Подати оголошення

Мітинг постраждалих інвесторів недобудов: чого вимагали та що отримали

Мітинг постраждалих інвесторів недобудов: чого вимагали та що отримали
Інвестори проблемних новобудов вийшли під стіни міністерства з різними плакатами, але загальною вимогою: щоб влада нарешті зайнялася їхньою проблемою.

Зміст

14 червня 2021 року під будівлею Міністерства розвитку громад та територій в Києві відбувся мітинг інвесторів столичних та приміських недобудов. Близько 60 постраждалих від будівельних афер українців ділилися своїми історіями, вимагали від влади дотримання обіцянок та чекали, щоб до них вийшов міністр Олексій Чернишов або його заступник Василь Лозинський. Разом із мітингувальниками на діалог з владою чекала журналістка порталу Domik.ua, яка в процесі встигла поспілкуватися з інвесторами недобудов.

Мітинг постраждалих від будівельних афер інвесторів розпочався о 12:30 під стінами Міністерства розвитку громад та територій України

Обрушена піраміда Войцеховського

Найчисельнішою групою, яка була представлена на мітингу, виявилися інвестори «Деміївського кварталу». Цей житловий комплекс на слуху навіть у тих киян, хто не купував там квартир: активісти «Деміївського» регулярно перекривають дороги в столиці, висловлюючи свій протест проти бездіяльності влади. У 2019 році кореспондентка Domik.ua завітала до недобудови, побачивши сумну картину: багатоповерхові будинки опалювалися дровами, електроенергію постійно відключали, при цьому місцеві мешканці оплачували комунальні послуги за завищеними тарифами.

— Відтоді нічого не змінилося, — констатує Ольга Ведутенко, власниця житла в «Деміївському кварталі» та активістка. — Два величезних будинки практично в центрі міста опалюються дров'яними котлами. Каналізації теж немає, все зливається в Дніпро через лівньовки. У минулому році 54 тис. кубометрів фекальних стоків злилося в річку. Частина мешканців отримують електроенергію від генератора, тариф — від 15 до 20 грн за кіловат. У літній період у крихітному смарті 18 кв. м за комуналку доводиться платити від 3000 до 4000 грн.

Історія «Деміївського кварталу» нагадує поганий анекдот: Державна архітектурно-будівельна інспекція спочатку видала забудовникові всі необхідні документи на будівництво, а лише потім провела перевірку об'єкта (!) та відкликала всі дозволи. При цьому перша секція була вже введена в експлуатацію, люди отримали ключі від своїх квартир і лише пізніше дізналися про те, що введення їхнього будинку було скасоване. У 2020 році суд зобов'язав Київську держадміністрацію добудувати «Деміївський квартал», але урядовці, як стверджують активісти, навіть не намагаються нічого робити.

«Флагман» — ще один житловий комплекс із плеяди проєктів Анатолія Войцеховського. У цій новобудові справи йдуть нітрохи не краще, ніж у «Деміївському кварталі». При цьому будівництво комплексу велося відповідно до всієї дозвільної документації та без порушень, стверджує Ірина Шастова, що представляє «Флагман» і «Родинний затишок».

— Коли були заарештовані будмайданчики Анатолія Войцеховського, «Флагман» і «Затишок» зупинили теж, навіть не розібравшись у суті справи. Я питала у генерального прокурора Рябошапки та столичного голови Віталія Кличка, на яких підставах було зупинене будівництво. Однак ніхто не зміг дати чіткого пояснення.

З 2016-го зведення обох житлових комплексів не ведеться. У квітні нинішнього року на сайті МВС з'явилася інформація, що добудовою «Флагмана» зацікавилися два девелопери. Була організована зустріч, девелоперським компаніями передали на вивчення первинну документацію проєктів.

— Й на цьому — все, — обурено заявляє пані Ірина. — Минуло два місяці, новин немає, документи ніби канули в Лету. Тому ми й хочемо, щоби до нас вийшов представник влади та озвучив, на якому етапі переговори та що взагалі відбувається. Хіба ми не маємо права знати?

