Подать объявление

Україна – у ТОП-50 країн за показником «Отримання дозволів на будівництво», - Геннадій Зубко

Україна – у ТОП-50 країн за показником «Отримання дозволів на будівництво», - Геннадій Зубко
Світовий банк оприлюднив рейтинг «Doing Business», у якому Україна піднялася з 80-го місця на 76-те.

За показником «Отримання дозволу на будівництво» Україна перемістилася з 140-ї позиції на 35-ту.

Цією інформацією поділився міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко.

Domik.ua публікує висновки роботи Комітету з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства над дерегуляцією будівництва, про які Геннадій Зубко розповів на своїй офіційній сторінці у Facebook .

«Україна у загальному рейтингу Світового банку «Doing Business» піднялася з 80-го рядка на 76-й. Проте за індикатором «Отримання дозволу на будівництво» піднялась на 105 пунктів – із 140-ї позиції на 35-ту!

Це є результат, в першу чергу, командної роботи Мінрегіону та нашого парламентського Комітету з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства над законодавчим забезпеченням дерегуляції будівельної діяльності, поліпшення умов ведення бізнесу, зменшення зловживань контролюючими органами у видачі дозвільних документів, усунення корупційної складової.

Цьому сприяли в першу чергу законодавчі ініціативи — прийняття ЗУ №1817 щодо удосконалення містобудівної діяльності» і ЗУ №2020 щодо поліпшення умов ведення будівельної діяльності». Цими законами ми:

Скасували категорії складності (яких було 5) й перейшли до класу наслідків, визначення яких зараз чітко врегульовано. Адже раніше найбільше корупційних зловживань виникало саме у питанні визначення категорії складності об’єкта, що в свою чергу впливало на вид дозвільного документа (декларація або дозвіл).

Скасували декларацію на початок виконання будівельних робіт. Будівництво об’єктів з незначними наслідками (СС1) тепер здійснюється за повідомленнями, а об’єктів з середніми та значними наслідками (СС2 та СС3) - за дозволами.

Читайте також: Скільки грошей на молодіжне будівництво планують виділити з держбюджету України на 2018 рік

Встановили чіткі рамки й критерії для перевірок - у залежності від ступеню ризику об’єкта. З високим ступенем ризику (СС3) – не частіше одного разу на два роки; середнім ступенем (СС2) – не частіше одного разу на три роки; з незначним ступенем (СС1) – не частіше одного разу на п’ять років.

Затвердили перелік будівельних робіт, що не потребують отримання дозволів на початок їх виконання та не потребуватимуть прийняття в експлуатацію. 

Передбачили можливість отримання сертифікату (прийняття в експлуатацію) через електронну систему.

Законом №2020 ми скасували зайву процедуру отримання будівельниками технічних умов від ДСНС з пожежної безпеки на будівництво. Ці вимоги тепер отримуються разом з архітектурно-будівельними вимогами. 

Читайте також: Динаміка індексів будівельної продукції в Україні за 2017 рік: Держстат

Також значно вплинуло на зростання рейтингу прийняття КМДА рішення щодо зменшення з 10 до 2% розміру пайового внеску забудовників у розвиток соціальної інфраструктури».

Тож Україна – в ТОП-50 країн за показником «Отримання дозволів на будівництво».

Це значно вплинуло на загальний рейтинг держави і є найкращим прогресом України в світі. Це — індикатор для інвесторів і збільшення притоку іноземних інвестицій в країну. За підрахунками експертів, один пункт у рейтингу – це можливість додатково залучити в економіку країни близько 600 млн $ інвестицій.

Фото із офіційної Facebook-сторінки Геннадія Зубко

Україна реформується і ми не зупиняємось на досягнутому. Дерегуляція в Україні бізнес-процесів, зокрема у галузі будівництва , буде продовжена. І надалі працюватимемо над поліпшенням позицій у «Doing Business і тримати високу планку», - йдеться у повідомленні віце-прем’єр-міністра.

Оцените статью
0 голосов

Читайте также

Демонтаж металлических конструкций в Киеве и области

Демонтаж металлических конструкций в Киеве и области

1
Переезд в новую квартиру: самая необходимая мебель и предметы интерьера

Переезд в новую квартиру: самая необходимая мебель и предметы интерьера

1
Как продать квартиру без посредников за 48 часов?

Как продать квартиру без посредников за 48 часов?

Поделитесь вашим мнением
0 комментариев
Всі звіти про надійність новобудов безкоштовно
Обирайте новобудову в каталозі Білдконтролю та отримуйте звіт про її надійність. Це корисно.
Подробнее