Подать объявление

Інтерв'ю з забудовником Crystal Residence: «Наша мета — якісно та в найстисліші терміни завершити цей проєкт»

Інтерв'ю з забудовником Crystal Residence: «Наша мета — якісно та в найстисліші терміни завершити цей проєкт»
Директор компанії «Строй Сіті Кепітал» розповідає, хто звернувся до них із проханням добудувати Crystal Residence та чим обґрунтований такий високий цінник проєкту.

Близько місяця тому, в лютому 2021 року, будівельна компанія  «Строй Сіті Кепітал» оголосила про завершення ребрендингу столичного житлового комплексу Crystal Residence. Це другий проєкт, за добудову якого харківський девелопер взявся після краху «Укрбуду». Журналісти порталу Domik.ua вирішили поговорити з директором компанії Павлом Пономаренком та з'ясувати, що, крім назви, змінилося в новобудові після ребрендингу й чому будмайданчик комплексу атакували активісти.

Стисло про ЖК

ЖК Crystal Residence — новобудова бізнес-класу, розташована на вул. Жилянській, 26-28. Це мікрорайон Нова Будова, центр столиці. Від місця зведення житлового комплексу — 450-700 м до станції метро «Олімпійська», центрального стадіону, парку Тараса Шевченка та площі Льва Толстого.

Житловий комплекс являє собою чотирьохсекційний будинок, побудований у формі колодязя. Технологія зведення — монолітно-каркасна. Стіни в Crystal Residence викладаються керамоблоками 2НФ (подвійна цегла), потім утеплюються мінеральною ватою. Поверх будуть змонтовані вентильовані фасади з керамогранітних плит. Висота новобудови змінна: дві 24-поверхові секції будуть підійматися над двома 9-поверховими. У внутрішньому дворі забудовник зробить дворівневий паркінг, а на його даху облаштує зону відпочинку з ландшафтним дизайном. Додатковий громадський простір розташується на відкритих терасах третього, п'ятого та дев'ятого поверхів. Відповідаючи заявленому класу проєкту, забудовник запропонує інвесторам і унікальні фішки, у числі яких — дитяча кімната, сигарний клуб, спортзал і спа-центр.

Будівництво проєкту, який спочатку називався Crystal House, почала компанія «Укрбуд» у 2018 році. Через два роки, після банкрутства компанії, за добудову комплексу взявся харківський девелопер  «Строй Сіті Кепітал». Він провів ребрендинг проєкту, змінивши його назву на Crystal Residence, а також змушений був перенести терміни введення в експлуатацію на II квартал 2022 року.

Візуалізація житлового комплексу «Крістал Резиденс» від забудовника «Строй Сіті Кепітал»

Crystal Residence — другий комплекс компанії «Укрбуд», за добудову якого ви взялися. Першим став ЖК «Голосіївська долина», про який ми говорили в попередньому інтерв'ю. Чому будівництвом саме цих колишніх «укрбудівських» об'єктів ви вирішили зайнятися?

Фінансування будівництва об'єктів нерухомості, забудовником яких виступала компанія «Укрбуд», здійснювалося шляхом залучення коштів фізичних і юридичних осіб через фонди фінансування будівництва. Управління цими фондами здійснювала фінансова компанія «Житло-Капітал». Саме між цією компанією та забудовником було укладено прямі договори на будівництво. У них, зокрема, закріплено право фінкомпанії на розірвання договору в разі порушення забудовником умов, у тому числі в частині термінів будівництва.

У липні 2020 року «Житло-Капітал» виявила суттєве порушення компанією «Укрбуд» щодо термінів виконання будівельних робіт на РК Crystal House. Було прийнято рішення про припинення співпраці з «Укрбуд Девелопмент» і притягнення до добудови даного об'єкта іншого забудовника.

Фінкомпанія провела низку перемовин із різними будівельними компаніями з метою вибору забудовника, який володів би необхідними ресурсами для завершення будівництва Crystal House. У результаті перемовин «Житло-Капітал» прийняла рішення про передачу функцій забудовника ЖК Crystal House девелоперській компанії «Строй Сіті Кепітал».

У липні 2020 роки ми уклали низку договорів, якими врегулювали питання щодо зміни забудовника та передачі майнових прав на даний об'єкт будівництва.

