Подать объявление

Скільки коштів потрібно сплатити мешканцям будинків для проведення капітального ремонту

Скільки коштів потрібно сплатити мешканцям будинків для проведення капітального ремонту
Чиновники зазначають, що власники квартир у багатоквартирних будинках мають самі дбати про належний стан багатоповерхівок. Для того, щоб житло було комфортним, мешканці будинків мають обрати ефективного управителя.

Як стало відомо Domik.ua, власники квартир нерідко скаржаться на поганий стан будинків — неприбране сміття, відсутність ремонту, протікаючі покрівлі та підтоплені підвали. Однак, місцева влада може допомогти мешканцям провести ремонт та усунути всі недоліки.

Читайте також: Чергові зміни в законі про ОСББ: хто захистить споживачів від зростання квартплати

Директор Департаменту систем життєзабезпечення та житлової політики Дмитро Корчак зазначив: «Законодавство дозволяє співфінансування місцевих бюджетів, існують відповідні програми державних банків, зокрема 30 на 70 та 40/60. Звертаюся до представників влади на місцях – запроваджуйте місцеві програми у цьому напрямі – під будь-яким лозунгом – чи то заходи з енергоефективності, чи то сприяння у створенні ОСББ, та залучайте кошти міжнародних донорів та грантів», — зазначив Дмитро Корчак. Приміром, в Києві працює програма співфінансування , за умовами якої власники квартир в багатоповерхівках сплачують лише 30% вартості капітального ремонту. А 70% коштів надає столична влада.

Чиновник повідомив, що на державному рівні також забезпечено усе необхідне для прийняття відповідних рішень та призначення ОМС ефективних управителів багатоквартирних будинків. «Розроблений порядок проведення конкурсу, який зараз знаходиться на погодженні, також на погодженні знаходиться типовий договір», — повідомив він та нагадав, що форму Протоколу зборів співвласників багатоквартирного будинку затверджено наказом Мінрегіону від 25.08.2015 № 203. Ще одним наказом Мінрегіону від 23.09.2015 № 238 внесено зміни до Типового статуту об’єднання співвласників багатоквартирного будинку, який викладено у новій редакції. Крім того, постановою Кабінету Міністрів України від 24.02.2016 № 109 затверджено Порядок зберігання протоколів зборів співвласників багатоквартирного будинку та розміщення інформації про рішення, прийняті такими зборами, а постановою Кабінету Міністрів України від 20.04.2016 № 301 затверджено Порядок списання з балансу багатоквартирних будинків.

Читайте також: Створення ОСББ: міфи та факти

«Проте на місцях люди стикаються з деякими складнощами при реалізації норм закону «Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку» 417 – VIII від 14 травня 2015 року, головна з яких погана поінформованість населення з боку ОМС про стан та можливості для реалізації житлово-комунальних потреб. А також, щодо отримання інформації про власників квартир та нежитлових приміщень у будинку, яка необхідна для створення ОСББ. Отримання інформації про співвласників є  найпершим кроком у підготовці проведення загальних зборів. І це питання до БТІ – здебільшого комунальних підприємств, які не надають відповідні документи співвласникам, позбавляючи їх можливості об’єднатися. А відтак і вирішити цю проблему повинні на містах», — зауважив Дмитро Корчак.

Як створити ОСББ у багатоквартирному будинку, читайте на форумі .

Оцените статью
0 голосов

Читайте также

Инвестиции в свое будущее с безопасным ЖК DELREY

Инвестиции в свое будущее с безопасным ЖК DELREY

Безопасность и Комфорт: Почему следует обратить внимание именно на ЖК DELREY?

Безопасность и Комфорт: Почему следует обратить внимание именно на ЖК DELREY?

Специальное предложение на квартиры бизнес-класса в ЖК DELREY

Специальное предложение на квартиры бизнес-класса в ЖК DELREY

Поделитесь вашим мнением
0 комментариев
Каталог відгуків про будинки Києва
Знайдіть свій будинок та розкажіть про нього. Що подобається, а що ні? Допоможіть тим хто шукає житло
Подробнее