Подати оголошення

ЖК Chalet vs вторинка: порівняння квартир на Святошино

ЖК Chalet
ЖК Chalet
ЖК Chalet vs вторинка: порівняння квартир на Святошино
Скільки коштує однокімнатна квартира в новобудові та старому будинку на Святошино? Розглядаємо варіанти.

Зміст

Журналісти порталу Domik.ua проаналізували, яку квартиру можна придбати в столичному мікрорайоні Святошино, маючи суму $40-45 тис. (за актуальним на вересень 2021 року курсом НБУ еквівалентна 1-1,2 млн грн). Для чистоти експерименту ми вивчали нерухомість до 35 кв. м у будинках, розташованих в радіусі кілометра від станцій метро «Святошин» або «Житомирська».

Скільки коштує квартира в новобудові Chalet

Житловий комплекс Chalet девелоперська компанія Standard Development зводить у мікрорайоні Святошино, який належить до Святошинського району Києва. Найближча до новобудови станція метро «Житомирська» знаходиться в 800 м. Проєкт комфорт-класу представляє собою трисекційний будинок в стилі альпійських шале — з оздобленням під натуральне дерево та кам'яними габіонами. Інфраструктура включає підземний паркінг на 95 машино-місць, власний сквер, дизайнерські лобі, оформлені Андре Таном, і дитячі майданчики з інтерактивними елементами. Здавати житловий комплекс забудовник планує в IV кварталі 2022 року.

Візуалізація житлового комплексу «Шале»

У вересні 2021 року найдоступніша квартира в новобудові — це студія площею 32,36 кв. м, розташована в другій секції. Вартість житла у разі повної оплати становить 1,2 млн грн, що за актуальним курсом дорівнює приблизно $44 800. Планування являє собою ергономічний простір із суміщеним санвузлом 4 кв. м, кухнею-нішею 8 кв. м і кімнатою 14 кв. м. У квартирі є два панорамних вікна. Подібне планування можна придбати з 3-го по 24-й поверхи — коефіцієнт подорожчання не застосовується.

Квартири в ЖК Chalet будуть передаватися інвесторам із чорновим оздобленням. На підлозі зроблять цементно-піщану стяжку. Забудовник встановить металеві вхідні двері, сталеві радіатори та двокамерні склопакети з аргоном — спеціальним інертним газом, який дозволить підвищити теплоізоляцію приміщень. Лічильники будуть змонтовані в спеціальних нішах у місцях загального користування

Планування квартири 32,36 кв. м в другій секції ЖК «Шале»

Читайте також: Оцінка законності ЖК Chalet: документи, факти, думки інвесторів

Скільки коштує квартира на вторинному ринку Святошино

Мікрорайон Святошино в кінці минулого століття був дачним селищем. Його активна забудова стартувала в 1970-х роках — переважно панельними багатоповерховими будинками. Від початку нульових тут почали з'являтися нові житлові комплекси. У мікрорайоні розташовані дві станції метро червоної гілки — «Святошин» і «Житомирська». Проспект Перемоги — єдина вулиця із жвавим транспортним рухом. Уздовж магістралі працюють невеликі торговельні центри, відділення банків і супермаркети, прокладено велосипедну доріжку. На Святошино багато невеликих скверів і парків.

Варіант № 1: «гостинка» загальною площею 30 кв. м за $44 000 + комісійні рієлтору.

Однокімнатна квартира в цегляному будинку 1980 року побудови обійдеться покупцеві в $44 000, що за актуальним курсом НБУ становить 1,2 млн грн. За послуги ріелтора необхідно буде заплатити від 3 до 5% — за домовленістю. Будинок розташований на проспекті Перемоги, 91. До станції метро «Святошин» — 800 м, тобто не більше 10 хвилин пішки. В радіусі 500 м від будинку працюють спеціалізована школа № 40, супермаркет «Сільпо», Святошинська районна адміністрація.

Квартира знаходиться на 8-му поверсі дев'ятиповерхового будинку. Загальна площа становить 30 кв. м., житлова — 16 кв. м. Це класична «гостинка» з суміщеним санвузлом і маленькою кухнею 6 кв. м. З кімнати є вихід на балкон, в передпокої — невелика комора. Автор оголошення пише, що в квартирі зроблений косметичний ремонт, але судячи з фото, житло потребує масштабної заміни підлогового покриття, сантехніки та оновлення меблів.

Фото «гостинки» за $44 000 у будинку на проспекті Перемоги, 91

Варіант № 2: «гостинка» загальною площею 25 кв. м за $39 000 + 3% комісійних агентству.

