Подать объявление

Українцям відмовляють у законному праві на безкоштовне встановлення газових лічильників

Українцям відмовляють у законному праві на безкоштовне встановлення газових лічильників
Згідно із законом про «Про забезпечення комерційного обліку природного газу», у всіх будинках та квартирах, де використовується природній газ, мають бути встановлені лічильники палива.

Лічильники мають бути встановлені безкоштовно, за рахунок газових компаній, проте споживачам відмовляють у такій послузі.

Голова правління Всеукраїнської асоціації з питань енергозбереження Роман Співак на своїй сторінці у Facebook повідомив, що в Одеській області, в місті Роздільна було відмовлено споживачам у законному безкоштовному встановленні лічильників газу.

«По Україні йде повний саботаж по встановленню газових лічильників. Людей просто футболять. Десь вказують, що будуть встановлювати будинкові газові лічильники. У даному випадку в м.Роздільна просто відмовляють. Пропонують тільки платно. Люди звернулися організовано. 41 мешканець написав заяви на встановлення. І у відповідь колективний футбол. Ось відповідь одному з мешканців. Конкретно пропонують платно. Або чекати до 2018 року”, - написав він.

Читайте також: Скільки природного газу використовується в Україні неефективно: інфографіка

Domik.ua вирішив з'ясувати, чи можна безкоштовно встановити лічильник газу у Києві. Проте на запит, який був надісланий компанії “Київгаз” ще у березні, відповідь не надали.

У телефонній розмові представник одного із відділень компанії повідомив, що наразі коштів на програму по встановленню лічильників немає і коли вони будуть — невідомо. Споживачі можуть встановити лічильники власним коштом.

При цьому “Нафтогаз” повідомляє, що лічильниками обладнано 1,201 млн домогосподарств, де газ використовується тільки для приготування їжі. Це становить 26,9% від загальної кількості споживачів цієї категорії.

Оцените статью
0 голосов

Читайте также

Демонтаж металлических конструкций в Киеве и области

Демонтаж металлических конструкций в Киеве и области

1
Переезд в новую квартиру: самая необходимая мебель и предметы интерьера

Переезд в новую квартиру: самая необходимая мебель и предметы интерьера

1
Как продать квартиру без посредников за 48 часов?

Как продать квартиру без посредников за 48 часов?

Поделитесь вашим мнением

Комментарии посетителей

5 комментариев
Svetlana• 
А в Броварах (КИЕВОБЛГАЗ) за свои деньги ставили (разработака документации, покупка счетчика , муфт, труб и т.д.) ПОЛТОРА месяца. И уже месяц ждем РАЗРЕШЕНИЕ из Киева, чтобы опломбировать и платить по счетчику. Когда приходим в газовую службу с вопросом КОГДА, говорят "А это скандалисты". Если кто знает как ускорить напишите.
0+1
Сергей• 
К сожалению, Ваша ситуация типична. Поэтому ускорить Вы не сможете ни как. Киевгаз, Киевоблгаз и прочие газы это конторы, которые направлены на выкачку денег с населения. Рядовые сотрудники не виноваты. Вся политика исходит с самого верха. Вы же понимаете- чем меньше население ставит счетчики,тем больше денег кладется в карман. Это упрощенно, но такова ситуация на данный момент. И исправлять ее никто не будет,не выгодно. Пока мы платим по ЕВРОПЕЙСКИМ тарифам, при качестве даже не советских услуг, а рвачества, ситуация будет оставаться плачевной. Поэтому не растраивайтесь. Пусть вас утешает то, что платя за газ по завышенным тарифам Вы поддерживаете финансовое благополучие отдельных лиц. ))).
-3+0
Купуй квартиру на Domik.ua
Широкий вибір квартир від власників, забудовників та ріелторів
Подробнее