Подати оголошення

Надійні новобудови Дарницького району Києва

Надійні новобудови Дарницького району Києва
Промислові зони лівобережного Дарницького району поступово перетворюються у комфортабельні житлові масиви із найсучаснішими житловими комплексами та розвиненою інфраструктурою. В які з них можна вигідно, а головне безпечно інвестувати — далі в огляді.

Зміст

Портал Domik.ua проаналізував, яке житло у жовтні 2021 року пропонують покупцям відділи продажу проєктів, які наразі продовжують будуватися у Дарницькому районі Києва. 

У матеріалі ми спиралися на дані пошуковика надійних новобудов Bild.ua, що збирає інформацію про всі нові ЖК. Наприклад, можна дізнатися про клас житла, технології будівництва, облаштування прибудинкової території, майбутні сервіси, наявність паркомісць тощо, а також переглянути актуальні ціни і планування. Крім того, кожен об'єкт досліджують за авторською методикою за 42-ма параметрами. Експерти перевіряють законність, дозвільні документи, судові приписи та заборони, борги, репутацію девелопера, перебіг будівництва та ін. За кожен такий пункт нараховують певну кількість балів — максимум можна набрати 220. Їхня сума визначає Індекс надійності та відповідний колір щита. Чим більша кількість балів, тим менші ризики інвестування у проєкт:

  • від 193 до 220 — високий Індекс надійності (зелений щит);
  • від 149 до 193 — середній Індекс надійності (помаранчевий щит);
  • 148 і нижче — низький Індекс надійності (червоний щит).

За даними «Білд», у жовтні 2021 року квартири у Дарницькому районі можна було придбати у 19-ти житлових комплексах, які продовжують будуватися на даний час: 5 із них отримали низькі бали від фахівців, 9 — середні, 5 — високі. Далі ми детально розглянемо саме об'єкти із високим Індексом надійності. 

5 новобудов Дарницького району отримали найвищі бали від експертів «Білд»

Читайте також: Надійні новобудови Дніпровського району Києва

ЖК «Берег Дніпра» — 206 балів

Корпорація Нерухомості РІЕЛ зводить на Дніпровській набережній в масиві Позняки ЖК «Берег Дніпра». Це 28-поверховий будинок комфорт-класу на 355 квартир. Верхні два поверхи відведені під дворівневе житло. Завдяки локації та панорамному склінню власникам деяких осель пощастить із краєвидами на річку Дніпро та парк біля затоки Берковщина. На перших поверхах передбачена комерційна нерухомість. У дворі будуть спортивний і дитячий майданчики, місця для відпочинку. Залишити авто резиденти зможуть у наземному або підземному паркінгах. Серед бонусів ─ лапомийки для домашніх улюбленців. Доїхати від станції метро «Осокорки» можна за 5 хв на власному автомобілі або 10 хв громадським транспортом. Новобудову зводять у рамках реновації промислової зони Позняків. Тож інфраструктура у безпосередній близькості представлена поки складами, гаражами та СТО. Але вже за кілька років тут з'явиться сучасний житловий мікрорайон із новими ЖК, дорогами, школами, садками, ТРЦ та бізнес-центрами, а також зонами відпочинку. 

На форумі ЖК «Берег Дніпра» розміщується інформація про перебіг будівництва, акції та умови придбання квартир. Наразі завершуються роботи з утеплення фасаду будинку мінеральною ватою.

Найбільшу кількість балів від «Білд» серед новобудов Дарницького району набрав ЖК «Берег Дніпра» 

