Подать объявление

Де і чому не варто купувати нерухомість у Києві

Де і чому не варто купувати нерухомість у Києві
Київ давно отримав першість серед українських міст, які розбудовуються швидкими темпами. Попит на житлову нерухомість у столиці дозволяє забудовникам зводити будинки та цілі квартали швидко та густо.

При виборі житла покупці зазвичай цікавляться ціною об'єкта, його віддаленістю від метро, транспортною розв'язкою. Також інвестори, в основному, звертають увагу на ті об'єкти соціальної інфраструктури, якими вони будуть користуватися і не цікавляться, чи розташовані поряд з будинком потенційно небезпечні підприємства. Проте слід пам'ятати, що у Києві нараховується кілька об'єктів, поруч з якими мешкати небезпечно.

Domik.ua з'ясував, де саме в столиці не варто купувати житлову нерухомість через потенційну загрозу життю та здоров'ю людей.

1. ТЕЦ-6 на вулиці Пухівській, 1А, Деснянський район.

Це найпотужніша теплова електроцентраль нашої країни, яка забезпечує теплом Дніпровський, Дарницький, Деснянський, Подільський та Оболонський райони Києва. Підприємство працює на мазуті, продукти згоряння якого мають згубний вплив на здоров'я людей.

Також недалеко від ТЕЦ знаходяться торфовища, котрі періодично спалахують, що підвищує рівень небезпеки.

Ознайомитися з інфраструктурою Деснянського району можна, переглянувши відеоогляд .

2. ТЕЦ-5 на вулиці Промисловій, 4, Голосіївський район.

Ця теплоелектроцентраль також викидає у повітря продукти згоряння мазуту. На підприємстві відсутня система утилізації попелу та сміття.

Дізнатися більше про інфраструктуру Голосіївського району можна з відеоогляду .

Читайте також: Як обрати правильного господаря квартири — інструкція для орендаторів від Domik.ua

3. Спецкомбінат «Радон» на вулиці Червонопрапорній, 50, Голосіївський район.

На підприємстві багато радіоактивних відходів, завезених у 80-і роки минулого сторіччя з інших регіонів України. Спецкомбінат знаходиться в аварійному стані ще після випадку витоку тритію у 1995 році.

4. Сміттєспалювальний завод «Енергія» на вулиці Колекторній, 46, Дарницький район.

Завод викидає в атмосферу 700 тонн шкідливих речовин на рік.

5. Завод «Радикал» на вулиці Червоноткацькій, 61, Дніпровський район

Київський завод хімікатів почали будувати у 1949 році. Тут виготовляли поролон, добрива та каустичну соду. Проте через використання у виробництві ртуті завод визнали підприємством з особливо підвищеною небезпекою. Недалеко від заводу знаходиться звалище з сотнями тонн металу, просякнутого ртуттю.

У 2002 році Господарський суд Києва визнав завод «Радикал» особливо небезпечним підприємством хімічної промисловості. У 2009 році з території заводу було вивезено 120 тонн ртуті, проте експерти підрахували, що ртуть, яка залишилася у місцевих грунтах, має вагу майже 200 тонн.

Ознайомитися з інфраструктурою Дніпровського району можна, переглянувши відеоогляд .

6. Станція аерації в Бортничах в Колекторному провулку, Дарницький район.

Бортницька станція аерації — це споруди і обладнання, призначені для комплексної біологічної очистки стічних вод промислових підприємств Києва.

Там знаходиться 8,5 млн кубометрів мулу при допустимій нормі у 3 млн. Крім того, у 2012 році на станції виникла аварія. Якщо зараз на станції станеться прорив греблі, буде розлив відходів, котрі потраплять до р. Дніпро.

Основні проблеми в роботі станції пов'язані із застарілими спорудами, побудованими у 60-х роках ХХ століття, котрі відпрацювали свій експлуатаційний термін та потребують негайної реконструкції.

Кожного літа, зі зміною напряму вітру, мешканці житлового масиву Позняки відчувають розповсюдження неприємного запаху зі сторону Бортницької станції аерації. Періодичність різна — від кількох разів на місяць до кількох разів на тиждень.

7. Полігон № 5 у с. Подгірці.

Полігон можна назвати звалищем твердих побутових відходів, котрі отруюють як грунт, так і повітря довкола.

8. Державне підприємство «Захід» на проспекті Академіка Вернадського, 38, Святошинський район.

Тут зберігається близько 200 тонн радіоактивного металу берилію. Берилій — це отруйна речовина, що викликає важкі алергічні реакції. Подразнює шкіру та слизові оболонки. При потраплянні до легень викликає хронічне захворювання бериліоз (так звана «легенева недостатність»).

Дізнатися більше про інфраструктуру Святошинського району можна з відеоогляду.

Портал Domik.ua рекомендує покупцям прискіпливо обирати не лише саму квартиру, а й район, у якому зводять будинок, аби уникнути неприємного сусідства з потенційно небезпечними об'єктами.

Оцените статью
0 голосов

Читайте также

Инвестиции в свое будущее с безопасным ЖК DELREY

Инвестиции в свое будущее с безопасным ЖК DELREY

Безопасность и Комфорт: Почему следует обратить внимание именно на ЖК DELREY?

Безопасность и Комфорт: Почему следует обратить внимание именно на ЖК DELREY?

Специальное предложение на квартиры бизнес-класса в ЖК DELREY

Специальное предложение на квартиры бизнес-класса в ЖК DELREY

Поделитесь вашим мнением
0 комментариев
Реестр инвесторов на форуме Домика
Кнопка добавления в реестр расположена вверху каждой темы ЖК на форуме. Следите за продажами сами!
Подробнее