Подать объявление

Незаконні багатоквартирні новобудови Подільського району в другому півріччі 2017 року

Незаконні багатоквартирні новобудови Подільського району в другому півріччі 2017 року
За інформацією моніторингу новобудов Києва, у Подільському районі змінилась кількість самочинних будівництв.

Портал Domik.ua продовжує аналіз незаконного будівництва на території Подільського району згідно з даними офіційного сайту Міжвідомчого центру моніторингу забудови міста Києва. На початку року редакцією порталу було виявлено 6 незаконних новобудов. Станом на серпень 2017 року у Міжвідомчому центрі з’явився ще один об’єкт будівництва, що споруджується із порушенням законодавчих норм. Відтепер у Подільському районі Києва нараховується 7 незаконних будівництв, що позначено на мапі центру моніторингу червоним кольором.

У другому півріччі 2017 року статус «самочинне будівництво» отримали такі об'єкти:
1. Житловий комплекс «Синьоозерний», що знаходиться на перетині проспектів Правди, 102 та Георгія Гонгадзе, 3. Згідно із сайтом моніторингу, забудовником виступає ТОВ «Будівельна компанія «Кроун», а функції замовника отримані на ТОВ «Київська-будівельна-компанія». Діяльність цих компаній, імовірно, пов’язана із «Сітігруп» та «Укогруп». За фактом будівництва із порушенням містобудівних вимог слідчі органи Києва ведуть досудове розслідування.
Слідкувати за поточними новинами та повідомленнями інвесторів і жителів комплексу можна на форумі ЖК «Синьоозерний».

2. ЖК «Замковецький» споруджується на однойменній вулиці, на ділянці за номером 5. На сайті Міжвідомчого центру моніторингу забудови Києва вказано, що об'єкт зводить ТОВ «Замок білд». Його пов'язують з роботою «Укогруп» і «СітіГруп» під керівництвом А. Войцеховського. Цільове призначення ділянки за адресою вул. Замковецька, 5 вказане на сайті моніторингу, як «для будівництва, експлуатації та обслуговування громадських апартаментів з підземним паркінгом». За фактом порушення містобудівних вимог триває досудове розслідування.

Ознайомитись із відгуками про житловий комплекс, його характеристики та проблемність, можна на форумі ЖК «Замковецький».

Читайте також: Вісім обов'язкових питань, які інвестору варто поставити у відділі продажів забудовника

3. ЖК «Науковий» за адресою вул. Петропавлівська, 40. Згідно з інформацією центру моніторингу, тут ведеться реконструкція житлового будинку на замовлення ДП «Державний науково-дослідний і проектно-конструкторський інститут інноваційних технологій в енергетиці та енергозбереженні». Ділянка за адресою вул. Петропавлівська, 40, належить державному підприємству «на підставі технічного звіту по встановленню зовнішніх меж землекористування». З відкритих джерел інформації відомо, що девелопером будівництва виступає ТОВ «УК Сіті Груп». Документально тут відбувається реконструкція житлового будинку, а за фактом — самочиннне будівництво багатоповерхової споруди. З 2015 року щодо незаконного спорудження будинку ведеться досудове розслідування.
Дізнатися більш детальну інформацію про житловий комплекс та поспілкуватися з інвесторами проблемного будівництва можна на форумі ЖК «Науковий».

4. Житловий будинок на вул. Білицька, 108-А. Інформація про забудовника на сайті центру моніторингу не вказана. Згідно із даними карт Google, за цією адресою споруджується 4-поверховий будинок із мансардою. Щодо самочиннного будівництва та порушень містобудівних умов у 2015 році був направлений лист до органів МВС.

5. Житловий комплекс за адресою просп. Правди, 80-82. Як вказано на сайті Міжвідомчого центру моніторингу, забудовником виступає ТОВ «Алекс буд». Об'єкт відповідає проектним рішенням, але в експлуатацію не введений. Компанія-реалізатор квартир у комплексі, ККУП «Фінансова компанія «Житло-інвест», пояснює, що на даний момент немає дозволу на продовження та закінчення будівельних робіт. Коли ці документи з’являться, будинок введуть в експлуатацію. Припускають, що це станеться у III кварталі 2017 року.
Більше інформації про житловий комплекс, хід будівництва та його проблемність читайте на форумі вул. Правди, 80, 82.

