Подати оголошення

Комфортна альтернатива: що таке сітіхауси та чим вони відрізняються від приватних будинків

ЖК Luxberry lakes & forest
ЖК Luxberry lakes & forest
Комфортна альтернатива: що таке сітіхауси та чим вони відрізняються від приватних будинків
Девелопери не припиняють шукати рішення, що здатні задовольнити запити найвимогливіших інвесторів. Сітіхауси — чергова спроба подружити квартиру в багатоповерхівці та заміський будинок.

Зміст

Висока конкуренція, що характерна для ринку первинної нерухомості в 2021 році, змушує забудовників вигадувати нові формати нерухомості, а іноді — відроджувати старі. Так, наприклад, з’явився сітіхаус — сучасний ремейк житла, яким забудовано історичні центри європейських міст. Журналісти порталу Domik.ua з’ясували, що таке сітіхаус у сучасному баченні на прикладі житлового комплексу Luxberry Lakes & Forest від забудовників BudCapital і Forum Capital

Що таке сітіхаус?

Сітіхауси — новий для українського ринку формат житлової нерухомості, який прийшов до нас із Західної Європи. Це дворівневі квартири на першому поверсі багатоквартирного будинку, в яких передбачені персональний вхід та невелике власне подвір'я. Подібна нерухомість стала популярною серед містян, які хотіли поєднати переваги заміського життя з благами цивілізації. Також сітіхауси користуються попитом серед приватних підприємців: всі напевно бачили десь у Парижі чи Антверпені книжковий магазин або антикварну крамницю, на другому поверсі яких живуть самі господарі.

Різниця між таунхаусами та сітіхаусами спочатку була ледь помітна. І перші, і другі були багаторівневими квартирами, вбудованими в житловий будинок і з окремим входом. Відмінності полягали в самій назві: таунхауси розташовувалися в маленьких містечках або сільській місцевості, сітіхауси — в мегаполісах. Але з часом різниця між цими двома форматами стала більш істотною. Таунхаусами почали називати дво- або триповерхові будівлі, зблоковані в один будинок. По суті, це є комплекс малоповерхових котеджів із окремими входами, що з'єднані один з одним бічними стінами та мають у розпорядженні власні подвір'я.

Сітіхауси ж залишилися частиною багатоквартирного будинку, але з приставкою «плюс»: плюс окремий вхід, плюс власний двір або тераса. Фактично вони поєднали в собі переваги заміського таунхауса зі зручностями квартири і стали компромісним варіантом у одвічній суперечці, де краще жити: в приватному будинку чи багатоповерхівці.

Приклад європейського сітіхауса — квартири з власним подвір'ям у Стокгольмі

Переваги та недоліки сітіхаусів

Як і кожен житловий формат, сітіхауси мають певні плюси та мінуси. Серед головних переваг даної нерухомості наступне:

  • індивідуальний вхід. Потрапити в своє житло можна минаючи під'їзд, ліфт і сусідів;
  • власний двір. Це є головною перевагою сітіхаусів. На ділянці можна облаштувати зелену зону, розставити плетені меблі, шезлонги, ігровий або спортивний комплекс. Діти отримують можливість цілий день гратись на свіжому повітрі, залишаючись у полі зору батьків, а дорослі — займатися спортом, засмагати та влаштовувати вечірки з барбекю;
  • власний гараж або паркомісце. Нявність ціїє опції закриває найболючішу проблему мешканців багатоквартирних будинків, які можуть годинами їздити по території в пошуках вільного місця для автівки;
  • просторі кімнати. Оскільки в розпорядженні проєктувальників два житлових рівня, вони не надто намагаються заощадити простір, тому в сітіхаусах зазвичай великі кухні-вітальні, декілька санвузлів, а також сервісні приміщення на кожному поверсі;
  • можливість зонувати простір. Це перевага нерухомості, що має два або більше рівнів. Усі приватні зони тут можна розмістити на другому поверсі й таким чином розмежувати особистий та загальний чи робочий простір;
  • вартість. Зазвичай ціна квадратного метра в сітіхаусах нижча за рахунок того, що вони мають досить велику площу. Купівля сітіхауса коштуватиме дешевше за придбання приватного будинку.

Свої недоліки також є, і в цьому списку:

  • сітіхаус все одно є частиною багатоквартирного будинку, яким би автономним не здавався на перший погляд. Тому цілодобові вечірки на терасі напевно будуть заважати сусідам;
  • велике власне подвір'я — це, звичайно, добре, але оплачувати комунальні рахунки доведеться не тільки за житлові приміщення, але й за відкриту терасу;
  • оскільки над сітіхаусом та його терасою розташовані квартири сусідів зверху, дозвілля на власній ділянці може мати небажаних глядачів.

