Подати оголошення

КМДА зобов'язали виплатити інвестору ЖК «Деміївський квартал» компенсацію за моральні страждання

КМДА зобов'язали виплатити  інвестору ЖК «Деміївський квартал» компенсацію за моральні страждання
Феміда вимагає від очільників столиці сплатити інвестору новобудови Анатолія Войцеховського моральну шкоду. Крім того, вкладники скандального житлового комплексу довели, що не повинні платити судовий збір під час захисту майнових прав.

Як стало відомо порталу Domik.ua, 7 червня 2021 року суд зобов'язав Київську міську державну адміністрацію виплатити інвестору ЖК «Деміївський квартал» моральну шкоду. Відповідний пост опублікувала одна із інвесторок новобудови Ольга Ведутенко у групі соціальної мережі «Фейсбук» «Допомога постраждалим від будівельних афер». 

«Хочу поділитися досвідом ЖК «Деміївський квартал» і гарною новиною! Як ви знаєте, ЖК «Деміївський квартал» виграв суд, за рішенням якого КМДА зобов'язана організувати завершення його будівництва без доплат інвесторів. Відкрито виконавче провадження. І скоро матеріали будуть передані в правоохоронні органи. КМДА через суд не вдалося закрити виконавче провадження! Ми через суд довели і створили судову практику, що на нас поширюється закон «Про захист прав споживачів», і ми не повинні платити судовий збір під час захисту майнових прав. Наші інвестори пачками подають позови на КМДА на компенсацію моральної шкоди. Адже у зв'язку із протиправною бездіяльністю інвестори так і не отримали свої квартири! Сьогодні є перше рішення, де наш інвестор відсудив у КМДА моральну шкоду», — йдеться у повідомленні.

Скрин зі сторінки групи «Допомога постраждалим від будівельних афер»

Читайте також: Добудовувати ЖК «Еврика», «Патріотика» та «Патріотика на озерах» буде Stolitsa Group

ЖК «Деміївський квартал» — це два будинки на вулиці Ракетній у Голосіївському районі Києва. Один із проєктів, за яким стоїть «УКО Групп» Анатолія Войцеховського. У «доробку» забудовника близько 40 недобудов. У 2013-2014 рр. на ділянці по вул. Ракетній, 24 почали зводити три житлові комплекси. Будівництво «Панорамного» зупинилось одразу через протести містян. ЖК «Олімпійське містечко» зводився на зсувонебезпечній ділянці. Згодом комплекс перейменували на Athletic Hill, а потім у Champion City. Третій об'єкт — ЖК «Панорамне містечко» стало називатися Panorama city. Деякі його секції побудовані в 300-метровій санітарній зоні ядерного реактора, що розташований на території Інституту фізики. Як забудовники зазначені підприємство «Техенерго», ТОВ «СБ ЛТД» та «Укрміськбуд холдинг». У 2015 році новобудова увійшла до переліку незаконних будівництв Києва. В цьому ж році інвестори «Олімпійського містечка» отримали ключі, проте ввести секції в експлуатацію було неможливо, як і підключити їх до міських комунікацій. Щодо Войцеховського порушено низку кримінальних проваджень. Починається судова тяганина. У 2020 році шостий апеляційний адміністративний суд зобов’язав КМДА добудувати ЖК «Деміївський квартал», адже згідно з законодавством та Конституцією чиновники мали здійснювати контроль за дотриманням договірних зобов’язань забудовників. Очільники ж столиці посилалися на те, що не передбачено механізмів завершення недобудов місцевими адміністраціями та вказували на розташування ЖК в санітарно-захисній зоні діючого ядерного реактора, де проживання заборонене. 

У квітні поточного року заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко заявив, що дві будівельні компанії вивчають питання завершення ЖК «Деміївський квартал». З ними проведено зустрічі та надано первинну документацію для вивчення. Компанією «ДТЕК» для комплекса проведено попередні розрахунки вартості проєктів побудови електричної підстанції. 

Читайте також: Як живеться в ЖК «Деміївський квартал»: огляд, відгуки мешканців і індекс щастя

Журналісти порталу Domik.ua продовжують слідкувати за ситуацією навколо новобудови. Дізнатися більше про ЖК «Деміївський квартал» та поспілкуватися з інвесторами можна також на форумах житлових комплексів «Олімпійське містечко» та «Панорамне містечко»

Нагадаємо, в жовтні 2020 року Верховний суд України вперше ухвалив рішення про виплату компенсації інвестору довгобуду. Ним став Володимир Ковба, який в 2013 році купив квартиру в ЖК «Родинний затишок». Девелопером житлового комплексу було ТОВ «Капітал Ріелті», це також одна із компаній Анатолія Войцеховського.

Інформаційно-аналітичний відділ Domik.ua

© domik.ua, 2021

Оцініть статтю
0 голосів

Читайте також

Інвестиції у своє майбутнє з безпечним ЖК DELREY

Інвестиції у своє майбутнє з безпечним ЖК DELREY

Безпека та Комфорт: Чому слід звернути увагу саме на ЖК DELREY?

Безпека та Комфорт: Чому слід звернути увагу саме на ЖК DELREY?

Спеціальна пропозиція на квартири бізнес-класу у ЖК DELREY

Спеціальна пропозиція на квартири бізнес-класу у ЖК DELREY

Поділіться вашою думкою

Коментарі відвідувачів

1 комментар
Alesandra• 
а какого ... инвестиции в незаконное строительство должны компенсироваться из бюджета и моих налогов???
0+4
Купуй квартиру на Domik.ua
Широкий вибір квартир від власників, забудовників та ріелторів
Детальніше