Подать объявление

Як живеться у ЖК «Французький бульвар»: огляд, відгуки мешканців, будівельний майданчик

Як живеться у ЖК «Французький бульвар»: огляд, відгуки мешканців, будівельний майданчик
Катерина Голубенко вирішила перевірити, як насправді живеться в обіцяній забудовником екологічно чистій місцевості північного передмістя Києва. Картинка VS реальність у ЖК «Французький бульвар».

Содержание

Останнього разу ми відвідували Вишгород два роки тому, коли Domik.ua розповідав про життя та побут перших поселенців ЖК «Ярославичі-2». Найбільша кількість новобудов міста наразі сконцентрована уздовж вул. Шолуденка. Наймасштабніший проєкт серед них — ЖК «Французький бульвар» від забудовника ProfGroup. Компанію було створено у 1997 році. Містянам Вишгорода відома такими проєктами, як ЖК «Борисо-Глібський», «Борисо-Глібський 2» та «Французький квартал»

На форумі ЖК «Французький бульвар» представники забудовника щомісяця викладають фото із будівельного майданчика та звітують про темпи зведення. Потенційні інвестори цікавляться відгуками мешканців зданих секцій, проте ті, чомусь скупі на відповіді. Хоча ще у минулому році скаржилися на затягування будівництва та комунальні проблеми. Покупці квартир третьої секції, яку здали у II кварталі 2020 року, розповідали на форумі про відсутність опалення та газопостачання, тимчасову схему підключення до електромереж. Тож я вирішила задовольнити цікавість тих, хто тільки придивляється до проєкту та розпитати мешканців новобудови, як їм живеться на околиці Вишгорода. 

Візуалізація ЖК «Французький бульвар» на офіційному сайті забудовника

Як дістатися до ЖК «Французький бульвар» 

У минулому огляді я вже згадувала, що дістатися Вишгорода можна приміськими маршрутками, які курсують від станції метро «Героїв Дніпра». Незважаючи на посилення карантинних обмежень у столиці від 5 квітня, громадський транспорт до Вишгорода бере всіх пасажирів без перепусток. На відміну від ірпінського напряму, який у години пік робочих буднів стоїть у заторах, траса на Вишгород серед тижня не така навантажена. Дорога займає 15-20 хвилин. А от на вихідних багато киян виїжджають до навколишніх сіл, дач, прогулятися у лісі або набережною водосховища, тож можна потрапити у тягнучку. Дорога у бік Вишгорода обійдеться у 15-18 грн. Повз ЖК «Французький бульвар» проїжджає маршрутка № 354, зупинка називається «Карат». 

10 квітня я вирішила скористатися гарною суботньою погодою та дістатися маршруткою до центру Вишгорода, щоб трохи прогулятися. Місто охайне, чисте, невелике, тож здебільшого вся необхідна соціально-побутова інфраструктура під рукою. У центрі на площі Шевченка розташована Вишгородська районна державна адміністрація. Поряд — парк із сучасним дитячим майданчиком та фонтаном. Навпроти — Храм Святого князя Володимира. Навколо височіють сучасні будинки, за парком працюють крани будівельного майданчика ЖК «Борисо-Глібський-2». У центрі знаходиться кінцева зупинка громадського транспорту, що раніше мала назву однойменного супермаркету — «Білла». Проте магазин нещодавно зачинили, тут планують відкрити Novus. Поруч також працюють АТБ, «Фора», безліч крамничок, кафе, відділки банків, фітнес-центри, гуртки для дітей та дорослих, кілька приватних лікарень та просто неба продають всіляку городину. Порадувало чисте повітря, бо населений пункт оточений з одного боку річкою, з іншого — лісом. Прогулятися центральними вулицями — одне задоволення. 

Інфраструктура центру Вишгорода

А от, коли я вийшла за межі щільної забудови і попрямувала вул. Шолуденка вздовж лісової місцевості, моє захоплення почало танути. Відрізок до ЖК «Французький бульвар» — близько кілометра. Узбіччя захаращене слідами людської життєдіяльності. Вул. Шолуденка слугує об'їзною дорогою, тож рух тут дуже жвавий, машини летять на швидкості, підіймаючи за собою хмари пилу та піску. 

