Подать объявление

Передмістя Києва: як живеться в Бучі

Передмістя Києва: як живеться в Бучі
Равликова ферма, інстаграмний парк і насичене хвоєю повітря — чим пишаються жителі Бучі та чого, на їхню думку, в місті не вистачає.

Содержание

У попередніх матеріалах журналісти порталу Domik.ua розповідали історії киян, які проживають у різних мікрорайонах Києва. Дотримуючись посткарантинного тренду на деурбанізацію, ми вирішили з'ясувати, як живеться в передмістях столиці. У даній статті мова піде про Бучу — маленьке містечко на північному заході Київської області.

Матеріал написаний за підтримки житлового комплексу «Гранд Бурже», який зводиться в центрі Бучі.

Стисло про Бучу

Буча була побудована як курортне селище, розташоване посеред лісу. У 2007 році отримала статус міста, а в 2020-му стала центром Бучацького району. До нього увійшли Макарівський, Бородянський, частково Києво-Святошинський райони, а також місто Ірпінь. Дістатися до Бучі можна на приміських маршрутках, які відправляються від станцій метро «Святошин», «Житомирська», «Академмістечко» і «Героїв Дніпра». Дорога займає 40-50 хвилин. На автомобілі час шляху скорочується вдвічі: наприклад, від Оболоні в Бучу можна доїхати за 20 хвилин, виїхавши спочатку на Велику окружну, а потім — на Гостомельське шосе.

Населення Бучі, за даними 2020 року, налічує 36 882 особи. Тут розвинена інфраструктура: в місті працює 8 комунальних дитячих садків, 5 загальноосвітніх шкіл, 4 амбулаторії, консультативно-діагностичний центр і міська лікарня загального профілю. Крім того, в місті є дитячо-юнацька спортивна школа, центр позашкільної роботи з 20 безкоштовними гуртками. Комерційна інфраструктура представлена ​​десятком мережевих супермаркетів, торговельними центрами Continent Mall, Avenir Plaza, «Буча Пасаж», «Епіцентр». Оскільки Буча — колишнє курортне містечко, тут безліч парків і скверів. Найпопулярніше місце для прогулянок — Бучанський міський парк площею 52 га, відкритий десять років тому. Тут є озеро з набережною, фонтани, мотузковий парк, дитяче містечко та мінізоопарк. На вході в теплу пору року працює прокат велосипедів, самокатів і дитячих автомобілів.

У квітні 2021 року в Бучі будується 40 житлових комплексів. Середня вартість квадратного метра в новобудовах міста становить 18 900 грн.

Буча — затишне зелене містечко, розташоване в 20 хвилинах їзди від Києва

Стисло про ЖК «Гранд Бурже»

Житловий комплекс «Гранд Бурже», який забудовник Linevich Group зводить у центрі Бучі — один із наймасштабніших проєктів міста. Він займає площу 4 га — це дорівнює приблизно чотирьом футбольным стадіонам «Динамо». «Гранд Бурже» — багатофункціональний комплекс, що складається з п'яти 16-18-поверхових будинків, а також двоповерхового торговельно-розважального центру на 3000 кв. м. Будинки зводяться за монолітно-каркасною технологією зі стінами з газоблоку та червоної цегли. Опалення в комплексі автономне — на його території побудовано газову котельню. Всі інші комунікації — загальноміські. 

У дворах «Гранд Бурже» облаштують зони відпочинку з фонтанами, ігрові майданчики з прогумованим покриттям, зону workout, баскетбольний майданчик і поле для мініфутболу. Також забудовник обіцяє розчистити невелике озерце на території, зробити набережну й сквер. Оскільки житловий комплекс належить до класу «бізнес», оформленням вхідних груп займаються професійні дизайнери. У лобі мешканців і гостей зустрічатиме консьєрж, для матусь з дітьми буде відведено спеціальну кімнату.

Для автомобілів мешканців заплановано три підземні паркінги: під четвертим і п'ятим будинками (на 80 машино-місць), а також під торговельним центром. Деякі з них будуть забезпечені ролетними механізмами та зарядними станціями для електрокарів.

Перші три будинки «Гранд Бурже» добудовані та введені в експлуатацію. Друга черга будівництва (будинок 4, секції 1-5) буде готова до заселення з II по IV квартал 2021 року в залежності від секції. Третя черга будівництва будинок 5 (секції 6,7) буде готова взимку 2022 року та навесні 2023 року в залежності від секції.

Візуалізація житлового комплексу «Гранд Бурже» від забудовника «Ліневич Груп»

Читайте також: Повний огляд житлового комплексу «Гранд Бурже» в інфографіках

Десять головних переваг «Гранд Бурже»:

  1. Розташування в зеленому передмісті столиці в 15-20 хвилинах їзди від Києва.
  2. Комунальні дитсадки, школи, поліклініка, міська рада, супермаркети та спортклуби в радіусі кілометра. 
  3. Власний торговельно-розважальний центр на 3000 кв. м на території ЖК: кінотеатр, фітнес центр із двома басейнами, ігровий дитячий центр.
  4. Упорядкована прибудинкова територія з власним озером і набережною.
  5. Технології та сервіси бізнес-класу: безшумні ліфти, посилена охорона, лаунж-зони на терасах, дизайнерські лобі.
  6. Автономне опалення.
  7. Великий вибір планувань від 29 до 126 кв. м.
  8. Квартири з ремонтом від забудовника.
  9. Три підземні паркінги на території ЖК плюс стоянка торговельного центру.
  10. Високий індекс надійності — 196 балів на Bild.ua.

