Подать объявление

ЖК «Вежа на Ломоносова» vs вторинка: порівняння квартир у Голосіївському районі

ЖК «Вежа на Ломоносова» vs вторинка: порівняння квартир у Голосіївському районі
Скільки коштує квартира в новобудові та старому житловому фонді Голосіївського району, який, за даними «Київзеленбуду» — один із найзеленіших у столиці. Тут розташовано 35,7% площі всього природно-заповідного фонду Києва.

Содержание

Редакція порталу Domik.ua досліджувала, яке житло можна купити в Голосіївському районі, маючи в своєму розпорядженні бюджет близько $50 тис. Журналісти порівняли однокімнатну квартиру в новобудові комфорт-класу «Вежа на Ломоносова» з однаковими за площею варіантами на вторинному ринку нерухомості. Будинки розташовані в одній локації: у радіусі 1,5 км один від одного, у межах трьох станцій метро — «Виставковий центр», «Васильківська» і «Голосіївська».

Скільки коштує квартира в ЖК «Вежа на Ломоносова»

Житловий комплекс «Вежа на Ломоносова» компанія BudCapital зводить у житловому масиві Голосієво за адресою вул. Ломоносова, 33/43. До найближчої станції метро «Васильківська» 450 м, або 5 хв пішки. За кілометр знаходиться станція «Виставковий центр». Ціни в лютому 2021 року стартують від 27 483 грн/кв. м. Вартість квадратного метра залежить від планування, площі квартири та поверху: до 9-го дешевше, найдорожчі квартири розташовані вище 19-го поверху. У разі оплати 100% інвестори отримують знижку до 10%. Забудовник надає можливість розтермінування до III кварталу 2022 року, за умови першого внеску у розмірі 30% вартості житла. Якщо перший внесок становить 50%, надається знижка 5% на вартість квартири.

У лютому поточного року в наявності два типи планувань двокімнатних і чотири варіанти однокімнатних квартир (з роздільними спальнею і кухнею, а також студії). Площа житла варіюється від 36,19 до 69,32 кв. м. Ціна найбільш доступної квартири у разі 100%-ї оплати — 1,23 млн грн, що за курсом НБУ еквівалентно $44,4 тис. Квадратний метр обійдеться у 28 943 грн. Це вартість однокімнатної квартири-студії площею 42,59 кв. м, із яких житлова становить 23,18 кв. м. Усі функціональні зони перетікають одна в іншу. Планування передбачає нішу 4,12 кв. м під компактну кухню і куточок біля панорамних вікон, де, наприклад, може розміститися робочий стіл або спортивний тренажер. Єдине ізольоване приміщення — санвузол, площею 4,1 кв. м. За даними відділу продажу, це планування за вказаною ціною можна придбати з 3-го по 6-й поверхи. З 11-го по 19-й ціна буде вищою — від 30 100 грн/кв. м, оскільки з верхніх поверхів відкривається чудовий краєвид на Голосіївський парк. 

Планування однокімнатної квартири-студії площею 42,59 кв. м у ЖК «Вежа на Ломоносова»

Будинок зводиться за монолітно-каркасною технологією. Житло буде передаватися інвесторам без ремонту: стіни і стелі залишать без оздоблення. На підлозі будівельні бригади зроблять лазерну стяжку, в санвузлах — гідроізоляцію. На панорамних вікнах встановлять двокамерний склопакет із п'ятикамерним профілем REHAU. До комплектації входять металеві вогнетривкі двері з МДФ-накладками, сталеві радіатори опалення, поквартирні прилади обліку. Електропроводку заведуть у приміщення до розподільного щитка, комунікації води та каналізації — до загального стояка.

ЖК «Вежа на Ломоносова» — це проєкт класу «комфорт». 24-поверховий односекційний будинок зі стилобатом. Серед фішок новобудови — дворівневий підземний паркінг, у який можна буде спуститися на ліфті з житлових поверхів, закрита упорядкована територія на даху стилобату, кімната для дитячих візочків, запланований консьєрж-сервіс. Перший поверх відведуть під комерційні приміщення з окремими входами. Прибудинкову територію облаштують на даху стилобату, де розмістять спортивний і дитячий майданчик, зони відпочинку.

Забудовник позиціонує проєкт як інвестиційно привабливий. За підрахунками відділу продажів, окупність вкладень становить 6 років. Прогнозується, що за цей термін вартість квартир у ЖК «Вежа на Ломоносова» зросте на 60%. Отже, якщо на старті продажу у IV кварталі 2019 року ціна квадратного метра становила $950, то по завершенні будівництва в кінці 2021 року буде становити близько $1,4 тис. До лютого поточного року завершили найтрудомісткішу частину — стилобат — і розпочали зведення моноліту житлових поверхів.