Нарешті з-за рогу з'являється промислова зона та навпроти низка новобудов. Ця ділянка почала активно забудовуватися у 2016-2017 рр. Першими видніються сіро-жовті фасади ЖК Start Life також від забудовника ProfGroup. І тут вже всі квартири продані. Далі тягнуться одинадцятиповерхові секції «Французького бульвару», за ними — молочно-зелені будинки «Зіркової Вежі»

Біля ЖК «Французький бульвар» розташована брендована зупинка громадського транспорту. Через дорогу — справжня місцева пам'ятка — зупинка із дахом-парасолькою. 

Незвичайна зупинка у формі парасольки біля заводу «Карат-ліфткомплект» 

Перше враження від ЖК «Французький бульвар»

Загалом охайні будинки ЖК «Французький бульвар» у теплих коричнево-білих тонах виглядають не претензійно, але для економжитла непогано. Перше, що псує враження — мережа ліній електропередач по обидва боки будівель та багнюка вздовж вул. Шолуденка. Оскільки дерев, які б захищали секції від придорожнього пилу майже немає, увесь бруд та гази від дороги долітають до фасадів. 

Додам, що територія довкола будинків чиста від сміття, тут сумлінно прибирають. Контейнери, серед яких встановлені баки для відходів, що переробляються, під час мого візиту були порожніми. 

Три будинки ЖК «Французький бульвар» заселені 

Характеристики ЖК «Французький бульвар»

Згідно із проєктом забудовника, житловий комплекс «Французький бульвар» складатиметься із восьми 11-поверхових будинків економкласу. Компанія обіцяла зробити територію закритою для сторонніх, обладнати наземний паркінг, упорядкувати двір, озеленити подвір'я, встановити безпечні дитячі спортивні майданчики із гумовим покриттям. Загалом інвестори могли обирати серед квартир із різноманітним плануванням, зокрема на горішніх поверхах будують дворівневі оселі. На перших поверхах передбачені комерційні приміщення. 

Три будинки вже заселені. Я вирішила прогулятися на будівельний майданчик, подивитися, як просувається зведення решти секцій. Не дивлячись на вихідний, робота там кипіла: крани працювали, на будівництві метушилися десятки робітників. У 4-й секції саму будівлю завершено, тривають роботи з облаштування внутрішніх мереж та монтаж стяжки приміщень. У 5-й секції фарбують фасад. У 6-й зводять каркас, саме працюють над цегляною кладкою восьмого поверху. Ведуться підготовчі роботи з монтажу баштового крану для зведення 7-го будинку і розпочали цегляну кладку нижніх поверхів. 

Завершити останній 8-й будинок ЖК «Французький бульвар» планують до кінця 2023 року

Відділ продажу

Знайти відділ продажу з першого погляду непросто. Збиває із пантелику брендована зупинка поряд із комплексом. Особисто я зустріла двох людей похилого віку, які шукали менеджерів із продажу по всій території. Як виявилося, відділ продажу сховався на першому поверсі другого будинку під вивіскою будівельної компанії ProfGroup.

Відділ продажу знаходиться під вивіскою забудовника ProfGroup

Молоді менеджери Юлія та Олександр зустріли привітно. Розповіли, що житло розкуповують активно. 

«Покупців, які беруть з метою інвестиції, щоб потім перепродати — максимум 20% або навіть менше. В основному купують ті люди, які нас вже знають, купували нерухомість на інших об'єктах — у ЖК «4 карати» або «Смарагдове місто» в Нових Петрівцях», — констатує Олександр. 

Однокімнатні варіанти залишилися у 8-й секції. Найдоступніший — квартира площею 34 кв. м. Коштує така у разі 100%-ї оплати 566 тис. 766 грн, тобто близько 16 650 грн/кв. м. Забудовник пропонує розтермінування на 2 роки за початкового внеску від 50% загальної вартості житла. Але ціна за таких умов зростає до 18 150 грн/кв. м. Здати останній будинок проєкту планують у IV кварталі 2023 року. 

