Подать объявление

Наскільки можна зменшити витрати на комунальні послуги утепливши оселю: підрахунки

Наскільки можна зменшити витрати на комунальні послуги утепливши оселю: підрахунки
Підвищення вартості енергоресурсів змушує українців проводити термомодернізацію квартир та будинків.

Утепливши стіни та замінивши вікна, можна знизити вартість комунальних послуг вдвічі. Урядовці обіцяють розробити ефективний механізм компенсації витрат українців на впровадження енергоефективних заходів.

Читайте також: Які банки та на яких умовах видають «теплі» кредити

Як стало відомо Domik.ua, щоб долучити до термомодернізації малозабезпечених людей, зокрема тих, хто отримує житлову субсидію, буде розроблено механізм, який зробить такі перетворення для них вигідними. Про це заявив Віце-прем'єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко.

За його словами, законодавство передбачить механізм монетизації субсидій , давши людям можливість використовувати заощаджені субсидії на здійснення енергозберігаючих заходів.

«Після термомодернізації витрати на комунальні послуги різко знижуються. Невикористану частину субсидії можна буде витратити на погашення кредиту, взятого на термомодернізацію. Тобто люди зможуть підвищити якість житла практично безкоштовно, сплативши роботу за рахунок зекономленої субсидії», - підкреслив Геннадій Зубко.

«У громадян, які субсидій не отримують, також не буде додаткових витрат на тепломодернізацію. Після її здійснення витрати на опалення в будинку знижуються удвічі і більше. Вивільняються кошти для погашення кредиту. Тобто мешканці будуть виплачувати щомісяця ту саму суму, що і тепер», - говорить Геннадій Зубко.

Він підкреслив, що старі витрати збережуться тільки на період погашення кредиту, після чого їх можна буде різко, в середньому – удвічі, знизити. «Крім того, утеплення збільшує комфортність проживання в будинку, а його вартість зростає в середньому у півтора рази», - повідомив Геннадій Зубко.

Більше про оформлення субсидії на сплату комунальних рахунків можна дізнатися на форумі .

Оцените статью
0 голосов

Читайте также

Демонтаж металлических конструкций в Киеве и области

Демонтаж металлических конструкций в Киеве и области

1
Переезд в новую квартиру: самая необходимая мебель и предметы интерьера

Переезд в новую квартиру: самая необходимая мебель и предметы интерьера

1
Как продать квартиру без посредников за 48 часов?

Как продать квартиру без посредников за 48 часов?

Поделитесь вашим мнением
0 комментариев
Реестр инвесторов на форуме Домика
Кнопка добавления в реестр расположена вверху каждой темы ЖК на форуме. Следите за продажами сами!
Подробнее