Подать объявление

Як живеться в ЖК «Оазис (Оболонь)»: огляд, відгуки мешканців, пошук аналогів

Як живеться в ЖК «Оазис (Оболонь)»: огляд, відгуки мешканців, пошук аналогів
Як живуть мешканці першого столичного «міста в місті», чим пояснюють захмарні ціни на місцеву нерухомість і чому вважають свій мікрорайон київським Манхеттеном.

Содержание

Житловий комплекс «Оазис» з'явився на столичній Оболоні на початку 2000-х років і став не тільки першою новобудовою формату «місто в місті», а й центром тяжіння київської еліти. У різний час тут жили й живуть генеральні прокурори, діти президентів, відомі актори та співаки. Недарма мікрорайон за аналогією із знаменитими Печерськими Липками прозвали Оболонськими Липками. Я вирішила з'ясувати, як живеться місцевими мешканцям у 2021 році, та розповісти читачам Domik.ua, який столичний ЖК має всі шанси повторити долю оболонського «Оазису».

Оболонська набережна до початку її забудови і після зведення ЖК «Оазис»

Як дістатися до мікрорайону «Оазис (Оболонь)»

Житловий комплекс «Оазис» розташований в Оболонському районі, між проспектом Героїв Сталінграда та річкою Дніпро. Він займає вузьку та довгу ділянку землі (1,2 км) вздовж Оболонської набережної та тягнеться практично від площі Сантьяго-де-Чилі до естакади з виїздом на Північний (колишній Московський) міст. Розташована поруч Набережно-Рибальська полегшує доступ до центру міста: за відсутністю заторів із Оболоні через Гаванський міст можна доїхати на Печерськ за 10 хвилин. Правда, затори тут трапляються частенько, а із заселенням Рибальського острова стануть, швидше за все, перманентними.

Ті, хто не хоче провести півдня в заторах, може скористатися столичним метро. До станції «Оболонь», що розташована приблизно в 1 км від «Оазису», — 10-15 хвилин неспішної прогулянки. Або можна під'їхати три зупинки: будь-який місцевий транспорт проїжджає або «Оболонь», або «Мінську», або «Почайну».

Житловий мікрорайон «Оазис» легко впізнає кожен, хто хоч раз бував на Оболонській набережній

Перше враження від ЖК «Оазис»

Ті, хто хоч раз бував на Оболонській набережній, із легкістю ідентифікують будинки з червоної цегли з панорамними балконами. 15 років тому ці будівлі здавалися верхом сучасної архітектури, особливо на тлі панельних оболонських дев’ятиповерхівок. Звичайно, з плином часу будинки «Оазису» розгубили колишній лиск, обросли хаотичним склінням і кондиційними блоками. Однак варто віддати належне дизайнерам: навіть за стільки років новобудови «Оазису» зберегли єдність ансамблю.

Будинки мікрорайону зведені за квартальним принципом: вся інфраструктура розташована із зовнішньої частини будинків, а всередині облаштовані зони для мешканців. Тому «Оазис» створює подвійне враження — з боку проспекту тут вирує життя, ресторани жваво торгують їжею на винос, ганяють на самокатах хіпстери. Але варто через високу арку зайти у середину подвір'я, ти ніби потрапляєш в іншу реальність. Тут дуже тихо — шум із вулиці практично не чути. Багато зелені — підстрижені газони, квітучі яблуні, охайні кущики. На дитячому майданчику вовтузяться малюки. Недоліки теж є : наприклад, велика частина двору запаркована автівками, хоч тут і передбачений підземний паркінг. Ну і дитячі майданчики, в порівнянні з сучасними, морально застаріли — тут пісок замість прогумованого покриття, звичайні гойдалки замість наворочених ігрових комплексів. Усе ж «Оазис» здавався майже 15 років тому, й це теж треба враховувати.

У внутрішніх дворах житлового комплексу «Оазис» панує тиша та спокій

Історія забудови та характеристики житлового мікрорайону

Будівництво житлового комплексу «Оазис» почалося на початку 2000-х на місці колишнього пустиря. Сюди прийшли два великих забудовники: «Київміськбуд-1», який пізніше увійшов до складу корпорації «Столиця», та МЖК «Оболонь». Разом вони почали зведення новобудови та благоустрій території набережної Дніпра.