Одне з найпопулярніших планувань ЖК «Французький бульвар» — однокімнатна квартира площею 34 кв. м

Зовнішні стіни правильної форми, тому у мешканців не повинно бути проблем із розташуванням меблів. Квартири передаються власникам без оздоблення, із чорновим тинькуванням та стяжкою підлоги, окрім санвузлів. Забудовник встановлює вхідні двері, лічильники, двоконтурний газовий котел, по квартирі розводять мережу опалення. Проте радіатори інвестори повинні облаштувати самостійно, це ж стосується електромережі. Сантехніка виведена до точки підключення. Забудовник здає квартири із двокамерними металопластиковими вікнами. Балкони — без скління. Тож це питання залишається на розгляд власників.

У просторих холах будинків облаштовують кімнати для консьєржа. Ліфти встановлюють виробництва компанії, розташованої через дорогу — «Карат-ліфткомплект». Зазначу, що у під'їздах чисто та охайно. Хоча пластикові конструкції оздоблення, всередині яких заховані комунікації, на горішніх поверхах трохи пошарпані. 

Внутрішня інфраструктура

Щодо внутрішньої інфраструктури. Заїзд до комплексу з боку вул. Шолуденка перегородили шлагбаумом. У дворах доволі щільно припарковані автомобілі. На території та всередині будинків я помітила камери відеоспостереження. Як мені пізніше розповіли мешканці, це їхня ініціатива. До послуг консьєржа також вирішили звертатися не у всіх секціях. Дехто поки обмежився домофоном. 

На перших поверхах відкриті магазини із продажу продуктів, будівельних матеріалів, пива та кафе. У комплексі вже з'явився поштомат «Нова пошта», контейнер для збору використаних батарейок. 

Забудовник облаштував на території два дитячі майданчики, лавочки, встановив вуличні ліхтарі. По периметру висаджені туї. Зелені на території дійсно замало. Я помітила, як мешканці самостійно висаджують дерева довкола новобудов. 

Мешканці самостійно висаджують дерева вздовж узбіччя ЖК «Французький бульвар»

Найближча інфраструктура

Принаймні проблем, де вигуляти свого домашнього улюбленця та покататися на велосипедах, у мешканців точно не буде. Позаду ЖК «Французький бульвар» починається зелена зона, що тягнеться до місцевої принади — резервуару Київської ГАЕС, яку через характерну форму водойми називають «пляшкою». 

Вид із вікна одинадцятого поверху ЖК «Французький бульвар»

По обидва боки, як вже зазначалося, зводять інші новобудови. Через дорогу промислова зона, далі починається приватний сектор, де розташовані будинки для літніх осіб, готелі, спа-центри та кілька ресторанів. До найближчого великого супермаркету «Фора» трохи більше кілометра. 

ЖК «Французький бульвар» оточений з одного боку промисловою зоною, з іншого — зеленою

Комунальних навчальних закладів у радіусі кілометра немає. Доведеться їздити чи йти пішки щонайменше 20-30 хвилин. І тут варто зазначити найбільшу проблему, яка чекає на новоприбулих городян. Державні школи переповнені, діти навчаються у кілька змін. Із садочками ситуація ще гірша. Місцеві мами у соціальних мережах кажуть, що документи на вступ приймають лише у батьків щойно народжених дітей. У малечі, якій виповнилося 2-3 роки, шансів немає, навіть якщо у когось із родини є пільги. Наприклад, на сайті ясел-садка «Сонечко» сказано, що заклад розрахований на 130 місць, на даний момент його відвідує 299 дітей. ДНЗ «Чебурашка» один із найбільших у Вишгородському районі. При проєктній потужності 232 дитини, там працює 13 груп, а це 450 дітей. Тому батьки, яким не підходить варіант приватних садочків, возять малюків до столичних закладів чи навколишніх селищ.

