Подать объявление

Незаконні багатоквартирні новобудови Дніпровського району в другому півріччі 2017 року

Незаконні багатоквартирні новобудови Дніпровського району в другому півріччі 2017 року
За півроку в містобудівному кадастрі столиці жоден об’єкт житлового будівництва не змінив свій статус на законний.

Портал Domik.ua провів черговий аналіз даних офіційного сайту Міжвідомчого центру забудови міста Києва, що підпорядкований КМДА. Дев'ять новобудов було виявлено аналітичним відділом порталу за мапою містобудівного кадастру столиці, де вони позначені червоним кольором, і опубліковано у статті на початку 2017 року. Кількість цих самочинних житлових споруд станом на вересень 2017 року не змінилася. Згідно з даними слідчих дій, вісім із дев'яти незаконних будівництв пов’язані з діяльністю компаній А. Войцеховського.

Нижче викладено повний перелік проблемних новобудов у Дніпровському районі столиці, що помічені на сайті міжвідомчого центру, як «самовільне будівництво»:

1. Житловий комплекс «Нова хвиля» знаходиться на Харківському шосе, 15-А. Будівництво цього об'єкта приписують ТОВ «Сіті груп» та «Укогруп», що належать А. Войцеховському. Наразі триває досудове розслідування за фактом самочинного будівництва.

Більше інформації про житловий комплекс та технічні характеристики, що суперечать нормам законодавства, можна знайти на форумі ЖК «Нова хвиля».

2. Житловий комплекс «Стародарницький» за адресою Харківське шосе, 17-А. На сайті містобудівного кадастру відсутня інформація про забудовника, а проектна документація не зареєстрована. Проте, згідно з документацією ДАБІ, генеральним підрядником будівництва виступає ТОВ «Литий Камінь», а замовником – ТОВ «Еверест плюс».
Прочитати детальну інформацію про комплекс та обговорити ситуацію з інвесторами можна на форумі ЖК «Стародарницький».

Читайте також: Квартира за акцією: що приховують забудовники
3. Багатофункціональний комплекс «Мега Сіті» споруджують на Харківському шосе, 19. Відповідну земельну ділянку було орендовано для будівництва житлово-офісного комплексу з вбудовано-прибудованими і торговими приміщеннями та паркінгом. Забудовником на сайті центру моніторингу зазначено ТОВ «Укоінвестбуд». З приводу проведення самочинного будівництва відкрито кримінальне провадження.

Простежити за новинами про житловий комплекс особисто від його інвесторів та мешканців можна на форумі ЖК «Мега Сіті».

4. Житловий будинок «Доміно» за адресою вул. Фанерна, 5А. Інформацію про забудовника не вказано, але будівництво пов'язують з діяльністю компаній «Укогруп» та «Сіті Груп». За даними кадастру, на об'єкт не реєструвались містобудівні умови та обмеження і картка порушення благоустрою. За фактом самочинного будівництва проводиться досудове розслідування.
Дізнатися більше інформації про будинок та особливості його спорудження можна на форумі ЖД «Доміно».

5. Будівництво та обслуговування житлового будинку за адресою вул. Сосницька, 49, 51, 53. На сайті міжвідомчого центру моніторингу відсутня інформація про забудовника. Після виявлення самочинного спорудження комплексу будівель до управління з особливо важливих справ було направлено звернення про відкриття кримінального провадження. За даними моніторингу забудовник не реєстрував дозвільні документи.

Читайте також: Як забудовники легалізують незаконні новобудови на березі річки, озера чи моря

6. ЖК «Флагман» за адресою пров. Лобачевського, 7-7а. Інформація про забудовника на сайті міжвідомчого центру відсутня. Згідно з інформацією КМДА, забудовником виступає ТОВ «Еверест плюс», що належить до мережі компаній Воцеховського. Спорудження комплексу будівель проводиться без дозвільної документації та з перенесенням на тривалий термін введення в експлуатацію.

Більш детальна інформація про комплекс та ситуацію із законністю та проблемністю розміщена на форумі ЖК «Флагман».

