості плутають із дворівневими квартирами тому, що англійською мовою останні звучать як duplex apartment.

На даху багатоповерхового житлового комплексу можуть бути розташовані мансарди. Їх також часто плутають із дворівневими квартирами. Принципова відмінність між мансардним і багаторівневим житлом полягає в тому, що мансарда не є поверхом. За документами вона частіше значиться як «експлуатоване горище». Найбільш впізнавана характеристика мансарди — ламані стіни, утворені поверхнею похилого даху.

Житло, в якому висота стель дозволяє власникам самостійно обладнати другий поверх, також називають дворівневим. Але це не зовсім вірно: другий поверх у такої нерухомості не передбачений забудовником, тому тут немає вікон, окремої вентиляції та «мокрих точок». Подібні приміщення називають «квартирою з антресолями». Стелі вище 4 м дозволяють організувати антресольний поверх за допомогою чавунних балок і дерев'яних конструкцій. Найчастіше на другому рівні розміщують спальню або кабінет. Головна умова — щоб висота дозволяла людині стати на повний зріст.

Також багаторівневі квартири часто плутають із пентхаусами.

Багаторівнева квартира — відмінна альтернатива повноцінному приватному будинку

Багаторівнева квартира й пентхаус: у чому різниця

Двоповерхову квартиру можна назвати пентхаусом лише умовно. Від самого початку пентхаус — і це закладено в його назві — представляв собою повноцінний будинок, розташований на даху житлового комплексу. Пентхаус може бути дво- або трирівневим. Скління — обов'язково панорамне, в ідеалі вікна повинні виходити на всі сторони світу. Ще одна неодмінна умова — висота стель не менше 4 м. З пентхауса передбачений вихід на експлуатований дах із якісною гідроізоляцією. Тут зазвичай облаштовують лаунж-зони, висаджують живі рослини, встановлюють барбекю або навіть басейн. Реалізувати все це в умовах вітчизняного ринку досить складно, тому забудовники та ріелтори часто називають пентхаусами дворівневі квартири, підвищуючи їх статус.

Крім багаторівневості, пентхауси мають ще одну перевагу: окремий вихід на експлуатований дах будівлі

Попит на дворівневі квартири після пандемії

Експерти ринку нерухомості стверджують: пандемія COVID-19 й подальший локдаун пророкували початок кінця епохи смарт-квартир. Якщо раніше люди задовольнялися крихітною студією, куди приходили лише поспати та переодягнутися, то в карантин вони змушені були перебувати тут 24/7. Це змусило багатьох переглянути пріоритети. Збільшилась важливість таких дрібниць, як наявність балкона, а ще краще — власної тераси, де можна дихати повітрям. Інвестори оцінили значущість власної інфраструктури новобудови, адже в умовах карантину вона часто залишається єдино доступною. Крім того, покупці прагнуть придбати більшу кількість квадратних метрів, приділяючи увагу зонуванню простору. У доковідні часи в тренді було відкрите планування — кухня, поєднана з вітальнею, спальня з робочим кабінетом і так далі. У 2021 році уподобання інвесторів схиляються на бік роздільних приміщень. Ніхто не знає, як довго доведеться працювати або вчитися на удальонці, і кожному в родині потрібен власний простір. Для цього багаторівневі квартири підходять якнайкраще.

«У 2020 році інвестори прагнули придбати більше квадратних метрів за той самий бюджет, — говорять у холдинговій компанії «Київміськбуд». — Зріс попит на дворівневе житло в наших новобудовах — особливо на планування з власними терасами або виходом на дах. Зазнавши наслідків локдауну раз, інвестори підсвідомо готуються до наступних. Тому заздалегідь продумують, щоб у кожного члена сім'ї був свій особистий простір: кабінет для роботи, кімната для онлайн-навчання тощо».

Багаторівнева квартира підходить для розмежування простору на сімейний та робочий, дитячий і дорослий

Плюси і мінуси дворівневих квартир

У переліку головних переваг багаторівневої нерухомості наступні пункти:

  • можливість зонувати простір, виділивши перший поверх, наприклад, в робочу зону, а другий — в сімейну;
  • багато вільного простору, що створює відчуття життя у власному будинку;
  • широке поле діяльності для втілення дизайнерських ідей;
  • мальовничі краєвиди та багато світла завдяки панорамному склінню вікон;
  • можливість встановити в квартирі камін, причому на будь-якому поверсі багаторівневого житла — це передбачено ДБН В2.2-15-2005 «Житлові будинки»;
  • відсутність сусідів зверху;
  • менше пилу і шуму, що доносяться з вулиці;
  • відсутність комарів і мух.