Крім перерахованих вище, на мітингу були присутні представники житлових комплексів «Синьоозерний», «Східна брама», «Шулявський» та «Перлина Троєщини». Ці проєкти Анатолія Войцеховського розташовані на різних околицях столиці, але об'єднує їх одне: вони досі не добудовані й проблем там — хоч греблю гати. «Ми просто хочемо, щоб влада нас побачила, почула та почала хоч щось робити. Тому що зараз за фактом абсолютно нічого не робиться», — сумно констатують постраждалі інвестори.

Більшість своїх вимог інвестори недобудов зафіксували на численних плакатах

«Аркада» лопнула, недобудови залишились

Коли в 2019 році у банку «Аркада» почалися проблеми, мало хто вірив, що забудовник з 25-річним досвідом і надійною репутацією може залишити без житла своїх інвесторів. Однак факт залишається фактом: у 2020 році банк оголосив про банкрутство, й Фонд гарантування вкладів почав процедуру ліквідації фінансової установи. Інвестори трьох масштабних комплексів — «Патріотики», «Патріотики на озерах» та «Еврики» — опинилися в підвішеному стані.

Ганна Храброва представляє новобудову «Еврика» — великий житловий мікрорайон, що складається з 30 багатоповерхових будинків. Вона розповідає, що 7 квітня поточного року було укладено меморандум про добудову проєктів «Аркади», в якому взяли участь десять сторін. Дві сторони — ДТЕК і Національний банк — взагалі не підписали його. СБУ підписала з протоколом розбіжностей, але його, на жаль, ніхто не бачив.

— За фактом меморандум не підписаний, — каже пані Ганна, — хоч про це заявили і чиновники, і засоби масової інформації. Stolitsa Group юридично на даний момент не має ніякого відношення до «Еврики». Права управителя передані фінансовій компанії «Гарант-Капітал». Однак вона не здійснює свої функції управителя, тобто не реалізує квадратні метри. Немає навіть сайту, де можна було би дізнатися про наявність та вартість квартир.

Станом на червень нинішнього року ніякого будівництва на майданчику «Еврики» не ведеться, стверджує Ганна Храброва. Вся техніка виведена, жодного робітника немає. Панельні будинки стоять із відкритими стиками, отже, в середину легко потрапляє вода. Це може ускладнити процес добудови об’єктів або взагалі зробити його неможливим.

— Ми готові, щоб нас добудовувала Stolitsa Group, держава, будь-який девелопер, який виграє тендер, якщо такий буде оголошений. Головне — щоб нас добудували. У кожного з присутніх тут таке бажання, — резюмує моя співрозмовниця. 

Мітингувальники заявляли, що головна їхня мета — бути почутими владою. Однак ані міністр, ані його заступники так і не вийшли до них

Поодинокі недобудови

Войцеховський та забудовники-банкрути — не єдина головна біль столичного ринку новобудов. На мітингу біля стін Мінрегіонбуду були присутні й інші інвестори, які багато років не можуть вступити в законне право власності.

Так, пані Світлана купила квартиру в ЖК «Оболонський бриз», який будується на Оболоні вже 16 років. Жінка стверджує, що всі дозвільні документи у забудовника «ІнжПромБудСервіс» є, а ось грошей на добудову будинку — немає.

— Коли на забудовника завели кримінальну справу, він заявив, що в результаті інфляції гроші як би розчинилися, їх немає, — розповідає Світлана. — Провели коригування проєкту, почали добудовувати нові поверхи: з 16 поверхів будинок виріс до 22. Зібрали кошти з нових інвесторів — і незабаром будівництво знову зупинилось.

Світлана інвестувала в житло в «Оболонському бризі» в 2015 році, сплативши повну вартість квартири, і ось уже шість років чекає на ключі. Ані забудовник, ані влада не виходять із покупцями на діалог, тому єдине, що залишається пані Світлані — годинами стояти на мітингах, більшість з яких ні до чого не приводять.

На мітинг 14 червня прийшли ошукані покупці квадратних метрів у проблемних ЖК столиці та передмість

Замість висновків

Всі присутні на мітингу мали різні проблеми, але загальну мету — бути почутими владою. Вони вимагають врегулювання питання та прийняття відповідних законів, яких в нашій країні не з'явилося за 30 років незалежності. Вони не вимагають добудови своїх будинків за гроші платників податків, адже більшість столичних недобудов можуть стати комерційно вигідними проєктами — за рахунок продажу вільних квартир, добудови нових секцій, освоєння прилеглих ділянок тощо. 

