Подать объявление

Відбито атаку на свободу слова

Відбито атаку на свободу слова
Адміністрація форуму Domik.ua вже звикла до постійних звернень проблемних забудовників, які порушують норми будівництва, будують без дозволів або неякісно, із проханнями про видалення зі сторінок форуму незручної інформації.

Позиція адміністрації з приводу таких прохань непохитна: «Ми не маємо права видаляти інформацію з форуму та не будемо це робити. Видалення інформації є порушенням свободи слова та прав громадян».
Очевидно, що така позиція для багатьох, хто звик «вирішувати питання», є новиною і вони шукають різноманітні способи досягти бажаного результату. Так, декілька років тому наш форум був атакований за допомогою DDoS і лише резонанс у ЗМІ поклав тоді край спробам змусити мовчати експертів з незаконних забудов та відвідувачів нашого форуму. Ще раніше була організована атака з метою дискредитації форуму в очах пошукових машин і лише оперативна реакція наших співробітників завадила цим спробам.
Але деякі самочинні забудовники й надалі шукають можливості впливати на політику відкритості інформації на нашому форумі. Нещодавно забудовник житлового комплексу «Східна Брама» ТОВ «Крістал Сіті», який пов'язують з УКО-групп та Анатолієм Войцеховським , спробував впливати на політику форуму з іншого боку.
ТОВ «Крістал Сіті» звернулося до Господарського суду м. Києва про припинення використання торгової марки «Східна Брама» на форумі Domik.ua . Підставою звернення ТОВ «Крістал Сіті» до суду стало розміщення на форумі фотографії ЖК «Східна Брама» із зображенням торгівельної марки на паркані, що оточує будову.
Припускаємо, що таке звернення є лише приводом для подальшого розкручування ситуації у разі позитивного рішення суду, адже наявність логотипу компанії на форумі не заважає вести комерційну діяльність, а навіть сприяє їй.

Рішенням Господарського суду м. Києва від 04 липня 2016 року повністю відмовлено у позові ТОВ «Крістал Сіті» про припинення використання торгової марки «Східна Брама» на форумі Domik.ua.

Відмовляючи у позові, Господарський суд м. Києва, зокрема, зазначив, що форум — це популярний різновид спілкування в Інтернеті на різні теми і у повідомленнях, у яких, на думку позивача, відбулося використання ТМ «Східна Брама», користувачами форуму велась розмова, у якій вони висловлювали свої думки щодо житлового комплексу. У той же час, жодного посилання на пропозиції продажу квартир житлового комплексу «Східна Брама» або здачі нерухомого майна форум не містить.

Таким чином, використання ТМ на форумі у спілкуванні користувачів є некомерційним використанням, на яке, згідно з пунктом 6 статті 16 Закону України «Про охорону прав на знаки для товарі і послуг», не поширюються права власника свідоцтва.

Повний текст рішення можна переглянути за посиланням //reyestr.court.gov.ua/Review/58850468.

Тепер зрозуміло, що кошти довірливих інвесторів витрачаються не лише на рекламу ймовірних проблемних забудов, а й на юристів, які використовують будь-яку можливість захистити комерцію в самовільних забудовах.

Оцените статью
0 голосов

Читайте также

Демонтаж металлических конструкций в Киеве и области

Демонтаж металлических конструкций в Киеве и области

1
Переезд в новую квартиру: самая необходимая мебель и предметы интерьера

Переезд в новую квартиру: самая необходимая мебель и предметы интерьера

1
Как продать квартиру без посредников за 48 часов?

Как продать квартиру без посредников за 48 часов?

Поделитесь вашим мнением

Комментарии посетителей

10 комментариев
Алексанр• 
Поздравляю администрацию и всех сотрудников Домик-а с этим не побоюсь этого слова ЗНАКОВЫМ событием, очень верю что так будет ВСЕГДА ! П.С. ВСЕ БУДЕ ДОБРЕ ! А ІНАКШЕ НЕМАЄ СЕНСУ ЖИТИ !
0+6
Владимир Коломейко• 
GeorgeM «Обязаны застройщики по первому требованию предоставлять разрешительные документы? Да» Мы всегда выступали за то, чтобы застройщики публиковали имеющиеся у них разрешительные документы. Более того, всегда выступали за доступ инвесторов к обобщенной финансовой документации ФФС конкретного дома (по примеру той, что публикуют банки). Но, к сожалению, особых продвижений по этому пути не видно. Основная причина: чиновники на все эти требования закрывают глаза. - - - - - - - - - - - - - - - - - И коль скоро вы подняли тему обязанностей застройщиков предоставлять информацию и разрешительные документы, были бы признательны за конкретные ссылки на соответствующие нормативные акты. Наверняка они были бы полезны для всех реальных и потенциальных инвесторов новостроек. Это, с одной стороны. С другой стороны, невыполнение застройщиками требований к предоставлению достоверной информации, вовсе не означает поблажек посетителям форумов в необходимости обоснования своих обвинений. Никто не обязан рыскать по форуму и искать кадастровый номер конкретного участка. Никто не обязан окунаться в эмоции конкретных участников дискуссий (особенно в случаях, когда эмоции зашкаливают) Для анализа состояния рынка и принятия решений важна суть. А она, насколько я понял, такова. На участке площадью примерно 14 соток, который по кадастровой карте числится как «присадибна ділянка», застройщик возводит многоквартирный дом. Сможет ли застройщик изменить целевое назначение участка? Выдержаны ли санитарные, строительные и устоявшиеся в этом поселке «житейские» нормы? (кто его знает, может у соседей пилорама или мини-свиноферма;- чего только не бывает на «присадибних ділянках) Что ждет в будущем покупателей жилья в этом доме? Короче, вопросов много. И далеко не все они носят локальный/частный характер. А потому их обсуждение может заинтересовать многих. Если, конечно, вести обсуждения «по-делу» (а не так, как на коммунальной кухне).
0+1
Купуй квартиру на Domik.ua
Широкий вибір квартир від власників, забудовників та ріелторів
Подробнее