У серпні-вересні 2020 року представники «Укрбуду» подали в суд заяву з проханням накласти арешт на землю на вул. Жилянській, 26-28, а також заборонити будь-яке будівництво на ділянках зведення Crystal Residence. Чим закінчилася ця історія і чому саме цей об'єкт став предметом судового позову від «Укрбуду»?

Дійсно, на початку серпня 2020 року «Укрбуд Інвест» звернувся до Господарського суду Києва з позовними вимогами про визнання неправомірними дії «Житло-Капітал» щодо зміни забудовника Crystal House. Одночасно з позовною заявою було подано заяву про забезпечення позову шляхом накладення арешту на земельні ділянки по вул. Жилянській, 26-28.

10 серпня 2020 року суд відмовив у задоволенні заяви «Укрбуд Інвест» про забезпечення позову. Крім того, 8 вересня того ж року суд прийняв рішення про повернення позовної заяви ТОВ «Укрбуд Інвест» без розгляду в зв'язку з тим, що позивач не усунув недоліки даної заяви.

Що стосується питання про те, чому саме цей об'єкт став предметом судового позову від компанії «Укрбуд», то відповідь на нього може дати «Житло-Капітал», оскільки саме між цією компанією та позивачем було укладено прямі договори на будівництво ЖК Crystal House (у даний час ЖК Crystal Residence).

Такі приголомшливі краєвиди на центр Києва будуть відкриватися з верхніх поверхів «Крістал Резиденс»

Розкажіть, на якому етапі будівництва знаходився житловий комплекс, коли ви прийняли його на баланс, і що відбувається на будмайданчику навесні нинішнього року.

Наша організація зайшла на об'єкт будівництва в серпні 2020 року. На той момент вже були виконані монолітні роботи та цегляна кладка першої та другої секцій майже в повному обсязі, за винятком армокам'яних робіт на покрівлі. Також були виконані роботи з влаштування цегляної кладки зовнішніх стін і перегородок третьої та четвертої секцій на 6-х і 10-х поверхах монолітного каркаса.

З того моменту, як ми почали будівельно-монтажні роботи і до теперішнього часу було виконано монолітні роботи в обсязі 24% і армокам’яні роботи в обсязі 14%. На даний момент тривають роботи з облаштування монолітних вертикальних елементів 16-го поверху і армокам’яні роботи з облаштування внутрішніх і зовнішніх цегляних стін 10-го і 11-го поверхів.

У лютому нинішнього року були виконані будівельно-монтажні роботи в обсязі плити перекриття 15-го поверху монолітного каркаса і 0,5 поверху цегляної кладки зовнішніх стін і перегородок. Такий невеликий обсяг робіт був обумовлений погодними умовами і дуже низькими температурами. Це був вимушений захід, продиктований вимогами виробничо-технологічного процесу, але ця ситуація жодним чином не впливає на загальний термін завершення будівництва.

Так виглядає житловий комплекс «Крістал Резиденс» у березні 2021 року

Як змінилися технічні характеристики проєкту після того, як ви взялися за його добудову?

Технічні характеристики об'єкта не змінилися. Перехід на керамоблок 2НФ був прийнятий компанією «Укрбуд» ще до заморозки будівництва. Наші фахівці не побачили причин міняти підходи в зведенні комплексу.

У листопаді минулого року громадська організації «Стоп корупції» встановила навпроти будмайданчика Crystal Residence свій намет. Активісти організації стверджували, що новобудова зводиться без містобудівних умов, а на майданчику працюють нетверезі будівельники. Прокоментуйте, будь ласка, цю ситуацію.

Так, в минулому році ми дійсно зіткнулися з активістами організації «Стоп корупції». Вони стверджували, що будівництво житлового комплексу на Жилянській здійснюється нашою компанією незаконно. Ці заяви не відповідають дійсності. Наша компанія працює виключно в правовому полі та на законних підставах. У нашому розпорядженні є всі документи, необхідні для проведення будівельних робіт на даному об'єкті. З ними будь-який бажаючий може ознайомитися на нашому сайті або у відділі продажу. 

На даний момент будівельні роботи на об'єкті знаходяться в активній фазі. Наша мета — якісно та в найстисліші терміни завершити цей проєкт.

У середньому квадратний метр у Crystal Residence коштує 57 000 грн, а найдоступніша однокімнатна квартира обійдеться інвестору приблизно в 3,3 млн грн. Це значний цінник навіть для столиці. Розкажіть, які характеристики проєкту вплинули на таке ціноутворення?