За даними народної депутатки Олени Шуляк, в Украіїні налічується близько 200 тис. сімей постраждалих інвесторів. Їх об'єднує те, що вони не розуміють: чому держава, яка видала дозволи на будівництво, а потім відкликала, не несе за це ніякої відповідальності. «Будують на місці парків, у історичних зонах, вирубують дерева, — гірко констатує Ірина Шастова. — Але ніхто не хоче добудувати наші будинки». 

Проблемні новобудови Києва

Практично щороку чиновники планують створити список незаконних новобудов країни, але поки що справа не йде далі обіцянок. Тим часом соціальна напруга зростає : протягом 2020 року в сфері будівництва зафіксовано 246 протестних акцій за участю 13,1 тис. осіб. З них 176 акцій пройшли з вимогами зупинити незаконне будівництво, 70 акцій були організовані ошуканими інвесторами, які вимагали добудови житлових комплексів.

Крім того, не є зрозумілим алгоритм, за яким будуть створюватися ці списки. А головне — що, крім інвентаризації проблемних проєктів, планують зробити представники влади для вирішення питання. 

Щоб створити перелік вірогідно проблемних недобудов, інвестори яких чекають на допомогу від держави, журналісти Domik.ua звернулися до пошуковика надійних новобудов Bild.ua. На основі даних ресурсу ми створили таблиці по районах Києва, куди увійшли всі проєкти, позначені низьким Індексом надійності та червоним щитом.

Однак слід зазначити, що в перелік також потрапили ЖК, які позначені червоними щитами з незалежних від діючого забудовника обставин. Такими, зокрема, є деякі проєкти «Київміськбуду», які холдингова компанія добудовує за «Укрбудом». До цього можна по-різному ставитися, але добудова заморожених об'єктів новим девелопером залишається швидше винятком, ніж традицією. Як бачимо, не кожній недобудові пощастило знайти нового девелопера. 

Якщо ви помітили якісь невідповідності або не знайшли в переліку ЖК, який напевно вважаєте проблемним, пропонуємо написати про це в коментарях під статтею. Сподіваємось, що цей перелік прискорить процес інвентаризації проблемних об'єктів і тим самим наблизить вирішення проблем ошуканих інвесторів.

Голосіївський район

Об'єкт Адреса Забудовник Індекс надійності на Bild.ua Форум ЖК
ЖК «Володимирський» Вул. Антоновича (Горького), 109 «Інтергал-Буд»  134 із 220 Форум ЖК «Владимирский»
ЖК по пров. Моторний, 11 Пров. Моторний, 11 КП «Житлоінвестбуд-УКБ» 133 із 220 Форум ЖК по пров. Моторний, 11
КБ «Ширма Club»  Вул. Генерала Доватора, 2а «Інвест Девелопмент Груп» 125 із 220 Форум КБ «Ширма Клаб»
ЖК «Панорама»  Вул. Майкопська, 1а Sun Development 71 із 220 Форум ЖК «Панорама»
ЖК Rich House Вул. Столєтова, 50, 50а, 52 ТОВ «999» 51 із 220 Форум ЖК «Річ Хаус»
ЖК «Еврика»  Вул. Глушкова, 6 ПАТ АКБ «Аркада»  -31 із 220 Форум ЖК «Еврика»
ЖК Champion City («Деміївський квартал») Вул. Ракетна, 24 ТОВ «Техенерго» -64 із 220 Форум ЖК «Чемпіон Сіті»
ЖК «Єнісейська садиба»  Вул. Писаржевського, 8, Вул. Іртишська, 20 ОК «ЖБК "Єнісейська садиба”»  -135 із 220 Форум ЖК «Єнісейська садиба»
ЖК «Мозаїка»  Стратегічне шосе, 53 Citygroup -110 із 220 Форум ЖК «Мозаїка»
ЖК Panorama city («Деміївський квартал») Вул. Ракетна, 24 ТОВ «Техенерго» -162 із 220 Форум ЖК «Панорама Сіті»
ЖК «Симфонія»  Пр-т Науки, 66-70 Citygroup, ЖБК «БУДУЄМО ГУРТОМ» -341 із 220 Форум ЖК «Симфонія»
КБ «Тиха гавань»  Вул. Набережно-Корчуватська, 27 ОК «ЖБК “Тиха гавань”»  Н/а Форум КБ «Тиха гавань»
ЖК «Саксаганський»  Вул. Саксаганського, 70а БК ЖК «Саксаганський»  Н/а Форум ЖК «Саксаганський»
ЖК «Успішний квартал» Вул. Творча, 4, Вул. Успішна, 28 ButsBud -17 із 220 Форум ЖК «Успішний квартал»
ЖК Cascade house Вул. Велика Китаївська, 71 ТОВ «Асторія Девелопмент Груп» -63 із 220 Форум ЖК Cascade house
ЖК Silver House Пр-т Голосіївський, 74 «Спецжитлофонд» 132 із 220 Форум ЖК «Сільвер Хаус»

