Подати оголошення

Вмикайте охолодження: рейтинг п’яти столичних ЖК біля великих паркових зон

ЖК Dibrova Park
ЖК Dibrova Park
Вмикайте охолодження: рейтинг п’яти столичних ЖК біля великих паркових зон
Де рятуватись від спеки, коли температура в місті б’є черговий рекорд? Правильно — в житлових комплексах, що розташовані поблизу парків.

Зміст

На нашій планеті стає дедалі спекотніше — це факт. З початку 2021 року в Києві був зафіксований 21 температурний рекорд. Так, 25 червня став найспекотнішим днем ​​за останні 64 роки — середньодобова температура повітря становила + 28,3°C. А ніч на 12 липня побила 100-річний рекорд і стала найтеплішою за вікову історію — стовпчик термометра так і не опустився нижче 22°C. Як рятуватися від такої спеки? Редакція порталу Domik.ua радить обирати житло поруч із парками й навіть зробила добірку найцікавіших проєктів, розташованих по сусідству з масштабними зеленими зонами.

Створюючи рейтинг, ми орієнтувалися на площу паркової зони та пішу досяжность до неї від житлових комплексів.

Зелені зони — кондиціонери міста

Всі знають про головні переваги зелених зон: дерева всотують вуглекислий газ, затримують пил, зливові стоки, поглинають ультрафіолетове випромінювання. А як щодо температури повітря? Чому в парку та лісі не тільки легше дихається, а й набагато прохолодніше, ніж в місті?

Сучасні мегаполіси — це місця, де іноді спекотніше, ніж в пустелі. Найпопулярніші будівельні матеріали сьогодення — бетон, скло й метал, а також асфальтове покриття доріг — випромінюють більше тепла, ніж абсорбують. У Державному агентстві США з охорони навколишнього середовища підрахували, що в містах з населенням понад 1 млн жителів денна температура на 1-3°C, а вночі до 12°C вище, ніж в передмісті. Зелені зони, розташовані в межах міста, працюють як велетенські кондиціонери: вони знижують температуру за рахунок випаровування води в повітрі. Згідно з науковим звітом уряду Великобританії, який був опублікований ще в 2007 році, збільшення площі зелених зон всього на 10% дозволяє знизити температуру в населеному пункті на 2,5°C.

1-е місце: ЖК Dibrova Park (100 м до Сирецького гаю)

Житловий комплекс Dibrova Park зводиться на столичному Виноградарі, на землях колишнього агрокомбінату «Пуща-Водиця». Від будмайданчика лише 100 м до однієї з наймасштабніших паркових зон Києва — Сирецького гаю, який ще називають парком «Дубки». Цей парк обіймає площу 194 га та знаходиться на території одразу двох районів: Подільського й Шевченківського. У Сирецькому гаю росте місцева визначна пам'ятка — дуб Шурун. Йому більше 400 років, обхват стовбура складає 3,9 м, а заввишки він 25 м. Дуб знаходиться під захистом Київського еколого-культурного центру. У минулому році в Сирецькому гаю запрацював новий світломузичний фонтан. Він інтерактивний: натискаючи спеціальні сенсорні кнопки, дітлахи можуть змінювати висоту або колір струменів води.

На додачу до вдалого сусідства, ЖК Dibrova Park матиме й власну паркову зону площею 3,2 га. Її облаштують на прибудинковій території комплексу. Серед дерев розмістяться зони відпочинку, дитячі майданчики, велодоріжки, власний амфітеатр та спеціальні місця для вигулу домашніх улюбленців.

В 100 м від житлового комплексу «Діброва Парк» знаходиться Сирецький гай — величезний парк площею 194 га 

Читайте також: Як будують житловий комплекс Dibrova Park та які перспективи розвитку району

Локація: Подільський район, вул. Північно-Сирецька; 50 м до станції метро «Мостицька», яку відкриють наприкінці поточного року.

Забудовник: IB Alliance.

Клас: «комфорт». 