«Оазис» будувався за спецпроєктом й поєднував у собі характеристики, які на початку 2000-х вважалися інноваційними. По-перше, він став першим у Києві житловим комплексом, побудованим у форматі «місто в місті». По-друге, будувався за новою тоді монолітно-каркасною технологією зі стінами з цегли. Зверху фасади утеплювалися мінеральною ватою, потім їх обробляли облицювальною цеглою. Між утеплювачем і облицюванням залишався зазор, який постійно продувався, й таким чином «точка роси» перебувала не всередині будинку, а зовні. І третє: «Оазис» став першим мікрорайоном, зведеним за принципом комплексної забудови — багатоповерхові «свічки» тут межують із котеджами та малоповерховими будинками.

«Оазис» складається з трьох ліній. На першій розташовані п’ятиповерхові будинки клубного типу з різнорівневими квартирами. На другій — будинки з червоної цегли, що складаються з 8 секцій висотою від 9 до 16 поверхів. І третя лінія — це шість 24-поверхових «свічок».

Перші поверхи будівель віддані під комерцію, на останніх розміщені дво- та трирівневі апартаменти. Між житловими будинками розташовані малоповерхові будівлі комерційного призначення — тут відкриті великі мережеві супермаркети, сімейні ресторани, приватні медичні клініки, здаються приміщення під оренду офісів. У дворах облаштовані дитячі майданчики, спортивні зони, багаторівневі підземні паркінги.

Здавався комплекс поетапно. Першим у 2001 році був заселений будинок на проспекті Героїв Сталінграда, 6б. Останнім введено в експлуатацію будинок на Оболонській набережній, 3, мешканці якого відсвяткували новосілля в 2008 році.

П'ятиповерхові будинки і котеджі «Оазису» розташовані уздовж набережної, на першій лінії Дніпра

Продаж нерухомості в ЖК «Оазис»: ціни, знижки, планування

Квадратні метри в «Оазисі» користуються таким попитом, що в Києві працює кілька рієлторських агентств, що спеціалізуються виключно на місцевій нерухомості. У продажу можна знайти житло на будь-який смак: від однокімнатної студії 41 кв. м до триповерхового котеджу площею 980 кв. м. Завдяки різноманітній конфігурації та висотності будинків планування дуже різні.

Ціни теж дуже різні: можна придбати однокімнатну квартиру за $80-90 тис., а можна придивитися до шестикімнатного житла з власним гаражем за $2,6 млн. Знайти квартиру в «Оазисі» дешевше 2,5 млн грн навряд чи вийде. Навіть на етапі будівництва квадратні метри біля набережної били всі цінові рекорди: так, в 2007 році середня вартість «квадрата» в ЖК «Оазис» становила $3535, що було майже на $1000 дорожче за середню ціну по Києву. Взагалі, якщо вивчити те, як роками змінювалися ціни на нерухомість у ЖК «Оазис», можна резюмувати, що це дуже ліквідна нерухомість, яка дорожчає з часом. Так, влітку 2008 року, на піку інвестиційного буму, квадратний метр у мікрорайоні коштував $4207 (за тодішнім курсом — 20 193 грн). У квітні 2021 року середня вартість «квадрата» в «Оазисі» становить $2305, що за актуальним курсом дорівнює 64 540 грн. Загалом зростання в гривні складає плюс 220% за тринадцять років. Досить непоганий показник, чи не так?

Завдяки мало-, середньо- та високоповерховій забудові в «Оазисі» можна знайти нерухомість на будь-який смак

Рієлтори, з якими мені вдалося поспілкуватися, називають три складові такого успіху «Оазису». Розвинена інфраструктура, близькість до метро, ​​власна набережна — ось основні компоненти, що складаються в формулу вигідного інвестування. Я проаналізувала столичні ЖК, що відповідають даним критеріям. «Зарічний», RiverStone, Seven — ці проєкти з власними набережними та пішою досяжністю до метро виросли в ціні на 60-70% від старту будівництва та до введення перших черг. Оскільки всі вони практично добудовані, вкладатися в них вже не надто вигідно. А ось житловий комплекс Great має всі шанси стати лівобережним «Оазисом». По-перше, поруч з ним також є набережна — хай поки що не дуже упорядкована, але й на місці оболонської «Наталки» колись був пустир. По-друге, Great будується в трьох зупинках від метро «Осокорки». По-третє, на території комплексу буде розташована вся інфраструктура — від дитячого садка до ділового центру та ландшафтного парку на території.