Відгуки містян про Бучу

Жанна Покотиленко, 36 років

Ми з родиною переїхали в Бучу з Києва в 2014 році. Не планували цього, але з'явився шанс обміняти нашу однокімнатну квартиру на Борщагівці на трикімнатну тут. Найбільше я переживала, що важко буде діставатися Києва — машини у нас тоді не було. Але потім приїхали сюди, погуляли з чоловіком по району, і я не схотіла звідси їхати.

Ми живемо в п'ятиповерховому будинку на вулиці Польовій, недалеко від міської ради. Вікна виходять у тихий зелений двір. Від нас буквально п'ять хвилин ходьби до супермаркету АТБ, ринку, поліклініки. До карантину син пішки ходив у четверту школу, але зараз, як і всі діти, вчиться на віддаленці. У них в паралелі шість сьомих класів, в кожному — близько тридцяти дітей. Забагато, звичайно, діти вчилися у дві зміни. Городок росте на очах, а нових шкіл ніхто не будує, на жаль.

Найбільше мені подобається в Бучі її затишок, багато зелені та відчуття безпеки. На вихідних ми всією родиною ходимо в центральний парк — він дуже мальовничий і доглянутий, я навіть в Києві таких не бачила. Сина завжди можу одного відпустити у двір погуляти. Живучи на Борщагівці, я б собі такого не дозволила.

Звичайно, є і мінуси — в години пік дуже складно добиратися до Києва. Ще років п'ять-шість тому такого не було, а зараз постійні затори , електричка їде забита до останньої сходинки. Але ми з чоловіком вже давно зрозуміли, що до цього все йде, тому знайшли собі роботу тут, на місці. Я влаштувалась адміністратором у приватну стоматологію, а чоловік працює в автосервісі на вулиці Шевченка. До Києва якщо і їздимо, то дуже рідко — можемо в «Лавину» заїхати на шопінг або в кінотеатр. За вільної дороги їхати на Берківці нам хвилин десять. Ну а так усюди ходимо пішки: на роботу, за продуктами, просто погуляти. Ідеш, буває, слухаєш, як пташки співають — особливо зараз, навесні. У повітрі пахне хвоєю та свіжістю. Я коли до Києва приїжджаю останні кілька років, дихати не можу: смердить мені гаррю, хоч убий. Так що про переїзд жодного разу не пошкодувала.

Центральний парк відкрився в Бучі десять років тому — до 110-річчя міста

Карина Делі, 26 років

Мешканкою Бучі я стала нещодавно — лише півтора роки тому, і з цього моменту активно «топлю» за життя в передмісті. Можна сказати, я увійшла в лави адептів заміського способу життя ще до того, як це стало мейнстримом. Буквально в минулому році друзі презирливо посміхалися: мовляв, що ти будеш робити в цій своїй Бучі? А зараз пишуть мені в директ: дізнайся, будь ласка, може хто здає котедж або квартиру поруч із тобою!

Хоча переїхати мене змусили обставини. Півтора роки тому я з'їхала з чергової орендованої квартири і почала підшукувати варіанти. Але те, що мене влаштовувало, не влаштовувало мій гаманець, і навпаки. А потім раптом знайома рієлторка сказала: слухай, у мене в Бучі є непоганий варіант. Я спочатку не хотіла навіть їхати на перегляд — типу де це взагалі? Я завжди знімала житло на Подолі або Печерську. Але рієлторка мене таки вмовила, і ми поїхали в Бучу. Квартира знаходилась у новобудові, тринадцятий поверх, вікна до підлоги, багато світла — для мене це важливо, тому що я веду блог в «Інстаграмі». Коротше кажучи, я закохалася в цю квартиру. І коштує вона 7000 грн на місяць, а в Києві за подібне житло запросили б як мінімум вдвічі дорожче.

Мені подобається, що в Бучі все під рукою. Поруч із моїм будинком знаходиться невеликий торговельний центр, маршрутна зупинка, фітнес-клуб. Він, правда, зараз закритий, але завжди можна сходити на вуличні тренажери — такі встановлені практично в кожному дворі. Люблю тусуватися в міському парку. Там є озеро з набережною, зелений лабіринт і оглядовий майданчик, а ввечері все це красиво підсвічується. Якщо правильно вибрати ракурс, взагалі незрозуміло, що ти в Бучі — виглядає все як у Європі. Суперінстаграмна локація. Оскільки я блогер, то працюю переважно вдома, але якщо набридає, йду в коворкінг Portal на Енергетиків. Там класний інтер'єр, невимушена атмосфера, можна завести корисне знайомство або випити смачну каву.