Технічні характеристики: 10 двосекційних будинків висотою 23 та 26 поверхів із двома торговельними центрами на території, власним парком та багаторівневим наземним паркінгом на 1786 машино-місць.

Термін здачі: перша черга — І квартал 2022 року.

Індекс надійності на Bild.ua: 196 балів.

Вартість: від 20 700 грн за кв. м.

Розтермінування: до 28 лютого 2023 року. Перший внесок — від 30%. Прив’язка до курсу долара НБУ.

Дізнатися більше подробиць про житловий комплекс, переглянути pdf-презентацію та дізнатись загальні ціни на квартири можна на сайті ЖК Діброва Парк.

2-е місце: ЖК White Lines (50 м до Голосіївського парку ім. Рильського)

Проєкт White Lines зводиться в Голосіївському районі столиці, в 50 м від однієї з найбільших паркових зон міста. Це парк ім. Максима Рильського, який має площу 126 га та входить до найбільшої зеленої зони Києва — Голосіївського лісу. Територія парку є частиною залишку природного лісу, що колись з півдня оточував столицю. Тут можна без нудьги провести цілий день: на нижньому ставку облаштовано човнову станцію, працюють атракціони, дитячі майданчики, ресторани, а ще в парку живе рекордна кількість білок, яких можна годувати просто з рук.

Житловий комплекс «Вайт Лайнс» відокремлює від парку ім. Рильського один пішохідний перехід 

Локація: Голосіївський район, вул. Васильківська, 1.

Забудовник: A Development.

Клас: «бізнес». 

Технічні характеристики: три будинки на 22, 24 поверхи зі всією необхідною інфраструктурою в стилобатній частині комплексу та підземним паркінгом на 684 машино-місця.

Термін здачі: IV квартал 2021 року.

Індекс надійності на Bild.ua: 200 балів.

Вартість: від 53 000 грн за кв. м. 

Розтермінування: перший внесок — від 20%. Термін — до завершення будівництва комплексу.

Більше подробиць про новобудову можна дізнатися на форумі ЖК «Вайт Лайнс».

3-є місце: ЖК «Чарівне місто» (100 м до Микільського лісу)

Новобудова «Чарівне місто» — це колишній проєкт збанкрутілого «Укрбуду», за добудову якого взялась холдингова компанія «Київміськбуд». Добре, що цей житловий комплекс не стане черговою недобудовою, бо має відмінну зелену локацію. Так, через дорогу з одного боку «Чарівного міста» знаходиться Микільський ліс, а з іншого — парк «Партизанська слава». Він займає територію площею 112 га. У центральній зоні парку розташований Музей партизанської слави з амфітеатром, також тут працюють атракціони, головний з яких — колесо огляду заввишки 26 м. У парку є три озера, обладнані велосипедні та прогулянкові доріжки, встановлені альтанки для пікніків.

ЖК «Чарівне місто» оточений зеленими зонами: з одного боку розташований Микільський ліс, з іншого — парк «Партизанська слава»

Локація: Дарницький район, вул. Бориспільська, 18-26.

Забудовник: «Київміськбуд»

Клас: «комфорт». 

Технічні характеристики: 11 будинків по 12-25 поверхів із власними дитячим садком, школою, торговельним центром та підземним паркінгом.

Термін здачі: перша черга — ІІІ квартал 2021 року.

Індекс надійності на Bild.ua: 174 бали.

Вартість: від 22 000 грн за кв. м. 

Розтермінування: термін — до червня 2021 року. Перший внесок — від 50%. 

Більше подробиць про новобудову можна дізнатися на форумі ЖК «Чарівне місто»

4-е місце: «Новий Автограф» (30 м до парку «Перемога») 

Житловий комплекс «Новий Автограф» — це сіквел першого «Автографу», що будується по сусідству. Обидві новобудови знаходяться через дорогу від парку «Перемога», тобто приблизно в 20-30 м. Ця паркова зона колись займала площу 65 га, яка після реконструкції, що завершилась у 2021 році, збільшилась до 82,6 га. На поточний рік парк «Перемога» займає третє місце в топі найбільших зелених зон Києва після Голосіївського парку та «Партизанської слави». Тут облаштовано два фонтани: переливний «Пам'ять» та круглий «Сльози матері», а також працюють мотузковий парк, ковзанка «Сніжинка», тир, колесо огляду, човнова станція і альтанки для барбекю.

