Подати оголошення

Just business: історії підприємців, які ведуть бізнес в ЖК /Чайка\

ЖК Чайка
ЖК Чайка
Just business: історії підприємців, які ведуть бізнес в ЖК /Чайка\
Дівчата, які ризикнули та відкрили власну справу, розповідають про особливості ведення бізнесу в сучасній новобудові.

Зміст

5 вересня 2021 року в Україні відзначали День підприємця. Підприємництво та новобудови тісно пов'язані: комерційні приміщення на перших поверхах житлових комплексів затребувані бізнесом, оскільки крокова доступність гарантує постійний потік клієнтів. Журналісти порталу Domik.ua розпитали підприємців, які ведуть бізнес у житловому комплексі /Чайка\, як це — займатися комерцією у сучасній новобудові.

Студія зачісок і макіяжу Vicky Cristina

Христина і Вікторія — дві дівчини, які, за їхнім власним твердженням, різняться одна від одної, як день і ніч. «Я флегматик за темпераментом, а Віка — холерик, — розповідає Христина. — Вона під час роботи може без зупинки базікати, я частіше мовчу, бо інакше мені складно зосередитися». Об'єднує дівчат два моменти: обидві вони живуть в ЖК /Чайка\ й обидві люблять створювати красу.

Коли дівчата познайомилися, Христина закінчила професійні курси візажу та вела блог в Instagram, а Вікторія навчалася на стиліста-перукаря в Академії мистецтва краси. Дівчата підробляли тим, що робили мейкап та зачіски своїм клієнткам. «Нас познайомила спільна подруга, яка працює баристою в місцевому кафе, — згадує Христина. — Ми почали спілкуватися, подружилися, а потім раптом вирішили: чому б нам не спробувати об'єднати зусилля і створювати красу в чотири руки? Адже найчастіше дівчата приходять на макіяж перед якоюсь подією — весіллям, днем ​​народження, вечіркою. І їм потрібен і макіяж, і класна зачіска, а часу обмаль. І ми, працюючи над створенням образу одночасно, економимо нашим клієнткам час».

У жовтні буде рік, як дівчата працюють разом. Христина в їхньому тандемі відповідає за макіяж, Вікторія робить зачіски та укладки. Зараз напарниці працюють на дому, облаштувавши під студію кімнату в квартирі Христини. Однак вже до весни планують відкриття власного мінісалону в одному з будинків ЖК /Чайка\. Вже на поточний момент дівчата цікавляться пропозиціями оренди: попит на комерційні приміщення в житловому комплексі великий, тому потрібно постійно моніторити ринок.

«Упевнена, що наш салон стане популярним — у нас вже зараз вистачає клієнток, напередодні свят ми працюємо практично цілодобово. Крім того, ми вже і назву класну придумали: Vicky Cristina, майже як фільм Вуді Аллена».

Поки Вікторія і Христина працюють на дому або з виїздом до клієнта, але вже до весни планують відкриття власного салону краси на території ЖК /Чайка\

Товари для дому Dar Mira family space

У 25-му будинку житлового комплексу /Чайка\, поруч із центральним контрольним пунктом, знаходиться місце, знайоме багатьом мешканцям новобудови. У грудні нинішнього року йому виповнюється три роки, але власниця простору Dar Mira family space Анна Орджюташ досі говорить про нього з палаючими очима. «Те, чим ми займаємося, можна умовно розділити на кілька напрямів, — розповідає дівчина. — Це продаж посуду, декору, текстилю, книг, дитячих товарів, проведення майстер-класів, лекцій, фотосесій, театральних вистав і приготування теплих напоїв із собою. Текстиль в основному нашого виробництва, з нашим логотипом. Заходи ми проводимо як самостійно, так і надаємо локацію в якості майданчика для івентів».

Магазин займає приміщення всього 46 кв. м, але кожен куточок простору був створений з такою любов'ю і турботою, що Анна називає його «46 метрів щастя». З такою ж ніжністю дівчина ставиться і до житлового комплексу /Чайка\. «Тут народилися і ростуть мої діти, тут вже придбали квартири моя мама і брат, і тут я всім серцем хочу розвивати нашу родинну справу», — зізнається Анна.

Говорячи про специфіку роботи на території новобудови, підприємниця стверджує: тут немає шансу схалтурити або збрехати своєму покупцеві. «Я з ранку відкриваю viber-чат і відразу знаю, де сьогодні мандарин кислий, а де солодкий, де подали несвіжий сніданок, а де до кави пригостили печивом. У нас на /Чайці\ тільки один шлях — створювати бізнес від серця до серця. І в той же час покупець в нашому житловому комплексі дуже лояльний до помилки через незнання, до людського фактору. Ми відкрили двері Dar Mira, коли нашій другій дочці було шість місяців — спрага професійної та творчої самореалізації не залишала мені іншого шансу. Це був чудовий досвід у буквальному сенсі з немовлям на руках. Я згадую його з вдячністю до своєї родини, своєї команди та свого покупця за те, що отримала колосальну підтримку й віру в те, що все вийде», — з теплотою згадує Анна.