У «Оазису» та «Грейту» багато спільного: розташування біля води, розвинена власна інфраструктура та великий вибір планувань

Найближча інфраструктура

Але повернемося до нашого «Оазису». Оскільки він розташований у одному з найбільш обжитих спальних районів столиці — на Оболоні, місцеві жителі не мають проблем із інфраструктурою. У радіусі кілометра від житлового комплексу працює шість комунальних дитячих садків та п'ять шкіл, дві з яких — з поглибленим вивченням англійської мови. Поруч із метро «Оболонь», на вулиці Йорданській, 26, знаходиться консультативно-діагностичний центр, до складу якого входить доросла та дитяча поліклініки, лабораторія, лікарня та пункт швидкої допомоги. У 200 м від «Оазису», на площі Сантьяго-де-Чилі, працює приватна клініка «Добробут», яка після придбання нею «Бориса» стала найбільшою медичною мережею в столиці. Поруч із клінікою розташований міський пологовий будинок №4.

Що забула? Колишній кінотеатр «Братислава», який нещодавно став артцентром; торговельно-розважальні центри «Дрім Таун» і «Блокбастер» із першим в Україні магазином IKEA; озеро Вербне з пляжем; спортивна школа, ковзанка, тенісні корти — коротше кажучи, простіше назвати те, чого тут немає, ніж перерахувати все, що є в наявності. Але за словами самих резидентів «Оазису», за межі свого комплексу вони виходять рідко — а все тому, що новобудова має абсолютно все, що потрібно для комфортного життя.

На проспекті Героїв Сталінграда відкрито два великих супермаркети — «Новус» і «Сільпо»

Внутрішня інфраструктура

«Оазис» — відмінний приклад того, як повинно виглядати справжнє «місто в місті». Не виходячи за межі комплексу, ви можете вирішити всі свої побутові питання: від ремонту айфона до покупки авто.

Почну з найменших мешканців: для них тут працює приватний дитячий садок «Ля Малюк» і початкова школа «Ля School». Вони займають окреме триповерхове приміщення площею 2800 кв. м із територією, що охороняється, та класними ігровими майданчиками. Навчання малюків у садку складається з чотирьох модулів: інтелектуальний (математика, логіка) та творчі блоки (вокал, танці), розвиток емоційного інтелекту та фізичної форми. Місцеві педагоги пишаються тим, що 98% їх випускників вступають у найбільш затребувані школи столиці — навіть у ті, куди вступний іспит складається англійською мовою. Навчання і в садку, і в початковій школі обійдеться батькам у 18 тис. грн щомісяця. За ці гроші з понеділка по п'ятницю з малюками займаються професійні фахівці, англійську мову ведуть носії мови, годують п'ять разів на день. Також на території «Оазису» відкрита приватна школа ThinkGlobal. Це найбільша мережа приватних шкіл в Україні, яка налічує 25 відділень по всій країні. Навчальні програми школи враховують вимоги держстандарту, а також доповнені авторськими матеріалами з урахуванням освітніх практик Канади, Фінляндії та Сингапуру. Навчання в ThinkGlobal стартує від 135 тис. грн на рік.

Поруч із будівлею «Ле Малюк» знаходиться муніципальна Академія мистецтв. Це вищий навчальний заклад, де працюють три кафедри: музично-сценічного мистецтва, образотворчого мистецтва та гуманітарних дисциплін. Також на базі академії відкриті різноманітні курси для дітей — наприклад, курс акторської майстерності, хореографічний гурток і секція майбутніх сценаристів.

Також на території комплексу працює комунальний дитсадок №115, побудований у 2010 році. Цей сучасний дошкільний заклад знаходиться в окремій будівлі, що схожа на казковий замок. За ним — просторі ігрові майданчики з прогумованим покриттям, багато зелені, доглянута територія. У 500 м від нього знаходиться ще один міський дитячий садок №30, побудований у 2008 році. Тут приділяється особлива увага інтелектуальному розвитку малюків, проводяться заняття з хореографії та англійської мови. На території садка розташований власний спорткомплекс із басейном.

Дитячий садок «Ля Малюк» знаходиться в «Оазисі» по сусідству з гольф-клубом

Біля дитячого садка «Ля Малюк» розташований гольф-центр. На його території площею 6 га розмістилося не тільки гольф-поле на 6 лунок і тренувальний драйвинг-рейндж, але власний дубовий гай і кілька банкетних залів. Ця локація дуже популярна для проведення весільних церемоній — вид на Дніпро звідси просто приголомшливий. Поруч із гольф-центром знаходиться причал яхт-клубу. Кілька разів на рік тут проходять змагання з вітрильного спорту, також можна орендувати яхту для прогулянки по річці.

