Подати оголошення

П'ять фактів про ЖК «Метрополіс», що роблять проєкт унікальним

ЖК Метрополис
ЖК Метрополис
П'ять фактів про ЖК «Метрополіс», що роблять проєкт унікальним
Здивувати сучасного покупця житла в новобудовах досить непросто. Але деякі беруться — й у них виходить.

Зміст

Місяць тому, в серпні 2021 року, журналісти порталу Domik.ua відвідали будмайданчик житлового комплексу «Метрополіс», дізнались подробиці проєкту та ознайомились із перебігом будівельних робіт. Зібрана інформація дозволила редакції зробити висновок, що ЖК «Метрополіс» стане одним із найбільш знакових столичних проєктів з унікальними «фішками». Й це не просто слова — ми зібрали п'ять доказів.

Факт № 1: більше піній, ніж у Ботанічному саду

На території житлового комплексу «Метрополіс» забудовник проєкту — група компаній DIM — планує розбити парк. Його загальна площа складе 2 га, що приблизно дорівнює за розміром двом футбольним полям. Тут девелопер разом із ландшафтними дизайнерами висадить близько 10 тис. дерев і кущів. У їхньому числі будуть унікальні для наших широт хвойні дерева — пінії. Ці вічнозелені сосни зустрічаються на Середземноморському узбережжі, виростають до 20-30 м у висоту і доживають до 500 років. В Україні пінії можна зустріти тільки в Ботанічному саду. У парку «Метрополіс» їх буде набагато більше — забудовник закупив дерев на 16 млн грн.

Також у парку комплексу будуть висаджені гінкго білоба — найдавніші дерева, що нині ростуть на планеті. Їм більше 200 млн років, і вони пам'ятають навіть динозаврів, тому гінкго називають «живими копалинами». Крім того, що гінкго є реліктовим деревом, воно має ще одну перевагу — чудово виглядає восени, рівномірно жовтіючи та виступаючи відмінним фоном для осінніх фотосесій.

Частину піній вже висаджено у дворах житлового комплексу Metropolis

Факт № 2: перший в Україні японський безбар'єрний дитячий садок

В інфраструктурі ЖК «Метрополіс» заплановано будівництво двоповерхового дитячого садка. Він розміститься поруч із четвертим будинком, навпроти парку. Площа будівлі складе до 1800 кв. м, і розрахована вона буде на 110 малюків. Цей дитячий садок стане першим в Україні, побудованим за японською технологією безбар'єрного простору. Його прототипом став Fuji — найнезвичайніший в світі садок, відомий своєю овальною формою. Він отримав безліч нагород і став однією з визначних пам'яток Токіо. Тут практично немає перегородок, всі зони з'єднані одна із одною, і діти отримують можливість вільно пересуватися по садку. Як і в японському аналозі, більшу частину часу малюки «Мегаполіс» проводитимуть на свіжому повітрі — на майданчику, облаштованому всередині овальної будівлі.

Інноваційну будівлю дитячого садка в ЖК Metropolis буде віддано приватному оператору

Факт № 3: інклюзивність як норма

За даними Держстату, в Україні налічується близько 3 млн людей з інвалідністю. 80% цих людей — працездатні та мобільні, але кожен день їм доводиться долати різні труднощі, оскільки в нашій країні не створено реального безбар'єрного простору. У квітні 2019 року набули чинності нові ДБН «Інклюзивна будівель і споруд». Але там позначені лише загальні норми для облаштування елементів безбар’єрності: розмір пандусів, наявність паркомісць для людей із інвалідністю тощо. Все інше залишається на розсуд забудовників. Група компаній DIM серйозно підійшла до цього питання, вирішивши створити на території ЖК «Метрополіс» максимально інклюзивне середовище. Всі виходи й входи тут будуть на одному рівні, від високих порогів, так само як і від бордюрів, вирішили відмовитися. Кнопки в ліфтах будуть розташовані на рівні руки. Всі інформаційні таблички забезпечать шрифтом Брайля або голосовими інформатороми. 