7. Житловий комплекс «Родинний затишок» за адресою бульвар Ярослава Гашека, 20, 22, 24. На електронному ресурсі моніторингу містобудівного кадастру інформацію про забудовника не зазначено. Згідно з документами Дніпровської районної адміністрації, замовником будівництва виступає ТОВ «Еверест плюс». За даними з відкритих джерел, термін оренди земельної ділянки сплив у 2011 році і після цього не був продовжений. Будівництво комплексу припинено у 2015 році, наразі проводиться досудове розслідування.

Ознайомитись із відгуками інвесторів житлового комплексу і дізнатися про проблеми об’єкта будівництва можна на форумі ЖК «Родинний затишок».

8. Житловий комплекс «Лего Хаус» по вул. Сиваська, 12/2. Раніше комплекс називався «Нова хвиля-2». У документації житлового комплексу вказано, що забудовником виступає ТОВ «УК Сіті Груп». У 2014 році декларацію про початок виконання підготовчих робіт було скасовано органами КМДА.

Подробиці про хід будівельних робіт та зафіксовані порушення читайте на форумі ЖК «Лего Хаус».

9. Житловий будинок по вулиці М. Попудренка, 16-А. На сайті центру моніторингу забудови Києва вказано, що забудовником є ТОВ «Екобуд». Споруда відповідає проектним рішенням, проте порушує містобудівні вимоги.

Читайте також: Законність новобудов на Нивках в серпні 2017 року

Примітка

Редакція порталу Domik.ua проводить аналіз законності об'єктів згідно з інформацією, що викладена на сайті Міжвідомчого центру моніторингу забудови Києва. На цьому ресурсі статус «самовільне будівництво» мають ті новобудови, які відмічено на мапі червоним кольором. Саме про такі забудови опубліковано в переліку незаконних об'єктів. Та на сайті моніторингу помічають й інші житлові забудови. Багатоквартирні будівлі, які помічено помаранчевим кольором, отримали від працівників КМДА статус «не рекомендовано, додатково опрацьовується». Новобудови, що не перевірені міжвідомчим центром, позначаються сірим кольором, що трактується, як «на опрацюванні». Будівельні об'єкти, що отримали статус «законне будівництво», відмічені на мапі моніторингу зеленим кольором.

Новобудови, що відступні на сайті міжвідомчого центру, можуть виявитись як законним, так і самочинним будівництвом. У будь-якому разі, перед спілкуванням із менеджерами відділу продажу та до того, як поїхати на будівельний майданчик, необхідно зібрати максимум інформації про потенційний об'єкт інвестицій та його замовників і девелоперів. У цьому сенсі будуть корисними поради зі статті «Безпечна інвестиція: що можна дізнатися про забудовника і його житловий комплекс в Інтернеті».

Повний перелік самочинного будівництва у Києві станом на другу половину поточного року знаходиться за цим посиланням.

Підібрати майбутнє житло у столиці за ціною, готовністю та місцезнаходженням можна за допомогою актуального списку новобудов Києва шукати.

Обрати об'єкт для інвестицій в столиці, опираючись на досвід, продуктивність та репутацію компанії-представника новобудови можна, обираючи серед забудовників Києва 2017 у цьому розділі.

Щоб не стати покупцем довгобуду й уникнути інвестицій у проблемний об'єкт, портал Domik.ua рекомендує перед купівлею житла ознайомитись із форумом «Проблемне будівництво».
Останні новини на первинному ринку нерухомості, обговорення нового та поточного будівництва, актуальні фотографії з будівельних майданчиків, інформація про довгобуди та незаконне будівництво – це та багато іншого знаходиться на сучасному форумі нерухомості від порталу Domik.ua.

Оцените статью
0 голосов

Читайте также

Демонтаж металлических конструкций в Киеве и области

Демонтаж металлических конструкций в Киеве и области

1
Переезд в новую квартиру: самая необходимая мебель и предметы интерьера

Переезд в новую квартиру: самая необходимая мебель и предметы интерьера

1
Как продать квартиру без посредников за 48 часов?

Как продать квартиру без посредников за 48 часов?

Поделитесь вашим мнением
0 комментариев
Всі звіти про надійність новобудов безкоштовно
Обирайте новобудову в каталозі Білдконтролю та отримуйте звіт про її надійність. Це корисно.
Подробнее