Подать объявление

З 1 січня мінімальна зарплата в Україні становитиме 3200 грн

З 1 січня мінімальна зарплата в Україні становитиме 3200 грн
З 1 січня 2017 року заробітна платня в Україні може підвищитися до 3200 гривень на місяць.

Як стало відомо Domik.ua , Уряд ініціює двократне збільшення мінімальної заробітної платні – до 3200 гривень. На сьогодні цей показник становить 1450 грн.

«Ми пропонуємо, щоби у 2017 році мінімальна заробітна плата в Україні дорівнювала 3200 гривень. Ми з вами забезпечимо в країні двократне збільшення мінімальної заробітної плати. Це означає єдине, що з 1 січня жоден громадянин України не буде отримувати менше ніж 3200 грн", - заявив Володимир Гройсман, відкриваючи засідання Уряду 26 жовтня.

Прем’єр-міністр зазначив, що ця ініціатива попередньо була обговорена з Президентом України, представниками фракцій коаліції парламенту, усередині Уряду, і було знайдене спільне рішення, яке дає можливість зробити перші кроки з наведення порядку і оцінки праці українських громадян.

Читайте також: Прогноз курсу валют на 2017 рік від Гройсмана і Гонтаревої

Прем’єр-міністр нагадав, що Уряд напередодні затвердив споживчий кошик, який у 2017 році дорівнюватиме 3200 грн. Таким чином, вперше за 25 років незалежності мінімальна заробітна плата громадян дорівнюватиме реальному, фактичному і юридичному прожитковому мінімуму.

Також запропоновано встановити тарифний розряд єдиної тарифної сітки у розмірі 1600 грн.

"Це абсолютно відповідає нашим можливостям і ми можемо це забезпечити з 1 січня 2017 року. Ми не просто виконуємо зобов'язання - ми їх перевиконуємо. Це наш обов'язок - виконувати соціальний контракт", - наголосив Володимир Гройсман.

Голова Уряду також наголосив на необхідності відв'язати мінімальну заробітну плату від нарахувань на заробітну плату, "що були популярними і модними у країні". Він навів приклад, коли щоб підвищити мінімальну заробітну плату на 10%, потрібно було підвищити заробітну плату іншим чиновниками на ті ж 10%. Таким чином, наприклад, суддя має автоматично отримати збільшення заробітної плати до 16 тис. грн.

"Відв'язування МЗП (мінімальної заробітної плати) від нарахувань на заробітну плату буде відповідати соціальній справедливості, механізм якої ми запроваджуємо сьогодні у країні", - наголосив Прем’єр-міністр.

Прем’єр-міністр доручив Міністерству фінансів та Міністерству соціальної політики напрацювати необхідні рішення і врахувати збільшення вдвічі мінімальної заробітної плати до прожиткового мінімуму у державному бюджеті 2017 року.

Оцените статью
0 голосов

Читайте также

Инвестиции в свое будущее с безопасным ЖК DELREY

Инвестиции в свое будущее с безопасным ЖК DELREY

Безопасность и Комфорт: Почему следует обратить внимание именно на ЖК DELREY?

Безопасность и Комфорт: Почему следует обратить внимание именно на ЖК DELREY?

Специальное предложение на квартиры бизнес-класса в ЖК DELREY

Специальное предложение на квартиры бизнес-класса в ЖК DELREY

Поделитесь вашим мнением

Комментарии посетителей

10 комментариев
Антон• 
Это повышение сделано для того чтобы максимально снизить количество людей, которые получают субсидии.
-1+3
Игорь Илларионов• 
Цены на все растут быстрее. И доллар тоже вырастет.
-6+3
Каталог відгуків про будинки Києва
Знайдіть свій будинок та розкажіть про нього. Що подобається, а що ні? Допоможіть тим хто шукає житло
Подробнее