Недоліки у багаторівневого житла також є. Заради справедливості відзначимо, що більшість із них давно не відповідають дійсності. Наприклад, той факт, що докачка води на останні поверхи будинків може бути слабкою. Це стосується старого житлового фонду, а в новобудовах зараз встановлюється сучасне насосне обладнання, що забезпечує оптимальний напір води на всіх поверхах. Ще один стереотип стосується даху, що нібито протікає. Подібна думка — пережиток тих часів, коли дахи багатоквартирних будинків покривали руберойдом, який стає непридатним протягом п'яти-десяти років. Технології сягнули вперед, і зараз плоску покрівлю створюють із декількох шарів. Це армована основа, пароізоляція, утеплювач із мінераловатних плит, стяжка з ухилом, гідроізоляційний і захисно-розділовий шари, а далі — фінішне покриття.

Серед реальних недоліків багаторівневих квартир:

  • висока вартість сходової конструкції. Якщо забудовник встановлює сходові марші (як правило, з бетону), то це здешевлює конструкцію як мінімум на 50%;
  • сходи «з'їдають» простір, розташований під ними. Утім, професійний дизайнер вирішить цю проблему: тут можна розмістити диван, стелажі або закриту комору;
  • сходи можуть стати проблемою для маленьких дітей і літніх людей;
  • значні комунальні платежі. Цей мінус стосується не тільки дворівневого житла, але й усіх квартир великої площі;
  • поломка ліфта може серйозно зіпсувати життя, якщо квартира розташована на останньому поверсі новобудови.
На відміну від звичайної квартири, у дворівневій можна встановити справжній камін

Багаторівневі квартири від ХК «Київміськбуд»

Холдингова компанія «Київміськбуд» — найбільший вітчизняний забудовник, у портфелі якого понад 45 млн кв. м побудованого і введеного в експлуатацію житла. У січні 2021 року компанія зводить 27 житлових комплексів у Києві. У більшості з них можна придбати дво- і трирівневе житло. Також інвестори можуть купити дворівневу квартиру в готових новобудовах девелопера.

Дані про наявність багаторівневих квартир в готових і споруджуваних ЖК «Київміськбуду», а також про їхню площу та вартість ми розмістили в таблиці нижче.

Квартири в готових і споруджуваних ЖК «Київміськбуд»

Житловий комплекс  Адреса Площа дворівневих квартир, кв. м Вартість квартири, грн* Форум ЖК

Квартири в готових житлових комплексах

«Новомостицько-Замковецький»  Подільский р-н, вул. Сергія Данченка, 28б  131,66  Від 2 730 233 Форум ЖК «Новомостицько-Замковецький»

Квартири в споруджуваних житлових комплексах

«Урлівський-1»  Дарницький р-н, вул. Причальна, 11 Від 76,81 до 127,16 Від 2 345 546 грн Форум ЖК «Урлівський-1»
«Урлівський-2»  Дарницький р-н, вул. Сортувальна, 5 Від 113,16 до 201,34 Від 3 172 865 грн  Форум ЖК «Урлівський-2»
«Отрада»  Солом'янський р-н, пр-т Відрадний, 93/2 Від 95,49 до 148,26 Від 2 139 644 грн Форум ЖК «Отрада»
«Райдужний»  Дніпровський р-н, вул. Кибальчича, 2 Від 65,53 до 129,3 Від 1 683 858 грн Форум ЖК «Райдужний»
«Медовий»  Солом'янський р-н, вул. Радченка, 27-29 Від 83,88 до 152,84 Від 2 196 313 грн Форум ЖК «Медовый»
«Медовий-2»  Солом’янський р-н, вул. Радченка, 27 Від 73,6 до 201,34 Від 1 837 234 грн  Форум ЖК «Медовий-2»
«Абрикосовий»  Голосіївский р-н, вул. Жулянська Від 73,46 до 147,41 Від 1 859 786 грн Форум ЖК «Абрикосовий»
«Академ Парк»  Святошинський р-н, вул. Вернадського, 24 Від 90,44 до 110,71 Від 2 579 103 грн Форум ЖК «Академ Парк»
Lake House Оболонський р-н, вул. Малиновського, 2а Від 153,67 до 197,06 Від 5 289 475 Форум ЖК «Лейк Хаус»
Freedom Дніпровський р-н, пр-т Броварський Від 96,26 до 146,77 Від 2 695 280 Форум ЖК «Фрідом»
«Злагода»  Дарницький р-н, вул. Вербицького, 1 Від 74,26 до 171,42 м2 Від 1 910 338 грн Форум ЖК «Злагода»
Twin House Деснянський р-н, вул. Крайня, 1 Від 83,95 до 131,24 Від 2 076 503 грн Форум ЖК «Твін Хаус»
«Шевченківський»  Шевченківський р-н, вул. Златоустівська, 27

187,4

(трирівневі)

