Подать объявление

Система субсидіювання має бути докорінно змінена, - Роман Співак

Система субсидіювання має бути докорінно змінена, - Роман Співак
В Україні зростає попит на субсидії. Через високі тарифи на житлово-комунальні послуги споживачі змушені оформляти компенсацію.

Сьогодні отримання фінансової допомоги від держави є чи не єдиним способом уникнути накопичення заборгованості за ЖКП та не втратити майно за комунальні борги. Як стало відомо Domik.ua , в січні-серпні 2016 року документи на оформлення субсидій подали близько 4 млн домогосподарств .

Однак, систему субсидіювання потрібно змінити. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив голова правління Всеукраїнської асоціації з питань енергозбереження Роман Співак.

«Катастрофічне марнотратство бюджетних коштів в Україні. 11-15 мільярдів зайвих переплат по субсидіях. Усе через відсутність реального обліку газу і тепла та нарахування по завищених нормах.
На енергоефективність виділяють 0,8 млрд грн. Відчувається різниця з 15 млрд грн простого марнотратства? А всього планують на субсидії до 80 млрд грн! З однієї сторони субсидії — це для заспокоєння людей. А з іншої — колосальні надприбутки монополій за невикористаний газ.
Система субсидій має бути докорінно змінена. Нарахування субсидій повинно проводитися виключно за спожитий газ по лічильнику, а не нарахований за нормами.
Субсидія повинна стимулювати економити газ, а не перевитрачати його», - переконаний експерт із питань енергозбереження.

Читайте також: Коли будуть нараховувати субсидії на опалювальний сезон

Раніше Роман Співак повідомляв, що в опалювальний сезон 2015-2016 років субсидії надавалися на великий обсяг газу. В результаті, субсидіанти не сплачували за використане паливо, а в квитанціях на оплату була вказана переплата .

Дізнатися більше про новий принцип нарахування субсидій, та висловити своє бачення з цього питання, можна на форумі порталу Domik.ua в розділі « Субсидії та пільги: оформлення, права, умови отримання ».

Оцените статью
0 голосов

Читайте также

Демонтаж металлических конструкций в Киеве и области

Демонтаж металлических конструкций в Киеве и области

1
Переезд в новую квартиру: самая необходимая мебель и предметы интерьера

Переезд в новую квартиру: самая необходимая мебель и предметы интерьера

1
Как продать квартиру без посредников за 48 часов?

Как продать квартиру без посредников за 48 часов?

Поделитесь вашим мнением
0 комментариев
Реестр инвесторов на форуме Домика
Кнопка добавления в реестр расположена вверху каждой темы ЖК на форуме. Следите за продажами сами!
Подробнее