Подати оголошення

Як будують житловий комплекс «Метрополіс»

ЖК Метрополис
ЖК Метрополис
Як будують житловий комплекс «Метрополіс»
Катерина Голубенко відвідала будмайданчик «Метрополісу», дізналася про унікальні фішки проєкту та побачила Київ з висоти польоту ластівок.

Зміст

Навесні 2021 року група компаній DIM ввела в експлуатацію першу чергу житлового комплексу «Метрополіс» — амбітного проєкту девелопера, що розташований на столичних Теремках. Ці величезні 34-поверхові «свічки» бачив кожен, хто виїжджав із Києва в напрямку Одеси: будинки височіють над перетином Кільцевої дороги та проспекту Глушкова, який трохи згодом переходить в трасу Е-95. Щоб дізнатися, як виглядає комплекс зсередини та чи дотримав забудовник всіх обіцянок, я вирушила на будмайданчик «Метрополісу». 

Як дістатися до новобудови

Оскільки житловий комплекс «Метрополіс» знаходиться в 450 м від станції метро «Теремки», швидше за все добиратися сюди саме цим видом транспорту. Від центру міста поїздка триватиме близько 20 хвилин, від спальної Оболоні — приблизно півгодини. До послуг тих, хто вважає за краще наземний транспорт, — автобусна зупинка, розташована майже на території новобудови, в 100 м від відділу продажів. Тут зупиняється більше десятка маршрутів із різних куточків Києва та приміських напрямів. Але з наземним транспортом слід бути обережним: у ранкові та вечірні години пік тут часто-густо трапляються затори. Особливо влітку, коли все місто на вихідні масово виїжджає на чорноморське узбережжя, а потім так само гуртом повертається назад.

Так житловий комплекс Metropolis виглядає з боку станції метро «Теремки» 

Перше враження про ЖК «Метрополіс»

Творці комплексу стверджують: наразі 34-поверхові секції «Метрополісу» є найвисотнішими житловими будинками в столиці. Враження вони створюють відповідне: 34-поверхові будинки височіють над дорогою, нагадуючи нью-йоркський Мангеттен або лондонський Сіті. Дивно, але за такої висотності будинки аж ніяк не «тиснуть» — навпаки, здаються невагомими та ніби парують в повітрі. Думаю, такого ефекту вдалося домогтися завдяки стрункості конструкцій, чергуванню високих секцій з низькими та великим панорамним вікнам.

Не може не радувати, що завдяки вентильованим фасадам, кондиціонерним кошикам та відсутнім балконам вся ця естетика буде тішити око довше, ніж могла б за інших умов.

Зовні будинки Metropolis оздоблені за технологією вентильованих фасадів, яка найчастіше використовується в проєктах бізнес-класу

Інформація про новобудову

Житловий комплекс «Метрополіс» — проєкт вже традиційного для групи компаній DIM сегмента «комфорт плюс». Власне, девелопера можна вважати винахідником цього класу на вітчизняному ринку. Це щось проміжне між «комфортом» і «бізнесом» — на мою думку, більше з ухилом у «бізнес».

«Метрополіс» складатиметься з чотирьох будинків, розташованих на території 5,8 га. Лише один — перший — будинок комплексу буде односекційним, наступні три заплановані багатосекційними: 34-поверхові секції будуть чергуватися з 10-поверховими. Всі будинки зводяться за монолітно-каркасною технологією з цегляними стінами і зовнішнім оздобленням за технологією «вентильований фасад». Перші поверхи відведені під комерцію. Під третім будинком розміститься підземний паркінг на 1700 машино-місць. Разом з урахуванням наземних стоянок в житловому комплексі буде близько 2500 паркувальних місць.

Всі комунікації в ЖК «Метрополіс» плануються загальноміськими, крім опалення та гарячої води. Обігрівати помешкання резиденти новобудови будуть за допомогою одноконтурного котла марки Protherm, а отримувати гарячу воду — з бойлерів німецького бренду Bosch. Все це встановлюється забудовником і входить у вартість житла.

Першу чергу девелопер здав у квітні поточного року. Другу чергу планує вводити в експлуатацію у IV кварталі 2021 року, останню — наприкінці 2023-го.

Вид із першого будинку ЖК Metropolis на третій та будмайданчик четвертого

Як будують ЖК «Метрополіс» 

Перший будинок житлового комплексу, як я вже писала вище — це 34-поверхова односекційна «свічка», розташована одразу за відділом продажу. Інвестори будинку вже поступово отримують ключі від квартир та заходять на ремонти. У день мого візиту активно йдуть роботи з благоустрою території: робочі викладають тротуарні доріжки, встановлюють системи автополиву, висаджують кущі та дерева.