Найближчий до ЖК «Французький бульвар» приватний дитячий заклад для дошкільнят «САнДІК Вишгород» розташований приблизно у 500 метрах на вул. Ватутіна. Це англомовний центр повного дня. Вихованцям пропонують курси китайської мови, раннього розвитку, театральну студію, логоритміку, музичні заняття тощо. Запрошують дітей від одного до 7-ми років. Група повного дня коштує 12 тис. грн/міс. У вартість включені заняття та п'ятиразове харчування, без першого внеску. 

Мешканцям новобудови будуть доступні усі переваги життя у Вишгороді. У 3 км розташоване найулюбленіше місце для променаду містян — набережна Київського водосховища. Там можна випити горнятко кави, поплавати в озері Бегемотик чи половити рибу в Київському морі. За останні кілька років навколо обладнали кілька сучасних дитячих майданчиків, скейт-парк, мотузковий парк, футбольне поле, розбили сквер із ландшафтним дизайном та зонами відпочинку з альтанками. 

Крім того, до резиденції Межигір'я 4 км. Навколо міста ліс, тож восени містяни масово ходять збирати гриби. 

Фото із інтернету набережної Київського водосховища 

Індекс надійності

Фахівці пошуковика надійних новобудов Bild.ua оцінили проєкт у 177 балів із 220 можливих. Це середня оцінка. У такому випадку команда сервісу пояснює, що у проєкта є нюанси, радять уважно читати умови договору. 

Читайте також: Як живеться в ЖК Navigator: огляд, відгуки мешканців та Індекс надійності

Відгуки мешканців

Чи задоволені придбанням перші поселенці ЖК «Французький бульвар», я вирішила запитати у них самих. На внутрішній парковці збирається в дорогу Юлія. 

 — Живемо майже з самого початку. Так все добре, але парковок немає. Це величезний мінус. Якщо приїжджаєш після шостої вечора, припаркуватися ніде. Якби забудовник хоча б між якимись будинками парковку зробив, — скаржиться жінка. 

Біля першого будинку зустрічаю Інну. Вона налаштована оптимістично, посміхається. 

 — Тут все добре. Ще будівництво йде, тому є свої труднощі. Але так в принципі не скаржимося. Були проблеми з електроенергією, але все налагодилося. Я знаю, що у деяких мешканців були проблеми під час поселення, якісь дефекти з вікнами, але забудовник все міняв. У нас в квартирі терморегулятори, досить тепло і платіжка не така вже катострофічна. 

— Я дивлюся, що з'явилися в будинку камери відеоспостереження, забудовник піклується про безпеку?

— Ні. Самі мешканці збирали гроші, ініціативна група займалася цим питанням.

Все подобається і наступному моєму співрозмовнику Сергію.

— Нормально. Водичка поруч — це краса. Все поволі робиться, але ж і будівництво триває. 

На дитячих майданчиках, не дивлячись на вихідний , не людно. Зустрічаю кілька підлітків та двох мам із маленькими дітьми. Дарина гойдає трирічну Регіну. Запитую, чи відвідують дитячий садок.

 — Із садками складно.

 — А куди плануєте водити дитину?

 — Будемо возити до Києва.

— Як проводите із дитиною дозвілля?

— У цьому плані все подобається. Поки у нас ще доступ до води, до резервуару «Пляшка». Ходимо туди гуляти, їй подобається.

Ольга Митрофанівна ходить по зеленій зоні навколо будинку із оберемком трави, пояснює, що для домашнього котика нарвала пирію. Каже, не задоволена транспортним сполученням, платіжками за комунальні послуги та прохолодою у квартирі, але в захваті від краєвиду. 

 — Тут такий гарний огляд. Я живу на сьомому поверсі. Мені видно всю зелену зону, а ще коли дерева зацвітуть, взагалі буде краса. 

 — Поділіться, будь-ласка, враженнями про комплекс. Як вам тут живеться?

 — Комунальні трошки дорогуваті. У мене є пільга на газ, а на воду та послуги керуючої компанії немає. У комплекса ще відсутня власна підстанція. 

— У вашому будинку є консьєрж? Скільки сплачуєте за послуги?

