Подать объявление

Про що свідчать дані про аварійні багатоквартирні будинки в Києві: експерт

Про що свідчать дані про аварійні багатоквартирні будинки в Києві: експерт
Столична влада визнала аварійними 99 житлових багатоквартирних будинків.

20 березня 2017 року портал Domik.ua опублікував повний перелік житлових будинків, які визнано аварійними . Про зворотній бік переліку аварійних житлових будівель Киева на своїй сторінці у Facebook висловився генеральний директор девелоперської компанії «Greenol» Олег Приходько.

«За даними житлово-комунальної інфраструктури КМДА, які було надано в ексклюзивному коментарі одному із найавторитетніших спеціалізованих інтернет ресурсів ринку нерухомості  Domik.net, у Києві на даний час є 99 житлових будівель, які знаходяться у ветхому та аварійному стані. Перелік будівель було люб’язно опубліковано у мережі, що знаходиться у вільному доступі.

Уважно придивившись до конкретних адрес можна побачити, що усі ці адреси – найбажаніші місця розташування під нову забудову чи будівництво елітних приватних помешкань. Є адреси, місця яких для девелоперів ринку нерухомості майже як валер’янка для котів, на яких є можливість будувати сучасні багатосекційні багатоповерхові житлові комплекси з власною інфраструктурою та закритою територією.

І хоча Поділ і є історичною місцевістю найстарішого району столиці, чиновники виділили «найсмачніші» адреси. Чого тільки варті такі як Андріївський узвіз, вул. Сагайдачного, Верхній та Нижній Вали, вул. Хорива та ін. А в Шевченківському районі – 8 адрес по вул. Дмитрівській.

Звичайно, проти дійсно кепського технічного стану будівель аргументи відсутні. Тому як у житловому фонді проживають люди, і немає нічого найважливішого ніж життя людини, як мінімум, цьому нас вчили з дитинства. Хочеться вірити, що так звані «хрущовки» та «сталінки» все ще міцні «дідусі» і їх черга ще не надійшла.

Читайте також: У Києві руйнуються будинки: які будівлі потерпають від зведення новобудов

До чого це все я? Не так давно пройшла інформація що мер столиці нашого північного сусіда оголосив про програму, метою якої є знесення п’ятиповерхівок, так званих «хрущовок». Що мені подобається у цьому підході, так це те, що даною програмою передбачається принцип переселення мешканців будинків, що підлягають знесенню у сучасні будівлі в межах одного й того ж мікрорайону. Друге – житлова площа у нових квартирах таких «переселенців» – не менша ніж є в них у «хрущовках», при цьому нежитлова площа квартир буде набагато більша за рахунок площ кухні, санвузлів, коридорів та ін. І найголовніше, що це дійсно програма, яка передбачає, що в неї можуть потрапити 25 мільйонів квадратних метрів житла, в яких мешкають 1,6 млн людей. І на останок: знесення ветхого житла буде можливим лише за згодою усіх мешканців кожного окремого будинку. Масштабно та по-державницькому. Браво!

Звичайно, піклуватися про життя та здоров’я своїх громадян - це обов’язок державних мужів. Одначе хочеться, щоб окрім виділення аварійного житлового фонду, наші відповідні державні інститути міркували масштабніше, створювали та втілювали у життя довгострокові програми, направлені на розбудову нашої європейської столиці.

P.S. За неофіційними даними у Києві від 2 до 3 тис. п'ятиповерхових будинків, що потребують реконструкції чи модернізації», - написав Олег Приходько.

Обговорити проблеми ринку нерухомості Києва та висловити своє бачення шляхів вирішення проблем можна на форумі ринку нерухомості .

Оцените статью
0 голосов

Читайте также

Безопасность и Комфорт: Почему следует обратить внимание именно на ЖК DELREY?

Безопасность и Комфорт: Почему следует обратить внимание именно на ЖК DELREY?

Специальное предложение на квартиры бизнес-класса в ЖК DELREY

Специальное предложение на квартиры бизнес-класса в ЖК DELREY

Демонтаж металлических конструкций в Киеве и области

Демонтаж металлических конструкций в Киеве и области

1
Поделитесь вашим мнением

Комментарии посетителей

1 комментарий
Djunger• 
Уважно придивившись до конкретних адрес можна побачити, що усі ці адреси – найбажаніші місця розташування під нову забудову чи будівництво елітних приватних помешкань. Є адреси, місця яких для девелоперів ринку нерухомості майже як валер’янка для котів, на яких є можливість будувати сучасні багатосекційні багатоповерхові житлові комплекси з власною інфраструктурою та закритою територією. -тонко подмечено, респект автору!
0+3
Купуй квартиру на Domik.ua
Широкий вибір квартир від власників, забудовників та ріелторів
Подробнее