По-перше, Crystal Residence розташований у преміальній локації — це серце міста, концентрація культових місць. Мешканці комплексу зможуть пішки прогулюватися до Олімпійського стадіону і Палацу спорту, парку Тараса Шевченка і червоного корпусу Університету. За 20 хвилин можна дійти до Бессарабської площі та Хрещатика.

У ЖК безліч інших переваг. Наприклад, на дев'ятому поверсі комплексу буде розташована тераса з лаунж-зоною і територією для прогулянок, на третьому та п'ятому поверсі також розміститься громадський простір. Двір комплексу буде повністю закритий від сторонніх. Тут не можна буде припаркувати автомобіль — для них в Crystal Residence передбачений дворівневий паркінг. Він буде цілодобово знаходитися під охороною і відеоспостереженням, власне, як вся територія житлового комплексу. Також у кожній секції Crystal Residence запланований консьєрж-сервіс. Він допоможе у вирішенні нагальних питань і простежить за порядком. Крім того, в новобудові будуть створені всі необхідні для комфортного життя сервіси — ігрові кімнати для дітей, власне спа, спортивний зал, сигарний клуб.

У складі ЖК «Крістал Резиденс» відкриється сигарний клуб, спа-центр, фітнес-зал і дитяча кімната для резидентів комплексу

Як йдуть продажі в житловому комплексі Crystal Residence?

Продаж стартував 22 лютого нинішнього року, ми запустили активну рекламну кампанію. Потрібно відзначити, що попит на нерухомість у Crystal Residence досить високий. По-перше, проєкт дуже очікуваний, навіть не дивлячись на паузу в будівництві через банкрутство «Укрбуду». Нерухомість бізнес-класу, до якої належить комплекс, користується великим попитом у столиці. Крім того, Crystal Residence має переваги, які роблять його унікальним, і тому цікавим для інвесторів. Серед цих переваг — безпека даного комплексу, тераси на поверхах та ізольованість від сторонніх.

Ваша компанія відома в Харкові проєктами Urban City, «IT-Парк Мануфактура», Urban One SUMSKAYA. У столиці ж ви поки займаєтеся лише недобудовами «Укрбуду». Скажіть, чи маєте ви плани щодо зведення в столиці житлового комплексу, що не належав раніше «Укрбуду»?

На даний момент у Києві наша компанія проєктує чотири майданчики. Це об'єкт на лівому березі площею 100 тис. кв. м, об'єкт на території Академмістечка площею 30 тис. кв. м, на проспекті Перемоги площею 100 тис. кв. м та на 50 тис. кв. м у Солом'янському районі в провулку Індустріальному.

Підсумки

Бесіда з директором девелопера «Строй Сіті Кепітал» допомогла розставити крапки над «і» та прояснити наступні моменти:

  • ребрендинг Crystal Residence закінчився в лютому нинішнього року, й з цього моменту в офісі проєкту йдуть продажі, а на будмайданчику ведуться активні роботи;
  • новий забудовник не став міняти технічні характеристики комплексу;
  • договори з інвесторами переукладатися не будуть, оскільки оформлені з чинним оператором ринку — ФК «Житло-Капітал»;
  • через банкрутство «Укрбуду» будмайданчик був майже рік замороженим, тому новий девелопер змушений був перенести терміни здачі комплексу на ІІ квартал 2022 року;
  • у березні нинішнього року ціни в ЖК Crystal Residence стартують від 49 000 грн за кв. м.

Поставити запитання представникам відділу продажу або дізнатися більше про проєкт можна на форумі ЖК «Крістал Резиденс».

Інформаційно-аналітичний відділ Domik.ua

© domik.ua, 2021

Оцените статью
0 голосов

Читайте также

Демонтаж металлических конструкций в Киеве и области

Демонтаж металлических конструкций в Киеве и области

1
Переезд в новую квартиру: самая необходимая мебель и предметы интерьера

Переезд в новую квартиру: самая необходимая мебель и предметы интерьера

1
Как продать квартиру без посредников за 48 часов?

Как продать квартиру без посредников за 48 часов?

Поделитесь вашим мнением

Комментарии посетителей

1 комментарий
Сергей• 
Класно будуть жити ті, чиї вікна виходитимуть у двір-колодязь. Dolby Surround: хтось чихнув і в тебе луна пішла по всій хаті за 10 лямів
0+4
Реестр инвесторов на форуме Домика
Кнопка добавления в реестр расположена вверху каждой темы ЖК на форуме. Следите за продажами сами!
Подробнее