Дарницький район

Об'єкт Адреса Забудовник Індекс надійності на Bild.ua Форум ЖК
ЖК «Art Парк»  Вул. Бориспільська, 67 «Українська будівельна компанія» 141 із 220 Форум ЖК «Арт Парк»
ЖК «Метро парк»  Вул. Кам'янська, 123 «ПАРК» 65 із 220 Форум ЖК «Метро парк»
ЖК «Східна Брама»  Вул. Світла, 3 ТОВ «УКРКАРГО» -275 із 220 Форум ЖК «Східна Брама» 
ЖБ «На Левадній» Вул. Левадна, 56 ЖБК «Левадний» Нн/а Форум ЖБ «На Левадній»
ЖК «Привітний квартал»  Вул. Харченка, 55 БГ «Фундамент» 137 із 220 Форум ЖК «Привітний квартал»
ЖМ «Патріотика на озерах»  Вул. Колекторна ПАТ АКБ «Аркада»  95 із 220 Форум ЖК «Патріотика на озерах»
ЖМ «Патріотика» Вул. Гмирі, Вул. Колекторна ПАТ АКБ «Аркада»  -57 із 220 Форум ЖК «Патріотика»
ЖК «Славгородський»  Вул. Славгородська, 25 ОК «ЖБК “Славгородський”»  -143 із 220 Форум ЖК «Славгородський»
ЖК «Приозерний»  Вул. Здолбунівська, 11в «Інтер-Преміал»  -329 із 220 Форум ЖК «Приозерний»

Деснянський район

Об'єкт Адреса Забудовник Індекс надійності на Bild.ua Форум ЖК
ЖК «Лісова казка 2»  Вул. Радистів, 40 Comfort Life 140 із 220 Форум ЖК «Лісова казка 2»
ЖК Praga-2 Вул. Милославська, 20 «ГарантЖитлоБуд»  93 із 220 Форум ЖК «Прага 2»
ЖК SloveSky Вул. Славська, 58 M2Developers 17 із 220 Форум ЖК «СловСкай»
ЖК «НебоSky»  Вул. Закревського, 42а Колишній проєкт Citygroup; новий забудовник — ОК «ЖСК “Наша перлина”», БГ «УКО»   -127 із 220 Форум ЖК «НебоSky» 
ЖК «Перспектива»  Вул. Драйзера, 40 «Київмонтажбуд» -202 із 220 Форум ЖК «Перспектива»
ЖК «Дніпровські вежі» Пр-т Шухевича (Генерала Ватутіна), 9 ТОВ «Етьєн-Вест»  -243 із 220 Форум ЖК «Дніпровські вежі»
ЖК Wood Park Пров. Радистів, 24 «ПАРК» 141 із 220 Форум «Вуд Парк»
ЖК Wood Park 2 Пров. Радистів, 18 «ПАРК» 110 із 220 Форум «Вуд Парк 2»
ЖК «Милославський»  Вул. Милославська, 31в Citygroup н/а Форум ЖК «Милославський»
ЖК Praga Вул. Лисківська, 31 «ГарантЖитлоБуд» Н/а Форум ЖК «Прага»
ЖК «Район»  Вул. Лисківська, 24 «КлабБуд» Н/а Форум ЖК «Район»
ЖК «Район-2»  Вул. Лисківська, 23 «КлабБуд» 92 із 220 Форум ЖК «Район-2»
ЖК на Вул. Милославській, 18 Вул. Милославська, 18 «Житлоінвестбуд-УКБ» 107 із 220 Форум ЖК на Вул. Милославській, 18
КБ Corner Вул. Пожарського, 16б RK Development 122 із 220 Форум КБ «Корнер»