Сітіхауси в ЖК Luxberry Lakes & Forest

Luxberry Lakes & Forest — житловий комплекс бізнес-класу, будівництво якого здійснюється в селищі Козин Обухівського району, в 20 км від центру Києва. Це два чотириповерхових будинки, розташованих у вигляді літери «П». Перший будинок буде складатися з шести секцій, другий — з трьох. У внутрішньому дворі запланована триповерхова будівля, де відкриється громадський кластер. 

Оскільки Luxberry Lakes & Forest запроєктований за принципом закритого заміського клубу, на його території з'явиться вся необхідна інфраструктура. У власному громадському кластері мешканці Luxberry Lakes & Forest зможуть спілкуватися, проводити зустрічі, відпочивати та відвідувати різні активності. Тут відкриється дитячий клуб, ресторан, спа-центр з салоном краси, йога-студія, аптека та коворкінг. Усього під комерційні приміщення виділено 2650 кв. м. На експлуатованій покрівлі кластера забудовники облаштують спортивні та ігрові зони.

Додатковий бонус — розташоване по сусідству озеро. Резиденти Luxberry Lakes & Forest зможуть користуватися власним причалом і пляжем.

Візуалізація житлового комплексу «Люксбері Лейкс енд Форест» 

У складі житлового комплексу — звичайні та дворівневі квартири, комерційні приміщення, парковки та місця для зберігання велосипедів. На перших поверхах новобудови розмістяться 23 сітіхауси. Вони будуть трирівневими: на першому рівні запланований гараж із підсобним приміщенням, на другому — творча майстерня та вітальня з виходом на власне подвір'я, на третьому рівні — кімнати, додатковий санвузол та балкон. Подвір'я сітіхаусів будуть відокремлені огорожею, щоб сусіди не порушували особисті кордони один одного. 

Площа сітіхаусів у ЖК Luxberry Lakes & Forest варіюється від 89 до 121 кв. м. Вартість квадратного метра стартує від 31 000 грн. Сітіхауси, як і квартири, забудовник планує здавати з мінімальним оздобленням, залишаючи простір для дизайнерської уяви. В приміщеннях зроблять лазерну стяжку, встановлять протиударні та протипожежні вхідні двері, сталеві радіатори з регуляторами тепла. Скління віконних отворів здійснять двокамерними склопакетами REHAU з режимом мікропровітрювання. До речі, у всіх житлових приміщеннях новобудови передбачені високі стелі — 3 м.

План-схема сітіхаусів у ЖК «Люксбері Лейкс енд Форест»

Читайте також: Повний огляд житлового комплексу Luxberry Lakes & Forest в інфографіках

Висновки

Сітіхауси — двоповерхові житлові приміщення в складі багатоквартирного будинку, які мають окремий вхід і власне подвір'я. Вони налічують багато переваг: можливість жити відокремлено від сусідів, користуватися власною терасою та паркомісцем, при цьому переклавши всі турботи з обслуговування на плечі керуючої компанії. Завдяки тому, що сітіхауси входять до складу житлового комплексу, їхні власники також зможуть користуватися розвиненою інфраструктурою. Наприклад, в ЖК Luxberry Lakes & Forest це великий громадський кластер, комерційні приміщення, озеро з набережною. У цьому полягає головна відмінність сітіхаусів від таунхаусів, які зазвичай є окремою житловою одиницею і не передбачають ніякої інфраструктури на власній території.

Прочитати більше про заміський проєкт в Козині та поспілкуватися з інвесторами можна на форумі ЖК «Люксбері Лейкс енд Форест».

Інформаційно-аналітичний відділ Domik.ua

© domik.ua, 2021

Оцініть статтю
0 голосів

Читайте також

Безпека та Комфорт: Чому слід звернути увагу саме на ЖК DELREY?

Безпека та Комфорт: Чому слід звернути увагу саме на ЖК DELREY?

Спеціальна пропозиція на квартири бізнес-класу у ЖК DELREY

Спеціальна пропозиція на квартири бізнес-класу у ЖК DELREY

Демонтаж металоконструкцій у Києві та області

Демонтаж металоконструкцій у Києві та області

1
Поділіться вашою думкою
0 коментарів
Каталог відгуків про будинки Києва
Знайдіть свій будинок та розкажіть про нього. Що подобається, а що ні? Допоможіть тим хто шукає житло
Детальніше