Подать объявление

Містобудування у Львові

Містобудування у Львові
На львівських будівельних майданчиках було виявлено серйозні порушення норм містобудівного законодавства.

Державна архітектурно-будівельна інспекція України вирішила перевірити стан будівельних майданчиків у Львові. Разом із Львівською міською радою спеціалісти Інспекції перевірили особливості забудови Львова. До списку моніторингу потрапили 9 будинків. Саме вони стали поганим прикладом для добросовісних забудовників. На шести з вказаних об’єктів будівництва Інспекція знайшла грубі порушення норм.

Наприклад, на будівельному майданчику багатоповерхівки на вулиці Сахарова, 70 проектні документи у замовника були з серйозними порушеннями правил будівництва. Проектній організації був виписаний штраф на 109,6 тис. грн, а головний архітектор отримав штрафу на 15,3 тис. грн. Справа серйозна — її направили до суду і на сьогодні розглядають за позовом замовника і підрядника.

Читайте також: Скільки коштують львівські квартири

На вулиці Личаківській, 259 будують багатоквартирну багатоповерхівку. І теж не за нормами. Виявилося, що замовник вказав у декларації неправдиву інформацію про складність робіт на будмайданчику. Інспектори зупинили роботи, а замовник подав на них до суду. Зараз суд ще не вирішив нічого з цього питання. Проте під час другої перевірки Інспекція виявила, що будівництво триває без дозвільних документів. Відтак, порушник сплатить штраф у розмірі 109,6 тис. грн.

Багатоквартирний будинок по вулиці Науковій, 2а, як з'ясувала Інспекція, будують, спираючись на неправдиві дані в декларації про готовність будинку до експлуатації. Порушник має сплатити 103,2 тис. грн. штрафу.

На вулиці Лижвярській, 42 також були виявлені неправдиві дані у декларації замовника, який вказав реконструкцію як вид робіт. Хоча фактично він будує новий об'єкт. Після другої перевірки стало зрозуміло, що забудовник продовжує роботи на будмайданчику.

Читайте також: Чи користується попитом львівська земля

На проспекті Шевченка, 3 та на Галицькій площі, 15 будують багатоповерхівки на самовільно зайнятій ділянці.

Інспектори з’ясували, що замість вказаної у декларації реконструкції, забудовник зводить новий об'єкт. Порушника оштрафували.

По вулиці Антонича, 5 будують цілий житловий квартал. Поки Інспекція продовжує перевірку об'єктів.

Щодо трьох інших об’єктів будівництва (вул. О. Степанівни, 8, Голубовича, 37, М. Лукаша,1) ДАБІ не має можливості здійснити перевірку, у зв’язку з дією мораторію на перевірки контролюючими установами юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців.

Такі перевірки, якби вони були регулярними та проходили без попередження, сприяли б зменшенню кількості незаконних будмайданчиків у Львові. І, що важливо, були б гарним прикладом забудовникам по всій Україні.

Оцените статью
0 голосов

Читайте также

Демонтаж металлических конструкций в Киеве и области

Демонтаж металлических конструкций в Киеве и области

1
Переезд в новую квартиру: самая необходимая мебель и предметы интерьера

Переезд в новую квартиру: самая необходимая мебель и предметы интерьера

1
Как продать квартиру без посредников за 48 часов?

Как продать квартиру без посредников за 48 часов?

Поделитесь вашим мнением
0 комментариев
Каталог відгуків про будинки Києва
Знайдіть свій будинок та розкажіть про нього. Що подобається, а що ні? Допоможіть тим хто шукає житло
Подробнее