Подать объявление

Як будують ЖК «Сучасний квартал»: десять місяців по тому

Як будують ЖК «Сучасний квартал»: десять місяців по тому
Катерина Голубенко знову побувала в «Сучасному кварталі» з метою з'ясувати, що змінилося на будмайданчику з моменту її торішнього візиту та коли вже в новобудову почнуть заселятися мешканці.

Содержание

ЖК «Сучасний квартал» на Відрадному особисто для мене став однією з найбільш стрімких новобудов столиці — ще два роки тому на цьому місці були старі склади, а вже зараз височіють два готових будинки та активно добудовується третій. У березні 2021 року у відділі продажу готуються до видачі ключів власникам квартир першої черги. З мого попереднього візиту пройшов майже рік, тому я вирішила знову відвідати «Сучасний квартал» і розповісти читачам Domik.ua, що змінилося на об'єкті за цей час.

Ліворуч — житловий комплекс «Сучасний квартал» на початку літа 2020 року, праворуч — в березні 2021 року

Як дістатися до новобудови

У торішньому огляді я детально описувала, як можна доїхати до «Сучасного кварталу» на громадському транспорті. Відтоді нічого не змінилося: сюди, як і раніше, ходить міська електричка, маршрутки, автобуси та швидкісні трамваї. Зупинка електрички знаходиться у 80 м від новобудови, автобусна — у 200 м. На громадському транспорті звідси легко дістатися практично в будь-яку точку Києва: в центр, на залізничний вокзал, у мікрорайон Теремки, на Дорогожичі та Почайну.

На автомобілі від «Сучасного кварталу» можна за десять хвилин доїхати до проспекту Перемоги, а вже звідти — в центр. Місцеві жителі скаржаться, що вранці тут часто-густо бувають затори. На жаль, це проблема не тільки Відрадного, але й усіх столичних мікрорайонів.

У 200 м від «Сучасного кварталу» розташована зупинка громадського транспорту, а навпроти неї — швидкісного трамваю

Стисло про ЖК «Сучасний квартал»

Нагадаю читачам, що являє собою «Сучасний квартал». Це комплекс із трьох будинків, що будуть об'єднані загальною територію та власною інфраструктурою. Перші два будинки — односекційні, третій — двосекційний. Висота становить 16 поверхів. Завдяки такій поверховості й тому, що будинки розташовані нижче рівня дороги, «Сучасний квартал» виглядає не типовою бетонною висоткою, а охайним комплексом середньої поверховості.

Забудовник «Азіл Девелопмент Груп» зводить «Квартал» за традиційною монолітно-каркасною технологією. Стінові прорізи викладають газоблоками Aeroc 25 см. Зовнішні стіни утеплюють мінераловатними плитами завтовшки 150 мм, потім обробляють за технологією «мокрий фасад» в сіро-білі відтінки з марсаловими акцентами. На рівні перших поверхів, тобто комерційних приміщень, змонтовані вентильовані фасади — технологія родом із бізнес-класу, що дуже рідко зустрічається в «комфорті» через свою недешеву вартість. У новобудові панорамні та напівпанорамні вікна, балкони та лоджії засклені. Візуально мені житловий комплекс сподобався — завдяки стриманим кольорам і великій площі скління він виглядає лаконічно й стильно. Тому тим паче шкода, що забудовник не передбачив кондиціонерні кошики на фасадах, і з заселенням мешканців зовнішню гармонію буде порушено. 

Так виглядають перші два будинки ЖК «Сучасний квартал» з боку проспекту Леся Курбаса

Після завершення будівництва комплексу його територію закриють, на в'їздах поставлять шлагбауми. Зайти мешканці зможуть за магнітними картками. Поки що двір готовий лише частково: між першим і другим будинком вимощені тротуарною плиткою доріжки, встановлені дерев'яні лавки, висаджені газони та дерева. Між другим і третім будинком поки що будмайданчик, але вже в наступному році з'явиться дитячий майданчик із прогумованим покриттям і спортивна зона з тренажерами.

