Подать объявление

Купити квартиру у Львові можна від $650 за квадратний метр

Купити квартиру у Львові можна від $650 за квадратний метр
Про тенденції, властиві ринку нерухомості Львова, Domik.ua розпитав фахівців провідної львівської агенції нерухомості.

Попит на нерухомість у Львові, порівняно з минулим роком, зріс, - розповідає керівник відділу купівлі-продажу нерухомості компанії “Дуоком” Євгенія Шкап'як. Особливо активізували його жителі східних регіонів.

Також читайте: Вартість оренди квартир у Львові зростає, а орендарі шукають способи зекономити

Проте, зазначає експерт, ситуація з коливанням долара негативно вплинула на ринок. Крім того, потенційні покупці не можуть скористатись традиційними методами оплати - кредитом і депозитом: депозити банки видають частинами, з кредитами ситуація ще гірша.

“У березні 2015 року попит на нерухомість знизився на 16% відносно минулого місяця, - каже пані Євгенія. - Та попри те що тенденція не позитивна, такі коливання завжди існували, тож таке явище не слід вважати послідовним”.

Втім, сьогодні львівські покупці, так само, як і київські, віддають перевагу первинному ринку. Ціни на такі квартири у гривнях, що значно більше подобається покупцям навіть при нестабільному курсі іноземної валюти.

“Активність на вторинному ринку нерухомості продовжує знижуватись у зв’язку з прив’язкою до долара, - розповідає далі Євгенія Шкап'як. - Тут покупці віддають перевагу квартирам з ремонтом і меблями, що дозволяє покупцям або відразу в’їжджати і жити, або здавати в оренду без додаткових інвестицій в ремонт і облаштування”. Активізуватись вторинний ринок зможе лише за умови раціонального ціноутворення, вважає експерт.

Також читайте: Скільки має коштувати квартира у Львові

Львівські продавці, так само, як і харківські, готові йти на поступки покупцям, адже за сьогоднішніх умов, це — єдина можливість зацікавити покупця. Більше того, якщо економічна ситуація не буде покращуватись, фахівці агентства “Дуоком” прогнозують подальше зниження цін власниками.

Також читайте: Харківські продавці готові торгуватися, але за гривні продають неохоче

“Декотрі власники житла знімають його з продажу, оскільки бажають перечекати кризу та не продешевити. Але, як показує уже багаторічний досвід, такі власники продають пізніше своє житла на 10-15% дешевше від попередньо заявленої ними ціни - такий собі самообман” - діляться спостереженнями ріелтори.

Також читайте: Основні помилки продавців нерухомості

Продавати квартири за гривні львівські продавці також не надто поспішають. Адже виручені кошти переважній більшості з них все одно доведеться конвертувати в надійнішу валюту, а купити її у сьогоднішніх умовах критично складно. Цікаво, що на вторинному ринку не хочуть купувати за гривню й покупці. Вони не зацікавлені страждати від завищених цін у гривні, зумовлених тим, що продавці прагнуть зняти з себе курсові ризики.

Середня вартість квадратного метру квартири у Львові, за даними компанії “Дуоком” сьогодні складає від $900 на околицях міста до $1250 у центральному Галицькому районі. При цьому, мінімальні ціни стартують від $650/кв.м — це житло економ-класу на околицях, й сягають $1700 за квадратний метр апартаментів еліт-класу в центрі.

Співробітники компанії розповідають, що у своїй практиці нерідко стикаються з тим, що люди необізнані з постановою НБУ про обмеження граничної суми розрахунків готівкою — їм необхідно роз'яснювати всі особливості укладання угод з урахуванням обмежень.

Інформаційно-аналітичний відділ Domik.ua

© domik.ua, 2015

Оцените статью
0 голосов

Читайте также

Демонтаж металлических конструкций в Киеве и области

Демонтаж металлических конструкций в Киеве и области

1
Переезд в новую квартиру: самая необходимая мебель и предметы интерьера

Переезд в новую квартиру: самая необходимая мебель и предметы интерьера

1
Как продать квартиру без посредников за 48 часов?

Как продать квартиру без посредников за 48 часов?

Поделитесь вашим мнением
0 комментариев
Всі звіти про надійність новобудов безкоштовно
Обирайте новобудову в каталозі Білдконтролю та отримуйте звіт про її надійність. Це корисно.
Подробнее