Подать объявление

Незаконні багатоквартирні новобудови Шевченківського району в другому півріччі 2017 року

Незаконні багатоквартирні новобудови Шевченківського району в другому півріччі 2017 року
За інформацією містобудівного кадастру Києва у Шевченківському районі знаходиться 16 об’єктів самочиного будівництва.

Портал нерухомості Domik.ua продовжує аналіз незаконних забудов у Києві станом на другу половину 2017 року. У пошуку актуальної інформації для огляду проблемного будівництва використовуються дані, опубліковані на офіційному сайті від КМДА – Міжвідомчому центрі моніторингу забудови міста Києва. Згідно з цим сайтом, статус «самочине будівництво» у Шевченківському районі отримали 16 новобудов. Такі незаконні об'єкти відмічено на карті моніторингу червоним кольором. Для порівняння, у публікації про проблемне будівництво за 2016 рік у Шевченківському районі нараховувалось лише 10 незаконних об'єктів. У останньому огляді незаконних забудов у цій місцевості на початку року було виявлено 14 об’єктів самочиних будівництв. За два квартали поточного року до переліку потрапили ЖК «Покрова» та комплекс будівель на провулку Десятинному, 3-5. Більш детально про ситуацію з незаконністю нових проблемних новобудов описано нижче.

Статус «самочине будівництво» та червону відмітку на мапі Міжвідомчого центру забудови Києва отримали наступні об'єкти:

1. Житловий комплекс «Затишний» розташований на вулиці Степана Руданського, 3-А. Згідно з даними міжвідомчого центру, ділянка під новобудову має цільове призначення «для будівництва житлово-офісного комплексу з паркінгом». На мапі вказано, що для проекту відсутня карта порушення благоустрою, але був зареєстрований дозвіл на виконання будівельних робіт. У картці новобудови на сайті моніторингу вказано дані щодо введення комплексу в експлуатацію – сертифікат КВ № 165131090353 від 19 квітня 2013 року. Інформація про забудовника чи замовника будівництва відсутня. З відкритих джерел відомо, що девелопером забудови виступає ТОВ «Мегаполісстрой», а учасником проекту – «Сіті Груп». Через порушення містобудівних вимог та обмежень у 2015 році за даною новобудовою відкрито кримінальне провадження.

Поспілкуватись із інвесторами та іншими зацікавленими у проекті користувачами порталу можна на форумі ЖК «Затишний».

2. Житловий комплекс «Посольський», що знаходиться на вулиці Жимбила Жабаєва, 7-Д. Згідно із сайтом моніторингу, забудовником проекту визначено ТОВ «Будінвест Капітал». У інших джерелах у якості забудовника називають компанію «Сіті Груп». На мапі міжвідомчого центру вказано, що були зареєстровані картка порушення благоустрою, містобудівні умови та обмеження і декларація про початок виконання будівельних робіт. У картці новобудови на сайті моніторингу заявлено, що комплекс введений у експлуатацію. За цим проектом у 2015 році ведеться кримінальне провадження: за даними слідства, ТОВ «Будінвест Капітал» пов'язано з діяльністю компаній А. Войцеховського.

Ознайомитися з проблемністю новобудови та поспілкуватись із мешканцями комплексу можна на форумі ЖК «Посольський».

Читайте також: Незаконні багатоквартирні новобудови Подільського району в другому півріччі 2017 року

3. Житловий комплекс «Молодіжна ініціатива» за адресою вул. С. Руданського, 9-А. На сайті міжвідомчого центру вказано, що на цій ділянці ведеться будівництво багатоповерхового житлового будинку з приміщеннями соціально-громадського призначення та підземним паркінгом. У якості забудовника вказано компанію ТОВ «Соціальна молодіжна ініціатива». Згідно з сайтом асоціації допомоги постраждалим інвесторам, девелопером проекту виступало ТОВ «Ук «Сіті Груп». На сайті моніторингу вказано і цільове призначення землі «для будівництва, експлуатації та обслуговування багатоповерхового житлового будинку з приміщеннями соціально-громадського призначення та підземним паркінгом». Хоча цільове призначення ділянки збігається з будівництвом – згідно з моніторингом, у об'єкта відсутня карта порушення благоустрою та не зареєстровано містобудівні умови та обмеження. Новобудову не введено в експлуатацію, а з 2015 року за цим проектом відкрито кримінальне провадження.

Простежити за розвитком подій на проблемному будівництві, запитати думку інвесторів будівництва та небайдужих коментаторів можна на форумі ЖК «Молодіжна ініціатива».

