Подати оголошення

ЖК URBANIST vs вторинка: порівняння квартир на Шулявці

ЖК URBANIST
ЖК URBANIST
ЖК URBANIST vs вторинка: порівняння квартир на Шулявці
Скільки коштує однокімнатна квартира в пішій досяжності від станції метро Шулявська? Порівнюємо старий житловий фонд та новобудову.

Зміст

Журналісти порталу Domik.ua вивчили оголошення про продаж квартир та з'ясували, скільки коштують однокімнатні квартири на Шулявці. Ми порівняли, де вигідніше купити житло: у новобудові чи старому будинку? Для чистоти експерименту ми розглядали будинки, розташовані в умовній пішій досяжності від станції метро «Шулявська» — тобто в радіусі 1,5-2 км.

Скільки коштує квартира у новобудові URBANIST

Житловий комплекс URBANIST — проєкт комфорт-класу, який будівельна компанія «Контур Девелопмент» зводить на столичній Шулявці. Новобудова складатиметься з двох житлових секцій на 9 та 16 поверхів, з'єднаних двоповерховим стилобатом, у якому розмістяться продмаркет та сервісні центри. Комплекс будують за монолітно-каркасною технологією зі стінами із цегли та газоблоку. Загальна кількість квартир — 258. Серед головних переваг новобудови, крім відмінного розташування, — закритий від сторонніх та автомобілів внутрішній двір з відеоспостереженням, автономне опалення, дизайнерські лобі. Також тут буде збудовано підземний паркінг для авто- та мототранспорту, частину машиномісць на якому обладнають точками підключення для електрокарів. У паркінг можна буде спуститись прямо на ліфті з житлових поверхів.

Візуалізація житлового комплексу «Урбаніст»

22 лютого 2022 року однокімнатна квартира в ЖК URBANIST коштує $56 698, що за актуальним курсом становить 1,58 млн грн. За цю суму можна стати власником квартири площею 42,63 кв. м. Особливість житлового комплексу полягає в тому, що всі квартири тут вільного планування, тому інвестор самостійно може вирішити, зробити зі своєї квартири студію або розділити кухню і вітальню. Квартири площею від 55 кв. м дозволяють також обладнати кухню-вітальню та дві окремі спальні.

Нерухомість в URBANIST передаватиметься інвесторам у стані чорнового оздоблення: на підлозі зроблять лазерну стяжку, встановлять радіатори тепла з горизонтальним підключенням, двокамерні склопакети, протиударні металеві вхідні двері. У місцях загального користування будуть змонтовані лічильники на електроенергію, водо- та теплопостачання. Також у кожну квартиру заведуть IP-домофонію і мешканці зможуть користуватися відеодомофонами.

 

Планування квартири площею 42,63 кв. м у житловому комплексі «Урбаніст»

Скільки коштує квартира на вторинному ринку Шулявки

Житловий масив Шулявка забудовувався в 1950-1960-х роках, тому будинки тут представлені переважно типами «стара цегла» та «типова панель». Мікрорайон відомий своїми парками загальною площею понад 74 га, до яких можна дійти пішки, а також великою кількістю торговельних центрів — «Космополіт», «Мармелад», «Аркадія» — та концентрацією вищих навчальних закладів. Серед них корпуси Київського політехнічного університету, Національного авіаційного університету, Медичного університету тощо. Від Шулявки до центру столиці всього чотири станції метро, ​​або 15 хвилин на автомобілі. Цей факт зумовив широкий попит на оренду житла у мікрорайоні — однокімнатні квартири, популярні серед студентів, дуже затребувані.

Варіант № 1: однокімнатна квартира площею 46,5 кв. м за $80 500 + комісійні.

Житло в монолітно-каркасному будинку 2006 року обійдеться покупцю в $80 500, що за актуальним курсом становить 2,27 млн ​​грн. За послуги рієлтора необхідно заплатити від 3 до 5% — за домовленістю. Будинок розташований на вул. Машинобудівній, 21, за 1,5 км від станції «Шулявська» та за 500 м від Індустріального мосту. У радіусі півкілометра від будинку знаходиться дитсадок № 654, школа № 229, супермаркет «АТБ», торговельний центр «Мармелад».

Квартира розташована на п'ятому поверсі 16-поверхового будинку. Загальна площа становить 46,5 кв. м., житлова — 14 кв. м, кухня — 14 кв. м. Житло продається з меблями та технікою, кілька років тому зроблено косметичний ремонт. Ось що про стан нерухомості пише автор оголошення: «Квартира у доглянутому стані, продається з меблями та технікою. Встановлено лічильники тепла, бойлер, два кондиціонери. Лоджія засклена та обігрівається. Доглянутий, просторий під'їзд є консьєрж».

Однокімнатна квартира площею 46,5 кв. м на вул. Машинобудівній, 21

Варіант № 2: однокімнатна квартира площею 62 кв. м за $92 000 + комісійні.