Компактну однокімнатну квартиру в цегляній хрущовці можна купити за $39 000, що приблизно становить 1 млн грн. Агентству нерухомості за послуги потрібно буде заплатити 3% від суми угоди. Будинок знаходиться на вулиці Депутатській, 25. Він практично рівновіддалений від двох станцій метро: відстань до «Житомирської» становить 800 м, до «Святошина» — 900 м. Будинок розташований у затишному зеленому дворі. В радіусі 500 м від нього — дитячий садок № 472, гімназія «Академія», супермаркет АТБ, дитяча лікарня № 5.

Квартира знаходиться на першому поверсі 5-поверхового будинку. Загальна площа дорівнює 25 кв. м, житлова — 16 кв. м. Про стан житла автор оголошення вказує наступне: «Була проведена заміна вікон, дверей вхідних, кімнатних. У кухні капітальний ремонт, в кімнаті ремонт косметичний. У квартирі залишається все наповнення кухні, крім холодильника. Можливий продаж із меблями за домовленістю, за додаткову платню».

Фото «гостинки» за $39 000 в будинку на вулиці Депутатська, 25

Варіант № 3: студія загальною площею 21 кв. м за $35 900 + 2,5% комісійних рієлтору.

Ще більш компактний варіант студії пропонують в будинку на проспекті Перемоги, 116а. За житло просять $35 900, тобто приблизно 962 тис. грн. За послуги рієлтора доведеться заплатити ще 2,5%. Дев'ятиповерховий цегляний будинок знаходиться в 700 м від станції метро «Святошин». У радіусі 500 м від нього є сквер ім. Вернадського, Святошинська районна адміністрація, спеціалізована школа № 40, гастроном.

Студія розташована на першому поверсі 9-поверхового цегляного будинку. Загальна площа — 21 кв. м. Планування являє собою витягнутий прямокутник, санвузол суміщений, для кухні передбачена спеціальна ніша, є вихід на засклену лоджію, об'єднану з кімнатою. Стан квартири — під ремонт. На підлозі зроблена фінішна стяжка, стіни — машинне тинькування, сантехніки немає. В оголошенні зазначено, що квартира відмінно підійде «для молодої родини, студентів, пенсіонерів, під інвестицію».

Фото студії за $35 900 в будинку на проспекті Перемоги, 116а

Порівняння однокімнатних квартир в мікрорайоні Святошино

Тип житла Продаж Вартість, долар США Загальна площа, кв. м Поверх Стан
Студія в ЖК Chalet Від забудовника; можливість придбати житло на виплат до кінця 2022 року 44 800 32,36 З 3-го по 24-й З чорновим оздобленням від забудовника
«Гостинка» в цегляному будинку на проспекті Перемоги, 91 Від рієлтора, +3-5% комісійних 44 000 30 Восьмий Потребує демонтажу та заміни підлогового і настінного покриття, заміни сантехніки та склопакетів
«Гостинка» на вулиці Депутатській, 25 Від агенції нерухомості  39 000 25 Перший Зроблений косметичний ремонт, меблі та техніка — початку 2000-х
Студія на проспекті Перемоги, 116а   35 900 21 Перший З чорновим оздобленням 

Висновки

Нерухомість на столичному Святошино має низку переваг. По-перше, в мікрорайоні знаходяться дві станції метро, ​​а також станція приміської електрички. По-друге, це зелений спальний район із досить розвиненою соціально-побутовою інфраструктурою. І по-третє, з огляду на свою віддаленість від центру нерухомість на Святошино продається та здається в оренду за доступною ціною. Тому купівлю житла тут слід розглядати тим, хто прагне до усамітнення та комфорту, а також тим, хто планує здавати квартиру в оренду.

Дізнатися більше про житловий комплекс, обговорити перебіг його будівництва і поставити запитання відділу продажу можна на форумі ЖК «Шале».

Інформаційно-аналітичний відділ Domik.ua

© domik.ua, 2021

Оцініть статтю
0 голосів

Читайте також

Інвестиції у своє майбутнє з безпечним ЖК DELREY

Інвестиції у своє майбутнє з безпечним ЖК DELREY

Безпека та Комфорт: Чому слід звернути увагу саме на ЖК DELREY?

Безпека та Комфорт: Чому слід звернути увагу саме на ЖК DELREY?

Спеціальна пропозиція на квартири бізнес-класу у ЖК DELREY

Спеціальна пропозиція на квартири бізнес-класу у ЖК DELREY

Поділіться вашою думкою

Коментарі відвідувачів

2 коментаря
Оксана• 
Сколько вижу подобное, столько удивляюсь: люди с ума посходили продавать такие клоповники за такие деньги...
0+5
Дмитрий• 
Оксана,
Будет дороже. Общая ситуация в мировой экономике диктует тренд, что недвижимость это почти единственный способ сохранить свои накопления. Например банковский процент на вклады, зачастую даже не покрывает инфляционную составляющую. Вот и несут люди свои накопления в недвижимость.
-1+3
Купуй квартиру на Domik.ua
Широкий вибір квартир від власників, забудовників та ріелторів
Детальніше