4. Житловий комплекс «Ясногорський» на однойменній вулиці за номером 16-А. За інформацією на сайті моніторингу новобудов, забудовник цього проекту – ОК «Ясногорський К». Згідно з даними форуму новобудови – забудовником виступає компанія «Karad». У 2016 році декларацію про виконання будівельних робіт скасували. Містобудівні умови та обмеження житлової забудови за цією адресою були зареєстровані, але забудовник порушив містобудівні норми. Контрольна карта порушення благоустрою для об'єкта відсутня. Новобудову не введено в експлуатацію.

Дізнатись, у якому стані зараз знаходиться проблемна забудова, побачити фотографії з будівельного майданчика та поспілкуватись із інвесторами можна на форумі ЖК «Ясногорський».

Читайте також: Незаконні багатоквартирні новобудови Дніпровського району в другому півріччі 2017 року

5. Житловий комплекс «Кузьмінський» на вулиці Жамбила Жабаєва, 22. Згідно з сайтом моніторингу новобудов, забудовником об'єкта виступає ТОВ «Соціальна молодіжна ініціатива». Як сказано вище, це підприємство пов'язане з діяльністю компаній Войцеховського. На сайті міжвідомчого центру вказано номери документів, оформлених на новобудову: акт на право власності на земельну ділянку, містобудівні умови та обмеження, скасована декларація про початок будівельних робіт. Згідно з мапою, контрольна картка порушення благоустрою відсутня. На сайті вказано і те, що будівлю не введено в експлуатацію. Через порушення містобудівних вимог з 31.07.2015 р. проводиться досудове розслідування.

Поспілкуватись із постраждалими інвесторами та коментаторами, які мають рацію, щодо справ цього проблемного будівництва можна на форумі ЖК «Кузьмінський».

6. Житловий комплекс «Кузьмінський-2» розташований на вулиці Магістральна, 33. Згідно сайту міжвідомчого центру, забудовник проекту – ТОВ «Капітель буд». За деякими інформаційними джерелами діяльність забудовника майданчика за цією адресою пов´язують з компаніями «Ук «Сіті Груп». На мапі моніторингу вказано, що на новобудову реєструвались містобудівні умови та обмеження за номером 319/14/12-3/009-14. Серед дозвільних документів, 28.04.2015 на будівництво було оформлено контрольну картку порушення благоустрою, а 17.07.2014 – декларацію про початок виконання будівельних робіт. Забудова отримала статус «самовільне будівництво» через порушення містобудівних вимог. З цього приводу 08.07.2015 було прийняте звернення з листом про відкриття кримінального провадження.

Кого зацікавив об'єкт, розвиток його проблемності та інформація, пов'язана з будівництвом – можуть поставити запитання інвесторам та іншим користувачам на форумі ЖК «Кузьмінський-2».

Читайте також: Незаконні багатоквартирні новобудови Печерського району в другому півріччі 2017 року

7. Житловий комплекс «Прибалтійський», що знаходиться на вулиці Ризька, 19-А. У картці на сайті моніторингу вказано, що на цій ділянці ведеться будівництво комплексу індивідуальних малоповерхових зблокованих житлових будинків. Згідно з мапою міжвідомчого центру, така забудова відповідає цільовому призначенню ділянки «для будівництва комплексу індивідуальних малоповерхових зблокованих житлових будинків». На сайті містобудівного кадастру можна переглянути номер та дату реєстрації договору оренди земельної ділянки. На об'єкт було оформлено архітектурно-планувальне завдання, але відсутня контрольна картка порушення благоустрою. На будівництво було оформлено декларацію про початок виконання будівельних робіт, але у 2015 році її скасували. У тому ж році було повідомлено про початок розслідування та кримінального провадження через можливі порушення містобудівного законодавства. За інформацією моніторингу новобудову не введено в експлуатацію.

8. Житловий комплекс «Grand Park», що знаходиться на вулиці Олени Теліги, 25. За інформацією на сайті міжвідомчого центру, за такою адресою в Києві будують житловий будинок із вбудовано-прибудованими приміщеннями та підземним паркінгом. Забудовником цього проекту вказано ТОВ «Алімпекс Мартінгер». За даними моніторингу, для об'єкта реєстрували містобудівні умови у вигляді архітектурно-планувального завдання, що отримало номер №05-1159. У 2007 році для зведення комплексу отримали дозвіл на виконання будівельних робіт. Але під час будівництва було порушено містобудівні вимоги, що підтверджує інформація на сайті кадастру про те, що з 31.07.2015 органами внутрішніх справ проводиться досудове розслідування.

Обговорити особливості комплексу, які саме порушення було виявлено і яка ситуація з новобудовою зараз можна на форумі ЖК «Grand Park».