Дніпровський район

Об'єкт Адреса Забудовник Індекс надійності на Bild.ua Форум ЖК
ЖК «Русанівська Гавань»  Вул. Маланюка (Сагайдака), 101 Асоціація «Промислово-будівельна група «Ковальська» 124 із 220 Форум ЖК «Русанівська Гавань»
ЖК FREEDOM

Пр-т Броварський/

пр-т Визволителів

Попередній забудовник — «УКРБУД»; 

новий забудовник — ХК «Київміськбуд»

139 із 220 Форум ЖК «Фрідом»
ЖК на Вул. Краківській, 27а Вул. Краківська, 27а КП «Житлоінвестбуд-УКБ» 135 із 220 Форум ЖК на Вул. Краківській, 27а
ЖК на Вул. Євгена Маланюка (Сагайдака), 101 Вул. Маланюка (Сагайдака), 101, будинок 31, 28 «Міськбудінвест»  136 із 220 Форум ЖК на Вул. Маланюка, 101
ЖБ на Вул. Каунаській, 2а Вул. Каунаська, 2а «Укрреставрація» та КПШБ-2 97 із 220 Форум ЖБ на Вул. Каунаській, 2а
ЖК Lego House Вул. Сиваська, 12/2 «Класика будівництва» -102 із 220 Форум ЖК «Лего Хаус»
ЖК «Нова Хвиля»  Вул. Харківське шосе, 15а Citygroup -156 із 220 Форум ЖК «Нова хвиля » 
ЖК «Флагман»  Пров. Лобачевського, 7, 7а ТОВ «Капітал Ріелті» -174 із 220 Форум ЖК «Флагман»
ЖК «Родинний Затишок»  Б-р Гашека, 20, 22, 24 ТОВ «Капітал Ріелті» -311 із 220 Форум ЖК «Родинний Затишок»
ЖК Silver Breeze Дніпровська набережна, 1, 1а, 1б «Українська інвестиційно-інжинірингова компанія»  -317 із 220 Форум ЖК «Сильвер Бриз»
ЖК «Мега-сіті»  Харківське шосе, 19 Citygroup Н/а Форум ЖК «Мегасіті» 
ЖК IL Patio Вул. Райдужна, 56 БК «Район Райдужний» Н/а Форум ЖК «Иль Патіо»
ЖК Rainbow House Вул. Райдужна, 44 БК «Район Райдужний» Н/а Форум ЖК «Рейнбоу Хаус»

Оболонський район

Об'єкт Адреса Забудовник Індекс надійності на Bild.ua Форум ЖК
ЖК «Італійський квартал»  Вул. Богатирська, 32 ХК «Київміськбуд»  146 із 220 Форум ЖК «Італійський квартал»
ЖК «Оболонський бриз»  Пр-т Оболонський, 30а «ІнжПромБудСервіс» -274 із 220 Форум ЖК «Оболонский бриз» 

Печерський район

Об'єкт Адреса Забудовник Індекс надійності на Bild.ua Форум ЖК
ЖК Stanford Вул. Предславинська, 35 Perfect Group 144 із 220 Форум ЖК «Стенфорд»
ЖК Linden Luxury Residences Вул. Лютеранська, 14в Budhouse Group 138 із 220 Форум ЖК «Лінден Лакшери Резіденс»
ЖК Signature Вул. Мечникова, 11а ЕК «Сервіс» 128 із 220 Форум ЖК «Сигначе»
КБ Struetinsky Residence Вул. Болсуновська, 8а KyivBudDevelopment 120 із 220 Форум ЖК «Струтинськи Резіденс»
ЖК «52 Перлина» (Pechersk Plaza) Вул. Кіквідзе, 17 Kaddor Group 135 із 220 Форум ЖК «52 Перлина»
БФК Metropole Вул. Велика Васильківська, 91-93 «Альтіс-Холдинг» 84 із 220 Форум БФК «Метрополь»
КБ «На Соловцова» Вул. Миколи Соловцова, 2б «Азаро Груп» 66 із 220 Форум КБ «На Соловцова»
ЖК на Вул. Старонаводницкая, 2-20 Вул. Старонаводницька, 2-20 ТОВ «Сантанна» -352 із 220 Форум ЖК на Старонаводницкая, 2-20
ЖК Kyiv Residence Вул. Пирятинська, 6б KyivBudDevelopment 42 із 220 Форум ЖК «Київ Резіденс»

