Подать объявление

Вдала інвестиція: яку квартиру в ЖК Star City вигідно купити під оренду

Вдала інвестиція: яку квартиру в ЖК Star City вигідно купити під оренду
Розраховуємо, за скільки років окупиться студія в новобудові та чи вигідніша така інвестиція за депозит.

Содержание

Редакція порталу Domik.ua вивчила попит на орендоване житло в мікрорайоні Соцмістечко та з'ясувала, яку квартиру в житловому комплексі Star City найкраще купити під здачу в оренду.

Інфраструктура Соцмістечка

Мікрорайон Соцмістечко розташований на лівому березі Дніпра й адміністративно належить до Дніпровського району столиці. Він знаходиться в умовних межах між Броварським проспектом, вулицею Вифлеємською та залізницею. У 1950-60-ті роки цей житловий масив був забудований переважно цегляними «хрущовками» і панельними 9-поверховими будинками — вони становлять 75% житлових будинків Соцмістечка. За радянських часів тут працювало кілька заводів і виробничих цехів. У 2010 році в рамках редевелопменту промзон на місці резино-регенераторного заводу «Вулкан» почалося будівництво житлового комплексу «Комфорт Таун». У нинішньому році процес активної реновації мікрорайону триває: на території колишнього підприємства «Вторчермет» ведеться зведення багатофункціонального комплексу Star City.

Оскільки Соцмістечко — мікрорайон з історією, місцеві жителі не відчувають нестачі інфраструктури. Крім дитячих садочків і шкіл, в житловому масиві розташовані корпуси Університету ринкових відносин, Педагогічного коледжу ім. Грінченка, Міжнародного науково-технічного університету ім. Бугая. Відкрито кілька торговельно-розважальних центрів: «Проспект», «Дарниця», DOMA Center. У Соцмістечку розвинена транспортна інфраструктура. Тут знаходяться дві станції метро — «Дарниця» та «Чернігівська», а також великі магістралі й розв'язки — Харківське шосе, Броварський проспект, Дарницька площа. Звідси відправляються маршрутки, тролейбуси та трамваї в усіх напрямках.

Соцмістечко — зелений мікрорайон, забудований переважно п'ятиповерховими «хрущовками»

Які квартири користуються попитом у орендарів

Наявність необхідної інфраструктури, затишні зелені двори та можливість дістатися на громадському транспорті будь-якої точки Києва сприяють попиту на оренду квартир у мікрорайоні. Студенти переїжджають сюди, щоб бути ближче до вишів; молоді родини вибирають район через велику кількість дитсадків та шкіл. І оскільки це лівий берег столиці, ціни на житло тут нижчі, ніж на правобережжі. Вартість оренди в Соцмістечку стартує від 7-8 тис. грн в старому житловому фонді та від 11-13 тис. грн у новобудовах.

У старих будинках користуються попитом однокімнатні квартири з мінімальним ремонтом. Таке житло охоче орендують студенти, які знімають квартиру з руммейтами. Вони невибагливі до інфраструктури та більше орієнтуються на пішу досяжність до свого вишу або наявність зупинки громадського транспорту поблизу.

Молоді сім'ї та представники творчих професій надають перевагу новобудовам. Особливою популярністю користується «Комфорт Таун», оскільки по сусідству поки що немає конкурентів. Його головні переваги — закрита територія, власна інфраструктура, зелені зони у дворах, сучасні ергономічні планування. Однокімнатні квартири тут здаються в оренду в середньому за 11-13 тис. грн, двокімнатні — 14-18 тис. грн, трикімнатні — 25-30 тис. грн.

ЖК Star City і його переваги

Житловий комплекс Star City зводиться в 300 м від території «Комфорт Тауна», на вулиці Каунаській, 27. Квартири в новобудові будуть користуватися попитом серед орендарів через низку причин:

  • тут запланована закрита від сторонніх територія з фізичною охороною, контрольно-пропускними пунктами та відеоспостереженням;
  • комплекс буде мати у своєму розпорядженні всю необхідну інфраструктуру, включаючи власний дитсадок, школу-гімназію, торговельно-офісний центр, підземний паркінг і магазини;
  • забудовник розіб'є у дворі комплексу паркову зону;
  • у радіусі 1 км від Star City працюють п'ять комунальних дитсадків, чотири загальноосвітні школи, коледж, сімейна амбулаторія, поліклініка, районна стоматологія та шість супермаркетів;
  • площі квартир в новобудові варіюються від 33 до 92 кв. м, а значить підходяще для себе житло зможе підібрати і холостяк, і багатодітна сім'я;
  • у новобудові будуть встановлені індивідуальні лічильники на кожну квартиру, а значить мешканці зможуть економити на комунальних послугах.

Візуалізація житлового комплексу «Стар Сіті» від забудовників BudCapital і «Київміськбуд»

Читайте також: Повний огляд ЖК Star City в інфографіках

Що купити в ЖК Star City

За словами рієлторів, найбільш затребувані на ринку оренди одно- і двокімнатні квартири площею 30-50 кв. м, розташовані на середніх поверхах, із хорошим видом з вікна та сучасним ремонтом. Фахівці стверджують, що люди готові переплачувати за такі переваги, як безпечний двір, паркомісця, інфраструктура всередині житлового комплексу.

