Подать объявление

ЖК «Дніпровська Мрія» vs вторинний ринок: порівняння квартир

ЖК «Дніпровська Мрія» vs вторинний ринок: порівняння квартир
«Чистий аркуш» в новобудові або квартира в «хрущовці» з раритетними меблями? Вивчаємо пропозиції однокімнатного житла поруч із Дарницькою площею.

Содержание

Журналісти порталу Domik.ua з'ясували, що можна купити в районі Дарницької площі, маючи $38-48 тис. Для порівняння пропозицій первинного і вторинного ринків ми обрали житловий комплекс «Дніпровська Мрія» і розташовані в радіусі 1 км від будівельного майданчика будинки старого житлового фонду. 

Скільки коштує квартира в ЖК «Дніпровська Мрія»

Забудовник «Галжитлобуд» зводить житловий комплекс «Дніпровська Мрія» в Дніпровському районі столиці, на вул. Сосюри, ​​6. Будмайданчик проєкту розташований на стику двох районів — Старої Дарниці та Соцмістечка, приблизно в 2 км від станцій метро «Дарниця» і «Чернігівська». У січні 2021 року найдоступніша квартира в житловому комплексі коштує 1,1 млн грн. У перерахунку на долари США за актуальним на 20 січня курсом це становить $38 940. За ці гроші інвестор може придбати однокімнатну квартиру в другій секції новобудови. Усі три секції ЖК «Дніпровська Мрія» забудовник планує здавати в І кварталі 2021 року.

Загальна площа найбільш доступної квартири в новобудові становить 45,87 кв. м, житлова — 17,36 кв. м. З великої кухні-вітальні 17,26 кв. м передбачений вихід на засклену лоджію. Ідентична за площею спальня розташована навпроти кухні, її вікна виходять на захід. У квартирі суміщений санвузол 4,29 кв. м і Г-подібний передпокій, в якому можна поставити шафу-купе.

Квартири в ЖК «Дніпровська Мрія» будуть передаватися інвесторам із оздобленням «під ремонт». На підлозі робочі зроблять лазерну цементно-піщану стяжку, стіни оштукатурять (отинькують). На вікнах — двокамерні склопакети в шестикамерних профілях WDS. Також будуть встановлені радіатори тепла, металеві вхідні двері та лічильники води та електроенергії в місцях загального користування. Електрику підведуть до розподільного щитка, розташованого в передпокої.

Планування квартири площею 45,87 кв. м у житловому комплексі «Дніпровська Мрія»

Читайте також: Переваги ЖК «Дніпровська Мрія»

«Дніпровська Мрія» — це трисекційний 26-поверховий будинок із підземним паркінгом та комерційними приміщеннями на перших поверхах. Комплекс зводиться за монолітно-каркасною технологією, всі стіни викладаються червоною цеглою. Поверх робочі кладуть шар утеплювача — мінераловатні плити завтовшки 150 мм, а потім штукатурять по технологією «мокрий фасад». Комунікації в житловому комплексі будуть загальноміськими, за винятком опалення. За нього відповідатиме власна газова котельня, розташована на даху другої секції. У січні нинішнього року вартість квадратного метра в новобудові стартує від 20 000 грн.

У січні 2021 року в ЖК «Дніпровська Мрія» здійснюються зовнішні та внутрішні оздоблювальні роботи

Читайте також: Як будують житловий комплекс «Дніпровська Мрія»

Скільки коштує квартира поруч із Дарницької площею

Дарницька площа (до 2015 року — Ленінградська) знаходиться в Дніпровському районі столиці, у мікрорайоні Соцмістечко. Це велика транспортна розв'язка лівого берега. Звідси можна виїхати на міст Патона в напрямі правого берега, на Харківське шосе, що веде до Позняків, а також на проспект Гагаріна в напрямі Троєщини. Соцмістечко було повністю забудоване в 50-60-х роках минулого століття, тому тут є вся необхідна інфраструктура: дитячі садки та школи, поліклініки й торговельні центри.

Прогулятися по Соцмістечку з відеооператором Domik.ua можна тут.

Варіант № 1: квартира з раритетними інтер'єром і меблями за $39 000 + комісійні.

Даний варіант нерухомості знаходиться за адресою вул. Сосницька, 10. Квартира продається за $39 000, що за курсом 28,2 грн/$ дорівнює 1,1 млн грн. Також покупець повинен буде заплатити комісійні агентству, розмір яких обговорюється під час особистої зустрічі.

Житло розташоване на останньому поверсі 14-поверхового будинку типу «покращена цегла». У 200 м від будинку знаходиться загальноосвітня школа № 42 і сімейна амбулаторія № 2 Дніпровського району. До найближчої станції метро «Чернігівська» — 3,5 км.

Загальна площа квартири на Сосницькій становить 38,2 кв.м, житлова — 17,9 кв. м, кухня — 6,2 кв. м. Санвузол суміщений, облицьований плиткою. Лоджія засклена подвійними склопакетами. Автор оголошення на Domik.ua пише, що «квартира в житловому стані, дуже тепла і без вад». Ремонт зроблений в 1980-1990-х роках, меблі потребують заміни.

Однокімнатна квартира площею 38,2 кв. м на вул. Сосницькій, 10

Варіант № 2: однокімнатна квартира в «хрущовці» за $40 000 + комісійні.

