Подать объявление

Далі буде: як зміниться столичний масив Соцмісто

Далі буде: як зміниться столичний масив Соцмісто
Сучасні житлові комплекси, нові дитсадки та школи, розширені вулиці та багаторівневі парковки — все це з’явиться на території колишньої промзони Березняки.

Содержание

Журналісти порталу Domik.ua продовжують знайомити читачів із планами міської влади щодо забудови деяких столичних локацій — переважно колишніх промзон. У минулому матеріалі ми розповідали, коли на Почайній з'явиться сучасний парк, новий пішохідний міст та новобудови. З цієї статті ви дізнаєтесь, як зміниться колишня промзона Березняків.

Історія та сучасність промзони на Березняках

Та частина Дніпровського району Києва, що вважається березняківською промзоною, насправді знаходиться на території не Березняків, а мікрорайону Соцмісто. Умовними межами даної локації є проспект Соборності, Харківське шосе, залізнична колія та вулиця Вифлеємська. В радянські часи тут знаходились виробничі підприємства — зокрема, регенераторно-гумовий завод «Вулкан», фанерний завод «Фанплит», виробництво з переробки металобрухту «Вторчермет». Щоб робітникам цих підприємств не доводилося щодня здалеку їхати на роботу, поруч із промзоною будували житлові будинки, школи та дитсадки. Так з'явився мікрорайон Соцмісто. 

На початку 2010-х колишня промзона почала трансформуватися. Так, на території заводу «Вулкан» стартувало будівництво сучасного комплексу «Комфорт Таун», що складається з 25 будинків та власної розвиненої інфраструктури. А наприкінці 2019 року через дорогу від нього почалося зведення ще одного масштабного проєкту — житлового комплексу «Стар Сіті». Всі ці метаморфози відбуваються згідно з детальним планом території (ДПТ) колишньої промзони. Та це далеко не всі зміни, що плануються тут найближчими роками.

Перетворюватися на затишний житловий мікрорайон колишня промзона Березняки почала в 2010-х, коли тут стартувало будівництво ЖК «Комфорт Таун» 

Що передбачено детальним планом

Детальний план території колишньої промислової зони Березняки був затверджений депутатами Київради в 2015 році. Він передбачав масштабну реновацію та забудову території площею 167 га, що включає в себе 98,4 га промислової зони, а також два квартали Дарницького житлового масиву. На момент затвердження документу тут вже були збудовані перші черги «Комфорт Тауну». 

У детальному плані, реалізація якого була розбита на два етапи, закладена забудова колишньої промзони житловими кварталами з супутньою соціально-побутовою інфраструктурою. Так, до 2035 року міська влада планує, що територія житлової забудови в Соцмісті зросте на 24% — з 51,94 га до 64,46 га, а кількість місцевого населення — з 22,86 тис. до 34,8 тис. осіб. Але більш за все зміниться площа зелених насаджень: зважаючи на те, що у 2015 році їх тут майже не було, чиновники запланували збільшення паркових зон майже в 7 разів — з 1,64 га до 10,92 га.

У таблиці нижче представлені основні техніко-економічні показники території і їх прогнозовані зміни/

Показник

Стан на 2015 рік

Перспективний стан 2030-2035 роки

Територія ДПТ

167 га

Територія житлової забудови 

51,94 га

64,46 га

Чисельність населення 

22,86 тис. осіб

34,8 тис. осіб

Щільність населення

450 осіб/га

560 осіб/га

Зелені насадження

1,64 га

10,92

Вулична мережа

19,28 га

30,86 га

 

Детальний план території в межах колишньої промислової зони Березняки (житловий масив Соцмістечко)

Що з'явиться на території Березняків

Збільшення багатоповерхової забудови території планується за рахунок зведення сучасних житлових комплексів. Крім «Комфорт Тауну», будівництво якого майже завершено, між вулицями Березнева, Каунаська та Фанерним провулком з'явиться «Стар Сіті» від забудовників BudCapital та «Київміськбуд». Зведення об'єкта почалося в 2019 році. 

На ділянці площею 7,7 га буде розміщено вісім 25-поверхових будинків. Загальний житловий фонд складе приблизно 5000 квартир. Оскільки «Стар Сіті» зводиться в рамках редевелопмента промзони, забудовники подбали про те, щоб на території комплексу була вся необхідна соціально-побутова інфраструктура. Тут розмістяться не тільки дитячі та спортивні майданчики, а й окрема будівля офісно-торговельного центру, власна школа зі спортивним стадіоном і дитячий садок. Також на прибудинковій території девелопери запланували масштабну паркову зону з алеями та квітниками.