Специфікою роботи в житловому комплексі /Чайка\ Анна Орджюташ вважає неможливість схалтурити або обдурити: «сарафанне радіо» працює бездоганно, і це мотивує рости та розвиватися

Фітнес-клуб UltraGym

Відкриття власного фітнес-клубу було для Світлани Потапової давньою мрією. «Я багато років займаюся спортом і на власному прикладі знаю, як регулярні тренування позитивно впливають на якість життя, — розповідає дівчина. — Тому після 15 років роботи в банківській системі вирішила все кардинально змінити і відкрила власну справу». З того часу Світлана жодного разу не пошкодувала про своє рішення, хоч під час карантину їй довелося зіткнутися з чималими фінансовими труднощами.

«Український ринок фітнес-послуг досить молодий, рівень споживання один із найнижчих в Європі та складає всього 2,9%. Основна задача операторів ринку — пропагування здорового способу життя та заохочення населення до занять фітнесом. Команда професіоналів нашого клубу — амбасадори даного тренду в Україні. Це молоді амбітні люди, захоплені своєю справою. Вони, безумовно, допоможуть кожному нашому клієнту досягти мети без шкоди для здоров'я, мотивують і підтримають».

У клубі UltraGym спортом можуть займатися як дорослі, так і діти. Це дуже важливо на території житлового комплексу, основна частина резидентів якого — молоді родини з дітьми. А ще в UltraGym можна не тільки сходити на тренування, але записатися на масаж, до косметолога, на манікюр, відвідати солярій та соляну кімнату.

Фітнес-клуб UltraGym, розташований в будинку № 12 ЖК /Чайка\, розрахований як для новачків у спорті, так і для професіоналів

Комерційні приміщення в ЖК /Чайка\

У багатьох будинках житлового комплексу /Чайка\, розташованого в однойменному селі, передбачені приміщення для малого бізнесу. На території вже працюють супермаркети, дитячі та спортивні студії, кафе, салони краси, фермерські лавки, поштові та банківські відділення — і цей перелік постійно поповнюється.

У вересні 2021 року до покупки доступні приміщення в секціях Г і Д будинку № 30. Зараз тут активно ведуться роботи з облаштування пальового поля. Забудовник планує вводити секції в експлуатацію в 2023 році. Комерційні приміщення площею від 89 до 230 кв. м розташовані на перших поверхах. Вартість — від 18 000 грн за кв. м. Тим, хто не володіє всією сумою відразу, забудовник пропонує розтермінування до 12 місяців з першим внеском від 50%.

Нагадаємо: житловий комплекс /Чайка\ — масштабний проєкт, побудований за концепцією «місто в місті». На ділянці площею 39 га, розташованому по сусідству з сосновим лісом, на різних етапах будівництва знаходяться 38 будинків висотою 4-16 поверхів. На закритій території комплексу передбачена вся необхідна інфраструктура: паркінги, дитячі та спортивні майданчики, загальноосвітня школа «Михаїл», комунальний дитячий садок тощо.

ЖК /Чайка\ налічує понад 12 тис. мешканців , тому комерційна інфраструктура тут користується неймовірним попитом 

Читайте також: Як живеться в ЖК /Чайка\: два роки по тому

Висновки

Комерційні приміщення на перших поверхах новобудов вирішують одночасно кілька завдань: розвивають інфраструктуру локації, створюють комфорт для мешканців і дозволяють підприємцям заробити, в буквальному сенсі не залишаючи меж житлового комплексу. Це особливо важливо в період COVID-19, коли черговий карантин позбавляє городян можливості вибратися в великий супермаркет, банк або аптеку на громадському транспорті.

Люди, що живуть в новобудовах і розвивають там бізнес, називають два основних плюси такої діяльності. Перший — працювати, не виходячи з дому. І другий — знання, чого саме не вистачає на території комплексу і можливість зайняти затребувану нішу.

Дізнатися більше про новобудову і поспілкуватися з її мешканцями можна на форумі житлового комплексу /Чайка\.

Інформаційно-аналітичний відділ Domik.ua

© domik.ua, 2021

Оцініть статтю
0 голосів

Читайте також

Демонтаж металоконструкцій у Києві та області

Демонтаж металоконструкцій у Києві та області

1
Переїзд у нову квартиру: найнеобхідніші меблі та предмети інтер'єру

Переїзд у нову квартиру: найнеобхідніші меблі та предмети інтер'єру

1
Як продати квартиру без посередників за 48 годин?

Як продати квартиру без посередників за 48 годин?

Поділіться вашою думкою
0 коментарів
Сучасні шалє із морським краєвидом
Новенькі модернові будинки у затишному містечку на березі середземного моря серед мальовничих гір
Детальніше
+34624407828xxxx