Від 8 709 227 грн Форум ЖК «Шевченківський»
«Кирилівський гай»  Шевченківський р-н, вул. Багговутівська, 1а Від 110,25 до 154,8 Від 3 417 419 грн Форум ЖК «Кирилівський гай»
«Чарівне Місто»  Дарницький р-н, вул. Бориспільська, 18-26 Від 72.63 до 213.99 м2  Від 1 809 782 грн Форум ЖК «Чарівне Місто»
«Оберіг-2»  Дарницький р-н, вул. Бориспільська, 30а Від 65,29 до 117,73 Від 1 818 065 Форум ЖК «Оберіг-2» 

* Ціни актуальні на 1 лютого 2021 року і вказані без урахування знижки. Точну вартість житла можна дізнатися у відділах продажу «Київміськбуд»

Читайте також: Підсумки 2020 року від ХК «Київміськбуд»: «Нам вдалося вистояти з мінімальними втратами, які були компенсовані вже до початку осені»

Як обрати дворівневу квартиру від «Київміськбуд»

У разі вибору багаторівневої нерухомості необхідно спиратися на її вартість, житлову площу, зонування простору або можливість перепланування. Слід враховувати, що зазначена забудовником площа квартир — загальна. Чималу її частину можуть «з'їсти» балкони та тераси, особливо якщо їх в квартирі кілька. Обираючи трирівневе житло потрібно враховувати, що вартість сходів та їх установка зросте вдвічі.

Часто в багаторівневих квартирах заплановані приміщення під гардеробну і технічну кімнату. Це дуже зручно: перші дозволяють заощадити на дорогих шафах-купе, другі звільняють житловий простір, адже в таких кімнатах можна розмістити пральну і сушильну машини. Санвузлів у дворівневому житлі повинно бути як мінімум два: по одному на кожному поверсі.

У разі купівлі багаторівневого житла «Київміськбуд» надає знижку. Вона варіюється в залежності від житлового комплексу та форми оплати. Найвигідніше купувати нерухомість із повною оплатою — в такому випадку знижка може скласти 10%.

Як і будь-яку іншу нерухомість, багаторівневу квартиру слід обирати з урахуванням характеристик самої новобудови — її розташування, внутрішньої інфраструктури та транспортної доступності.

Висновки

На початку 2000-х багаторівневі квартири вважалися елітним житлом, і їх пропозиція на столичному ринку була обмежена. У 2021 році в 66 житлових комплексах Києва можна придбати багаторівневе житло від забудовника, в тому числі від компанії «Київміськбуд». Девелопер пропонує багаторівневі квартири в 1 готовому ЖК і 16 споруджуваних проєктах. Усі вони дворівневі, крім одного — ЖК «Шевченківський», де пропонується трирівнева нерухомість із виходом на дах.

Найдоступніша дворівнева квартира від «Київміськбуд» обійдеться інвестору в 1 683 858 грн (без урахування знижки). Це однокімнатне житло площею 65,53 кв. м у ЖК «Райдужний» в мікрорайоні Райдужний на лівому березі Києва. На першому рівні квартири розташована кухня-вітальня 22,3 кв. м, гостьовий санвузол і балкон. На другому — спальня 22,1 кв. м, другий санвузол і ще один балкон.

Найдорожча багаторівнева квартира від «Київміськбуд» продається в ЖК «Шевченківський». Це трирівневе приміщення вартістю від 8 709 227 грн (без урахування знижки). Його загальна площа — 187,4 кв. м, житлова — 94 кв. м. У квартирі розташовано 5 роздільних кімнат, 3 санвузли та простора відкрита тераса площей 12,3 кв. м.

Інформаційно-аналітичний відділ Domik.ua

© domik.ua, 2021

Оцініть статтю
0 голосів

Читайте також

Інвестиції у своє майбутнє з безпечним ЖК DELREY

Інвестиції у своє майбутнє з безпечним ЖК DELREY

Безпека та Комфорт: Чому слід звернути увагу саме на ЖК DELREY?

Безпека та Комфорт: Чому слід звернути увагу саме на ЖК DELREY?

Спеціальна пропозиція на квартири бізнес-класу у ЖК DELREY

Спеціальна пропозиція на квартири бізнес-класу у ЖК DELREY

Поділіться вашою думкою

Коментарі відвідувачів

2 коментаря
Petrovna• 
Найдоступніша дворівнева квартира від «Київміськбуд» обійдеться інвестору в 1 683 858 грн (без урахування знижки). Це однокімнатне житло площею 65,53 кв. м у ЖК «Райдужний» в мікрорайоні Райдужний на лівому березі Києва. Источник: domik.ua Очень интересное предложение, конечно. Но когда сравниваешь обещанные и реальные сроки сдачи ЖК Радужный, оно уже не кажется таким привлекательным
0+3
Seva• 
Двухуровневые апартаменты это круто, конечно, но с нынешней коммуналкой не каждый миллионер потянет такое жилье))
0+1
Каталог відгуків про будинки Києва
Знайдіть свій будинок та розкажіть про нього. Що подобається, а що ні? Допоможіть тим хто шукає житло
Детальніше