ЖК «Причал 8» — 201 бал

Ще один проєкт, який з'явився на Позняках у рамках реновації промзони — ЖК «Причал 8» від забудовника «Інтергал-Буд». Новобудову зводять над озером Корольок, облаштований пляж якого стане головною фішкою та візитівкою комплексу. Тематику прибережної зони архітектори вирішили використати і в оздобленні об'єкта. Територію ЖК декорують фігурами у формі човнів та вітрил, а фасад одного з будинків прикрасить мурал з маяком. Цей проєкт комфорт-класу складатиметься із двох багатосекційних будинків змінної висотності у 20, 22 і 24 поверхи. Загалом запроєктовано 1029 квартир. На поверсі розмістять лише по 4 оселі. Інвесторам пропонують на вибір житло з ремонтом чи без оздоблення. Резидентам обіцяють закриту територія з контролем доступу, підземний паркінг на 191 машино-місце, безпечні майданчики зі спеціальним покриттям для дітлахів, сучасні workout-зони. Перші поверхи займуть комерційні приміщення, де можуть розміститися дитячий садок, магазини, аптеки, кафе, фітнес-клуб та ін. Завершити перший будинок планували у II кварталі 2021 року. Його секції знаходяться на різних етапах зведення: п’ять на завершальних стадіях, по двох останніх триває облаштування каркасу та кладка стін. У другому будинку проєкту працюють над нижніми поверхами. 

На форумі ЖК «Причал 8» можна переглянути інформацію про актуальні акції та знижки від забудовника, а також перебіг робіт. Інвестори обговорюють вхідні групи. 

ЖК «Причал 8» увійшов до рейтингу надійних новобудов Дарницького району

ЖК Great — 199 балів

Другий проєкт Корпорації Нерухомості РІЕЛ на першій лінії Дніпра — ЖК Great. Його реалізують спільно із IB Alliance. Архітектори спланували кожну будівлю таким чином, щоб більшість квартир в ЖК були видовими. Цьому зокрема сприятимуть вигнуті фасади та велика площа скління. Всього вздовж Дніпровської набережної зведуть тринадцять 26-поверхових будинків. Площа квартир варіюється від 46 до 186 кв. м. Є варіанти із терасами. Ще одна перевага — у будинках передбачено власні котельні на даху. У лобі облаштують зону відпочинку, стійку ресепшн і місце для зберігання дитячих візочків та велосипедів. На території заплановані дитячий садок, початкова школа, два торговельні центри, супермаркет, арт-парк із ландшафтним дизайном, міністадіон, ігрові майданчики. Поруч розташовується яхт-клуб і пляж. 

У вересні перші три будинки отримали сертифікати про готовність. Разом із другим будинком також введена в експлуатацію розподільна і трансформаторна підстанції, а з третім — трансформаторна підстанція і підземний паркінг площею 8 тис. кв. м. Цю новину активно обговорюють на форумі ЖК Great. Зайти на ремонт власники 1078 квартир у зданих будинках сподіваються на весні 2022 року. 

ЖК Great набрав 199 балів із 220 можливих за версією «Білд» 

ЖК 31Z — 197 балів

Над озером Позняки «Промислово-будівельна група «Ковальська» зводить будинок класу «комфорт+» — ЖК 31Z. Він складатиметься із двох секцій на 9 та 16 поверхів, об’єднаних стилобатом. Загалом заплановано 134 квартири. Їх передаватимуть інвесторам без оздоблення. Доступ на стилобат буде лише у резидентів та їхніх гостей. Там облаштують зону відпочинку та дитячий майданчик. У будинку запроєктовані кімнати для зберігання дитячих візочків та лапомойки для домашніх улюбленців. Також на території працюватимуть комерційні приміщення з відкритими скляними фасадами: кафе, магазини, поштове відділення, салон краси тощо. У ЖК запланований підземний паркінг із ліфтом до поверхів. Серед плюсів локації — 7 хв пішої ходи до станції метро «Позняки». У радіусі 200 м парк «Позняки» та озеро Лебедине. Навколо розвинена соціально-побутова інфраструктура. Термін завершення — кінець 2022 року. Наразі триває зведення нижніх поверхів. 

На форумі ЖК 31Z ведуть бесіди про ціни у новобудові та перспективність придбання під перепродаж та для орендного бізнесу. Схвалюють порівняно невисоку етажність проєкту. Критику викликає місцерозташування, зокрема відстань до сусідніх багатоповерхівок. 