На вході в перший будинок відвідувачів зустрічає вже готове лобі. Безпомилково впізнаю почерк дизайнера, що оформляє вхідні групи в усіх об'єктах групи компаній DIM. Величезні вікна, поєднання світлого дерева на підлозі та темного — на акцентних стінах, стильні м'які меблі та світильники з рубрики «терміново-хочу-такі-собі», а також багато живих рослин. За стійкою мешканців комплексу зустрічатиме консьєрж, якому можна буде довірити дрібні доручення — викликати таксі, перехопити кур'єра, отримати кореспонденцію.

Далі по коридору — вбиральня з лапомийкою, кімната для візочків та ліфтовий хол. У новобудові встановлені ліфти бренду Mizui — дочірнього підрозділу японської корпорації Mitsubishi. Що приємно здивувало, так це наявність кондиціонерів у ліфтах: після 32-градусної вуличної спеки це особливо тішить.

Лобі житлових проєкітв групи компаній DIM як окремий вид мистецтва

Другий будинок «Метрополісу» є двосекційним і складається з 34-поверхової частини та 10-поверхової. Він теж введений у експлуатацію і з дня на день чекає мешканців. Вже облаштовані місця загального користування, працюють ліфти. У малоповерховій секції встановлено два ліфти (на 11 квартир), в багатоповерховій — п'ять (на 12 квартир). Оскільки цей будинок знаходиться найближче до жвавої вулиці Заболотного, ми з головним інженером замірюємо рівень шуму в квартирі на другому поверсі. Спеціальний прилад показує 32 дБ при закритих вікнах. Згідно з Державними будівельними нормами, рівень шуму в житлових приміщеннях не повинен перевищувати 55 дБ вдень і 45 дБ вночі.

Не дивлячись на те, що деякі вікна другого будинку Metropolis виходять на гомінку вулицю, в квартирах при зачинених вікнах дуже тихо

Третій будинок житлового комплексу «Метрополіс» входить у другу чергу будівництва і буде зданий у кінці нинішнього року. Тут повністю готовий монолітний каркас і цегляна кладка стін, проводиться скління віконних прорізів і внутрішні роботи з облаштування інженерних систем. Цей будинок стоїть на бетонній плиті, під якою розміщений підземний паркінг. Він буде оснащений сучасною системою пожежогасіння: димовими датчиками й спринклерними розпилювачами води. До речі, кожне паркомісце можна буде за бажанням власника забезпечити роботизованою системою «ножиці» — її установка коштує недешево, зате забезпечить два машиномісця замість одного.

У двоповерховому «перешийку» третього будинку ЖК Metropolis відкриється комерція, а під будинком розміститься підземний паркінг

У третій секції третього будинку всі квартири будуть здаватися вже з готовим ремонтом від забудовника . Ця опція називається #READYDIM і, за словами менеджерів, користується великим попитом у клієнтів. Вибрати можна один із двох стилів: Warm або Fresh. У послугу входять будівельні, оздоблювальні, сантехнічні та електромонтажні роботи, а також клінінг і вивезення сміття. Вартість послуги становить від $450.

Всі бажаючі можуть відвідати шоу-рум у ЖК Metropolis, щоб на власні очі побачити, як виглядає ремонт від забудовника #READYDIM

Четвертий будинок є найбільшим у комплексі — тут заплановано цілих п'ять секцій. Перша, третя та п'ята будуть 34-поверховими, друга й четверта — 10-поверховими. У першій секції заплановано квартири тільки з готовими ремонтами. Всупереч побоюванням інвесторів, однакових ремонтів тут не буде: кожен може вибрати один із трьох стилів (Mono, Family і Urban), в кожному стилі пропонується три кольорових рішення. Додатковою опцією є меблювання квартири та оснащення всією необхідною побутовою технікою. Також на вибір покупця пропонують три цінових пакети під різні потреби та бюджети — від $450 до $1250 за кв. м.

На мій погляд, це дуже зручно: мати можливість купити житло в будинку, де ти точно будеш позбавлений від всюдисущого сусіда з перфоратором. Ну а взагалі замовити ремонт від забудовника можна, звісно, в будь-якому будинку.

Також останній будинок «Метрополісу» буде забезпечений крутим ноу-хау: панорамним ліфтом. Уявіть, як круто буде підніматися на 34-й поверх у такому ліфті! Для тих же, хто уявляти подібне боїться, ліфт забезпечать системою «антипаніка». Натиснув на кнопку — й прозора кабіна вмить затемнюється, а нерви — заспокоюються.

