Подати оголошення

Яка вода найкорисніша для здоров'я?

Яка вода найкорисніша для здоров'я?
Постійне вживання якісної питної води має особливе значення для людського здоров'я. Про те, яка кількість літрів в день найбільш прийнятно для споживання, не існує єдиного правильної думки, і вчені щороку висувають нові гіпотези.

Зміст

Але в цьому питанні також важлива безпосередня користь від води. На щастя, різновидів корисної води досить, щоб мати можливість обговорити цю тему максимально всебічно.

Портал Domik.ua поспілкувався з представниками Ecosoft та дізнався, яка вода  найкорисніша для здоров'я.

Мінеральна і мінералізована вода – в чому різниця?

У певних кількостях мінеральна вода буде надзвичайно корисною для здоров'я. Вона буде сприятливо впливати на організм за рахунок речовин в своєму складі. Але важливо пам'ятати, що далеко не вся вода, яка називається мінеральної, є такою насправді, адже існує також мінералізована вода. Якщо звичайна мінеральна вода добувається з підземних джерел, де і насичується необхідним набором мікроелементів, мінералізована вода отримує все це штучним шляхом. При цьому в обох випадках важлива збалансованість. Якщо кількість однієї конкретної органічної речовини в складі буде перевищувати необхідну норму, така вода не тільки не буде корисною, але також може принести несприятливі наслідки при систематичному вживанні.

Також слід розділяти столову мінеральну воду і лікувальну. У першому випадку можна пити таку воду, коли завгодно незалежно від ситуації. У другому ж – строго за наявності конкретних захворювань, краще за рекомендацією лікаря і в обмежених кількостях.

Виробництво будь-якої бутильованої води базується на таких технологічних процесах, як очищення і насичення. Перший з них має на увазі механічне видалення домішок і небажаних органічних речовин. Але справа завжди в тому, що в ході очищення з води йде також велика частина необхідних мікроелементів. Саме цю проблему дозволяє нівелювати насичення води необхідним набором мінералів, що і робить її корисною. Крім того, цей перелік завжди має суворі обмеження при використанні.

Яка вода краще – штучна або збагачена?

Фактично, очищення води механічним шляхом від домішок автоматично робить її придатною для постійного вживання. Але зробить це її корисною? Ні, але таким же чином вона не стане і більш шкідливою. Таку воду називають штучною, адже в міру виддалення всіх речовин - як корисних, так і не дуже, на виході ми отримаємо воду з абсолютно іншою структурою.

Але штучна вода відмінно підходить для щоденного вживання. Важливо лише пам'ятати, що значна кількість речовин, необхідних для життя, людина отримує з харчовими продуктами. Таким чином, при питті штучної води важливо стежити за своїм раціоном, оскільки це може спричинити за собою зміни в метаболічних процесах.

Іноді в якості альтернативи такій воді прийнято розглядати збагачену киснем або ж іонами срібла. Але таку воду не можна назвати абсолютно корисною. В першу чергу, срібло, як і будь-який інший метал, має неприємну властивість накопичуватися в організмі. А це вже, в довгостроковій перспективі, несе для людини не самі приємні наслідки. Якщо ж у воді великий вміст брому, то кисень, який застосовується в якості речовини для збагачення, може вступати з ним в зв'язок і створювати небезпечні органічні сполуки.

Природна мінеральна вода

Мабуть, єдиною водою, яка повністю підходить під такий критерій, як користь, є мінеральна вода, видобута природним шляхом. Завдяки залягання глибоко в землі, вона насичується набором корисних речовин в співвідношенні, ідеальному для людини. А оскільки забруднень, крім хіба що невеликої кількості органічних домішок, взятися там просто немає звідки, вона ще й є надзвичайно чисто. Крім того, в більшості випадків, така вода має гарні смакові якості, що також має позитивний аспект.

Корисна вода в домашніх умовах

Так як же отримати постійний доступ до якісної питної води? Це завдання прекрасно вирішують фільтри зворотного осмосу. Вони здатні без внесення особливих змін в структури рідини усунути з неї такі різновиди забруднень:

  • хімічні;
  • механічні;
  • органічні.

Особливо цікаві в цьому плані моделі, оснащені картриджами для мінералізації. Вони не тільки ефективно очистять воду, але також зроблять її значно корисніше. І все це – в домашніх умовах. Таким чином навіть сама сумнівна вода з міської системи водопостачання придбає необхідний набір якостей, щоб приносити максимальну користь для організму.

На правах реклами

Оцініть статтю
0 голосів

Читайте також

Інвестиції у своє майбутнє з безпечним ЖК DELREY

Інвестиції у своє майбутнє з безпечним ЖК DELREY

Безпека та Комфорт: Чому слід звернути увагу саме на ЖК DELREY?

Безпека та Комфорт: Чому слід звернути увагу саме на ЖК DELREY?

Спеціальна пропозиція на квартири бізнес-класу у ЖК DELREY

Спеціальна пропозиція на квартири бізнес-класу у ЖК DELREY

Поділіться вашою думкою
0 коментарів
Купуй квартиру на Domik.ua
Широкий вибір квартир від власників, забудовників та ріелторів
Детальніше