Подати оголошення

Григорій Козловський, Олександр Шовковський і ФК «Рух» в проєкті «Понад усе»

Григорій Козловський, Олександр Шовковський і ФК «Рух» в проєкті «Понад усе»
Сьогодні українські військові віддають свої сили та життя за нашу свободу та наше українське майбутнє. І кожен свідомий українець має зробити свій внесок у розвиток української армії та підтримати наших захисників.

Щоб всі, хто постраждав від російської агресії, могли повернутися до повноцінного життя.  

Яскравим прикладом такої підтримки став проєкт «Понад усе», який допомагає відновлюватись пораненим та травмованим українцям. Рушійною силою проєкту стали ФК «Рух» та його засновник Григорій Козловський у співпраці з Олександром Шовковським та «Українською спортивною клінікою».

Проєкт розгорнувся на території Академії ФК «Рух» та комплексу Emily у Винниках. Головною метою цього проєкту є лікування та реабілітація поранених військових і цивільних українців. А важливим завданням – протягом року забезпечити проживання  та реабілітацію понад сотні поранених військових.

Григорій Козловський зазначив: «Наразі тисячі бійців повертаються у мирне життя без адаптаційного періоду - після пережитих жахів, з поламаною психікою, нічними кошмарами і нездатністю продовжувати звичайне життя. Реабілітація після поранення – це комплекс заходів для відновлення фізичного та духовного здоров'я військовослужбовця.  Одна з глобальних проблем, з якою ми стикнемося, - це психологічна реабілітація, якої  потребують сотні тисяч наших військовослужбовців.

Сьогодні більше ніж 50% бійців потребують зміцнення здоров’я, особливо  психологічної допомоги. Тому ми разом з футбольною спільнотою намагаємось створити для наших бійців індивідуальні комплексні реабілітаційні програми. Залучити спеціалістів із різних сфер.

Робота психолога, психотерапевта, психіатра – це насамперед розмова з людиною. Тому побудова цієї системи – це те завдання, яке ми повинні ставити зараз та допомогти нашим військовим повернутися до повноцінного та здорового життя».

Ініціатива «Понад усе» була створена наприкінці березня 2022 року, а вже з квітня того ж року вона почала працювати з першими пацієнтами. На цей час фахову допомогу спеціалістів отримали 54 українці, а 37 з цих осіб проходили лікування та реабілітацію на базі Академії «Руху». 

 

«Я переніс вже чотири операції на колінному суглобі. Спочатку стан був важкий і була сильна атрофія м’язів. Втім у проєкті мені дуже допомогли, адже тут індивідуальний підхід до кожного. Робота зі спеціалістами та хороші умови в комплексі Emily та Академії «Руху» сприяють швидшому відновленню і результат реально помітний. Звичайно, ще багато роботи попереду, бо потрібно зміцнювати м’язи і покращувати механіку роботи суглоба. Лікарі завжди пояснюють, для чого потрібно робити ту чи іншу процедуру або вправу, аби досягнути кращих результатів і відновитись якомога швидше», – поділився своєю історією солдат мінометного розрахунку 101-ї бригади Артем Шкреба. 

Реабілітаційний процес у військових проходить в декілька етапів. Зокрема, спочатку відбувається консультація, під час якої лікар визначає діагноз. А потім проходить власне процес реабілітації. 

«Ми використовуємо сучасні технології, аби провести тести та скласти індивідуальний план реабілітації для кожного військового. Після цього починається лікування: фізіотерапія, тренування, робота з психологом» – розповіла лікарка Яна Тоцька. 

Керівник проєкту «Українська спортивна клініка» Олег Касатка додав, що «ФК «Рух» та Григорій Козловський з натхненням відгукнулись на ініціативу, а завдяки ресурсам клубу  українським воїнам гарантовано високий рівень сервісу і вся необхідна допомога, якої вони потребують. В комплексі Emily та на Академії «Руху» є все необхідне для відновлення бійців після поранень.

Григорій Петрович Козловський та «рухівці» завжди відгукуються на ініціативи, які мають на меті підтримати українських військових. Так раніше меценат забезпечив військовий госпіталь Львова наркозо-дихальним апаратом і нейрохірургічним мікроскопом. Вартість цих життєво необхідних медичних приладів становить понад чотири мільйони гривень. 

Григорій Козловський зазначив: «Цими акціями з постачанням важливих медичних апаратів військовому госпіталю та підтримкою у реабілітації українських воїнів ми хочемо наочно показати, що футбольне співтовариство не стоїть осторонь тих проблем, які зараз є в країні. Це наш внесок у майбутню перемогу. І наша місія – кожним кроком наближати цей день». 

Оцініть статтю
0 голосів

Читайте також

Безпека та Комфорт: Чому слід звернути увагу саме на ЖК DELREY?

Безпека та Комфорт: Чому слід звернути увагу саме на ЖК DELREY?

Спеціальна пропозиція на квартири бізнес-класу у ЖК DELREY

Спеціальна пропозиція на квартири бізнес-класу у ЖК DELREY

Демонтаж металоконструкцій у Києві та області

Демонтаж металоконструкцій у Києві та області

1
Поділіться вашою думкою
0 коментарів
Всі звіти про надійність новобудов безкоштовно
Обирайте новобудову в каталозі Білдконтролю та отримуйте звіт про її надійність. Це корисно.
Детальніше