Подать объявление

Субсидії на «комуналку» будуть «роздавати» тисячами гривень

Субсидії на «комуналку» будуть «роздавати» тисячами гривень
Завершуються черговий тиждень, який приніс Україні чимало новин щодо тарифів та субсидій на їх оплату.

Зокрема, як повідомляє ІА «Україна комунальна» , у Верховній Раді та Кабінеті Міністрів не вщухають суперечки навколо нового Державного бюджету на 2016 рік, який можновладці все ж не можуть прийняти.

Domik.ua раніше писав про ажіотаж на субсидії у Києві .

У головному фінансовому документі країни цього річ вирішили виділити на субсидії на оплату житлово-комунальних послуг в півтора рази більше, ніж у бюджеті-2015.

Зокрема, Кабінет Міністрів планує у наступному році збільшити суму на житлові субсидії на 13,5 млрд грн. – до 38 млрд грн. Про це заявив Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк. 

«В наступному році ми плануємо збільшити суму на субсидії до 38 мільярдів гривень. Для того, щоб кожен, хто потребує допомоги від держави у зв’язку з запровадженням ринкових цін і тарифів на енергоносії, отримав таку допомогу», - сказав очільник Кабміну.

Читайте також: Субсидії знову перерахують: чого чекати споживачам

Він сказав, що наразі в Україні субсидії на оплату житлово-комунальних послуг отримують близько 5 млн родин, що складає майже 15 млн громадян.

«В поточному році ми виділили 24,5 мільярда гривень на субсидії для українських громадян. Ці субсидії спрямовуються для кожної української сім'ї, яка потребує допомогу у зв’язку з ростом цін і тарифів у житлово-комунальному секторі. Вже зараз 5 мільйонів українських сімей, це майже 15 мільйонів громадян країни, звернулися і отримали субсидії від держави», - заявив він.

Що ж стосується сума житлової субсидії з розрахунку на одну сім’ю (особу), то у 2016 році розмір відшкодування від держави збільшиться в три-чотири рази. Такі прогнози озвучив Міністр соціальної політики Павло Розенко.

Міністр підкресли, що в середньому розмір субсидії для однієї родини коливатиметься від 350 грн до 3500-4000 грн - в основному для сімей у сільській місцевості.

«Тобто розмір субсидії буде приблизно в три-чотири рази більше, ніж у минулому році», – сказав він.

Читайте також: Нові соціальні норми використання ЖКП

Поміж тим, очільник Мінсоцполітики наголосив, що говорити про остаточний розмір субсидії на 2016 рік можна лише після повноцінних сплат за ЖКП.

«Сьогодні нам ще важко сказати остаточну суму середньої субсидії, ми її будемо знати приблизно на початку січня, коли вже підуть повноцінні сплати за житлово-комунальні послуги», - сказав пан Розенко.

Крім того, збільшити фінансову допомогу для оплати за «комуналку» у Кабміні планують також для внутрішньо переміщених осіб. Зокрема, кряд пропонує передбачити в Державному бюджеті на 2016 рік кошти в обсязі 2,8 млрд грн на надання щомісячної адресної допомоги на проживання та оплату житлово-комунальних послуг переселенцям з тимчасово-окупованої території країни і районів проведення антитерористичної операції.  

Про це зазначається у пояснювальній записці до проекту закону №3000 «Про державний бюджет на 2016 рік», текст якого оприлюднений на сайті Верховної Ради.

Це означає, що витрати Міністерства соціальної політики за програмою «Надання адресної допомоги особам, які переміщуються з тимчасово-окупованій території України та районів проведення антитерористичної операції, для покриття витрат на проживання, у тому числі оплату житлово-комунальних послуг» в 2016 році пропонується збільшити в 5,7 рази, або на 2,3 млрд грн.

Так, згідно з Держбюджетом на 2015 рік, загальний обсяг фінансування за вказаною держпрограмою в поточному році передбачено на рівні 510 млн грн загального фонду.

Автор: Анастасія Войтко

Оцените статью
0 голосов

Читайте также

Купите бассейн в землю и превратите свой двор в оазис наслаждения!

Купите бассейн в землю и превратите свой двор в оазис наслаждения!

Антон Мирончук: Как «MOLODIST» вошла в ТОП застройщиков Киевщины и какое жилье ищут украинцы

Антон Мирончук: Как «MOLODIST» вошла в ТОП застройщиков Киевщины и какое жилье ищут украинцы

Инвестиции в свое будущее с безопасным ЖК DELREY

Инвестиции в свое будущее с безопасным ЖК DELREY

1
Поделитесь вашим мнением
0 комментариев
Купуй квартиру на Domik.ua
Широкий вибір квартир від власників, забудовників та ріелторів
Подробнее