Візуалізація ЖК «Вежа на Ломоносова» 

Читайте також: Повний огляд ЖК «Вежа на Ломоносова» в інфографіках 

Скільки коштує квартира на вторинному ринку Голосіївського району

Житловий масив Голосієво розташований у південній частині Києва, входить до складу Голосіївського району. Третю частину мікрорайону займає Голосіївський парк імені Рильського. Тут же розташований національний комплекс «Експоцентр України» (ВДНГ). По сусідству ландшафтний парк Феофанія, музей під відкритим небом у Пирогово. В Голосієво знаходяться гуртожитки київських ВНЗ КНУ та НУБіП. Тому житло в мікрорайоні користується попитом серед студентства. Надають перевагу житловому масиву також гості столиці, для яких важлива наявність необхідної соціально-побутової інфраструктури і гарна транспортна розв'язка, в тому числі тут проходить синя гілка метро. До центру міста 10 хв їзди на автомобілі.

Переважає в Голосієво старий житловий фонд, більшість будинків побудовані в хрущовський період. Подивитися відеоогляд Голосіївського району можна за посиланням

Варіант № 1: двокімнатна квартира в будинку 1961 року площею 40 кв. м — 1 343 450 грн.

У 750 метрах від ЖК «Вежа на Ломоносова» на вул. Васильківська, 49/3 продають двокімнатну квартиру площею 40 кв. м за $50 тис. Рієлтор запевняє про можливість торгу. Будинок цегляний, п'ятиповерховий, побудований у 1961 році. Квартира розташована на 4-му поверсі. Загальна житлова площа — 24 кв. м. Висота до стелі — 2,6 м. Одна кімната прохідна. Санвузол роздільний.

Автор оголошення запевняє, що в квартирі частково зроблений ремонт: замінено комунікації, кахель у ванній, встановлено нову сантехніку, лічильники і металопластикові вікна.

До станції метро «Виставковий центр» 5 хв пішки. Серед мінусів — ремонт початку нульових і компактна кухня 7 кв. м.

Фото хрущовки за $50 тис. на вул. Васильківська, 49/3

Варіант № 2: двокімнатна квартира в хрущовці площею 44 кв. м на першому поверсі — 1 218 800 грн. 

За адресою пров. Задорожний, 5 продають за $44 тис. двокімнатну квартиру площею 44 кв. м, з яких житлова — 29 кв. м. Квартира розташована на першому поверсі п'ятиповерхової будівлі типу стара цегла. Висота стель — 2,5 м. Без балкона. В оголошенні зазначено, що приміщення можна перевести під комерційну нерухомість: квартира кутова, з можливістю створення окремого входу, парковки або розширення житлових умов. Автор зазначає, що відсутні сміттєві баки під вікнами, рівна під'їзна дорога. Судячи з фотографій, прибудинкова територія доглянута, сама квартира потребує ремонту. Новим власникам доведеться реставрувати або демонтувати застаріле покриття підлоги.

Серед переваг: у декількох хвилинах пішої ходи розташована необхідна інфраструктура. До станції метро «Голосіївська» — 450 м.

Фото хрущовки за $44 тис. на пров. Задорожний, 5

Варіант № 3: двокімнатна на п'ятому поверсі площею 41 кв. м — 1 440 400 грн.

За $52 тис. на проспекті Голосіївському, 126-К2 пропонують двокімнатну квартиру площею 41 кв. м. Житлові кімнати займають 28 кв. м, кухня — 7 кв. м. Плюс горищне приміщення. Розташована нерухомість на останньому п'ятому поверсі в цегляному будинку, побудованому в 1965 році. Висота стель — 2,7 м. Планування квартири суміжне. Санвузол суміщений. Балкон засклений. В оголошенні написано, що стан квартири житловий. З фотографій зрозуміло, що приміщення кухні та санвузла потребують ремонту, встановлення нової сантехніки та меблів.

З бонусів: до станції метро «Виставковий центр» — 500 м, до центрального входу в «ВДНГ» — 600 м.

Фото двокімнатна квартира за $52 тис. на проспекті Голосіївському, 126-К2

Порівняння квартир у житловому масиві Голосієво

Тип житла

Продаж

Ціна, долар США

Площа загальна/житлова, кв. м

Поверх

Стан

Однокімнатна квартира в ЖК «Вежа на Ломоносова» 

Від забудовника; за повної оплати — знижка до 10%

 

44 400

42,59/23,18

З 3-го по 6-й за зазначеною ціною.

