Рецепт італійської паски Панеттоне
Проте найголовніше у будь-якій пасхальній здобі — це енергетика дому та господині, яка її випікала. Смачною буде незвичайна паска з маслом та цукатами родом з Італії.
Domik.ua розповідає, як спекти пасхальний кекс «Панеттоне», що у перекладі з італійської означає «хліб розкоші».
Знадобиться:
- 170 г родзинок
- 20 г світлого рому
- 20 г гарячої води
- 3 яйця
- 1 пакетик ваніліну
- 40 г меду
- 130 г цукатів
- 540 г борошна
- 150 г цукру
- 5 г активних сухих дріжжів
- 2 г солі
- 6 г лимонної цедри
- 250 г м'якого вершкового масла
- 1 ст. л. розтопленого вершкового масла
- 1 ст. л. охолодженого вершкового масла.
Читайте також: У травні відпочиватимемо 12 днів
Приготування:
- Розпочати варто з деталей — залийте родзинки сумішшю з рому та 2 ст. ложок теплої води.
- Змішайте борошно, дріжжі, цукор, сіль, лимонну цедру та ванілін за допомогою блендеру. Окремо потрібно збити яйця з теплою водою та медом.
- Змішайте сухі продукти зі збитою яєчною масою до однорідного тіста, вводячи м'яке масло по одній ложці та не припиняючи збивати.
- Розпарені родзинки змішайте з цукатами та розтопленим вершковим маслом і введіть масу у тісто.
![]()
Помістивши тісто у велику миску, дайте йому настоятися та піднятися протягом 10-15 годин.
Коли тісто достатньо піднялося, обкатайте його у борошні, накрийте рушником та залиште у теплій кімнаті ще на кілька годин.
У розігріту до 190 градусів духовку помістіть форму з тістом та випікайте до готовності.
![]()
Готова випічка панеттоне повинна вистигнути. Далі — прикрасьте її кольоровиими сухофруктами або полийте густою солодкою білою глазуррю.