Подати оголошення

Навчання — світло. Де купити квартиру, щоб віддати дитину в кращу столичну школу

ЖК CRYSTAL RESIDENCE
ЖК CRYSTAL RESIDENCE
Навчання — світло. Де купити квартиру, щоб віддати дитину в кращу столичну школу
Топ-5 найкращих шкіл Києва та перелік найближчих до них житлових комплексів.

Зміст

Щорічно українські випускники складають тести зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО). Після всіх іспитів експерти Міністерства освіти розраховують середній бал кожної школи — так складається рейтинг кращих навчальних закладів. У 2021 році тести ЗНО здавали учні 459 київських шкіл. Журналісти порталу Domik.ua з'ясували, які з них увійшли в топ-5, і знайшли новобудови, розташовані в радіусі 1-3 км. З переліку об'єктів ми вибрали житлові комплекси з високим Індексом надійності, в яких можна придбати квартири від забудовника.

1-е місце: ліцей «Інтелект» (рейтинговий бал — 163,3)

Столичний ліцей «Інтелект» у 2021 році очолює рейтинг кращих шкіл не тільки Києва, а й усієї країни. Цей навчальний заклад був створений у 1989-му на базі Київського політехнічного інституту (КПІ) з метою виправити ситуацію, пов'язану з низьким рівнем підготовки абітурієнтів, які вступають до КПІ. Ліцей спеціалізується на поглибленому вивченні фізико-математичних дисциплін та англійської мови. Одинадцять предметів шкільної програми викладається англійською: з 5-го класу — біологія, з 6-го — всесвітня історія, з 9-го — фізика, з 10-го — історія релігії. Нарівні з обов'язковими предметами ліцеїсти вивчають англійську та американську літературу, читаючи твори класиків в оригіналі. З 2013 року ліцей є учасником програми Cambridge University School. 100% випускників «Інтелекта» вступають на бюджетні місця в столичні ВНЗ (більшість — в КПІ), багато ліцеїстів виграють гранти на навчання в університетах Франції, Нової Зеландії, Швейцарії, Ірландії та Сполучених Штатів Америки.

Ліцей «Інтелект» розташований в новій будівлі на Осокорках

Ліцей знаходиться на лівому березі Києва, на вул. Бажана, 34а. До найближчої станції метро «Харківська» — 500 м. За кілометр від ліцею розташований житловий комплекс «Лебединий». Проєкт являє собою житловий комплекс комфорт-класу, що складається з трьох будинків висотою від 21 до 25 поверхів. На закритій прибудинковій території облаштовано дитячі майданчики, спортивні зони, а також власну набережну поруч із озером Лебедине. На перших поверхах будинків працюють магазини, медичні установи, кафе та спортивні студії. Девелоперська компанія Perfect Group завершила будівництво комплексу та успішно ввела його в експлуатацію в нинішньому році. Проте тут ще можна придбати квартири від забудовника: двокімнатні від 67 кв. м і трикімнатні від 83 кв. м. Вартість квадратного метра стартує від 31 350 грн.

Крім власної набережної, ЖК «Лебединий» має ще одну додаткову перевагу: пішу досяжність до найкращого столичного ліцею «Інтелект»

2-е місце: ліцей «Наукова зміна» (рейтинговий бал — 158,8)

Ліцей «Наукова зміна», який займає друге місце в рейтингу кращих столичних шкіл, був заснований у 1992 році. Це загальноосвітній навчальний заклад III ступеня з профільним навчанням і допрофесійною підготовкою. У складі ліцею функціонує спеціалізована школа II ступеня з поглибленим вивченням окремих предметів: математики, економіки, географії, інформатики, біології, хімії та англійської мови. Ліцей співпрацює з німецькою гімназією для обдарованих дітей Баден-Вюртемберга, обмінюючись студентами та досвідом. У ліцеї серйозно ставляться до участі своїх вихованців у науково-дослідній роботі та олімпіадах. 100% випускників «Наукової зміни» успішно склали в 2021 році тести ЗНО.