Повертатися до Києва я не планую, більш того — зараз активно збираю гроші на власну квартиру в Бучі. Вибрала для себе кілька новобудов. За ті гроші, за які тут можна купити простору студію на 50 кв. м, в столиці я могла б дозволити собі тільки який-небудь «тараканник» на Троєщині. Шкода тільки, що я не одна так думаю, і в Бучі стає все більше людей. Скоро, напевно, і квартири подорожчають. Потрібно мені поспішати.

У 2019 року в Бучі відкрився коворкінг «Портал», де проводяться різні зустрічі, майстер-класи, лекції та концерти

Володимир, 43 роки

У Бучі я народився та прожив більшу частину життя. Будинок моїх батьків знаходився на вулиці Артема, яка зараз перейменована в Інститутську. Тут розташований Український гуманітарний інститут, а раніше був дитячий табір «Кристал». Мати розповідала, що в радянські часи наша вулиця була найпрестижнішою в місті — тут знаходилися дачі правлячої верхівки. Зараз місто змінилося, але я не можу сказати, що в гірший бік. Буча активно забудовується, населення щільнішає, але з іншого боку приїжджає більше молоді, облаштовуються громадські зони: парки, велосипедні доріжки, спорткомплекси. Пару років тому у нас відкрилася навіть равликова ферма, де вирощують і фарширують равликів.

Взагалі Буча умовно ділиться на три частини: власне місто, Лісова Буча та Склозаводська. Так само називаються станції приміської електрички, яка курсує з Києва. Я давно на ній не їздив, але раніше було дуже зручно добиратися до столиці. Електрички ходили з шостої ранку кожні десять хвилин. Головною площею в Бучі вважається Київська. Колись тут була водонапірна вежа, дитяче кафе «Казка». Зараз на площі проходять урочисті лінійки випускників. У десяти хвилинах пішки від площі будується житловий комплекс «Гранд Бурже». Всі місцеві з нетерпінням чекають на відкриття торговельного центру, розташованого на його території — таких великих комерційних майданчиків місту не вистачає.

У Бучі є вся необхідна для комфортного життя інфраструктура. Мій молодший син навчається в п'ятій школі з поглибленим вивченням англійської. Тут відмінні викладачі, у сина дві іноземних мови — англійська та польська. Працюють програми з обміну студентами з різних країн. Зараз, звичайно, вона на паузі через локдаун, але взагалі це здорово, що діти отримують можливість зануритися в культурне середовище іншої країни. Також син відвідує футбольну секцію в місцевій ДЮСШ. У Бучі, до речі, знаходиться тренувальна база футбольного клубу «Оболонь». Син мріє пов'язати своє майбутнє з футбольною кар'єрою, але я не проти, якщо це залишиться просто хорошим хобі.

Загалом, у Бучі живеться добре. Безумовно, не обходиться без проблем. Наприклад, в місті не завадило б відкрити кінотеатр. Колись він був, але потім закрився. І пологового будинку тут немає — найближчий знаходиться в Ворзелі. Великих підприємств у місті теж немає, тому більшість населення працює в Києві. Вранці всі їдуть на роботу, ввечері — повертаються. А дороги вузькі, переважно односмугові, ось і утворюються багатокілометрові затори. Але якщо траса не завантажена, до столиці тут їхати дурниці — хвилин 15, не більше.

У Бучі працює п'ять загальноосвітніх шкіл, у тому числі Бучанська гімназія для обдарованих дітей

Підсумки

Навесні 2021 року в місті Буча Київської області розташовано 40 житлових комплексів, у яких можна купити квартиру від забудовника. Вартість квадратного метра стартує від 12 550 грн. Серед цих новобудов тільки три відзначені високим індексом надійності, в тому числі житловий комплекс «Гранд Бурже».

Серед головних переваг містяни називають багато зелені, безпеку та затишок, а також наявність всієї необхідної інфраструктури, яка не поступається столичній. У переліку мінусів — затори на виїзді з міста в години пік, відсутність кінотеатру і пологового будинку.

Дізнатися більше про новобудову, що розташована в центральній частині Бучі, можна на форумі ЖК «Гранд Бурже».

Інформаційно-аналітичний відділ Domik.ua

© domik.ua, 2021

Оцените статью
0 голосов

Читайте также

Демонтаж металлических конструкций в Киеве и области

Демонтаж металлических конструкций в Киеве и области

1
Переезд в новую квартиру: самая необходимая мебель и предметы интерьера

Переезд в новую квартиру: самая необходимая мебель и предметы интерьера

1
Как продать квартиру без посредников за 48 часов?

Как продать квартиру без посредников за 48 часов?

Поделитесь вашим мнением

Комментарии посетителей

1 комментарий
Сергей• 
Мені Буча не дуже подобається. Занадто якась провінційна. Імхо, але Ірпінь краще містечко
0+3
Купуй квартиру на Domik.ua
Широкий вибір квартир від власників, забудовників та ріелторів
Подробнее