Житло в панельному будинку 1976 року зведення агентство нерухомості продає за $92 000, що за актуальним курсом становить 2,6 млн грн. Скільки доведеться заплатити за послуги агенції, не уточнюється, проте зазвичай комісійні становлять до 5%. Адреса будинку: вул. Машинобудівна, 25, що за 1,5 км від метро «Шулявська». У дворі будинку облаштовано дитячий майданчик, наземну стоянку для автомобілів. У межах 10-хвилинної прогулянки працює дитячий садок № 10, школа «Сяйво», відділення «Укрпошти», Пенсійний фонд.

Загальна площа даної квартири складає 62 кв. м, житлова — 40 кв. м, кухня — 8 кв. м. Вона розташована на третьому поверсі 9-поверхового будинку. Автор оголошення вказує: «Капітальний ремонт проводився 10 років тому: замінено проводку, сантехніку, вікна металопластикові, на підлозі в кімнатах ламінат, у коридорі та на кухні плитка. Два роки тому було зроблено косметичний ремонт: встановлено кондиціонер, поклеєно німецькі шпалери, пофарбовано стелі, замінено плінтус, всю сантехніку, встановлено лічильники на воду та газ. У квартирі залишається вбудована кухня, вбудована шафа-купе на всю довжину стіни, кондиціонер, бойлер та інше. Тамбур на дві квартири, домофон, чисте парадне, добрі сусіди».

 Однокімнатна квартира площею 62 кв. м вул. Машинобудівна, 25

Варіант № 3: однокімнатна квартира площею 60 кв. м за $115 000 + комісійні.

Стати власником однокімнатного житла в будинку 2009 року зведення можна заа $115 000, що за актуальним курсом дорівнює 3,25 млн грн. Цей будинок входить до житлового комплексу «Місто мрій», що складається з трьох 25-поверхових висоток. Технологія будівництва — монолітно-каркасна, цегляні стіни. Звідси всього 300 м до станції метро «Шулявська» та супермаркету «Сільпо». У дворі комплексу облаштовано дитячий майданчик та зони відпочинку, на перших поверхах відкрито різноманітну комерцію, включаючи «Макдональдс», медклініку, відділення банку.

Квартира знаходиться на 23-му поверсі. Загальна площа її становить 63 кв. м, житлова — 24 кв. м, кухня — 19 кв. м. Автор оголошення пише про стан житла так: «Відмінна видова квартира, велика кімната, кухня-їдальня, ремонт, італійська плитка, шафи-купе, є гардеробна, вбудована кухня, незвичайне оформлення інтер'єру. Відмінна транспортна розв'язка, метро 3 хвилини пішки, поруч супермаркети, парки, ТРЦ тощо. У будинку три ліфти, організовано ОСББ».

Однокімнатна квартира площею 60 кв. м на вул. Гетьмана, 1

Порівняння однокімнатних квартир на Шулявці

Тип житла Продаж Вартість, долар США Загальна площа, кв. м Поверх Стан
Однокімнатна квартира вільного планування в ЖК URBANIST Від забудовника з можливістю розтермінування 56 698 42,63 Є можливість вибрати  З чорновим оздобленням від забудовника
Однокімнатна квартира в будинку 2006 року Від рієлтора, + комісійні 80 500 46,5 5-й Косметичний ремонт, меблі початку 2000-х
Однокімнатна квартира в панельному будинку 1976 року Від агентства нерухомості, +комісійні 92 000 62 3-й Капітальний ремонт проводився 10 років тому. Стан житловий, залишається вбудована кухня та шафа-купе
Однокімнатна квартира в ЖК 2009 року Від рієлтора, + комісійні 115 000 60 23-й Косметичний ремонт в стилі неокласицизму

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Висновки

Нерухомість на Шулявці має попит з трьох основних причин: близькість мікрорайону до центру міста, наявність метро, ​​великий попит на орендоване житло. Ціни тут вищі за середні: так, однокімнатну квартиру на вторинному ринку в пішій досяжності від станції метро складно знайти дешевше за $80 тис. Очевидний плюс такого житла — в нього можна одразу заселитися, не очікуючи введення в експлуатацію.

Тим, хто готовий почекати рік і отримати нерухомість у новобудові з новими комунікаціями, сучасним двором, цілодобовою охороною та власною інфраструктурою, варто придивитися до купівлі в ЖК URBANIST. Оптимальна за ціною квартира в житловому комплексі коштуватиме $56 698.

Інформаційно-аналітичний відділ Domik.ua

© domik.ua, 2022

Оцініть статтю
0 голосів

Читайте також

Інвестиції у своє майбутнє з безпечним ЖК DELREY

Інвестиції у своє майбутнє з безпечним ЖК DELREY

1
Безпека та Комфорт: Чому слід звернути увагу саме на ЖК DELREY?

Безпека та Комфорт: Чому слід звернути увагу саме на ЖК DELREY?

Спеціальна пропозиція на квартири бізнес-класу у ЖК DELREY

Спеціальна пропозиція на квартири бізнес-класу у ЖК DELREY

Поділіться вашою думкою
0 коментарів
Реестр инвесторов на форуме Домика
Кнопка добавления в реестр расположена вверху каждой темы ЖК на форуме. Следите за продажами сами!
Детальніше