Подати оголошення

Виростити чемпіона: спортивні активності для дітей у ЖК /Чайка\

ЖК Чайка
ЖК Чайка
Виростити чемпіона: спортивні активності для дітей у ЖК /Чайка\
Розповідаємо, як впливає спорт на дитячий організм та чому саме ЖК /Чайка\ стане ідеальним місцем для майбутніх чемпіонів.

Зміст

8 серпня 2021 року завершилися Олімпійські ігри в Токіо, які запам'ятаються багатьма унікальними моментами. Це перші в історії Ігри, які були перенесені у зв'язку з пандемією; перші, які проведені в непарний рік, а також перші, що пройшли без глядачів на стадіонах. Крім цього, Олімпійські ігри-2020 запам'ятаються нам рекордною кількістю медалей, які зібрала Україна, — загалом 19 нагород. Наймолодшою вітчизняною чемпіонкою стала легкоатлетка Ярослава Магучіх, якій лише 19 років.

Разом із житловим комплексом /Чайка\ редакція порталу Domik.ua з'ясувала, якими активностями можна зайнятися на території цієї новобудови, щоб виростити олімпійського чемпіона або як мінімум прищепити дитині здорові звички.

Футбол

Футбол — найпопулярніший вид спорту на землі. За даними УЄФА, половину населення Землі старше 10 років можна віднести до футбольних уболівальників. Це означає, що 2,9 млрд людей так чи інакше симпатизують футболу. Але армія шанувальників і мільйонні гонорари — не єдині переваги цього виду спорту. За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я, діти, які займаються футболом, менш схильні до ожиріння, респіраторних та серцевих захворювань. Футбол допомагає зміцнити м'язи, сформувати правильну поставу, підвищити швидкість реакції.

На території житлового комплексу /Чайка\ облаштовано два футбольних поля: відкрите та закрите. Тут проводить тренування Футбольна академія, розташована на території новобудови. В спортивний заклад приймають дітей з 3 до 16 років. Юні футболісти беруть активну участь у футбольних турнірах по всій Україні, а також спільно з тренерами відвідують масштабні спортивні заходи. Тривалість кожного тренування становить 60 хвилин, кількість занять на тиждень — три або чотири залежно від вікової групи. Вартість складає 1000 грн на місяць.

На території ЖК /Чайка\ є власна Футбольна академія, куди приймають дітей з трьох років

Великий теніс

На Олімпійських іграх в Токіо українська тенісистка Еліна Світоліна завоювала «бронзу». Це перша в історії нашої країни олімпійська медаль у тенісі. Великий теніс по праву вважається одним з елітних видів спорту. У 2017 році Американська асоціація здоров'я провела дослідження, метою якого було вивчити роль тенісу в зміцненні здоров'я. Фахівці визначили, що 20 хвилин (середня тривалість одного сету) активної гри в теніс навіть раз на тиждень зменшує ризик діабету, покращує функцію легенів, знижує масу тіла і артеріальний тиск, а також позитивно впливає на здоров'я кісток — й це надважливо для дітей, у яких тільки формується скелет.

У житловому комплексі /Чайка\ з 2018 року працює школа великого тенісу, що має із новобудовою спільну назву. Заняття проводяться за методикою Tennis 10’s, яка розроблена Міжнародною тенісною асоціацією та підтримана такими відомими тенісистами, як Роджер Федерер і Рафаель Надаль. Суть методики полягає в тому, щоб вчити дітей подавати, «тримати» м'яч і грати на рахунок із самого початку занять. Щоб забезпечити комфортну обстановку, для кожної вікової групи використовується корт відповідного розміру, «повільні» м'ячі й короткі ракетки. В школу тенісу «Чайка» приймають дітей з шести років. Групові заняття проводяться 2, 3 або 4 рази на тиждень в залежності від віку та підготовки дитини. Вартість індивідуального заняття становить 550 грн, абонемент на групові заняття — від 2200 грн. Вихованці школи тенісу беруть участь у міжнародних змаганнях, а також CHAYKA-CUP — всеукраїнському турнірі, який щорічно проводиться на території житлового комплексу. До речі, саме на кортах ЖК /Чайка\ робила перші успіхи професійна тенісистка Марта Костюк, фіналістка юніорських турнірів Великого шолома та півфіналістка Відкритого чемпіонату в Абу-Дабі 2021 року.

У школі великого тенісу «Чайка» пропонують індивідуальні та групові заняття для дорослих і дітей із шести років

Спортивні зали та фітнес-клуби

Здоровий спосіб життя в тренді останні десять років, а відвідування спортклубу — неодмінний пункт щоденного розкладу найуспішніших людей. За даними міжнародної платформи бізнес даних Statista, з 2009-го по 2019 рік обсяг світового ринку спортивних клубів виріс на 44%. В 2019-му глобальна індустрія фітнес-клубів дала $96,7 млрд доходу, що приблизно дорівнює ВВП таких країн, як Вірменія, Болівія або Камерун. Під час локдауну люди не менше магазинів і офісів сумували за спортклубами: за даними Sensor Tower, в квітні 2020 року число завантажень додатків Health & Fitness збільшилося на 46% в порівнянні з лютим і на 25% в порівнянні з січнем того ж року.