У 2020/2021 навчальному році в ліцеї «Наукова зміна» навчалося 1299 дітей

Ліцей «Наукова зміна» розташований на Позняках, на вул. Петра Григоренка, 21в. Найближча до школи станція метро «Позняки» знаходиться в 800 м, а найближча новобудова — в 500 м. Це житловий комплекс 31Z, будівництво якого компанія «Ковальська» розпочала в нинішньому році. Дві окремо розташовані секції висотою 9 і 16 поверхів будуються одна навпроти другої. Їх об'єднає загальний стилобат, на якому девелопер створить вільний від машин і сторонніх внутрішній простір із ігровими, спортивними майданчиками та зонами відпочинку. На перших поверхах майбутніх секцій розмістяться нежитлові приміщення, в них відкриються магазини, кафе, поштові та банківські відділення. А під будівлями буде створений підземний паркінг, який вмістить 43 автомобілі. Здавати обидві секції забудовник планує одночасно — в IV кварталі 2022 року. У продажу є одно-, дво- і трикімнатні квартири площею від 46 до 155 кв. м. Стартують ціни від 39 000 грн за квадратний метр.

Від житлового комплексу 31Z до ліцею «Наукова зміна» — всього 500 м, тобто не більше 10 хвилин пішки

3-е місце: ліцей «Престиж» (рейтинговий бал — 158,5)

Ліцей «Престиж», що посідає третє місце в рейтингу кращих столичних шкіл, — це базовий навчальний заклад в системі довузівської підготовки, створений за участі Київського політехнічного інституту. Це школа-лабораторія, де створено експериментальне навчально-інженерне середовище, в якому одночасно проводиться поглиблене вивчення технічних і природничих наук (математики, інформатики, фізики) та іноземних мов (англійська, німецька, польська). З 5-го класу математика викладається англійською мовою. У ліцеї організовано безліч спецкурсів, факультативів, консультаційних центрів та гуртків.

Щорічно понад 60% учнів ліцею «Престиж» стають студентами КПІ

Ліцей «Престиж» знаходиться в Солом'янському районі столиці в мікрорайоні Відрадний. У 200 м від школи розташований парк Відрадний. До найближчого житлового комплексу — 2,5 км, тобто п'ять хвилин на автомобілі. Проєкт називається «Сучасний квартал» і зводиться на проспекті Космонавта Комарова, 9б. Це комплекс із трьох будинків, які будуть об'єднані спільною територією і власною інфраструктурою. Перші два будинки — односекційні, третій — двосекційний. Висота становить 16 поверхів. Завдяки такій поверховості й тому, що будинки розташовані нижче рівня дороги, «Сучасний квартал» виглядає не типовою бетонною багатоповерхівкою, а охайним та сучасним житловим комплексом. У продажу є одно- і двокімнатні квартири, ціни стартують від 33 000 грн за кв. м. У кінці минулого року забудовник «Азіл Девелопмент Груп» успішно ввів в експлуатацію першу чергу проєкту, другу завершальну планує здати в IV кварталі поточного року.

Від житлового комплексу «Сучасний кварталу» до ліцею «Престиж» — п'ять хвилин на машині або півгодини пішки

Читайте також: Як будують ЖК «Сучасний квартал»: десять місяців по тому

4-е місце: природничо-науковий ліцей № 145 Печерського району (рейтинговий бал — 158,2)

На четвертому місці в рейтингу — природничо-науковий ліцей № 145. Він створений на базі фізико-математичної школи, педколектив якої понад 50 років готував інтелектуальну еліту країни. Навчання в ліцеї триває чотири роки і складається з двох етапів. На першому — адаптаційному етапі (8-9-ті класи) — розкриваються, уточнюються і розвиваються здібності учнів. На другому етапі (10-11-ті класи) остаточно формуються і закріплюються знання, вміння і навички на основі спеціалізації. Учні ліцею можуть вибирати спецкурси для поглиблення знань певної галузі. Викладання профільних математики і фізики тут ведеться за програмами, розробленими Київським національним університетом ім. Шевченка. У ліцеї пишаються тим, що всі його випускники без винятку вступають в українські та зарубіжні виші.