Доступні варіанти з 11-го по 19-й 

Без оздоблення

Двокімнатна квартира в будинку 1961 року на вул. Васильківська, 49/3

Від агентства + 3% комісійних

 

50 000 

(є можливість торгу)

40/24

4-й

Частковий ремонт, заміна комунікацій, інтер'єр початку нульових

Двокімнатна квартира під офіс на пров. Задорожний, 5

Від рієлтора + 3% комісійних

 

44 000 

44/29

1-й

Потребує капітального ремонту, демонтажних робіт

Двокімнатна квартира

на проспекті Голосіївському, 126-К2

 

Від агентства,

без комісії

 

52 000

41/28

5-й

Кімнати в житловому стані. Кухня, санвузол і балкон потребують ремонту

Читайте також: Оцінка законності ЖК «Вежа на Ломоносова»: документи, факти, думка інвесторів 

Висновки

Масив Голосієво — один із найбільш затребуваних у Києві. Тут розвинена транспортна інфраструктура, зокрема проходить синя гілка метрополітену. В окрузі багато зелених зон, включаючи Національний природний парк Голосіївський і об'єктів культури, наприклад, «ВДНГ». Житло тут користується попитом у тому числі серед студентства. У мікрорайоні розташоване студмістечко і корпуси КНУ ім. Тараса Шевченка.

Маючи в своєму розпорядженні бюджет близько $50 тис., у старому житловому фонді Голосієво можна розглядати варіанти двокімнатних хрущовок із загальною площею 40-45 кв. м. За таку вартість пропонують квартири з ремонтом початку 2000-х або зі старими шпалерами та меблями. Можна знайти варіанти дешевше — за $44 тис., однак таке житло потребуватиме капітального ремонту. Тому до вартості квартири доведеться додати витрати на демонтаж і вивезення будівельного сміття. Плюс винагорода рієлтору.

За ту ж суму пропонують однакову за площею однокімнатну квартиру в споруджуваному будинку. У ЖК «Вежа на Ломоносова» ціни на житло стартують від 1,23 млн. грн. Серед переваг — нові комунікації, підземний паркінг, сучасна упорядкована прибудинкова територія, консьєрж-сервіс. Варто врахувати, що квартири здаються без оздоблення. Обираючи нерухомість у новобудові, треба додатково мати певну суму на ремонт, меблі та техніку. Доведеться почекати до кінця 2021 року, доки будинок введуть у експлуатацію. Забудовник надає можливість розтермінування, і до закінчення будівельних робіт ціна квадратного метра зросте на 15-20%. Однокімнатна квартира, що розглядається, коштуватиме на $9 тис. дорожче.

Дізнатися більше про новобудову та її перебіг будівництва, поспілкуватися з іншими інвесторами можна на форумі ЖК «Вежа на Ломоносова».

Інформаційно-аналітичний відділ Domik.ua

© domik.ua, 2021

Оцените статью
0 голосов

Читайте также

Демонтаж металлических конструкций в Киеве и области

Демонтаж металлических конструкций в Киеве и области

1
Переезд в новую квартиру: самая необходимая мебель и предметы интерьера

Переезд в новую квартиру: самая необходимая мебель и предметы интерьера

1
Как продать квартиру без посредников за 48 часов?

Как продать квартиру без посредников за 48 часов?

Поделитесь вашим мнением

Комментарии посетителей

5 комментариев
Виталий• 
Скорее всего это реклама. Дом по ул. В.Дубинина который находится недалеко от этой стройки этого же застройщика имеет проблемы с коммуникациями. Автор статьи забыл упоминуть о том что этот микрорайон очень перенаселен и этот дом вместе с домом на ул. В Дубинина каким-то непонятным образом протянули в генеральный план города. И сравнительный анализ воздуха и реально существующий квартир это неправильно.
-2+1
Редактор Domik.ua• 
Здравствуйте! О перенаселенности того либо иного района Киева судить сложно. Так, по данным Госстата, средняя численность населения самого большого района столицы — Голосеевского — в 2020 году составляла 252 376 чел. Для сравнения: в Соломенском проживают 381 665 человек, в Деснянском — 366 324. И касательно вашего второго замечания: мы сравниваем не "воздух" с квартирами, а первичный и вторичный рынок недвижимости, поскольку это два альтернативных варианта покупки жилья. Спасибо, что читаете нас!
0+3
Каталог відгуків про будинки Києва
Знайдіть свій будинок та розкажіть про нього. Що подобається, а що ні? Допоможіть тим хто шукає житло
Подробнее