Подать объявление

До яких хитрощів вдаються ріелтори

До яких хитрощів вдаються ріелтори
Domik.ua зібрав хитрощі ріелторів, знання яких допоможе клієнтам не потрапити на гачок нечесних посередників.

Ріелторська праця – нелегка, і тому заповзятливі ріелтори для полегшення роботи вигадують багато хитрощів, які вводять в оману клієнтів.

Також читайте: Які якості повинен мати ріелтор

Хитрість перша. Ріелтор розміщує в базі даних об’єкти, яких насправді немає, адже головне його завдання – зацікавити клієнта. Якщо потенційний покупець-продавець приїде на зустріч з ріелтором, він буде спантеличений кількістю пропозицій, якими може зацікавитись, не розуміючи, що запропоновані варіанти не такі вже й вигідні.

Цікава інформація. У ЗМІ та на сайтах розміщуються оголошення про продаж квартир, яких не існує, але за параметрами, вони схожі на реальні варіанти. Нереальна кількість житла у оголошеннях провідних газет та журналів сьогодні складає 70%, а ще декілька років тому – 50%. До речі, окремі агентства нерухомості виділяють для квартир, яких немає у наявності, окремі номери телефонів та менеджерів, які займаються виключно відсіюванням покупців, для того, щоб переорієнтувати їх на квартири, які є у їхній картотеці.

Нереальні квартири дають можливість ріелтору знизити вартість реальної квартири та прискорити строк продажу, і, як результат, одержати грошову винагороду.

Хитрість друга. Ріелтор тисне на клієнта, стверджуючи, що за подібну ціну квартиру з такими параметрами ніде не купити. Залишилась одна, й за нею вже черга стоїть. Більшість клієнтів потрапляють у подібну пастку і купують запропоновану квартиру не за ту вартість, за яку планували й не за ту, яка була вказана в оголошенні, а значно дорожче.

Хитрість третя. Приховування негативних моментів об’єкту, що продається. Ріелтор може приховати від покупця інформацію про те, що власник був одружений, що є неповнолітні діти або інваліди.

Угоду, якщо вона відбулась, можна визнати недійсною через суд, але час втрачено, не кажучи про гроші та нерви.

Не поодинокі випадки приховування ріелтором негараздів у квартирі або, навпаки, штучного прикрашування. Покупцеві або орендатору необхідно поцікавитись особливостями проживання до здійснення угоди.

Також читайте: Основні помилки покупців квартир

Під час огляду майбутнього житла зверніть увагу на поведінку продавця, зокрема, чи не намагається він спровадити якомога швидше оглядачів. У цьому разі перевірте:

  • Наскільки спричиняє гуркіт громадський транспорт.
  • Яка віддаленість від аеропорту.

Ріелтори призначають час огляду квартири у години затишшя гуркоту транспорту, будівничих робіт, які проводяться поруч і т.ін.

Завітати з ріелтором на огляд квартири можуть підставні покупці, які торгуються, наче реальні покупці, а потім зникають (ріелтор пояснює, що квартира занадто дорога і таким чином збиває ціну).

Domik.ua застерігає: як би швидко не хотілось купити чи продати квартиру, не треба поспіхом вирішувати дане питання. Придбання чи продаж житла – відповідальний момент у житті. Вдала угода залежатиме від вашої пильності, педантичності та обізнаності.

Інформаційно-аналітичний відділ Domik.ua

© domik.ua, 2015

Оцените статью
0 голосов

Читайте также

Инвестиции в свое будущее с безопасным ЖК DELREY

Инвестиции в свое будущее с безопасным ЖК DELREY

Безопасность и Комфорт: Почему следует обратить внимание именно на ЖК DELREY?

Безопасность и Комфорт: Почему следует обратить внимание именно на ЖК DELREY?

Специальное предложение на квартиры бизнес-класса в ЖК DELREY

Специальное предложение на квартиры бизнес-класса в ЖК DELREY

Поделитесь вашим мнением
0 комментариев
Реестр инвесторов на форуме Домика
Кнопка добавления в реестр расположена вверху каждой темы ЖК на форуме. Следите за продажами сами!
Подробнее