Подільський район

Об'єкт Адреса Забудовник Індекс надійності на Bild.ua Форум ЖК
ЖК «Марсель»  Вул. Нижньоюрківська, 8б ТОВ «РЕАЛ-КОМФОРТ 133 із 220 Форум ЖК «Марсель» 
ЖК «Подол Престиж» Вул. Нижній Вал «Пателі Лізинг» 16 із 220 Форум ЖК «Подол Престиж»
ЖК «Виноградный» («Синьоозерний») просп. Правди, 102 «Київбуд» -156 із 220 Форум ЖК «Виноградний»
ЖК «Стольний град»  Вул. Лисянська, 9 Citygroup н/а Форум ЖК «Стольний град»
ЖК «Науковий»  Вул. Петропавлівська, 40 Citygroup -220 із 220 Форум ЖК «Науковий»
ЖК «Еко Таун»  Вул. Стеценка, 30 «ТРІУМФ»  н/а Форум ЖК «Еко Таун»
ЖК на Вул. Світлицького, 35 Вул. Світлицького, 35 Really Building н/а Форум ЖК на Вул. Світлицького, 35
ЖК Nyvky Plaza Вул. Маршала Гречка, 5 «НП Буд» н/а Форум ЖК «Нивки Плаза»
ЖК по просп. Правди, 80-82 Просп. Правди, 80-82 «Житлоінвестбуд-УКБ» н/а Форум ЖК по просп. Правди,80-82
ЖК «Куренівський» Вул. Рилєєва, 25 Taurus н/а Форум ЖК «Куренівський»
ЖК «Подол Град»  Вул. Дегтярна, 7, 8, 9-11, 10, 13-15, 25, 17-21, 29, 31, 32 Вул. Кожум'яки, 10Ж

Попередній забудовник — «УКРБУД»; 

новий забудовник — ХК «Київміськбуд»

 

81 із 220 Форум ЖК «Подол Град»
ЖК «Подол Град Vintage»  Вознесенський узвіз, 28-30/Вул. Кожум'яцька, 10ж Edelburg Development 129 із 220 Форум «Подол Гранд Винтаж»

Святошинський район

Об'єкт Адреса Забудовник Індекс надійності на Bild.ua Форум ЖК
ЖК «Академ-Квартал» Пров. Приладний, 10 «Інтергал-Буд»  143 із 220 Форум ЖК «Академ-Квартал»
ЖК SOLAR CITY Пл. Святошинська, 1

Попередній забудовник — «УКРБУД»; 

новий забудовник — ХК «Київміськбуд»

126 із 220 Форум ЖК «Солар Сити»
ЖК «Павленко Хол» Вул. Павленко, 10 «Індастріалсіті» 123 із 220 Форум ЖК «Павленко Хол»
ЖК «Грюнвальд»  Вул. Клавдіївська, 40а, 40б, 40в, 40г, 40д, 40ж, 40е «Українська будівельна компанія» 105 із 220 Форум ЖК «Грюнвальд»
ЖК «Південний квартал»  Вул. Сім`ї Стешенків (Тимофія Строкача), 9 Citygroup, ІСКО -49 із 220 Форум ЖК «Південний квартал»
ЖК «Маргарита»  Вул. Булгакова, 12 Citygroup -113 із 220 Форум ЖК «Маргарита»
ЖК на Вул. Маршака, 5-9 Вул. Маршака, 5-9 БК ЖК на Вул. Маршака, 5-9 н/а Форум ЖК на Вул. Маршака, 5-9
ЖК «Аквамарин»  Просп. Перемоги, 131 «Інтербудінвест»  16 із 220 Форум ЖК «Аквамарин»
ЖК «Маєток “Желань”» Вул. Трублаїні, 18 «Желань» -43 із 220 Форум ЖК «Маєток Желань»
ЖК по просп. Перемоги, 115а Просп. Перемоги, 115а «Форум Інвест» -249 із 220 Форум ЖК по просп. Перемоги,115а
ЖК «Сосновий бір»  Вул. Олевська, 3, 15, 17/Вул. Бахмацька, 20 Citygroup -208 із 220 Форум ЖК «Сосновий бір»
КБ «Весна на вулиці Осінній»  Вул. Осіння, 59 ОК «ЖБК «Весна» 114 із 220 Форум ЖК «Весна на вулиці Осінній»