На території ЖК Metropolis буде створене максимально комфортне середовище для людей із обмеженими можливостями

Факт № 4: перша в Києві інтерактивна площа

Ми могли б написати «перша в Україні», але це не так — подібна інтерактивна площа вже була створена в 2020 році в Маріуполі й стала першою в Європі, яка одночасно існує в реальному та віртуальному просторах. Для неї створено спеціальний сайт, на якому розміщена інформація про концепцію локації та викладається розклад подій. За периметром площі встановлено 25 унікальних скульптур у вигляді птахів, які щовечора проєктують на площу лазерно-світлове шоу. Над цим інноваційним світловим проєктом цілий рік працювала світлотехнічна компанія Expolight. Команда з 50 дизайнерів, інженерів, розробників і контент-менеджерів створила сценарії лазерних шоу на весь рік: для кожного сезону, державних і тематичних свят. Подібних проєктів в Україні та за кордоном ще не було, і ось на території ЖК «Метрополіс» з'явиться власна інтерактивна площа. Вона розміститься між третім і четвертим будинками. Також тут буде облаштовано фонтан із підсвічуванням, колір і інтенсивність мешканці зможуть вибирати власноруч, відсканувавши QR-код.

Інтерактивна площа в ЖК Metropolis буде облаштована між третім і четвертим будинком

Факт №5: ігрові комплекси Berliner

Комфорту й безпеці малюків архітектори ЖК «Метрополіс» приділили особливу увагу. На території комплексу буде облаштовано кілька ігрових зон, розрахованих на малюків різного віку. Всі майданчики будуть покриті Playtop — унікальним покриттям, яке вважається найбезпечнішим у світі. Його товщина становить 5 см, при цьому в сучасних новобудовах майданчики найчастіше покривають матеріалом товщиною 1,5 см. Для активних ігор забудовник закупив ігрові комплекси німецького виробника Berliner, який більше 50 років виробляє канатні комплекси для дітей. Устаткування компанії сертифіковане за міжнародним стандартом екологічного менеджменту (ISO 14001) та менеджменту якості (ISO 9001) та не має аналогів щодо безпеки. Майданчики Berliner встановлені в громадських парках норвезького Бергена, американського Далласа, угорського Будапешта. Комплекс Berliner Neptun, який придбав забудовник «Метрополіс» розрахований на 200 дітей. Його висота — 9 м, при цьому висота вільного падіння ніколи не перевищує 1,8 м. Проєктувальники «Метрополіс» стверджують, що на даний момент в Україні немає подібних дитячих майданчиків.

Дитячі майданчики будуть розбиті біля кожного будинку ЖК Metropolis

Висновки

У вересні 2021 року в Києві на різних етапах будівництва знаходиться 703 житлових комплекси, і кожен з них знаходить свого покупця — навіть той, який нічим особливим похвалитися не може. Однак набагато більшим попитом і популярністю користуються новобудови з продуманою інфраструктурою та безліччю «фішок». Такий підхід під час проєктування робить житловий комплекс не тільки цікавим для інвестора, але й знаковим для міста, прикрашаючи та доповнюючи його.

Дізнатися подробиці про новобудову на столичних Теремках і побачити більше фото можна на форумі ЖК «Метрополіс».

Інформаційно-аналітичний відділ Domik.ua

© domik.ua, 2021

Оцініть статтю
0 голосів

Читайте також

Демонтаж металоконструкцій у Києві та області

Демонтаж металоконструкцій у Києві та області

1
Переїзд у нову квартиру: найнеобхідніші меблі та предмети інтер'єру

Переїзд у нову квартиру: найнеобхідніші меблі та предмети інтер'єру

1
Як продати квартиру без посередників за 48 годин?

Як продати квартиру без посередників за 48 годин?

Поділіться вашою думкою

Коментарі відвідувачів

1 комментар
Bisen• 
Да ладно, 5 знаковых столичных жк,не прикалывайтесь
-2+1
Всі звіти про надійність новобудов безкоштовно
Обирайте новобудову в каталозі Білдконтролю та отримуйте звіт про її надійність. Це корисно.
Детальніше