На перших двох поверхах передбачено вітражне скління, й це не випадково: тут знаходяться комерційні площі для магазинів, ресторанів та іншої інфраструктури. У відділі продажу мені повідомили, що приміщення вже придбали супермаркет «Коло», кафе та аптека. Сам відділ продажу також знаходиться на території «Сучасного кварталу» — з мого минулого візиту він переїхав ближче до об'єкта й тепер розташовується біля першого будинку. Туди й прямую.

У попередній мій візит відділ продажу знаходився недалеко від трамвайної зупинки, але потім переїхав на територію ЖК «Сучасний квартал»

Відділ продажу: ціни, знижки, умови розтермінування 

У невеликому затишному павільйоні мене зустрічає менеджер Тетяна. Перед тим як піти на будмайданчик, я розпитую її про наявність квартир у новобудові. Так, в березні 2021 року в «Сучасному кварталі» можна купити квартиру площею від 35 до 76 кв. м. Продажі ведуться в усіх трьох будинках одночасно, але в першому практично не залишилося варіантів. У третьому будинку передбачені тільки одно- і двокімнатні квартири. Найдоступніше житло в новобудові зараз коштує 1,04 млн грн у разі повної сплати. Розтермінування є, але лише до кінця року, й перший внесок має становити не менше 50%.

Для наочності інформацію про ціни та площу квартир я помістила в таблицю.

Тип

нерухомості

Площа, кв. м

Ціна за кв. м, грн

Загальна вартість, млн грн

Перший та другий будинки (введені в експлуатацію)

1-кімнатні

35

Від 29 500

Від 1,04

2-кімнатні

Від 61 до 76

Від 28 500

Від 1,73

3-кімнатні

Від 70 до 76

Від 27 500

Від 1,97

Третій і четвертий будинки (IV квартал 2021 року)

1-кімнатні 

Від 39 до 50

Від 25 000

Від 1,06 млн

2-кімнатні 

Від 49 до 54

Від 26 000

Від 1,28 млн

Відділ продажу ЖК «Сучасний квартал» знаходиться в невеликому, але симпатичному павільйоні

Як будується ЖК «Сучасний квартал»

Перший будинок житлового комплексу «Сучасний квартал» вже добудований, тут все готово до зустрічі новоселів. «Ми хочемо видавати ключі одночасно з підписанням права власності, — каже Тетяна. — Тому чекаємо присвоєння будинку поштової адреси». За її словами, це має статися вже в квітні.

Ми заходимо в просторий хол першого будинку. На високих масивних дверях — електронний замок, який у подальшому буде зчитувати магнітні картки мешканців. Всередині, праворуч від входу, знаходиться кімната охорони. Тут за численними пультами та монітором, на який виводиться зображення з відеокамер, стежить охоронець. Відеокамери вже змонтовані в під'їздах і ліфтах готових будинків, а в майбутньому будуть встановлені й за периметром прибудинкової території, на стоянках і дитячому майданчику. Поруч із кімнатою охоронця розташована вбиральня, якою зможуть користуватися мешканці комплексу.

Кімната охорони в першому будинку ЖК «Сучасний квартал»

Далі ми потрапляємо в лобі. Я черговий раз із задоволенням переконуюся, що київські новобудови ростуть в класі, навіть залишаючись в межах сегмента «комфорт». Хол витриманий в сіро-бежевих відтінках: керамогранітна плитка на підлозі, гіпсові молдинги на стінах, натяжні стелі. Під дизайнерським світильником встановлений макет «Сучасного кварталу», але це тимчасова інсталяція. «Тут трохи пізніше поставимо диван і м'які крісла», — каже Тетяна.

Вхідна група в ЖК «Сучасний квартал» витримана в благородних сіро-бежевих відтінках

Повернувши за ріг, бачу ряд новеньких поштових скриньок — їх 220, відповідно, квартир та офісів у першому будинку стільки ж. Навпроти скриньок розташований ліфтовий хол. Тут встановлено три ліфти фірми Mizui, дочірнього бренду китайської корпорації Mitsubishi. Один ліфт вантажно-пасажирський на 1000 кг, два — пасажирських по 600 кг. Щоб під час ремонтних робіт їх зовнішній вигляд не був зіпсований, ліфти зсередини обшиті фанерою.