Солом'янський район

Об'єкт Адреса Забудовник Індекс надійності на Bild.ua Форум ЖК
ЖК MANCHESTER PARK Вул. Вишнева, 12 «ПАРК» 144 із 220 Форум ЖК «Манчестер Парк»
ЖК «Караваєві Дачі»  Вул. Польова, 73 ТОВ «Онікс Білд» 136 із 220 Форум ЖК «Караваєві Дачі»
ЖК Tourbillon Вул. Протасів Яр, Вул. Амосова Daytona Development Company 85 із 220 Форум «Турбійон»
ЖК «Клубний»  Вул. Колоса, 2е ZIM Capital Group 107 із 220 Форум ЖК «Клубний»
ЖК «Лондон Парк»  Вул. Лугова, 3б ОК «ЖБК “Лондон Парк”»  75 із 220 Форум ЖК «Лондон Парк»
ЖК «Жуляни»  Вул. Добробутна, 1 ОК «ЖБК “Жуляни”»  -4 із 220 Форум ЖК «Жуляни»
ЖК на Вул. Нововокзальна, 69-75 Вул. Нововокзальна, 69-75 БК ЖК на Вул. Нововокзальна, 69-75 -12 із 220 Форум ЖК на Вул. Нововокзальна, 69-75
ЖК «Вектор»  Вул. Добробутна, 7 «Вектор +» -42 із 220 Форум ЖК «Вектор»
ЖК The Park Residence Вул. Луценко, 11, 13 Diamant Development н/а Форум ЖК «Парк Резиденс»
ЖК «Будинок на Волошина»  Вул. Августина Волошина (Галана), 32а «Інтербуд Девелопмент» н/а Форум ЖК «Будинок на Волошина»
ЖБ просп. Відрадний, 2 (просп. Комарова, 1) просп. Відрадний, 2 (просп. Комарова, 1)

«Житлоінвестбуд-УКБ»,

 ТОВ «ФК “ТОЛОКА”» 

112 із 220 Форум ЖБ просп. Відрадний, 2 (просп. Комарова, 1)
ЖК «Люксембурзький» Вул. Гаврилюка, 77 ЖБК «Люксембурзький» -72 із 220 Форум ЖК «Люксембурзький»
ЖК «Три Богатирі»  Вул. Борщагівська, 182в ОК «ЖБК “Наш Дім”»  -216 із 220 Форум ЖК «Три Богатирі»
ЖК «Совські ставки»  Вул. Божка (Кіровоградська), 70 Citygroup -212 із 220 Форум «Совські ставки»
ЖК Aston Park Вул. Солом'янська, 17а ВАТ АК «Київреконструкція» -317 із 220 Форум ЖК «Астон парк»
ЖК на Вул. Сергія Колоса, 3 Вул. Сергія Колоса, 3 ButsBud 17 із 220 Форум ЖК на Вул. Сергія Колоса, 3
ЖК «Шулявський» Пров. Машинобудівний, 26 «Київбудмоноліт» 10 із 220 Форум ЖК «Шулявський»
ЖК Loft Park Вул. Залізнична, 32 «ПАРК» 66 із 220 Форум ЖК «Лофт Парк»
ЖК по пров. Платонівський, 6 Пров. Платонівський, 6 «Житлоінвестбуд-УКБ» 129 із 220 Форум ЖК по пров. Платонівський, 6
ЖК «Рідне місто»  Вул. Качалова, 40 (бул. Вацлава Гавела, 28) «Спецжитлофонд» 106 із 220 Форум ЖК «Рідне місто»
ЖК ParkLand ул. Практичная, 1 ZIM Capital Group 4 із 220 Форум ЖК «Паркленд»
ЖК «Відрадний»  Вул. Каблукова, 23 «Інтерггал-Буд»  149 із 220 Форум ЖК «Відрадний»

