Подать объявление

В Україні налічується майже 120 довгобудів, - Лев Парцхаладзе

В Україні налічується майже 120 довгобудів, - Лев Парцхаладзе
Заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Лев Парцхаладзе розповів, що станом на жовтень 2017 року Мінрегіон працює над виведенням українських довгобудів із категорії проблемних об'єктів.

Domik.ua публікує повідомлення чиновника на сторінці у Facebook про розробку Міністерством регіонального розвитку України механізмів запобігання виникнення довгобудів в Україні.

«В Україні станом на сьогодні налічується майже 120 довгобудів. І питання захисту прав постраждалих інвесторів нагальне і дуже болюче.

Мінрегіон зараз працює над розробкою механізмів для виведення таких об’єктів із категорії проблемних, а також запобігання виникнення подібних ситуацій в майбутньому. Це один з пріоритетів.

Що на нашу думку потрібно зробити?

ЗАХИСТ ПРАВ ІНВЕСТОРІВ. Треба створити систему реєстрації прав на майбутнє нерухоме майно, забезпечити належний контроль за дотриманням прав інвесторів впродовж всього будівництва та введення в експлуатацію;

УНЕМОЖЛИВЛЕННЯ ПОЯВИ НЕДОБУДОВ. Треба удосконалити законодавство щодо банкрутства юридичних осіб з метою врегулювання прав на добудову нерухомого майна спроможними будівельними організаціями;

Читайте також: Які регіони України стали лідерами з обсягу будівельних робіт у 2017 році

СТВОРЕННЯ СТРАХОВИХ ФОНДІВ. Треба сформувати запобіжні механізми щодо контролю за здійсненням будівництва», - йдеться у повідомленні заступника голови Мінрегіону.

Також на сторінці чиновника розміщена онлайн-анкета з питаннями про можливі шляхи забезпечення захисту прав постраждалих інвесторів у будівництві.

Раніше Лев Парцхаладзе заявляв, що для активізації попиту на нерухомість в Україні необхідна реальна робота житлових держпрограм та іпотечного кредитування .

Обговорити ситуацію на українському будівельному ринку можна на форумі новобудов міст України.

Оцените статью
0 голосов

Читайте также

Демонтаж металлических конструкций в Киеве и области

Демонтаж металлических конструкций в Киеве и области

1
Переезд в новую квартиру: самая необходимая мебель и предметы интерьера

Переезд в новую квартиру: самая необходимая мебель и предметы интерьера

1
Как продать квартиру без посредников за 48 часов?

Как продать квартиру без посредников за 48 часов?

Поделитесь вашим мнением
0 комментариев
Продаж будинку від власника
Енергонезалежний, безпечний, сучасний, комфортний - приватний будинок у передмісті Київа
Подробнее
+380986563402xxxx