На кожному поверсі при виході з ліфта встановлена ​​табличка з номером поверху та двері з доповідачем — якщо ви колись жили в квартирі поруч із ліфтом і безперервно грюкаючими дверима, то напевно заціните цю деталь.

Так виглядає хол першого будинку ЖК «Сучасний квартал»

У квартирах «Кварталу» все готово для заходу власників на ремонти. На підлогах зроблена фінішна стяжка, встановлені радіатори тепла, виведені «мокрі точки». За замовчуванням квартири тут здавалися без міжкімнатних перегородок, але інвестори могли прийти до відділу продажу з дизайн-проєктом і попросити встановити перегородки в потрібних місцях. Коштує така послуга близько 450 грн за кв. м.

Квартири в «Сучасному кварталі» здаються без міжкімнатних перегородок — тільки з несучими колонами

Мені в квартирах «Сучасного кварталу» сподобалося: завдяки панорамним вікнам вони дуже світлі, а планування правильних геометричних форм дозволяють не ламати голову над розміщенням меблів.

Зовнішні та внутрішні стіни в «Сучасному кварталі» викладаються із газоблоків Aeroc

Вікна в новобудові засклені двокамерними склопакетами в п'ятикамерному профілі Rehau. Шумоізоляція гарна: дивлячись із вікна на проїжджаючий повз трамвай, я не почула його. Види, звичайно, тут на любителя: вони відкриваються або на залізничне полотно, або на проспект Гузара, або на сусідній будинок. Але влітку, коли зеленіють дерева, все виглядає більш привабливо, я пам'ятаю це за минулим візитом. 

Краєвид із дев'ятого поверху першого будинку ЖК «Сучасний квартал»

У під'їздах першого та другого будинків у нішах вже змонтовані лічильники на електроенергію, холодну й гарячу воду. Мешканці зможуть за бажанням встановити теплові лічильники: забудовник зробив під них спеціальні відведення. Опалення в новобудові автономне — на даху першого будинку побудована газова котельня, яка вже працювала минулої зими.

У під'їздах «Сучасного кварталу» стоять датчики руху, і світло включається автоматично

Після екскурсії в перший будинок ми з Тетяною зазираємо в другий. У вхідних групах тут ведуться оздоблювальні роботи — це фінішний етап, оскільки робочі йдуть із останнього поверху до першого. «Другий будинок буде заселятись одразу після першого», — каже Тетяна.

Третій двосекційний будинок забудовник обіцяє здати в кінці нинішнього року. Сумніватися в цьому у мене немає причин: обидві перших черги введені в експлуатацію в строк.

Третій будинок забудовник «Сучасного кварталу» планує добудувати до кінця нинішнього року

Внутрішня і найближча інфраструктура новобудови

Як я вже писала вище, на території «Сучасного кварталу» з часом з'явиться власна інфраструктура. Комерційних приміщень тут досить, тому мешканцям новобудови навряд чи доведеться далеко йти за товарами першої необхідності. У третьому будинку відкриється приватний дитячий садок. Трохи гірша ситуація з паркуванням: у житловому комплексі передбачена лише наземна стоянка. Поки розмітки немає, і точна кількість паркомісць невідома. У відділі продажу стверджують, що їх тут буде приблизно 40% від загальної кількості квартир.

Частина прибудинкової території між першим і другим будинком вже упорядкована

Тим, кому місць на стоянці не вистачить, зможуть залишати автомобіль або на платному паркінгу через дорогу, або в гаражному кооперативі. Вартість місячної оренди паркомісця становить 900 грн, а гараж у кооперативі можна придбати за 100-120 тис. грн.

Незважаючи на те що «Сучасний квартал» зводиться на території колишньої промзони, його мешканці не матимуть проблем з інфраструктурою. Так, в радіусі кілометра від новобудови діє 6 дитячих садків, 4 школи й Політехнічний ліцей КПІ. Він стабільно входить до п'ятірки кращих шкіл столиці, та в 2020 році за результатами ЗНО посів третє місце в рейтингу 460 шкіл.

