Подать объявление

Амбітна локація: якими стануть Підгірці через 15 років

Амбітна локація: якими стануть Підгірці через 15 років
Втричі більше дитсадків та шкіл, власний медичний та торговельний центри, траса для ралі — місцева влада планує перетворити скромне мальовниче село на Київщині в популярне передмістя, що зможе конкурувати з Конча-Заспою.

Содержание

Навесні 2021 року в селі Підгірці, розташованому в 10 км від столиці, будується лише два житлові комплекси. Поки це один з найменш забудованих приміських напрямів. Але ситуація незабаром зміниться — близькість до мальовничих локацій, акваторія чистого озера та тренд на деурбанізацію сприятимуть популяризації Підгірців. Журналісти порталу Domik.ua з'ясували, як планує удосконалити село місцева влада і до яких житлових комплексів на його території треба придивитися вже зараз.

Що являють з себе Підгірці

Село Підгірці є центром Підгірцівської сільської ради Обухівського району Київської області. Населений пункт розташований у північній частині Обухівського району, в 28 км від центру Києва. Населення села за даними на 2016 рік становило 11 545 осіб. 

Фактична площа населеного пункту — 1960,24 га. З неї:

  • 484,22 га (24,70%) займає ландшафтно-рекреаційна територія;
  • 417,17 га (21,28%) займають сільськогосподарські угіддя;
  • 277,12 га (14,14%) відведено під житлову садибну забудову;
  • 51,54 га (2,63%) — території водних поверхонь;
  • 14,90 га (0,76%) формують земельні ділянки установ освіти, закладів охорони здоров’я, підприємств торгівлі, громадського харчування та побутового обслуговування.

Село електрифіковане та газифіковане. Інфраструктура Підгірців є розвиненою, але з ростом населення потребує розширення та модернізації. Так, на вулиці Васильківській функціонує загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів. Вона розрахована на 96 місць, а фактична кількість учнів на теперішній час складає 160 осіб. Дитячий дошкільний заклад «Ромашка» розміщений на вул. Васильківська, 39/2. Фактична кількість дітей у ньому складає 53, хоча установа розрахована на 30 дітей. Позашкільні установи у селі відсутні.

З об’єктів охорони здоров’я та надання соціальної допомоги в селі розташований фельдшерсько-акушерський пункт на вулиці Васильківській, який розрахований на 50 відвідувань за зміну. У селі є аптека, що забезпечує нормативну потребу на 60%.

У Підгірцях розташований відділ поштового зв’язку «Укрпошта». Також тут відкрито п’ять магазинів загальною площею 360 кв. м. Уздовж Дніпровського шосе розташовані ресторанні комплекси «Ранчо», «Лобстер», «Рестоград Імперія», «Трипільське сонце» тощо. Загалом вони розраховані на 1200 посадочних місць.

Через дорогу від села Підгірці розташоване Блакитне озеро з пляжною зоною — одне з найулюбленіших місць відпочинку киян та місцевих 

Генеральний план: що з'явиться в селі

У 2018 році сільською радою Підгірців було прийнято проєкт Генерального плану розвитку села. Він передбачає зміни, що відбудуться з населенням, житловим фондом та інфраструктурою Підгірців протягом 20 років — до 2036-го. 

Влада прогнозує, що село буде активно рости. Це підтверджують цифри: за десять років із 2008-го до 2018 року в Підгірці прибуло на постійне проживання 3961 людина, а виїхало 83 особи. Переважно тут проживають люди працездатного віку (58% від загальної кількості населення), що є гарним показником для села та позитивним чинником його економічного розвитку. До 2036 року чисельність населення села буде рости, в основному в результаті розширення території житлової забудови. Загалом чисельність постійного населення села на кінець розрахункового періоду зросте майже на 54% та становитиме, як очікується, 22,2 тис. осіб.

Росте населення — будуються нові будинки. Чиновники прогнозують, що до 2036 року буде зведено 534,4 тис. кв. м площі житлових будинків, з яких 283, 6 тис. кв. м припадає на багатоквартирний фонд. Більше 59 га території села Підгірці буде освоєно під житлову забудову.

Також Генеральним планом передбачено розвиток вуличної мережі села Підгірці. Заплановано будівництво нових вулиць, проїздів та провулків, а також впорядкування існуючої вуличної мережі. Переважно ґрунтове покриття вулиць змінять на тверде. Згідно з проєктом «Укравтодору», в південній частині зони впливу села передбачено проходження Великої кільцевої автомобільної дороги навколо Києва. Вона являтиме собою платну автодорогу на 6-8 смуг руху. Так мешканці Підгірців зможуть добиратися до Києва вдвічі швидше.

Крім того, на території села планується створення додаткової інфраструктури:

  • будівництво 9 дошкільних навчальних закладів: п'ятьох дитсадків та чотирьох дошкільних установ, поєднаних з початковою школою;
  • будівництво двох загальноосвітніх шкіл;
  • облаштування школи мистецтва для дітей та підлітків;
  • створення медичного центру, двох амбулаторій загальної практики сімейної медицини;
  • реконструкція існуючого фельдшерсько-акушерського пункту;
  • будівництво низки об’єктів спортивних закладів та культурно-дозвільного комплексу;
  • будівництво спортивно-оздоровчого комплексу з басейном, спортивного комплексу із стадіоном та траси «Ралі-крос»;
  • торговельно-розважального центру, ринку та торговельних закладів загальною площею 10 тис. кв. м;
  • облаштування чотирьох відділень банківських установ; 
  • будівництво пожежного депо та посту.