Як я вже писала, перші поверхи будинків у «Оазисі» зарезервовані під комерцію, і тут можна знайти все, що завгодно — ресторани, салони краси, квіткові крамниці, аптеки, відділення банків, студії дитячого розвитку і навіть собачу стоматологію. Мої фаворити — We.Cafe, де можна покуштувати ту саму каву лювак (загугліть, якщо не чули), і магазин «М’ясторія». Їх усього п'ять по Києву, і тільки тут можна купити справжній стейк сухої витримки.

В окремих будівлях розміщені представники великих торговельних мереж: «Сільпо», Novus, GoodWine, дитячі магазини «Антошка» і «Будинок іграшок». Медицина представлена ​​приватною клінікою «Медіком», «Наш доктор», дитячим відділом «Добробуту» і декількома стоматологічними кабінетами.

На перших поверхах «Оазису» розташовані кафе, магазини, салони краси та різноманітна комерція

Ну і, безумовно, головною родзинкою мікрорайону є набережна Дніпра і парк «Наталка». Я спеціально приберегла їх наостанок, як десерт. Набережна тягнеться від вулиці Прирічної до Північного мосту, її протяжність становить 3100 метрів. Це улюблене місце відпочинку оболонців. Вранці набережну окупують спортсмени: бігають, займаються на вуличних тренажерах, п'ють смузі в місцевих кафе. Увечері набережна перетворюється на місце зустрічі столичних тусовщиків. Вони курять кальян на пляжі, п'ють коктейлі на яскраво освітлених літніх терасах і збираються в галасливі зграйки на дамбі.

Оболонська набережна — улюблене місце для прогулянок мешканців «Оазису»

Парк «Наталка» з'явився тут не так давно — в 2018 році. До реконструкції на цьому місці було занедбане урочище, куди приходили місцеві рибалки. А ще раніше — до Другої світової — велося будівництво секретної залізниці, яка повинна була проходити під Дніпром. Дорогу так і не побудували, але на пам'ять про це в «Наталці» залишився величезний залізобетонний кесон. На відкритті парку київський мер Віталій Кличко озвучив одну зі своїх відомих промов: «Я вважаю, що парк« Наталка» краще, ніж Центральний парк у Нью-Йорку, адже там немає такого неймовірного краєвиду на Дніпро».

У 2021 році парк являє із себе зелену зону площею 14 га. Тут облаштовано сучасні дитячі майданчики, спортивні зони, велосипедні, пішохідні та бігові доріжки довжиною 400 м, паркові павільйони, альтанки, оглядові майданчики та дитячий лабіринт. Завдяки тому, що парк розбитий у низині, можна підійти до води — для цього вздовж річки облаштовані екодоріжки, а береги укріплені габіонами. Увечері тут включаються ліхтарі і підсвічування альтанок, і виглядає все просто приголомшливо. Я не була в Централ Парку, але гадаю, «Наталка» не особливо йому поступається.

Парк «Наталка» був відкритий на Оболоні в 2018 році

У нинішньому році міська влада почала будівництво пішохідного мосту, який з'єднає набережну в районі гольф-центру з островом Оболонський, який розташований на Дніпрі. На острові облаштують пляж і зони відпочинку. На набережній вже спорудили фундамент опори. Віталій Кличко обіцяє, що до 2022 року міст буде готовий.

Візуалізація нового мосту з набережної на Оболонський острів

Відгуки мешканців

Двори «Оазису» не закриті, але сторонні сюди практично не заходять. У пісочниці граються мами з дітьми, кілька підлітків перекидають м'яч на баскетбольному майданчику. Людей мало — всі місцеві в сонячний весняний день вважають за краще гуляти на набережній. Ольга Степанівна саме повертається звідти. Перед собою жінка штовхає дитячий візочок кольору кави з молоком. «Онучка, — з посмішкою киває жінка і тихо додає: — Тільки заснула». Ольга Степанівна розповідає, що квартиру в «Оазисі» її родина придбала в 2015 році, переїхавши до Києва з Донецька. «Там у нас був шикарний триповерховий будинок у селищі Липки, — згадує моя співрозмовниця, — але через війну довелося все продати і переїхати сюди. Дивилися ми квартири на Печерську і на лівому березі, але коли рієлтор промовила «Оболонські Липки», я подумала: це доля». Найбільше жінці подобається набережна та парк у двох хвилинах ходи, а ще — хороші місцеві школи. «Старший онук вчиться в 216-й школі з поглибленим вивченням англійської, — хвалиться Ольга Степанівна. — Йому дуже подобається, і ми задоволені. У Донецьку ми навіть не розглядали варіант відвідувати державну школу, але тут дуже хорошу освіту дітям надають. У нашій школі, до речі, сам Андрій Шевченко навчався».

