Подать объявление

Українцям дозволять узаконювати збудовані без дозволу об′єкти нерухомості: законопроект №3696

Українцям дозволять узаконювати збудовані без дозволу об′єкти нерухомості: законопроект №3696
Українцям дозволять узаконювати приватні та дачні будинки, зведені без дозволу.

Domik.ua публікує повідомлення заступника міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Льва Парцхаладзе з його сторінки у Facebook про особливості проекту закону №3696.

«Українці зможуть узаконити приватні та дачні будинки, які були збудовані без дозволу.
За вказаний проект закону проголосували 276 депутатів.

У 2015 році для власників приватних та дачних будинків, збудованих без дозволу, була можливість завершити усі необхідні процедури протягом року.

Читайте також: У Мінрегіоні працюють над оновленням будівельних норм: подробиці

Скріншот з офіційної сторінки Льва Парцхаладзе у Facebook

Проте багато хто так і не встиг це зробити. Маю надію, що громадяни поставляться до цього відповідально і отримають право власності на таку нерухомість», - йдеться у повідомленні чиновника.

Особливості закону №3696. Інфографіка опублікована на сторінці Льва Парцхаладзе у Facebook

Відповідно до пояснювальної записки, законопроект №3696 забезпечить право українців узаконювати об’єкти будівництва, збудовані без дозволу на виконання будівельних робіт.

«Згідно із Законом України «Про внесення зміни до ЗУ «Про регулювання містобудівної діяльності» щодо прийняття в експлуатацію об’єктів будівництва, збудованих без дозволу на виконання будівельних робіт» (№ 92-VIII від 13 січня 2015 року) та «Порядку прийняття в експлуатацію і проведення технічного обстеження індивідуальних (садибних) житлових будинків, садових, дачних будинків, господарських (присадибних) будівель і споруд, громадських будинків та будівель і споруд сільськогосподарського призначення I та II категорій складності, які збудовані без дозволу на виконання будівельних робіт», власники житлової та громадської забудови до 31 грудня 2015 року можуть їх узаконити.

Таку можливість українці мали фактично з травня 2015 року, оскільки згаданий закон був затверджений наказом Мінрегіону 15 травня 2015 року за № 547/26992.

Під час узаконення будівель українці зіштовхнулися з багатьма складнощами, зокрема, з тим, що приватизація земельних ділянок займає кілька місяців. Ця проблема не дозволила багатьом українцям, котрі хотіли узаконити свої забудови, вкластися у визначений законодавством термін.

Прийняття Верховною радою України законопроекту №3696 викликане необхідністю подовжити термін прийняття в експлуатацію об’єктів будівництва, збудованих без дозволу на виконання будівельних робіт», - йдеться у пояснювальній записці до документу.

У поясненні до проекту закону №3696 йдеться про те, що термін прийняття в експлуатацію об’єктів будівництва, збудованих без дозволу на виконання будівельних робіт, буде подовжено на законодавчому рівні. Причина подовження терміну полягає у тому, що до 31 грудня 2015 року українці могли не встигнути узаконити такі будівлі, а з 1 січня 2016 року були позбавлені такої можливості.

Раніше Domik.ua розповідав про те, які зміни в будівельну галузь привнесе законопроект №6540.

Оцените статью
0 голосов

Читайте также

Демонтаж металлических конструкций в Киеве и области

Демонтаж металлических конструкций в Киеве и области

1
Переезд в новую квартиру: самая необходимая мебель и предметы интерьера

Переезд в новую квартиру: самая необходимая мебель и предметы интерьера

1
Как продать квартиру без посредников за 48 часов?

Как продать квартиру без посредников за 48 часов?

Поделитесь вашим мнением
0 комментариев
Всі звіти про надійність новобудов безкоштовно
Обирайте новобудову в каталозі Білдконтролю та отримуйте звіт про її надійність. Це корисно.
Подробнее