Динаміка розвитку основних показників села Підгірці

 

Стан на 2018 рік

Перспективний стан на 2036 рік

Населення

11 545 людей

22 269 людей

Житловий фонд

541,9 тис. кв. м

1,08 млн кв. м

Кількість місць праці

540 одиниць

1625 одиниць

Потужність загальноосвітніх шкіл

96 місць

2760 місць

Потужність дитячих садків

30 місць

1190 місць

Загальна площа комерційних приміщень

360 кв. м

5000 кв. м

Вулиці та дороги

32,96 км

89,81 км

Генеральний план села Підгірці Обухівського району Київської області

Комплексна забудова території на прикладі ЖК Park Lake City

У рамках забудови і розвитку села Підгірці на його території ведеться зведення житлового комплексу Park Lake City. Його будівництво передбачено Генеральним планом Підгірців. 

Девелопер проєкту — група компаній DIM — здійснює комплексну забудову даної ділянки площею 15 га. Це означає, що забудовник не тільки зведе тут житлові будинки, а й проведе інженерну підготовку, спорудить зовнішні інженерно-транспортні мережі, створить об’єкти соціальної сфери та комерційної інфраструктури, а також упорядкує територію.

Проєктний план, на якому зазначено локацію та схему зведення житлового комплексу «Парк Лейк Сіті»

Читайте також: Деурбанізація, робота онлайн і ЗСЖ: як COVID-19 змінює міський простір

Житловий комплекс «Парк Лейк Сіті» буде складатися з 20 чотириповерхових будинків і 15 таунхаусів. Девелопер навмисно витримав концепцію малоповерхового будівництва, завдяки якій комплекс гармонійно впишеться в ландшафт. Будинки будуть зведені за монолітно-каркасною технологією, стіни — керамічна цегла. У кожній квартирі передбачені панорамні вікна в підлогу, засклені п'ятикамерними склопакетами Salamander. Поверх скла наносять спеціальне антиблікове напилення, завдяки якому вікна зовні виглядають затемненими.

Будинки будуть розміщені навколо водойми 3,8 га, що дорівнює площі п'яти повноцінних футбольних полів. На узбережжі забудовник облаштує пляж і зони відпочинку. Таунхауси розташуються трохи в стороні, поруч із ними в окремій будівлі відкриється дитячий садок і початкова школа. Із зовнішнього боку будівель розмістяться комерційні приміщення. Внутрішній двір комплексу буде закритий від сторонніх і від автівок. 

Опалення в комплексі буде індивідуальним, гаряча вода — з бойлерів. Питна вода буде подаватися з артезіанських свердловин глибиною 164 м. Усі інженерні мережі будуть створені забудовником із нуля.

Будинки комплексу бізнес-класу планують здавати по черзі. У ІІ кварталі нинішнього року забудовник обіцяє ввести в експлуатацію два перших будинки, в IV кварталі — третій та четвертий будинки. В квітні стартував продаж квартир у будинках другої черги. Площа помешкань — від 41 до 133 кв. м. Усі квартири з терасами.

На території ЖК «Парк Лейк Сіті» заплановано будівництво 20 чотириповерхових будинки 

Читайте також: Квартира або приватний будинок: що вибрати?

Висновки

Проєкт Генерального плану села Підгірці — масштабний документ обсягом близько 200 сторінок. У ньому детально зафіксовано, як має змінитись село до 2036 року. Якщо місцевій владі вдасться втілити в життя хоча б половину із запланованого, Підгірці перетворяться на одне з найпопулярніших передмість Києва. Село стане самодостатнім населеним пунктом із розвиненою виробничою базою, достатніми територіями для відпочинку, заняттям спортом, сучасною інженерною інфраструктурою. Відповідно, зросте ліквідність і вартість місцевого житла. Тому до купівлі нерухомості варто придивитися вже зараз, вибираючи сучасні проєкти, які будуть актуальні та затребувані через роки.

Дізнатися більше про найбільший житловий комплекс Підгірців можна на форумі ЖК «Парк Лейк Сіті»

Інформаційно-аналітичний відділ Domik.ua

© domik.ua, 2021

Оцените статью
0 голосов

Читайте также

Демонтаж металлических конструкций в Киеве и области

Демонтаж металлических конструкций в Киеве и области

1
Переезд в новую квартиру: самая необходимая мебель и предметы интерьера

Переезд в новую квартиру: самая необходимая мебель и предметы интерьера

1
Как продать квартиру без посредников за 48 часов?

Как продать квартиру без посредников за 48 часов?

Поделитесь вашим мнением

Комментарии посетителей

2 комментария
Зельма• 
одного полигона достаточно, чтоб ничего не було
-1+1
Оксана• 
Разве он еще работает?
0+2
Купуй квартиру на Domik.ua
Широкий вибір квартир від власників, забудовників та ріелторів
Подробнее