На території ЖК /Чайка\ функціонує до десятка спортивних клубів різних напрямів. Наприклад, Utra GYM — сучасний простір, оснащений професійним обладнанням. Крім безпосередньо тренажерного залу, тут працюють косметологічний та масажний кабінети, солярій і соляна печера. Разовий візит коштує 150 грн, безлімітний абонемент на 12 місяців — 8500 грн, дитячий абонементі на 12 занять — 1200 грн.

Клуб «Дельфін», розташований в 21-му будинку комплексу, орієнтований більше на жіночу й дитячу частини населення /Чайки\. Він складається зі студії фітнесу і танців, а також центру дітей та юнацтва. У першій частині можна записатися на пілатес, йогу, стретчинг, бодіфлекс і TRX-тренування. У центрі для дітей проводяться тренування з дзюдо, ритмопластики, карате, самбо, черлідингу, танців, а найменших можна записати на масаж для немовлят.

Спортивний зал DANA — це комбінація спортивних секцій, розваг і послуг кафе. Тут можна записатися на зумбу, йогу, бодіфлекс, фітнес, відвідати чайну церемонію, зробити манікюр і укладку, а також пообідати healthy foods.

Спортивний клуб Utra GYM, розташований на території ЖК /Чайки\, оснащений сучасним професійним обладнанням

Активності на свіжому повітрі

Очевидний факт, що заняття спортом на свіжому повітрі корисніші, ніж тренування в закритому приміщенні. Під час фізичної активності прискорюється кровообіг, і гемоглобін — дихальний білок крові — активніше переносить кисень до тканин і органів тіла. Свіже повітря в парку, лісі або на морському узбережжі містить набагато більше кисню (20-22%), ніж повітря в приміщенні (16-17%). За даними Дослідницького інституту в Японії, звичайне перебування на вулиці може знизити рівень гормону стресу кортизолу на цілих 15%. Позитивний ефект перебування на природі посилюється, коли ми поєднуємо це з активним рухом, що підвищує рівень ендорфінів.

Локація, в якій знаходиться житловий комплекс /Чайка\, просто створена для активних занять на свіжому повітрі. По-перше, на території власне новобудови створено кілька спортивних зон із тренажерами, майданчик для гри у волейбол і баскетбол. По-друге, тут облаштовано 39 га власного парку, де можна займатися йогою, бігом, медитаціями, воркаутом тощо. І по-третє: новобудова знаходиться в 30 м від хвойного лісу. Прогулянка між дерев є корисним хобі, адже цілюще повітря знімає нервову напругу, активізує газообмін у легенях і покращує імунітет. А якщо поєднувати проведення часу в лісі з активними вправами, користь від них зросте як мінімум вдвічі.

Через дорогу від ЖК /Чайка\ розташований хвойний ліс — улюблене місце відпочинку та активного дозвілля місцевих мешканців

Висновки

Вплив спорту на зростаючий дитячий організм складно переоцінити. Активні тренування покращують витривалість, спритність і швидкість реакції, сприяють гармонійному розвитку кісткового та м'язового скелетів. Менш очевидний, але не менш важливий нюанс: заняття спортом в дитинстві безпосередньо впливають на психологічне здоров'я людини в майбутньому.

У 2019 році Каліфорнійський університету Лос-Анджелеса провів дослідження, в якому було задіяно 9 668 осіб. Метою дослідників було з'ясувати, наскільки спортивні заняття в дитячому та підлітковому віці вплинули на психологічний розвиток у більш дорослому віці. Результат вийшов таким: ті люди, які активно займалися спортом у віці з 11 до 17 років, на 22% рідше мали психологічні розлади, й на 67% менше депресивних симптомів. Кращі показники продемонстрували ті піддослідні, які займалися командними видами спорту. 

Житловий комплекс /Чайка\ — відмінне місце для того, щоб виховувати дитину активною та здоровою. Оскільки все вищеперераховане знаходиться на території новобудови або в пішій досяжності від неї, мешканці можуть відправляти дітей на секції, не витрачаючи час на затори. А вже кого ростити — майбутніх олімпійських чемпіонів або просто здорових і щасливих людей — обирати саме батькам.

Щоби дізнатися більше про житловий комплекс, вартість квартир та поспілкуватися з його мешканцями, треба зайти на форум ЖК /Чайка\.

Інформаційно-аналітичний відділ Domik.ua

© domik.ua, 2021

Оцініть статтю
0 голосів

Читайте також

Інвестиції у своє майбутнє з безпечним ЖК DELREY

Інвестиції у своє майбутнє з безпечним ЖК DELREY

Безпека та Комфорт: Чому слід звернути увагу саме на ЖК DELREY?

Безпека та Комфорт: Чому слід звернути увагу саме на ЖК DELREY?

Спеціальна пропозиція на квартири бізнес-класу у ЖК DELREY

Спеціальна пропозиція на квартири бізнес-класу у ЖК DELREY

Поділіться вашою думкою
0 коментарів
Реестр инвесторов на форуме Домика
Кнопка добавления в реестр расположена вверху каждой темы ЖК на форуме. Следите за продажами сами!
Детальніше