Подати оголошення

Конференція «Будівництво-2021»: головні теми, мета, спікери

Конференція «Будівництво-2021»: головні теми, мета, спікери
Які питання, законопроєкти й тренди будівництва будуть обговорюватися на конференції, хто може стати її учасником та скільки коштує квиток.

Як стало відомо журналістам порталу Domik.ua, 29 липня 2021 року в Києві відбудеться конференція «Будівництво-2021». Захід будет проведений з 9:30 до 17:00 в готелі «Братислава», що знаходиться біля станції метро «Дарниця». Вартість квитка становить від 2300 грн (онлайн-вебінар) до 3350 грн (присутність у залі). У вартість входить спілкування з експертами, кава-брейки, добірки матеріалів та презентацій, обід та диплом.

Спікерами заходу виступатимуть три експерти, які багато років працюють на ринку нерухомості та знають все про його функціонування. У цьому переліку:

  1. Сергієнко Олександр, ексначальник Управління дозвільних процедур ДАБІ.

Досвід роботи радником голови ДАБІ та помічником-консультантом голови комітету Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування.

2. Брикайло Юрій, адвокат, CEO DREAMDIM.UA та URBANDATA.ONLINE. Засновник ініціативи містобудування в Україні.

Спеціалізація: нерухомість, містобудівне та земельне право. Основні напрями:

  • супровід забудовників — від вибору земельної ділянки до реєстрації права власності на збудований об'єкт;
  • оформлення дозвільної документації на будівництво;
  • аудит документів на нерухоме майно. Супровід угод з нерухомістю;
  • введення об'єктів у експлуатацію.

3. Кисіль Владислав, адвокат, партнер юридичної фірми KPD Consulting.

Голова комітету права Ukrainian Real Estate Club (Український клуб нерухомості),

ексзаступник голови громадської ради при Мінрегіонбуді України та голова комітету з питань права.

Визнання: The LEGAL 500 EMEA-2020, The Best Lawyers in Ukraine 2020, Chambers Europe 2020.

Програма конференції буде розділена на 10 блоків, кожен з яких буде присвячений окремій темі

Перший блок. Обговорюватиметься ліквідація ДАБІ, децентралізація органів влади, зміна процедур отримання дозвільних документів. Паспорт об'єкта будівництва (за результатами обстеження) буде виготовлятися за допомогою ЄДЕССБ: це плюс чи мінус? Законопроєкти №5655 та 5656, прийняті щодо реформи ДАБІ — обговорення переваг та недоліків.

Другий блок. Вичерпний перелік питань для проведення перевірки Державним архітектурно-будівельним контролем (ДАБК). У випадку незаконності перевірки, акт індивідуальної дії, прийнятий за її результатами, автоматично підлягає скасуванню — що каже Верховний суд? Здійснювати контроль та нагляд після 18.03.2020 ні Держархбудінспекція, ні її територіальні органи не можуть — то чия це тепер функція? Порядок оскарження рішень ДАБК.

Третій блок. Присвячений порталу ДІЯ, який влада планує зробити електронним кабінетом замовника. Як він працюватиме та які будівельні послуги надаватимуться для класів СС1, СС2 і СС3. Черговість отримання документів на зведення, які документи треба буде подавати на отримання довзолу чи сертифікату про введення в експлуатацію.

Четвертий блок. Робота Єдиної державної електронної системи у сфері будівництва (ЄДЕССБ). Повний перелік документації, що подається до державних органів, зокрема ЦНАП та ДАБІ. Онлайн подача документів та отримання результатів в електронному кабінеті. Обговорення проєкту постанови КМУ «Деякі питання забезпечення функціонування ЄДЕССБ у сфері будівництва».