Житловий комплекс «Новий Автограф» розташований в 30 м від парку «Перемога» на лівому березі Києва 

Локація: Дніпровський район, вул. Генерала Жмаченка, 26.

Забудовник: група компаній DIM.

Клас: «комфорт». 

Технічні характеристики: два будинки висотою 18-22-26 поверхів, власна інфраструктура на перших поверхах, підземний паркінг на 163 машино-місця.

Термін здачі: IV квартал 2021 року.

Індекс надійності на Bild.ua: 200 балів.

Вартість: від 34 900 грн за кв. м.

Розтермінування: до завершення будівництва. Перший внесок — від 30%.

Більше подробиць про новобудову можна дізнатися на форумі ЖК «Новий Автограф»

5-е місце: ЖК Poetica. Перша та друга колекції (80 м до парку ім. Пушкіна)

Poetica — це житловий квартал, що складається з двох комплексів, які тут називають «колекціями». Обидві колекції розташовані зовсім поруч із парком ім. Пушкіна на столичній Шулявці — в 80 м. Зелена зона площею 19,5 га розташована між проспектом Перемоги, кіностудією ім. Довженка та промисловою зоною по вулиці Дегтярівській. У 2007 році у парку було проведено реконструкцію — висаджені молоді дерева, облаштовані квітники та ландшафтні композиції. Також комунальні служби реконструювали систему зовнішнього освітлення, вимостили доріжки та встановили лавки.

Із вікон житлового комплексу «Поетика» будуть відкриватися гарні краєвиди на парк ім. Пушкіна та столичний зоопарк

 Локація: Шевченківський район, вул. Дегтярівська, 25а.

Забудовник: ENSO.

Клас: «бізнес». 

Технічні характеристики: чотири 28-поверхові будинки зі всією необхідною інфраструктурою в стилобатній частині та підземним паркінгом із ліфтом.

Термін здачі: перша черга — IV квартал 2020 року (затримка 6 місяців) .

Індекс надійності на Bild.ua: 194 бали.

Вартість: від 30 300 грн за кв. м.

Розтермінування: перший внесок — від 30%. Залишок виплачується рівними частина до завершення будівництва.

Більше подробиць про новобудову можна дізнатися на форумі ЖК «Поетика. Перша колекція»

Висновки

Київ — одне з найзеленіших міст Європи: 67% території нашої столиці зайнято парками та лісами. Тому житлових комплексів, розташованих в пішій досяжності від зелених зон, набагато більше, ніж п'ять. Однак радимо під час вибору новобудови орієнтуватися не лише на близькість до парку, а й інші характеристики — зокрема, Індексом надійності, інфраструктурою локації тощо. Також радимо розглядати для придбання нерухомість, розташовану в перспективних районах — стрімкий розвиток локації швидко примножить інвестиції.

Інформаційно-аналітичний відділ Domik.ua

© domik.ua, 2021

Оцініть статтю
0 голосів

Читайте також

Демонтаж металоконструкцій у Києві та області

Демонтаж металоконструкцій у Києві та області

1
Переїзд у нову квартиру: найнеобхідніші меблі та предмети інтер'єру

Переїзд у нову квартиру: найнеобхідніші меблі та предмети інтер'єру

1
Як продати квартиру без посередників за 48 годин?

Як продати квартиру без посередників за 48 годин?

Поділіться вашою думкою
0 коментарів
Всі звіти про надійність новобудов безкоштовно
Обирайте новобудову в каталозі Білдконтролю та отримуйте звіт про її надійність. Це корисно.
Детальніше