Шевченківський район

Об'єкт Адреса Забудовник Індекс надійності на Bild.ua Форум ЖК
ЖК «Камертон»  Вул. Річна, 4 БГ «Фундамент» 139 із 220 Форум ЖК «Камертон» 
ЖК Park Hills («Молодіжна ініціатива»)  Вул. Степана Руданського, 9а

Попередній забудовник — Citygroup;

новий забудовник — Park Hills

129 із 220 Форум ЖК «Парк Хиллс»
ЖК «Сирецький парк 2» Вул. Ясногірська, 20а KyivBudDevelopment 119 із 216 Форум ЖК «Сирецький парк 2»
ЖК Podil Plaza & Residence Вул. Глубочицька, 73-77 Status Group 129 із 220 Форум ЖК «Поділ Плаза енд Резіденс»
ЖК «Зелений замок» Вул. Мирна, 2/1 БК ЖК «Зелений замок»  90 із 220 Форум ЖК «Зелений замок»
ЖК «Покрова»  Вул. Січових Стрільців (Артема), 59 «УКРБУД»  68 із 220 Форум ЖК «Покрова»
КБ Liberty Residence пров. Лук'янівський, 3в БК КБ Liberty Residence 67 із 220 Форум ЖК «Ліберті Резіденс»
КБ HillSide Вул. Лук'янівська, 18-20 ОК «Прогрес» 7 із 220 Форум КБ «ХіллСайд»
ЖК «Кузьмінський 2» Вул. Магістральна Попередні забудовники — Citygroup та ТОВ «Капітель Буд», новий забудовник — ОК «ЖБК “Наш дім”»  -8 із 220 Форум ЖК «Кузьмінський 2»
ЖК «Шевченківський квартал»  Вул. Новоукраїнська, 24а RON-STONE -55 із 220 Форум ЖК «Шевченківський квартал»
ЖК «Дипломат»  Вул. Гоголівська, 44-46 «Міськбудінвест»  118 із 220 Форум ЖК «Дипломат»
ЖК «Космополітен»  Вул. Дегтярівська, 25а «Центр Буд-Інвест» 42 із 220 Форум ЖК «Космполітен»
ЖК «Прибалтійський»  Вул. Ризька, 19а «Київ Буд Інвест»  -21 із 220 Форум ЖК «Прибалтійський»
ЖК Fresco Sofia Вул. Гончара, 17-23 «Інвестиційно-будівельна група» -255 із 220 Форум ЖК «Фреско София»
ЖК Вул. Богдана Хмельницького, 58а Вул. Хмельницького, 58а ОСББ Фундукліївський -397 із 220 Форум ЖК на Вул. Хмельницького, 58а
ЖК на Толбухіна Вул. Толбухіна, 43а, 43б БК ЖК на Толбухіна н/а Форум ЖК на Толбухіна
ЖК «Затишний»  Вул. Руданського, 3, 3а Citygroup н/а Форум ЖК «Затишний»
КБ Liberty Estate пров. Лук'янівський, 3 ЖБК Liberty Estate н/а Форум ЖК «Лберті Естейт»
ЖК на Вул. Отто Шмідта, 9-11 Вул. Отто Шмідта, 9-11 KyivBudDevelopment н/а Форум ЖК на Вул. Отто Шмідта, 9-11

Інформаційно-аналітичний відділ Domik.ua

© domik.ua, 2021

Оцініть статтю
0 голосів

Читайте також

Демонтаж металоконструкцій у Києві та області

Демонтаж металоконструкцій у Києві та області

1
Переїзд у нову квартиру: найнеобхідніші меблі та предмети інтер'єру

Переїзд у нову квартиру: найнеобхідніші меблі та предмети інтер'єру

1
Як продати квартиру без посередників за 48 годин?

Як продати квартиру без посередників за 48 годин?

Поділіться вашою думкою

Коментарі відвідувачів

20 коментарів
Seva• 
Пока власть не контролирует незаконные стройки, выдает документы за взятки и закрывает глаза на нарушения - должна нести ответственность и за этих людей!
0+6
KoraCarerra• 
пани деруться - у холопів чуби тріщать (с) народна мудрість
0+2
Реестр инвесторов на форуме Домика
Кнопка добавления в реестр расположена вверху каждой темы ЖК на форуме. Следите за продажами сами!
Детальніше