— Так, вона чергує із ночівлею. А у будинку навпроти немає консьєржа, бо мешканці не схотіли. А чого так, не знаю, це ж і будь-хто може зайти. І бачу інколи, що, наприклад, дитина стоїть під дверима, когось викликає або чекає, щоб вийшли та впустили. Сплачуємо 150 грн на місяць, проте ми у безпеці. 

 — Я дивлюся, що рідко ходить маршрутка через цю вулицю. Як ви дістаєтесь до центру Вишгорода чи Києва?

— За розкладом тут ходить «двійка», яка бере безкоштовно пільговиків. Але інколи вона не приїжджає о десятій годині, як повинна. Може, через те, що у цей час мало пасажирів збирається і вони «бастують» — не приїжджають. І тоді доводиться чекати до дванадцятої години. А це зараз прохолодно на вулиці, важко стояти. А приватні перевізники беруть 7 грн по Вишгороду, це для нас дорого, а по пільговому посвідченню везти безкоштовному не хочуть. 

Мою увагу привертають люди, які саджають дерева вздовж дороги. Наталія Максимівна пояснює, що разом із онуком та сином вирішили самі займатися озелененням території, бо від керуючої компанії годі чекати. 

 — Другий рік тут нічого не робиться. Купи глини. Так забудовник ще й вивозить її в ліс, завдаючи шкоди навколишньому середовищу. Як гадаєте, на глині ​​щось буде рости? Ми, щоб посадити ці дерева, носили сюди чорнозем. ЖЕК теж нічим не допоміг, сказав, що замовив чорнозем, але я зрозуміла, що поки сама не посаджу, ніхто нічого не зробить. Коли я купувала квартиру, у відділі продажу нам показували фотографію, що у нас вздовж будинку буде зелена смуга, газон. Де ви бачите тут цей газон? Сумно дивитись у вікно і бачити ось це. Машини стоять впритул, коли власники авто розігрівають двигуни, вся кіптява йде в квартири і ми це нюхаємо. Не уявляєте, які в квартирах брудні вікна, ось ця глина вся на вікнах. Це тому що немає зеленої зони, яка може цей пил стримувати. 

— А скільки обходяться комунальні послуги?

— Забудовник зобов'язав нас обслуговуватися у цьому ЖЕКу. (ред. — «Профжилкомфорт»). Квадратний метр обслуговування території обходиться 6,03 грн. У нашому будинку більше 100 квартир, куди всі ці гроші йдуть? Консьєрж — це проблема мешканців. Ми повинні знайти працівника, виплатити зарплату, облаштувати робоче місце. У приміщеннях для консьєржа немає туалету, якщо вона чергує цілодобово, повинна хоча б руки десь помити, а доступу до води та каналізації немає. Територія величезна, ми платимо чималі гроші, а в той же час залишити дитячий візочок або велосипед, самокат ніде. Приміщення для дитячих візочків немає. А які проблеми з напругою! Це дикий жах! Я зверталася з листом до енергетичної компанії, тому що горить побутова техніка: духові шафи, пральні машини, кондиціонери — все псується. Поки ЖЕК дозрів і вирішив це питання, зараз начебто краще, але іноді бувають відключення електрики. Ліфт теж чутливий до перепадів напруги. У нас ліфт ламається кожного дня, кожного дня застрягає дитина в ліфті. Поки він на гарантії, ЖЕК і забудовник повинні вирішити це питання, інакше пройде рік і мешканцям доведеться збирати гроші на ремонт ліфта.

Олександр до мінусів ЖК додає затримки із введенням в експлуатацію. До слова, перші три будинки здавали на 20-26 місяців пізніше від початково оголошених термінів. Серед побажань — будівництво супермаркету, котроїсь із відомих мереж. Адже у місцевій крамничці вибір не такий великий та й ціни трохи вищі. 

Підсумки

Про деякі із озвучених мешканцями проблем я запитала менеджерів із відділу продажу. Олександр розповів, що забудовник обіцяє розширити парковку та таки долучитися до облаштування зеленої зони вздовж вулиці. 