П’ятий блок. Зміни в галузі містобудування, що відбулися у 2021 році. Обговорення законопроєктів №5071, 5072, головні нововведення, плюси та мінуси. Які штрафи передбачені за різні правопорушення: наприклад, за будівництво об'єкта без дозволу, за невиконання вимог органів будівельного контролю тощо. Особливості ліцензування суб'єктів господарювання. Професія незалежного інженера-консультанта: управління проєктом, організаційний і консультаційний супровід комплексу робіт (створенням об’єкта будівництва), виконання інших функцій, визначених договором. Повноваження, права та обов’язки.

Шостий блок. Що змінилося після ліквідації ДАБІ? Зміни в дозвільній та проєктній документації, в експертизі, експлуатації. Нові Державні будівельні норми (ДБН), постанови Кабінету Міністрів та Мінрегіону. Недопущення випадків надання відмов у видачі дозволу з причин, раніше не зазначених у попередніх відмовах. Порядок отримання дозвільних документів. Самочинне будівництво: ведення будівельних робіт без документів) приватних будинків. Поліція Києва відкриває кримінальні провадження за ст. 356 ККУ щодо замовників, які розпочали будівельні роботи без документів.

Сьомий блок. Особливості містобудівних умов та обмежень земельної ділянки. Зміни до процедури видачі МУО. В яких випадках можна будувати без МУО? Чи можна видати декілька МУО на одну ділянку? Порядок присвоєння поштових адрес. Запровадження єдиного порядку присвоєння та зміни адрес об’єктам нерухомого майна.

Восьмий блок. Обговорення ДБН «Планування та забудова територій» — 150 істотних змін. Розрахунок класу наслідків. Створення Реєстру об'єктів нерухомого майна. Нові терміни (багатофункціональні будинки і комплекси, приміщення з масовим та приміщення з постійним перебуванням людей тощо). Які нововведення передбачені Законами України «Про обов’язкову сертифікацію новобудов на енергоефективність», «Про оцінку впливу на довкілля» та «Про внесення змін... у зв’язку з прийняттям Закону України «Про стандартизацію».

Дев’ятий блок. Децентралізація. Передача функцій до місцевої влади. Нові повноваження. Результати масових перевірок ДАБІ — активний відбір та призупинка ліцензій будівельних компаній (відхилення від будівельних вимог та стандартів, проєктної та технічної документації; чисельності працівників; розходження наданої інформації та фактичних даних; невідповідність кваліфікації, заниження категорій складності). Подробиці постанови КМУ № 553 «Про порядок здійснення державного архітектурно-будівельного контролю». Повернення на місця архбудконтролю за об'єктами СС1 та СС2, що діють у межах населеного пункту. Комплексний план перевірок. Майнова, адміністративна та кримінальна відповідальність кожного суб'єкта. Порядок накладення фінансових та адміністративних санкцій, їхнє оскарження. Аналіз судової практики.

Десятий блок. Юридичні аспекти та судова практика щодо будівництва, реконструкції будівель та перепланування. Право на об’єкт будівництва: чому важливо достеменно визначити, хто є замовником? Проблема делегування функцій замовника та моделей управління проєктом. Пам'ятки та об'єкти культурної спадщини. Перебудова: які варіанти дозволені чинним законодавством? Судова практика щодо захисту прав інвесторів.

Більш детально про програму конференції, спікерів та матеріали, що входять у вартість квитка, можна дізнатися за посиланням.

Інформаційно-аналітичний відділ Domik.ua

© domik.ua, 2021

Оцініть статтю
0 голосів

Читайте також

Інвестиції у своє майбутнє з безпечним ЖК DELREY

Інвестиції у своє майбутнє з безпечним ЖК DELREY

Безпека та Комфорт: Чому слід звернути увагу саме на ЖК DELREY?

Безпека та Комфорт: Чому слід звернути увагу саме на ЖК DELREY?

Спеціальна пропозиція на квартири бізнес-класу у ЖК DELREY

Спеціальна пропозиція на квартири бізнес-класу у ЖК DELREY

Поділіться вашою думкою
0 коментарів
Сучасні шалє із морським краєвидом
Новенькі модернові будинки у затишному містечку на березі середземного моря серед мальовничих гір
Детальніше
+34624407828xxxx