На ділянці четвертого будинку ЖК Metropolis активно ведуться роботи з облаштування пальового поля

Відділ продажу ЖК «Метрополіс»: ціни, спецпропозиції, умови розтермінування

Після екскурсії мені, звичайно, стало цікаво, скільки ж коштує стати резидентом такого класного місця. У відділі продажу, крім менеджера, мене зустрів уже традиційний для групи компаній DIM крутезний макет — деталізований настільки, що в крихітних вікнах квартир можна розглянути не тільки їхніх мешканців, а й меблі практично ювелірної роботи.

Макет житлового комплексу Metropolis

У серпні 2021 року продажі в ЖК «Метрополіс» ведуться у всіх будинках. У четвертому, правда, поки відкрито лише дві секції. Вартість квадратного метра стартує від 36 750 грн. У «Метрополісі» доступне розтермінування від забудовника з першим внеском від 30% вартості житла. Його надають на термін 14, 24 і 34 місяці. Чим більше період розтермінування, тим вище ціна квадратного метра. На квартири з ремонтом доступне розтермінування на 26 місяців із мінімальним першим внеском 15%. У разі конвертації долара США в гривню у відділі продажу враховують актуальний курс Нацбанку України.

Ціни на квартири в ЖК «Метрополіс» 

Тип нерухомості

Площа, кв. м

Вартість квадратного метра, грн

Перша черга (будинок 1, 2)

1-кімнатні

41,65

Продані

2-кімнатні

Від 65,70 до 68,55

Продані

3-кімнатні

Від 96,54 до 97,07

Продані

Друга черга (будинок 3)

1-кімнатні

Від 31,65 до 48,25

Від 46 150

2-кімнатні

Від 67,88 до 85,39

Від 37 050

3-кімнатні

Від 91,24 до 92,05

Продані

Третя черга (будинок 4)

1-кімнатні

Від 27,99 до 53,95

Від 34 650 

2-кімнатні

Від 58,41 до 79,02

Від 34 950

4-кімнатні

Від 91,10 до 94,51

Продані

Внутрішня інфраструктура

Архітектурній концепції та технологіям забудовник «Метрополіс» приділив чимало уваги, але ось чим він заморочився ще більше — так це «начинкою» житлового комплексу. Так, вся прибудинкова територія буде закрита від сторонніх: потрапити сюди зможуть тільки мешканці та їхні гості. Автомобіль можна буде залишити лише на паркінгу, бо внутрішній двір буде закритий для машин. Тут розміститься масштабна паркова зона площею 2 га — окрема гордість творців проєкту. Щоб приблизно уявити, скільки це, можна глянути на розташований по сусідству Льодовий стадіон. Так ось, парк в «Метрополісі» буде за розміром як два таких стадіони.

Для зеленої зони девелопер закупив унікальні рослини. В їх числі пінії — вічнозелені італійські сосни. Їх на території буде висаджено 77 штук, і обійшлася ця краса забудовнику в 16 млн грн. Також на території планується висадка гінкго — унікальних реліктових дерев, які бачили на своєму віку найдавніших тварин. Гінкго на території України є тільки в Ботанічному саду, і ось тепер вони з'являться в парку «Метрополісу».

Декілька піній вже висаджені біля першого будинку Metropolis, всього їх буде 77

Окремо проєктувальники новобудови подбали про малюків. Архітектор «Метрополісу» Віра Богачук стверджує: на території комплексу розмістяться ігрові комплекси, аналогів яким у країні поки що немає. По-перше, майданчики будуть покриті Playtop — унікальним покриттям, яке вважається найбезпечнішим у світі. Його товщина — 5 см, а зазвичай в сучасних новобудовах майданчики покривають матеріалом завтовшки 1,5 см. Кожен майданчик буде призначений для дітей певного віку. На них буде встановлено ігрове обладнання німецького виробника Berliner, яке сертифіковане в усьому світі та не має аналогів з безпеки. Комплекс Berliner Neptun, який придбав девелопер, розрахований на 200 дітей та має близько 9 м у висоту.

Також для діточок поруч із четвертим будинком побудують дитячий садок, об'єднаний із початковою школою. Будівля спроєктована за японською технологією безбар'єрного простору та розрахована на 120 дітлахів. Її віддадуть приватному оператору, але якому саме — поки що невідомо.

Таких дитячих майданчиків, які будуть в ЖК Metropolis, в Україні ще немає, стверджують архітектори

Взагалі, біля кожного будинку «Метрополісу» буде щось цікаве. Так, між першим й другим розміститься парк, а всередині нього — ресторанний комплекс «Млин». Тут же забудовник обіцяє облаштувати зону для барбекю. Між третім і четвертим будинками облаштуються ставок з підсвічуванням, а також інтерактивну площу. Відсканувавши QR-код, кожен бажаючий зможе встановити колір підсвічування, режим фонтану тощо.