Для розрахунку рентабельності покупки нерухомості під здачу ми розглянули квартиру з мінімальними інвестиціями в ЖК Star City. У березні 2021 року в цій новобудові можна придбати студію площею 32,73 кв. м за 770 426 грн. Ця акційна вартість, що діє у разі повної оплати. Квартира знаходиться в першому будинку, який забудовник планує ввести в експлуатацію в IV кварталі 2022 року.

Житло в новобудові «Стар Сіті» буде передаватися інвесторам із мінімальною обробкою. На підлозі — лазерна машинна цементно-піщана стяжка за технологією «плаваюча підлога», що підвищує шумоізоляцію. У санвузлах виконають обмазувальну гідроізоляцію. Забудовник встановить металеві протиударні та протипожежні вхідні двері, сталеві панельні радіатори з нижнім підключенням, лічильники електроенергії, води та тепла з функцією дистанційної передачі даних. Вікна будуть засклені двокамерними склопакетами, лоджії — однокамерними. Розведення електрики до точок підключення і встановлення бойлера інвесторам доведеться робити власноруч. 

Ремонт у квартирі, яка здається без обробки, обійдеться приблизно в $200 за квадратний метр. Разом ремонт студії площею 32,73 кв. м буде коштувати інвестору $6600, що за актуальним курсом становить 185 тис. грн.

Меблювання житла недорогим кухонним гарнітуром, шафою-купе, розкладним диваном, стільцями і столом обійдеться приблизно в 50 тис. грн. Орієнтовно стільки ж доведеться викласти на комплектацію житла необхідною побутовою технікою.

Разом отримуємо, що загальна вартість квартири-студії в ЖК Star City з ремонтом, меблями та технікою складе приблизно 1,1 млн грн. При цьому середній цінник оренди квартири в новобудові в Соцмістечку — 12 тис. грн. Виходить, купівля студії в Star City окупиться за 92 місяці, тобто за 7,5 років — і це без урахування підвищення орендної плати, яке неминуче в майбутньому. За даними аналітиків ринку, термін окупності інвестицій в житло, на який варто орієнтуватися інвестору, становить 10 років.

Однокімнатна студія 32,73 кв. м у ЖК «Стар Сіті» обійдеться інвестору в 770 426 грн за повної сплати

Висновки

Купівля нерухомості під здачу в оренду — один із найдоступніших і вигідних інструментів інвестування. При цьому потрібно дотриматися низки умов: купувати квартиру в надійній новобудові та перспективній локації. Річна прибутковість купівлі однокімнатної студії в ЖК Star City складає 13,1%. Це непоганий результат з урахуванням того, що середня ставка за довгостроковими депозитами в березні нинішнього року становить 7,9%.

Наші розрахунки орієнтовні й наводяться в матеріалі з метою ознайомлення. Для більш детального аналізу інвестор повинен врахувати інфляцію, а також те, що заявлені забудовником терміни введення в експлуатацію можуть змінюватися. Також до розрахованих термінів окупності радимо додавати час, витрачений на ремонтні роботи.

Дізнатися більше інформації про проєкт, інвестиції в який ми розглядали як приклад, можна на форумі ЖК «Стар Сіті».

Інформаційно-аналітичний відділ Domik.ua

© domik.ua, 2021

Оцените статью
0 голосов

Читайте также

Демонтаж металлических конструкций в Киеве и области

Демонтаж металлических конструкций в Киеве и области

1
Переезд в новую квартиру: самая необходимая мебель и предметы интерьера

Переезд в новую квартиру: самая необходимая мебель и предметы интерьера

1
Как продать квартиру без посредников за 48 часов?

Как продать квартиру без посредников за 48 часов?

Поделитесь вашим мнением

Комментарии посетителей

7 комментариев
Anton• 
Обычная реклама, полная обмана. 1. КГС в жизни не построит так и то, что указано на картинке. 2. У КГС задержки по всем стройкам минимум 1,5 года - так что инвестиция будет намного дольше заморожена. 3. Локация там хуже не придумаешь с 0 инфраструктуры - аренда студий в лучшем случае 8к будет.
-5+4
Редактор Domik.ua• 
Anton,
Добрый день! Спасибо, что читаете нас и высказываете свое мнение! Поделитесь, в каких, по-вашему, новостройках «Киевгорстрой» максимально отошел от намеченных ранее визуализаций? Также хотим отметить, что у проекта Star City два застройщика: КГС и BudCapital. Что касается инфраструктуры, то согласны, в локации она пока не слишком развита. Но всем бывшим промзонам нужно время для её формирования. Именно поэтому девелоперы и запланировали собственную инфраструктуру на территории ЖК. Расскажите, какие левобережные ЖК столицы вы считаете эталонными в плане инфраструктуры местности и соответствия проекту?
-2+5
Реестр инвесторов на форуме Домика
Кнопка добавления в реестр расположена вверху каждой темы ЖК на форуме. Следите за продажами сами!
Подробнее