ЖК 31Z — серед проєктів Дарницького району, інвестувати в які, за версією «Білд», найменш ризиковано

ЖК Terracotta — 193 бали

Вздовж проспекту Миколи Бажана розташовується новобудова із яскравими фасадами — ЖК Terracotta. Це проєкт забудовника Perfect Group. Комплекс складається із чотирьох будинків, висотою від 21-го до 27-ми поверхів. Об'єднає будинки стилобат, в якому буде обладнаний паркінг, а дах стане закритим для сторонніх внутрішнім подвір'ям. Передбачені КПП та охорона. Заявлений клас житла — «комфорт». На території заплановані супермаркет, відділення банку, спортзал, і багато ін.  Крім житлових будинків у складі ЖК відкриють готель — в будівлі, яку наразі займає відділ продажу. В одному з будинків частину першого поверху відведуть під дитячий центр розвитку. У внутрішньому дворі з'являться дитячі майданчики, алеї для прогулянок, зелені насадження з ландшафтним дизайном. До станції метро «Бориспільська» 10 хв пішої ходи, до «Вирлиці» — 12 хв.

На форумі ЖК Terracotta обговорюють вірогідну дату завершення будівництва. Початково забудовник анонсував здати перші два будинки наприкінці 2020 року, решту — у III кварталі 2021 року. У 3-му та 4-му будинку фасадні роботи майже завершені, працюють над внутрішнім оздобленням, зокрема місцями загального користування (МЗК). У 2-му будинку утеплюють зовнішні стіни, у 1-му тинькують фасади. 

Завершує перелік надійних новобудов Дарницького району ЖК Terracotta

Висновки

У жовтні 2021 року у Дарницькому районі столиці можна придбати нерухомість від забудовника у 5-ти проєктах із високим Індексом надійності. Найдоступніші ціни за квадратний метр заявили у ЖК Great — від 24 602 грн.  Найдорожче житло обійдеться у ЖК 31Z — від 39 000 грн/кв. м. 

Ще 7 новобудов району на «Білд» помічені як проблемні чи заморожені. Серед них зокрема такі скандально відомі як ЖК «Східна Брама», секції № 1-4 якого побудовані у 2014-2018 рр., але документи про введення в експлуатацію досі відсутні, а секції № 5-6 заморожені. ЖК «Приозерний» мали завершити ще у 2008 році, але проєкт здати так і не вдається. Забудовника і замовника підозрюють у квартирних махінаціях і шахрайстві. Також у 2020 році перелік довгобудів району поповнили проєкти збанкрутілого банку «Аркада» — ЖМ «Патріотика на озерах» та ЖМ «Патріотика». Аби не потрапити у халепу, вклавши гроші у завідомо проблемний проєкт, фахівці радять спершу ретельно дослідити первинний ринок та зважити усі «за» та «проти». Зробити виважений вибір можуть допомогти спеціальні сервіси. Серед таких «Білдконтроль», який пропонує підготувати для інвесторів детальний звіт про новобудову. Аналіз ЖК складає більше 50-ти сторінок: повний опис, розгляд документів та консультацію юриста за інвестиційним договором (Посилання на приклад). 

Більше інформації про нові проєкти Дарницького району можна дізнатися на форумі Відгуки про новобудови Києва на лівому березі.

Інформаційно-аналітичний відділ Domik.ua

© domik.ua, 2021

Оцініть статтю
0 голосів

Читайте також

Інвестиції у своє майбутнє з безпечним ЖК DELREY

Інвестиції у своє майбутнє з безпечним ЖК DELREY

Безпека та Комфорт: Чому слід звернути увагу саме на ЖК DELREY?

Безпека та Комфорт: Чому слід звернути увагу саме на ЖК DELREY?

Спеціальна пропозиція на квартири бізнес-класу у ЖК DELREY

Спеціальна пропозиція на квартири бізнес-класу у ЖК DELREY

Поділіться вашою думкою

Коментарі відвідувачів

2 коментаря
Дмитрий• 
Берег Дніпра і GREAT поміняйте місцями на карті (фото). А так в цілому годна стаття.


0+0
Редактор Domik.ua• 
Дмитрий,

дякуємо, що уважно читаєте наші матеріали! Неточність виправили.

0+1
Всі звіти про надійність новобудов безкоштовно
Обирайте новобудову в каталозі Білдконтролю та отримуйте звіт про її надійність. Це корисно.
Детальніше