Квартира в будинку за адресою: вул. Григорія Чупринки, 8 коштує $40 000, що в перерахунку на національну валюту становить 1,13 млн грн. Додатково необхідно буде сплатити комісійні рієлтору. Скільки складе ця сума, обговорюється під час особистої зустрічі, але не більше 5%.

Житло знаходиться на першому поверсі п'ятиповерхового будинку типу «стара цегла», простіше кажучи — «хрущовки». Будинок розташований в 330 м від Дарницької площі та в 1,5 км від метро «Дарниця». В 5-10 хвилинах пішої прогулянки — школа № 146, дитсадок № 196, кінотеатр «Дніпро», супермаркет АТБ.

Загальна площа квартири становить 35 кв. м, житлова — 18 кв. м, кухня — 6 кв. м. На вікнах встановлені решітки. Автор оголошення пише, що «в квартирі зроблений капітальний ремонт».

Однокімнатна квартира площею 35 кв. м на вул. Григорія Чупринки, 8

Варіант № 3: однокімнатна квартира по сусідству з ЖК «Комфорт Таун» за $48 000 + комісійні.

Житло, яке агентство нерухомості пропонує за ціною $48 000, розташоване в будинку на вул. Соборності, 13а. У перерахунку на національну валюту ця сума дорівнює 1,35 млн грн. Покупець також сплачує послуги рієлтора, розмір комісійних обговорюється.

Житло знаходиться на 8-му поверсі 9-поверхового будинку типу «стара цегла». «Гарне місце розташування, комфортно діставатися в усі напрями, поруч у пішії досяжності магазини, аптеки, базар, «Новус» та інші блага цивілізації», — стверджує автор оголошення. Будинок розташований у 100 м від відомого столичного житлового комплексу «Комфорт Таун». До найближчої станції метро «Лівобережна» — 2,5 км.

Площа цієї квартири становить 33 кв. м, з них житлова — 18 кв. м, кухня — 8 кв. м. Санвузол суміщений. Лоджія засклена і обшита дерев'яною вагонкою. Власник житла стверджує, що квартира «з євроремонтом». Меблі та кухонний гарнітур — початку 2000-х.

Однокімнатна квартира площею 33 кв. на проспекті Соборності, 13а

Читайте також: Lifestory: чому я обрав для інвестицій ЖК «Дніпровська Мрія»

Порівняльна таблиця квартир на Старій Дарниці

Тип житла

Продаж

Ціна квартири, долар США

Площа загальна/житлова, кв. м

Поверх

Стан

Однокімнатна квартира в ЖК «Дніпровська Мрія» 

Від забудовника

38 940

45,87/17,36

Можна обирати

Оздоблення «під ремонт»: стяжка на підлозі, штукатурка на стінах, сталеві радіатори, вхідні двері, лічильники 

Однокімнатна на вул. Сосницькій, 10

Агентство нерухомості (розмір комісійних потрібно уточнювати)

39 000

38,2/17,9

14-й, останній поверх

Меблі та ремонт 1970-1980-х років; потребує капремонту

Однокімнатна на вул. Чупринки, 8

Агентство нерухомості (розмір комісійних потрібно уточнювати)

40 000

35/18

Перший поверх 5-поверхового будинку

Косметичний ремонт та меблі початку 2000-х

Однокімнатна на вул. Соборності, 13а

Агентство нерухомості (розмір комісійних потрібно уточнювати)

48 000

33/18

8-й поверх дев’ятиповерхового будинку

Косметичний ремонт та меблі початку 2000-х

Висновки

Житлова нерухомість поруч із Дарницької площею користується попитом за низкою причин. У першу чергу покупців приваблює розвинена інфраструктура мікрорайону. По-друге, Дарницька площа розташована в центрі лівого берега, і звідси зручно діставатися в будь-яку точку лівобережжя. По-третє, тут багато зелені, на відміну від інших мікрорайонів цієї частини столиці — наприклад, Позняків і Осокорків.

Придбати однокімнатну квартиру поряд із Дарницькою площею можна, маючи в розпорядженні близько $39 000. Перший варіант — купівля житла площею 45,87 кв. м в практично добудованому житловому комплексі «Дніпровська Мрія», який забудовник обіцяє здати навесні цього року. В квартирі велика кухня-вітальня, засклена лоджія, нові комунікації. Другий варіант — додати ще $2-9 тис. й придбати квартиру в старому будинку. Тут слід врахувати, що до суми покупки додається вартість не тільки ремонтних, але і демонтажних робіт.

Інформаційно-аналітичний відділ Domik.ua

© domik.ua, 2021

Оцените статью
0 голосов

Читайте также

Демонтаж металлических конструкций в Киеве и области

Демонтаж металлических конструкций в Киеве и области

1
Переезд в новую квартиру: самая необходимая мебель и предметы интерьера

Переезд в новую квартиру: самая необходимая мебель и предметы интерьера

1
Как продать квартиру без посредников за 48 часов?

Как продать квартиру без посредников за 48 часов?

Поделитесь вашим мнением
0 комментариев
Сучасні шалє із морським краєвидом
Новенькі модернові будинки у затишному містечку на березі середземного моря серед мальовничих гір
Подробнее
+34624407828xxxx