Читайте також: Як оформити зайві або відсутні квадратні метри в квартирі, купленій у новобудові

6. ЖК «Loft House Podol» на вул. Межигірська, 78. Дві приватних особи провели за цією адресою реконструкцію нежитлових приміщень будівель літери «А» і «Б» під апартаменти. За інформацією центру моніторингу, проблеми на об’єкті виникли через землю, а саме – щодо цієї ділянки виник конфлікт між власниками землі та київметрополітеном, тому у 2015 році до органів прокуратури було направлено звернення про відкриття кримінального провадження. Як писав портал Domik.ua в попередньому огляді незаконних будівництв Подільського району, 1 березня 2017 року Шевченківський суд визнав ці звинувачення недостовірними і зобов'язав Міжвідомчий центр моніторингу видалити інформацію про незаконне будівництво об’єкта із сайту. Але Міжвідомчий центр досі не прибрав інформацію про будівництво, як незаконне, зі свого сайту. Реконструкція приміщень під житловий комплекс завершена, будівлю введено в експлуатацію.

Більше інформації про технічні характеристики житлового комплексу та відгуки мешканців читайте на форумі ЖК «Loft House Podol».

7. ЖК «Белла Віста» за адресою вул. Сошенка, 33. Як вказано на сайті моніторингу забудови Києва, замовник будівництва комплексу – «Національна спілка художників України». Девелопером проекту виступає ТОВ «УК Сіті Груп» під керівництвом А. Войцеховського. Спочатку комплекс носив назву ЖК «Лісова палітра». На підставі протесту прокуратури, у 2012 році декларація про початок будівельних робіт була виключена з реєстру. Щодо самочиннного будівництва триває досудове розслідування.
Детальна інформація про житловий комплекс та його проблемність читайте на форумі ЖК «Белла Віста».

Читайте також: Як забудовники легалізують незаконні новобудови на березі річки, озера чи моря

Примітка

Редакція порталу Domik.ua проводить аналіз незаконного будівництва, спираюсь на офіційні дані сайту Міжвідомчого центру моніторингу забудови міста Києва. Згідно з ними, статус «самочинне будівництво» мають ті багатоквартирні забудови, котрі відмічені на карті червоним кольором. Саме такі забудови потрапляють до переліку незаконних об'єктів.

На сайті моніторингу забудов позначають й інші житлові комплекси та будинки, котрі отримали різні статуси законності та не потрапляють до списку самочиннних забудов. Так, на мапі міжвідомчого центру помаранчевим кольором позначають новобудови зі статусом «не рекомендовано, додатково опрацьовується». Сірим кольором на сайті позначають новобудови, котрі знаходяться «на опрацюванні». Зеленим на сайті містобудівного кадастру Києва помічають об'єкти, що отримали статус «законне будівництво».

Якщо новобудова не помічена на сайті Міжвідомчого центру забудови Києва – об'єкт може бути як законним, так і незаконним. У будь-якому випадку, перед відвідуванням відділу продажу необхідно зібрати максимально повну інформацію про будівлю та її представників. У цьому допоможуть поради зі статті «Безпечна інвестиція: що можна дізнатися про забудовника і його житловий комплекс в Інтернеті».
Дізнатися про всі незаконні багатоквартирні житлові забудови столиці можна за посиланням сюди.

Зручний пошук столичних об'єктів для інвестицій за розташуванням, ціною, класністю та готовністю знаходиться у розділі новобудов Києва.

Обрати житло можна і іншим способом – скориставшись повним актуальним переліком забудовників столиці ось тут.

Перед придбанням квартири та інвестуванням грошей у будівництво ознайомтесь із форумом «Проблемне будівництво».

Оцените статью
0 голосов

Читайте также

Инвестиции в свое будущее с безопасным ЖК DELREY

Инвестиции в свое будущее с безопасным ЖК DELREY

Безопасность и Комфорт: Почему следует обратить внимание именно на ЖК DELREY?

Безопасность и Комфорт: Почему следует обратить внимание именно на ЖК DELREY?

Специальное предложение на квартиры бизнес-класса в ЖК DELREY

Специальное предложение на квартиры бизнес-класса в ЖК DELREY

Поделитесь вашим мнением

Комментарии посетителей

2 комментария
типок• 
ЖК Науковий уже сами инвестора достраивают, так, как застройщик, еще больше года назад смылся :(
0+0
Александр• 
Синеозёрный теперь Виноградный
0+0
Всі звіти про надійність новобудов безкоштовно
Обирайте новобудову в каталозі Білдконтролю та отримуйте звіт про її надійність. Це корисно.
Подробнее