Читайте також: Незаконні багатоквартирні новобудови Святошинського району в другому півріччі 2017 року

9. Житловий комплекс «Тропініна» на вулиці Тропініна, 3-5. Згідно з даними сайту моніторингу, забудовником виступає компанія ТОВ «Мегаполісстрой». На мапі міжвідомчого центру вказано, що у 2013 році було скасовано картку порушення благоустрою та дозвіл на виконання будівельних робіт. Через порушення містобудівних норм із липня 2015 року по цій забудові ведеться досудове розслідування.

Дізнатися більше про проблемність об'єкта зі слів постраждалих інвесторів можна на форумі ЖК «Тропініна».

10. Житловий будинок за адресою вулиця Жилянська, 120-Б. Згідно з даними моніторингу, тут проводиться реконструкція житлової будівлі з нежитловими приміщеннями під житловий будинок із вбудованими приміщеннями для готелю, медичного центру та паркінгу. На сайті містобудівного кадастру Києва вказано, що забудовником комплексу виступає ОСББ «Либідь-33». За даними сайту моніторингу, для проекту не реєструвались містобудівні умови та обмеження і карта порушення благоустрою, після чого були порушені містобудівні вимоги. У картці об'єкта на сайті вказані дві декларації про початок будівельних робіт. З порталу міжвідомчого центру не відомо про стан введення в експлуатацію на про вжиті заходи.

Читайте також: Незаконні багатоквартирні новобудови Солом'янського району в другому півріччі 2017 року

11. Житловий комплекс на вулиці Лук'янівській, 15. На сайті моніторингу новобудов відсутні дані про забудовника. На мапі вказано, що містобудівні умови та обмеження не реєструвались для цього будівництва. На об'єкт відсутня контрольна картка порушення благоустрою, але було зареєстровано декларацію про початок виконання будівельних робіт від 2.05.2014. За фактом порушення містобудівних вимог 8 липня 2015 року було зареєстровано звернення у вигляді листа з проханням про відкриття кримінального провадження.

12. Житловий будинок «Елегант» на вулиці Жилянська, 118. За інформацією з карти моніторингу новобудов Києва, забудовником ділянки виступає ЗАТ «Концерн Ессе», яке може бути пов'язано з діяльністю компаній Войцеховського. У містобудівному кадастрі Києва цільове призначення ділянки вказано «для будівництва, експлуатації та обслуговування житлового будинку з нежитловими приміщеннями». На мапі моніторингу відмічено, що на будівництво були оформлені містобудівні умови та обмеження і дозвіл на виконання будівельних робіт, але відсутня картка порушення благоустрою. Під час будівництва було виявлено порушення містобудівних вимог. Будинок не введено в експлуатацію. З 2015 року ведеться кримінальне провадження.

Дізнатись більше про будівництво комплексу та розвиток ситуації щодо його законності можна від користувачів на форумі ЖД «Елегант».

Читайте також: Незаконні багатоквартирні новобудови Дарницького району в другому півріччі 2017 року

13. Житловий комплекс на вулиці Івана Франка, 4. Інформація щодо цього об'єкта відсутня на карті міжвідомчого центру. Відомо тільки, скоріш за все, невірні розміри ділянки: 1289,44 га. На сайті моніторингу немає інформації про забудовника об'єкта та про будівельний паспорт. На мапі містобудівного кадастру Києва вказано, що містобудівні умови та обмеження і декларація про початок виконання будівельних робіт не реєструвались, а контрольна картка порушення благоустрою відсутня. На порталі міжвідомчого центру сказано, що будівництво порушило містобудівні вимоги і об'єкт не введений у експлуатацію. Згідно з інформацією на картах Google, за цією адресою знаходиться будинок «сталінського» періоду. Ймовірно, що на сайті моніторингу малась на увазі незареєстрована прибудова до будівлі.

14. Клубний будинок «InCo home» на Подолі. Об'єкт розташований за адресою вул. Лук'янівська, 32. Для забудови були зареєстровані містобудівні умови та обмеження та декларація про початок виконання будівельних робіт. З їх номерами можна ознайомитись на сайті моніторингу. Згідно з даними міжвідомчого центру, для об'єкта відсутня картка порушення благоустрою. На тому ж сайті опубліковано інформацію про введення новобудови в експлуатацію: вказано дані на декларацію про готовність об'єкта. За інформацією моніторингу забудови Києва, роботи з будівництва не відповідають прийнятим офіційно нормам забудови в місті та зведення нерухомих об'єктів на ділянках землі.

Запитати про проблемність будівництва та у якому стані знаходиться комплекс у проінформованих інвесторів та коментаторів в обговореннях можна на форумі ЖК «InCo home».