Інну я зустрічаю на Оболонській набережній. Дівчина зі спортивною сумкою через плече повертається з тренування, на які ходить в один з місцевих фітнес-клубів. Раніше Інна працювала піарницею у відомому столичному медіахолдингу, але два роки тому пішла в декрет. Двокімнатну квартиру в «Оазисі» вони з чоловіком купили, коли Інна була вагітна. «Наша «двушка» коштувала на той момент $130 тис. Буквально через дорогу, в звичайній панельці, квартиру такої ж площі можна було взяти вдвічі дешевше. Але ми дуже хотіли жити саме тут. У нас видова квартира, вікна виходять на набережну. Будинок дуже теплий, поставили теплові лічильники, за опалення виходить не більше 1000 грн на місяць. Правда, інші комунальні обходяться дорого — охорона, обслуговування прибудинкової території. Але тут не живуть люди, які не можуть собі дозволити платити за комуналку, розумієте? І це головне, що мені подобається — дружне співтовариство сусідів з однаковим достатком і схожими інтересами». Наостанок Інна розповідає, що колись вони з чоловіком літали в Нью-Йорк, і вона просто закохалася в Манхеттен. «Може, це прозвучить дещо претензійно, але мені здається, наш «Оазис» — це такий міні-Манхеттен у київських реаліях», — посміхається моя співрозмовниця.

Купити каву та свіжу випічку в «Оазисі» можна буквально на кожному кроці 

Останньою моєю співрозмовницею стає Альона. Вона орендує квартиру в десятиповерховому будинку поруч із Храмом Різдва Христового. Платить 20 тис. грн за однокімнатне житло, але, за словами дівчини, «один вид із вікна коштує цих грошей». Найбільше дівчині подобається, що в «Оазисі» можна знайти і купити практично все, що потрібно — від шкарпеток до діамантів. «Я рідко виходжу за межі комплексу, — зізнається Альона. — Мій офіс вдома, спортклуб — у сусідньому будинку, родинний лікар працює в «Медікомі», манікюр я роблю в місцевому салоні. Мене все влаштовує. Так, квартира обходиться дорого навіть для Оболоні, але якщо вже жити, то тільки в «Оазисі» — це я вам кажу як людина, що змінила за шість років п'ять квартир».

На Оболонській набережній розташовано дві церкви, одна з них — Храм Різдва Христового

Підсумки

Відвідавши оболонський житловий мікрорайон «Оазис», я зрозуміла, чому люди готові віддавати за житло тут шалені гроші. Це престижна локація з набережною та сучасним гарним парком, всією необхідною інфраструктурою та зручною транспортною розв'язкою. Так, житловий комплекс встиг застаріти й трохи розгубити колишній лиск. Але, як бачимо, це ніяк не відбилося на його вартості — квартири в «Оазисі» з кожним роком тільки дорожчають. Звідси моя порада: плануючи інвестиції, придивіться до проєктів зі схожими характеристиками. Рецепт успіху досить простий — наявність набережної та парку, метро в пішій досяжності, розвинена інфраструктура на території комплексу. Якщо при цьому новобудова матиме додаткові козирі — типу власного артпарку, експлуатованих дахів, офісного центру, як в ЖК Great, — вважайте це додатковими нулями на ціннику вашої квартири через кілька років.

Катерина Голубенко

© domik.ua, 2021

Оцените статью
0 голосов

Читайте также

Демонтаж металлических конструкций в Киеве и области

Демонтаж металлических конструкций в Киеве и области

1
Переезд в новую квартиру: самая необходимая мебель и предметы интерьера

Переезд в новую квартиру: самая необходимая мебель и предметы интерьера

1
Как продать квартиру без посредников за 48 часов?

Как продать квартиру без посредников за 48 часов?

Поделитесь вашим мнением

Комментарии посетителей

10 комментариев
Petrovna• 
Это классный микрорайон! Набережная просто шик. Не думала, что все это один ЖК
-1+4
Alex• 
Чому ви не розповіли, що зовнішня клінкерна цегла відпадає зі стін (бо була застосована неправильна технологія при будівництві) і над парадними причепили сітку щоб ця цегла не падала на голови людей.
-3+6
Купуй квартиру на Domik.ua
Широкий вибір квартир від власників, забудовників та ріелторів
Подробнее