Окремо варто відзначити, що «Метрополіс» запланований максимально інклюзивним комплексом. Всі тротуари та виходи з під'їздів будуть на одному рівні, тому пандуси не знадобляться. Від бордюрів тут повністю відмовилися, а всі інформаційні таблички забезпечать спеціальними тактильними індикаторами зі шрифтом Брайля.

Всюди на газонах ЖК Metropolis змонтовано системи автоматичного поливу

Зовнішня інфраструктура

Про те, що оточує житловий комплекс «Метрополіс», ми на порталі Domik.ua писали не раз, тому не зупинятимуся на цьому окремо. Нагадаю лише, що в радіусі кілометра від новобудови розташовані дев'ять муніципальних дитячих садків, п'ять шкіл і ліцей, дві дитячо-юнацькі спортивні школи, торговельно-розважальний центр «Магеллан» і амбулаторія сімейної медицини № 7.

Також менше ніж в кілометрі від житлового комплексу розташований торговельно-розважальний комплекс «Республіка», який відкриється вже наприкінці поточного року. Тут на 300 000 кв. м розміститься більше 500 магазинів відомих брендів, інноваційна зона розваг Neopolis з атракціонами і 12-зальним кінотеатром, а також Oasis — унікальний справжній парк, що знаходиться під куполом і квітне цілий рік. Також «Республіка» матиме у своєму розпорядженні критий паркінг на 3500 машино-місць.

Із 34-го поверху Metropolis, якщо гарно придивитись, можна навіть побачити трішечки Одеси й моря
З вікон іншого боку новобудови Metropolis можна безкоштовно спостерігати за кінними перегонами

Індекс надійності новобудови

Спеціалісти пошуковика надійних новобудов Bіld.ua оцінили житловий комплекс «Метрополіс» у 198 балів, надавши проєкту зелений щит. Це означає, что забудовник має всі довзільні документі на зведення новобудови та будує її з дотримання норм. Гадаю, що бал не максимальний лише тому, що першу чергу девелопер здав із певною затримкою — 11 місяців. На первинному ринку столиці це є скоріш нормою, ніж винятком, але експерти не мають права не враховувати таку затримку в підсумковій оцінці.

Висновки

Після відвідування будівельного майданчика ЖК «Метрополіс» я склала власний перелік плюсів та мінусів новобудови. Отже, серед переваг проєкту:

  • 450 м до станції метро «Теремки»;
  • сучасні технології та матеріали, які використовуються під час будівництва;
  • вартість комфорт-класу, при цьому деякі опції з безперечного «бізнесу» — зокрема, дизайнерські лобі, ландшафтний дизайн території, консьєрж-сервіс;
  • архітектурна концепція, витримана в єдиному стилі. За словами архітектора, вся комерція, яка відкриється на території «Метрополісу», повинна буде відповідати дизайн-коду проєкту;
  • можливість купити квартиру з оздобленням від забудовника;
  • все продумано до найдрібніших деталей: якщо дитячий майданчик — то з найбезпечнішим у світі обладнанням, якщо панорамний ліфт — то з кондиціонером та можливістю затемнити скло для нервових, ну й так далі;
  • за інклюзивність — окремий респект;
  • приголомшливі види з вікон останніх поверхів.

Ну і я не була б собою, якби не знайшла кілька недоліків навіть у такому класному проєкті. Серед них:

  • завантажені прилеглі вулиці, на яких часто трапляються затори;
  • затримка введення в експлуатацію першої черги;
  • потенційна нестача паркомісць: всього тут заплановано 2857 квартир, а місць для авто — 1700. Комусь доведеться залишати свою машину на парковці ТРЦ;
  • нагромадження магазинів, кав'ярень та стихійна торгівля по дорозі до метро — тут і так насилу можна пройти, а в годину пік доводиться ледь протискуватися. Претензія, безумовно, не до забудовника, а до міської влади. Сподіваюся, в рамках розвитку мікрорайону цією його частиною також займуться.

Катерина Голубенко

© domik.ua, 2021

Оцініть статтю
0 голосів

Читайте також

Демонтаж металоконструкцій у Києві та області

Демонтаж металоконструкцій у Києві та області

1
Переїзд у нову квартиру: найнеобхідніші меблі та предмети інтер'єру

Переїзд у нову квартиру: найнеобхідніші меблі та предмети інтер'єру

1
Як продати квартиру без посередників за 48 годин?

Як продати квартиру без посередників за 48 годин?

Поділіться вашою думкою

Коментарі відвідувачів

11 коментарів
Seva• 
Потрясающие виды, конечно.
0+1
Bisen• 
Mizui лифты полностью китайские,не водите в заблуждение ,статья полностью заказная
-4+6
Купуй квартиру на Domik.ua
Широкий вибір квартир від власників, забудовників та ріелторів
Детальніше