Читайте також: Незаконні багатоквартирні новобудови Оболонського району в другому півріччі 2017 року

15. Житловий комплекс «Покрова», що будують за адресою вул. Січових Стрільців (колишня Артема), 59. У якості забудовника на сайті моніторингу вказано «Центральне територіальне управління капітального будівництва Міністерства оборони України». Однак більш відомий представник цієї забудови – корпорація «Укрбуд».

На мапі міжвідомчого центру знаходиться інформація про ділянку під забудову, а саме – договір земельної ділянки за номером 91-6-00484, оформлений 08.09.2005. Цільове призначення землі, згідно з містобудівним кадастром – «для будівництва житлового комплексу для військовослужбовців із підземним паркінгом та вбудованими приміщеннями для побутового обслуговування населення». Комплекс не введено в експлуатацію. За коментарями представників будівельної корпорації, така ситуація склалась через те, що у ДАБІ вирішили, що декларація на будівельні роботи, яка за документами буде дійсна до кінця будівництва – насправді має термін у два роки. Співробітники «Укрбуд» завіряють, що судове слідство йде на користь забудовника і найближчим часом відмітка новобудови на Артема, 59 знову буде зеленою, як повністю законне будівництво.

Поспілкуватись із власниками інвестицій у новобудові та потенційними покупцями житла, дізнатись більше про будівництво та ситуацію, що склалась навколо забудови можна на форумі ЖК «Покрова».

16. Будівництво комплексу будівель адміністративного і господарського призначення з житловими приміщеннями за адресою провулок Десятинний, 3-5. На сайті моніторингу новобудов у ролі забудовника вказано Українську Православну церкву Київського патріархату. У 2015 році за цією адресою, як реалізація проекту ЖК «Церковний», проводились будівельні роботи компанією «Інтергал-Буд». На мапі міжвідомчого центру присутні дані про договір оренди земельної ділянки і цільове призначення землі: «для експлуатації та обслуговування адміністративних та господарських приміщень». У картці на мапі містобудівного кадастру вказано містобудівні умови та обмеження на будівництво за цією адресою та дозвіл на виконання будівельних робіт. Причиною статусу незаконного будівництва на сайті вказано, як «порушення містобудівних вимог». Новобудову не введено в експлуатацію, дані про вжиті заходи відсутні.

Читайте також: Незаконні багатоквартирні новобудови Голосіївського району в другому півріччі 2017 року

Примітка

Інформаційно-аналітичний відділ порталу Domik.ua проводить аналіз законності новобудов згідно з даними Міжвідомчого центру моніторингу забудови міста Києва. За інформацією з цього сайту, статус «самочине будівництво» мають ті об'єкти нерухомості, що відмічені на мапі червоним кольором. Саме такі новобудови потрапляють до переліку незаконного будівництва. Однак на карті відмічають і інші забудови, що наділено різними статусами.

Багатоквартирні забудови, які відмічені на карті моніторингу помаранчевим кольором, отримали тимчасовий статус «не рекомендовано, додатково опрацьовується». Новобудови помічені сірим кольором, означають, що проект знаходиться у статусі «на опрацюванні». Зелений колір відмітки будівельного майданчика інформує про те, що об'єкт має статус «законне будівництво».

Житлові комплекси, що відсутні на карті міжвідомчого центру, можуть мати як законний, так і незаконний статус. У будь-якому разі, перед відвідуванням відділу продажу необхідно перевірити усю доступну інформацію про будівництво та його представників. У цьому допоможуть поради з публікації «Безпечна інвестиція: що можна дізнатися про забудовника і його житловий комплекс в Інтернеті».

Повний актуальний перелік багатоквартирних будівель, що отримали статус «самочине будівництво», можна переглянути у нещодавній публікації.

Для піброру житлового комплексу за ціною, ступенем готовності, розташуванням, поверховістю, класністю та іншим параметрам підійде пошук новобудов у Києві.

Підібрати майбутній об'єкт для інвестицій у столиці можна, скориставшись актуальним переліком забудовників та девелоперів Києва за цим посиланням.

Повний перелік обговорень незаконного будівництва, поради постраждалим інвесторам самочинних забудов можна знайти на форумі «Проблемне будівництво».

Оцените статью
0 голосов

Читайте также

Демонтаж металлических конструкций в Киеве и области

Демонтаж металлических конструкций в Киеве и области

1
Переезд в новую квартиру: самая необходимая мебель и предметы интерьера

Переезд в новую квартиру: самая необходимая мебель и предметы интерьера

1
Как продать квартиру без посредников за 48 часов?

Как продать квартиру без посредников за 48 часов?

Поделитесь вашим мнением
0 комментариев
Каталог відгуків про будинки Києва
Знайдіть свій будинок та розкажіть про нього. Що подобається, а що ні? Допоможіть тим хто шукає житло
Подробнее