Кожен другий учень природничо-наукового ліцею № 145 — переможець олімпіади з хімії, фізики, інформатики або біології

Ліцей № 145 розташований на Печерську, в 300 м від станції метро «Олімпійська». Найближчий до нього житловий комплекс знаходиться в 500 м, тобто в п'яти хвилинах пішки — це проєкт Crystal Residence від забудовника «Строй Сіті Capital», що входить до групи компаній «Строй Сіті Development Group». Житловий комплекс являє собою чотирисекційний будинок, побудований у формі колодязя. Технологія зведення — монолітно-каркасна. Висота новобудови змінна: дві 24-поверхові секції будуть підніматися над двома 9-поверховими. У внутрішньому дворі забудовник зробить дворівневий паркінг, а на його даху облаштує зону відпочинку з ландшафтним дизайном. Додатковий суспільний простір розташується на відкритих терасах третього, п'ятого і дев'ятого поверхів. Відповідаючи високому бізнес-класу проєкту, девелопер запропонує інвесторам унікальні фішки, серед яких — дитяча кімната, сигарний клуб, спортзал і спа. У новобудові можна придбати квартиру від трьох і більше кімнат, стартова ціна — від 50 00 грн за кв. м. Здача проєкту запланована на ІІ квартал 2022 року.

До однієї з кращих київських шкіл, як і до найближчої станції метро — всього п'ять хвилин пішки від ЖК «Кристал Резиденс»

Читайте також: Інтерв'ю з забудовником Crystal Residence: «Наша мета — якісно та в найстисліші терміни завершити цей проєкт»

5-е місце: ліцей Key School (рейтинговий бал — 157,8)

Key School, що займає п'яте місце в рейтингу, — перша приватна школа в нашому переліку. Це взагалі один з перших приватних навчальних закладів в Україні, заснований в 1994 році. Складається з дитячого садка і загальноосвітнього ліцею. Акцент у навчанні ліцеїстів зроблений на поглибленому вивченні англійської мови: діти навчаються за програмою Canadian College of English Language (CCEL), спілкуються з носія мови, вивчають англомовну літературу. Також в Key School пишаються авторськими навчальними програмами з історії мистецтва, сенсорної інтеграції та критичного мислення. Особливу увагу приділяють розвитку у дітей soft skills (ораторство, навички креативного мислення, розвиток емоційного інтелекту, презентаційні навички). Вартість навчання в Key School становить 20 тис. грн на місяць.

У приватному ліцеї Key School фізичному розвитку школярів приділяють не меншу увагу, ніж інтелектуальному

Ліцей Key School знаходиться в Святошинському районі Києва на вулиці Ірпінській, 74а. Це в 400 м від станції метро «Академмістечко» і в кілометрі від новобудови Eco Dream. Спочатку будівництво було скандальним і викликало обурення громадськості, але в минулому році за проєкт взявся ІБК «Центробуд» і проблема з документами вирішилась. Новобудова є двосекційним 16-поверховим будинком із підземним паркінгом на 83 машино-місця та всією необхідною інфраструктурою. У продажу — одно-, дво- й трикімнатні квартири. Ціна квадратного метра починається від 26 700 грн.

ЖК «Еко Дрім» розташований у двох зупинках на громадському транспорті від приватного ліцею Key School

Висновки

Якісна освіта — найкраща інвестиція в майбутнє дитини. А купівля квартири в новобудові поруч із хорошою школою — найкраща інвестиція в нерухомість, оскільки швидко та без заторів дістатися до навчального закладу в умовах сучасного мегаполісу стає майже небаченою розкішшю.

Інформаційно-аналітичний відділ Domik.ua

© domik.ua, 2021

Оцініть статтю
0 голосів

Читайте також

Інвестиції у своє майбутнє з безпечним ЖК DELREY

Інвестиції у своє майбутнє з безпечним ЖК DELREY

Безпека та Комфорт: Чому слід звернути увагу саме на ЖК DELREY?

Безпека та Комфорт: Чому слід звернути увагу саме на ЖК DELREY?

Спеціальна пропозиція на квартири бізнес-класу у ЖК DELREY

Спеціальна пропозиція на квартири бізнес-класу у ЖК DELREY

Поділіться вашою думкою
0 коментарів
Купуй квартиру на Domik.ua
Широкий вибір квартир від власників, забудовників та ріелторів
Детальніше