У межах 15 хвилин їзди на трамваї знаходяться корпуси найбільших столичних вишів — НАУ і КПІ. На відстані 400 м від ЖК «Сучасний квартал» розташоване Медичне містечко. Це комплекс установ, куди входять Київська міська клінічна лікарня № 6, центр амбулаторної склеротерапії, Національний інститут хірургії і трансплантології ім. Шалімова, дитяча клінічна лікарня № 4 і дитяча поліклініка.

У 400 м від «Сучасного кварталу» знаходиться торговельний центр «Відрадний». У ньому навряд чи можливий масштабний шопінг, але продукти і товари першої необхідності точно можна купити.

Торговельний центр «Відрадний» розташований у 10-хвилинній прогулянці від «Сучасного кварталу»

Що пишуть на форумі

На форумі ЖК «Сучасний квартал» зручно стежити за перебігом будівництва: представники відділу продажу регулярно звітують про виконані роботи і викладають фотографії новобудови. Інвестори обговорюють, коли можна буде зайти на ремонти, та обмінюються думками щодо особливостей Відрадного.

Перший та другий будинки житлового комплексу «Сучасний квартал» 

Індекс надійності

На пошуковику надійних новобудов Bild.ua житловому комплексу «Сучасний квартал» присвоєно 199 балів з 220 можливих. Це високий індекс надійності, який означає, що з документацією об'єкта повний порядок. Ну і окремо варто відзначити, що забудовник «Азіл Девелопмент Груп» непогано зарекомендував себе цією новобудовою. Раніше назва девелопера було нікому невідомо, але після «Кварталу» у забудовника і його подальших проєктів напевно з'явиться багато шанувальників.

Висновки

Черговий візит у «Сучасний квартал» переконав мене: якщо забудовник відповідально ставиться до своєї справи, робить все з дотриманням законодавства і не економить на матеріалах, то йому ніщо не завадить вчасно здати об'єкт. Ні карантин, ні бюрократія державних структур, ні ретроградний Меркурій — ніщо. Окрім дотримання термінів будівництва, в ЖК «Сучасний квартал» мені сподобалося наступне:

  • актуальний і лаконічний вигляд будинків;
  • красиві вхідні групи;
  • світлі квартири з ергономічними плануваннями;
  • вартість житла;
  • перспектива появи всієї необхідної інфраструктури на території комплексу.

Однак я не буду собою, якщо не додам до цієї бочки меду пару ложок дьогтю. Отже, серед недоліків проєкту:

  • відсутність кошиків для кондиціонерів на фасадах;
  • відсутність підземного паркінгу;
  • невелика, хоч і відмінно упорядкована прибудинкова територія;
  • складнощі з тим, щоб дістатися до центру/з центру в години пік — затори та переповнений транспорт.

Думаю, наступний мій візит у «Сучасний квартал» відбудеться в наступному році, коли більша частина мешканців зроблять ремонти й відсвяткують новосілля. Саме вони зможуть розповісти, наскільки їм заважають перераховані мною недоліки. Або навпаки: похваляться тим, як здорово їм живеться в новому будинку й розкажуть про ті переваги, які я не встигла розгледіти.

Катерина Голубенко

© domik.ua, 2021

Оцените статью
0 голосов

Читайте также

Демонтаж металлических конструкций в Киеве и области

Демонтаж металлических конструкций в Киеве и области

1
Переезд в новую квартиру: самая необходимая мебель и предметы интерьера

Переезд в новую квартиру: самая необходимая мебель и предметы интерьера

1
Как продать квартиру без посредников за 48 часов?

Как продать квартиру без посредников за 48 часов?

Поделитесь вашим мнением
0 комментариев
Всі звіти про надійність новобудов безкоштовно
Обирайте новобудову в каталозі Білдконтролю та отримуйте звіт про її надійність. Це корисно.
Подробнее