 — Якщо звернете увагу на візуалізацію комплексу, то ось ця зелена зона перед будинками буде однозначно. Тому що те, що ви зараз бачите, коли вперше заходите на територію, не презентабельно виглядає. Просто спершу мешканці обговорювали із забудовником варіант, щоб там розширити паркову. Потім все-таки домовилися, що там буде зелена зона. Це все буде рівнятися і засіватися травою. А паркову розширюватимуть із іншого боку будинків, місце між дорогою і бровкою віддадуть під стоянку. Враховуючи, що три будинки вже заселилися, кардинальних проблем немає. Але комплекс ще буде розширюватися і четвертий будинок плануємо здати до кінця року. 

 — Мешканці скаржаться на роботу ліфтів. Вони ламаються через перебої з електроенергією.

 — У нас «каратівські» ліфти стоять. Ми тут знаходимося більше трьох років, але я жодного разу не застрягав у ліфті ні в одному з цих будинків. Перебої з електрикою ... таке може бути.

 — А мешканці зможуть підписати прямі угоди із постачальниками комунальних послуг? 

 — Так звичайно. Ближче до закінчення комплексу. Електрика тільки йде через ЖЕК, а на постачання газу і води у людей прямі угоди. У нас є ТП у дворі, але вона ще не до кінця зроблена.

Резюмуючи побачене та почуте, серед головних недоліків хочу зазначити наступні:

  • місце розташування на узбіччі дороги, через що до осель летить пил та пісок;
  • шум через машини, що їздять повз новобудови;
  • забудовник досі не облаштував зелену зону між проїжджою частиною та будинками;
  • промислова зона навпроти;
  • лінії електромереж, які оповили секції із обох боків;
  • погана робота громадського транспорту;
  • відсутність у пішій досяжності державних дитячих садків та шкіл;
  • не розвинена соціально-побутова інфраструктура;
  • перебої із електропостачанням та несправності ліфтів;
  • обслуговуюча компанія із затримкою реагує на прохання мешканців.

Але ті, хто придбав тут житло, знаходять і свої переваги:

  • охайне та зелене місто Вишгород;
  • зелена зона поряд із ЖК та наближення до резервуару Київської ГАЕС;
  • на час мого візиту на будівельному майданчику велась активна робота;
  • доступна вартість квартир;
  • невисока поверховість будинків;
  • зручні планування;
  • дитячі майданчики;
  • дружні та соціально відповідальні мешканці.

Дізнатися про інші новобудови, які зводять у місті, чи поділитися враженням можна на форумі Вишгород

Інформаційно-аналітичний відділ Domik.ua

© domik.ua, 2021

Оцените статью
0 голосов

Читайте также

Демонтаж металлических конструкций в Киеве и области

Демонтаж металлических конструкций в Киеве и области

1
Переезд в новую квартиру: самая необходимая мебель и предметы интерьера

Переезд в новую квартиру: самая необходимая мебель и предметы интерьера

1
Как продать квартиру без посредников за 48 часов?

Как продать квартиру без посредников за 48 часов?

Поделитесь вашим мнением

Комментарии посетителей

3 комментария
Alex• 
"Потенційні інвестори цікавляться відгуками мешканців зданих секцій, проте ті, чомусь скупі на відповіді." Шановні domik.ua, ви жартуєте? Більшу частину тих мешканців, які із самого початку були активні на форумі, ви обмежили у можливості давати відповіді. Особисто я із задоволенням ділилася б із іншими враженнями та досвідом мешкання у цьому ЖК, але не маю можливості. Хоча, стосовно статті - вона відповідає дійсності. З котлами лише ви не влучили.
0+2
Редактор Domik.ua• 
Добрий день! Так, на форумах Domik модератор дійсно чітко слідкує за дотриманням правил. Коментарі можуть видалятися через порушення правил, образи тощо. Проте будемо раді, якщо ви поділитеся враженнями та досвідом із нашими читачами у коментарях під статтею. Зокрема й зауваженнями щодо котлів. Дякуємо, що уважно читаєте наші матеріали!
0+1
Каталог відгуків про будинки Києва
Знайдіть свій будинок та розкажіть про нього. Що подобається, а що ні? Допоможіть тим хто шукає житло
Подробнее