Візуалізація житлового комплексу «Стар Сіті» 

Читайте також: Вдала інвестиція: яку квартиру в ЖК Star City вигідно купити під оренду

Окрім приватних школи та садка на території «Стар Сіті», освітня інфраструктура мікрорайону поповниться дитячим садком, що відкриється на Харківському шосе, 4а. Також будуть реконструйовані школи № 66 і 31 — до них добудують нові корпуси на 600 та 500 місць відповідно. До послуг мешканців мікрорайону будуть 7 дитячих садків і 3 загальноосвітні навчальні заклади.

Зміни торкнуться й дорожньо-транспортної мережі. Будуть розширені до чотирьох смуг бульвар Гашека, вулиці Каунаська, Регенераторна, Тампере та Вифлеємська. По Каунаській, до нового ЖК «Стар Сіті», пустять новий автобусний маршрут. Між шостою та сьомою чергами ЖК «Комфорт Таун» з'явиться станція міської електрички «Березняки».

Ті, хто надають перевагу власним автівкам, зможуть залишати їх на закритих паркінгах. ДПТ передбачає будівництво п’яти багаторівневих паркінгів на вулиці Березневій, одного на Каунаській та ще одного — Фанерному провулку. Перші п'ять вже збудовані — вони розташовані на території «Комфорт Тауну» та налічують 1660 машино-місць. Ще один паркінг з'явиться через дорогу. В складі житлового комплексу «Стар Сіті» також буде власний паркінг на 1311 автівок.

З поганих новин — нікуди не дінеться завод «Фанплит», автобаза «Спецтехніки» та численні СТО, що знаходяться між вулицями Березнева та Фанерна. Крім того, влада не запланувала жодної масштабної паркової зони на даній території — крім власного парку ЖК «Стар Сіті» та скверу уздовж вулиці Каунаської, де зараз знаходиться гаражний кооператив.

Підсумки

Київ поступово починає позбавлятися від промислових зон, які з'явилися на карті міста в радянські часи. Сучасними житловими кварталами забудовуються території Позняків, Васильківської, Троєщини. Насправді старт цьому процесу редевелопмента дало будівництво ЖК «Комфорт Таун» на місці закритого заводу «Вулкан». І процес реновації досі триває: по сусідству з масштабним житловим комплексом зростає багатофункціональний ЖК «Стар Сіті». Він поповнить не тільки житловий фонд мікрорайону, а й місцеву інфраструктуру. Придивитися до інвестицій в новобудові варто вже зараз, оскільки чим більше буде розвиватися колишня промислова зона, тим дорожче буде ставати тут нерухомість. Гарний приклад — сусідній «Комфорт Таун», вартість житла в якому подорожчала за останні роки майже вдвічі.

Інформаційно-аналітичний відділ Domik.ua

© domik.ua, 2021

Оцените статью
0 голосов

Читайте также

Инвестиции в свое будущее с безопасным ЖК DELREY

Инвестиции в свое будущее с безопасным ЖК DELREY

Безопасность и Комфорт: Почему следует обратить внимание именно на ЖК DELREY?

Безопасность и Комфорт: Почему следует обратить внимание именно на ЖК DELREY?

Специальное предложение на квартиры бизнес-класса в ЖК DELREY

Специальное предложение на квартиры бизнес-класса в ЖК DELREY

Поделитесь вашим мнением

Комментарии посетителей

2 комментария
Jane• 
Будуть розширені до чотирьох смуг бульвар Гашека - ви це серйозно . рука-лицо... Источник: domik.ua
-1+1
Редактор Domik.ua• 
Доброго дня! Ми розуміємо ваш скепсис, але такий пункт дійсно є в детальному плані території. Наводимо цитату з документу: «Враховуючи переважне освоєння виробничої та комунально-складської території ДПТ під житлову забудову, для обслуговування мешканців району, передбачається реконструкція вулиць місцевого значення та надання їм категорії магістралей районного значення з розширенням проїзної частини до 15 м - 4 смуги руху, а саме: - вулиць Каунаська, Регенераторна, Тампере; - вулиці Академіка Шліхтера та подовження її до вул. Фанерна; - бульвару Я. Гашека». Більш детально з ДПТ ви можете ознайомитись за посиланням, шо надано в статті. Дякуємо, що читаєте нас!
0+2
Сучасні шалє із морським краєвидом
Новенькі модернові будинки у затишному містечку на березі середземного моря серед мальовничих гір
Подробнее
+34624407828xxxx